• Επικαιρότητα

  Μήνυμα ενότητας στον 27ο εορτασμό της ίδρυσης της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Β. Ηπείρου


   
  Μήνυμα ενότητας έστειλε ο 27ος εορτασμός της ίδρυσης της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Β. Ηπείρου, που έγινε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου. Αισιοδοξία προκάλεσαν οι τοποθετήσεις τόσο του Γενικού προέδρου της "Ομόνοιας" Λεωνίδα Παππά, όσο και των προέδρων του "ΚΕΑΔ" βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε και του προέδρου του "ΜΕGA" Χρήστου Κίτσιου, αλλά και η επιστολή, που έστειλε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, όπου αναφέρεται θετικά στο έργο και στην αποστολή της Οργάνωσης. 
  Ο χρόνος θα δείξει αν στην "ΟΜΟΝΟΙΑ" σφυρηλατηθεί αληθινή ομόνοια, κάτι, που είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε η ελληνική μειονότητα να μην άγεται και φέρεται από τις αλβανικές επιδιώξεις. 
  Στην ομιλία του ο κ. Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων, αφού έκανε έναν απολογισμό του έργου και της χρησιμότητας της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ", αλλά και των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν, κυρίως από τη διάσπαση του ελληνικού στοιχείου, τόνισε ότι "στο ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον της Αλβανίας, με το πελατειακό σύστημα να κυριαρχεί και το εγκληματικό χρήμα να ρέει άφθονο, διαμορφώνοντας αποτελέσματα, καλούμαστε ως έλληνες να ορθώσουμε ανάστημα. Κουβαλώντας το ζάλωμα της Ομόνοιας τα τελευταία τρία χρόνια, ήρθα αντιμέτωπος, με διλήμματα, απογοητεύσεις, λάθη, στεναχώριες, χαρές. Συναισθήματα που ξεπεράστηκαν ήδη και άλλα που σε ακολουθούν. Αυτό όμως που δεν μπορείς να ξεζαλωθείς είναι η λαϊκή απαίτηση και η εθνική αναγκαιότητα για την ανασυγκρότηση της Ομόνοιας, αποκτώντας το ρόλο της αφέντρας του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού όπως της αρμόζει. Θέλω να σας ενημερώσω πως οι συζητήσεις για την συμπόρευση των τριών πολιτικών σχημάτων, "Ομόνοιας", "ΚΕΑΔ" και "ΜΕGΑ", βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και ίσως τις επόμενες μέρες θα έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι συγκεκριμένο". 
  Εκτός των προαναφερόμενων, το παρών έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου Βασίλειος Τόλιος ως εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής του LSI Βαγγέλης Τάβος, ο δήμαρχος Δρόπολης Αχιλλέας Ντέτσικας κ.ά.

  Η. Μ. 


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad