Απευθείας ανάθεση της Δημάρχου Σουλίου στην Άρτα




Τη "δόξα" του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ο οποίος συνηθίζει να αναθέτει προμήθειες και εργασίες εκτός Δήμου, φαίνεται πως ζήλεψε και η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη.

Συγκεκριμένα, με σημερινή απόφασή της (25/11/2016, ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 15734) , αναθέτει απευθείας την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια υλικών επισκευής  ασύρματου δικτύου», στον Γκανιάτσα Χρήστο με έδρα την Άρτα, έναντι συνολικής  αμοιβής 4.885,60 € με ΦΠΑ 24%.

Τα ερωτήματα προς τη Δήμαρχο είναι συγκεκριμένα:
Που δικαιολογείται το κατεπείγον της απευθείας ανάθεσης και εάν ζήτησε και έλαβε τουλάχιστον τρεις προσφορές από καταστήματα του Δήμου Σουλίου ή όμορων Δήμων της Θεσπρωτίας, ώστε να καταλήξει τελικά στην Άρτα;
Επίσης, έχουν ξαναγίνει στο πρόσφατο παρελθόν αναθέσεις στον συγκεκριμένο επιχειρηματία για το ίδιο αντικείμενο και εάν ναι με ποιά διαδικασία και με ποιό ποσό;

Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης αποτελεί εξαιρετική διαδικασία. Προκειμένου να διενεργηθεί προμήθεια με απευθείας ανάθεση απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο επιλέγει και τον προμηθευτή, αφού προηγηθεί γνωμοδότηση του αρμόδιου για την αξιολόγηση οργάνου.

Η απόφαση πρέπει να αιτιολογείται δεόντως, πέραν των στοιχείων της αναθέτουσας αρχής, η αξία, η ποσότητα και η φύση των αγοραζομένων εμπορευμάτων, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής (σε περίπτωση αποτυχόντος διαγωνισμού), ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν προσφορά, ενδεχομένως δε, ο αριθμός των υποψηφίων που δεν προκρίθηκαν και οι λόγοι απόρριψης της υποψηφιότητάς τους.


Υ.Γ. Δεν καταφέραμε να βρούμε πουθενά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ή στο site του Δήμου Σουλίου, την τεχνική περιγραφή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ∆ήμου.




Απευθείας ανάθεση της Δημάρχου Σουλίου στην Άρτα Απευθείας ανάθεση της Δημάρχου Σουλίου στην Άρτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.