«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων

«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων
Η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται ότι «κλείδωσε» μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται στην «καυτή» ατζέντα της Νίκης Κεραμέως. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος που έχει τεθεί είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει μέχρι το τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ. Για να συμβεί αυτό, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ένα μπαράζ ετήσιων αυξήσεων της τάξης των 40 ευρώ τα έτη 2025, 2026 και 2027.

Στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, και η εισαγωγή ενός νέου μοντέλου διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, το οποίο έχει πολλά κοινά με το γαλλικό, καθώς προβλέπει ετήσια διαμόρφωση των κατώτατων απολαβών, μέσω ενός σύνθετου αλγορίθμου, βάσει της ανάπτυξης και του πληθωρισμού που καταγράφονται στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας.

Συμφωνία για τον «χριστουγεννιάτικο μποναμά» των συνταξιούχων
Από τη χθεσινή ατζέντα συζήτησης δεν έλειπε, φυσικά, και το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί τον Δεκέμβριο στους απόμαχους της δουλειάς. Πάνω από 650.000 συνταξιούχοι που δεν βλέπουν τις ετήσιες αυξήσεις λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς θα ωφεληθούν από την έκτακτη παροχή που θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Εκτιμάται το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς θα κυμανθεί από 100 έως 200 ευρώ, ενώ το «ταβάνι» εισοδήματος των δικαιούχων θα κινείται στην περιοχή των 1.600 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, με δεδομένο ότι στον κρατικό κορβανά θα περισσέψει λόγω του έκτακτου φόρου στα διυλιστήρια ένα ποσό της τάξης των 190 εκατομμυρίων ευρώ, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να διευρύνει τους δικαιούχους που θα ωφεληθούν παρέχοντας τον Δεκέμβριο και μια επιταγή ακρίβειας.

Μια οικονομική στήριξη, δηλαδή, προς πιο ευάλωτους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις «καυτές» τιμές στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Οι ωφελούμενοι θα είναι πιθανώς ανασφάλιστοι υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις έως 700 ευρώ.
«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων «Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες