Με εξώδικο απαντάει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ - Τι απαντάει και τι αποφεύγει να απαντήσει

Με εξώδικο απαντάει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ - Τι απαντάει και τι αποφεύγει να απαντήσει


Με εξώδικο επέλεξε να απαντήσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ, εκπροσωπώντας όπως αναφέρει, το σύνολο του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. αλλά και των εργαζομένων, σε δύο δημοσιεύματά μας και συγκεκριμένα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και για τον καθαρισμό του ποδηλατόδρομου.

Διαβάστε το πρώτα αυτούσιο και στη συνέχεια θα αναλύσουμε κομμάτι κομμάτι τα όσα αναφέρει και τα όσα σκοπίμως αποφεύγει να αναφέρει και να απαντήσει:

Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Ταχ. Δ/νση: Τερματικός Σταθμός 2 
Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας 
Τ.Κ: 46100 - Ηγουμενίτσα 
Τηλ: 26650 - 99303 
Fax: 26650 - 99330
Ηγουμενίτσα 11-03-2020 
Αριθμ. πρωτ.: 2315.

ΠΡΟΣ : κ. Ευάγγελο Αλεξ. Αναστασίου - Ηγουμενίτσα

ΘΕΜΑ: «Δημοσιεύσεις για εκδήλωση Πρωτοχρονιάτικης πίτας και καθαρισμό ποδηλατοδρόμου.»

Την 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 16.41 προβήκατε σε μία ανάρτηση μέσω διαδικτύου και ειδικότερα στην σελίδα thespro.gr και στο facebook της ίδιας σελίδας, η οποία ανάρτηση αναδημοσιεύθηκε και σε άλλες σελίδες και αφορούσε το κόστος της εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Παρά την αναλυτική και τεκμηριωμένη, βάσει εγγράφων, ενημέρωση που είχατε λάβει από την ΟΛΗΓ ΑΕ και από την οποία σαφώς προέκυπτε ότι είχε ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία (προσφορά, σύμβαση κλπ) για την επιλογή του κέντρου στο οποίο θα γινόταν η εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και ότι το κόστος για την ΟΛΗΓ ΑΕ ανέρχονταν στα είκοσι ευρώ ανά άτομο, εσείς αναφέρατε, ψευδώς , δυσφημίζοντας με το τρόπο αυτόν την εταιρεία μας ότι το κόστος ανά άτομο ανέρχονταν στα 70 ευρώ.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα ,εκφράζοντας το σύνολο της Διοίκησης της εταιρείας μας αλλά και το σύνολο των εργαζομένων , να ανακαλέσετε το εν λόγω δημοσίευμα, με νέο ,αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτόν την αλήθεια.
Επίσης η αναφορά σας στο πρόσωπό μου, με έτερη ανάρτηση και στις ίδιες σελίδες, σχετικά με την ανάθεση του καθαρισμού του ποδηλατοδρόμου είναι προσβλητική και αποτελεί δυσφήμηση τόσο για εμένα όσο και για την εταιρεία την οποία εκπροσωπώ.
Ειδικότερα επικαλεστήκατε ότι ανάθεσα τον καθαρισμό του ποδηλατοδρόμου σε εταιρεία καθαρισμού παρά το ότι υφίστατο σύμβαση καθαρισμού με την εταιρεία ANTIPOLUTION . Ισχυριστήκατε δηλαδή ότι με ευθύνη μου η ΟΛΗΓ ΑΕ πλήρωνε ταυτόχρονα δύο εταιρείες καθαρισμού για τον καθαρισμό του ποδηλατοδρόμου, με αποτέλεσμα την ζημία της επιχείρησης την οποία διοικώ. Επί του θέματος αυτού σας γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν συμπεριλαμβάνεται στην τριετούς διάρκειας σύμβαση (ΑΔΑ: 17SYMV002165072 2017-10-30) που έχει υπογράψει η ΟΛΗΓ ΑΕ με την εταιρεία καθαρισμού ANTIPOLUTION, αλλά εξαιρείται. 
Ύστερα από καταγγελίες πολιτών σχετικά με την κατάσταση του ποδηλατοδρόμου και επιτόπιο έλεγχο, δεδομένου του γεγονότος ότι η περιοχή ανήκει στην δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ ΑΕ, αποφάσισα να προβώ σε εργασίες καθαρισμού αυτής της έκτασης με ανάδοχη εταιρεία, ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία. Οι εργασίες παραλήφθηκαν από τριμελή επιτροπή του Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ να προβείτε στην άμεση ανάκληση του περιεχομένου και του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, με νέο δημοσίευμα.
Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση των δικαιωμάτων μας στην περίπτωση που δεν προβείτε στην αποκατάσταση της αλήθειας.
Σας ζητούμε όσα ανωτέρω αναγράφονται.
Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής εντέλλεται όπως επιδώσει την παρούσα προς τον κ. Ευάγγελο Αλεξ. Αναστασίου, κάτοικο Ηγουμενίτσας, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την εις ολόκληρο στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος
Αθανάσιος Β. Πορφύρης


Πάμε τώρα να δούμε τα κομμάτια ένα ένα:
Για να μη μπερδευόμαστε, με κόκκινα γράμματα θα είναι τα αποσπάσματα από το εξώδικο του κ. Πορφύρη.

"Παρά την αναλυτική και τεκμηριωμένη, βάσει εγγράφων, ενημέρωση που είχατε λάβει από την ΟΛΗΓ ΑΕ και από την οποία σαφώς προέκυπτε ότι είχε ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία (προσφορά, σύμβαση κλπ)"

Καταρχήν δεν υπήρξε καμία τεκμηριωμένη απάντηση με ΕΓΓΡΑΦΑ προς εμένα, που να αποδεικνύουν ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Δεύτερον με κανένα έγγραφό σας (τα οποία μόνοι μας εντοπίσαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) καθώς και στην απόφαση ανάθεσης, δεν προκύπτει ότι ζητήσατε οικονομικές προσφορές και από άλλα καταστήματα εστίασης της περιοχής.
Η μοναδική "αναλυτική" και "τεκμηριωμένη" ενημέρωση που λάβαμε, ήταν η απάντηση της προέδρου της ΟΛΗΓ Α.Ε. κας Δηλαβέρη, την οποία λάβαμε στο email μας στις 3 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:28 π.μ, που προέκυψε μετά από ερώτημά μας την  Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 2:13 μ.μ.

Στο ερώτημά μας ζητούσαμε να μας γνωστοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων της ΟΛΗΓ Α.Ε., καθώς και το συνολικό κόστος της εκδήλωσης για τη κοπή πίτας του οργανισμού.

Η απάντηση της προέδρου:


"Επί του ανωτέρω σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος σας αναφέρουμε τα κάτωθι:  
1.Ο αριθμός των εργαζομένων :  
-με σύμβαση δημοσίου δικαίου είναι #1# ένας  
-με σύμβαση ΙΔΑΧ είναι #15# δεκαπέντε     
2.Το κόστος της εκδήλωσης ανήλθε σε :  
-20 ευρώ / άτομο για το φαγητό-ποτό  
-65 ευρώ η βασιλόπιτα  
-740 ευρώ η ορχήστρα.     
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το προσωπικό του Οργανισμού και οι οικογένειές τους, οι ιερείς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι οικογένειές τους, επίσημοι προσκεκλημένοι μετά των οικογενειών ορισμένοι εξ αυτών, καθώς και ναυτικοί πράκτορες με τις οικογένειές τους και συνολικά παραβρέθηκαν περί τα 125 άτομα.     
3. Αναφορικά με την αντίστοιχη περυσινή εκδήλωση, το κόστος ανά άτομο ανήλθε σε 30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της βασιλόπιτας, χωρίς να υπάρχει ορχήστρα)"

Πουθενά δεν αναφέρεται η πρόεδρος κύριε διευθύνοντα, για την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία (προσφορά, σύμβαση κλπ) και φυσικά δεν μας απέστειλε κανένα έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν σαφώς, τα όσα εσείς σήμερα ισχυρίζεστε.
Θα μπορούσατε να τη ρωτήσετε τί μου απάντησε, πριν στείλετε το εξώδικο. (Εκτός και εάν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν στο λιμάνι. Πως δηλαδή δεν διατηρείτε μεταξύ σας και τις καλύτερες σχέσεις).

"το κόστος για την ΟΛΗΓ ΑΕ ανέρχονταν στα είκοσι ευρώ ανά άτομο, εσείς αναφέρατε, ψευδώς , δυσφημίζοντας με το τρόπο αυτόν την εταιρεία μας ότι το κόστος ανά άτομο ανέρχονταν στα 70 ευρώ."
Θα σας εξηγήσουμε πως φτάσαμε στο συμπέρασμα για το πως το κόστος ανήλθε στα 70 ευρώ περίπου ανά άτομο.
Σύμφωνα με την απάντηση της κας Δηλαβέρη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 125 άτομα, με το κόστος ανά άτομο τα 20€. Συνολικό ποσό για την εστίαση 2500€. 


Συνυπολογίσαμε, βάση της ανάθεσης της ΟΛΗΓ προς το κέντρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, άλλα 744€ για την ορχήστρα, 71,19€ για τη βασιλόπιτα και 600€ για το δώρο για όποιον θα του έλαχε το φλουρί. 

Συνολικά δαπανήθηκαν 3.915,19€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και όχι χωρίς, όπως γράψαμε στην αρχική μας ανάρτηση.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ από τους αναγνώστες μας.
Κρατάμε λοιπόν τα 3.915,19€

Αξίζει να τονίσουμε πως δεν επρόκειτο για μία ανοιχτή εκδήλωση, αλλά για μιά εκδήλωση με αυστηρά ατομικές προσκλήσεις.

Σύμφωνα δε με το επίσημο δελτίο τύπου του ΟΛΗΓ, "στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτός από τους 16 εργαζόμενους (όπως μας απάντησε η πρόεδρος) , οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, ο Διοικητής 3ης περιφέρειας Λιμενικού Σώματος Αντώνιος Μάζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Στέφανος Σουρβίνος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Ιωάννης Παππάς, ο Διοικητής Τάγματος Φιλιατών Γεώργιος Εξαρχόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Γιόκας, καθώς και πλήθος Ναυτικών Πρακτόρων τόσο Εσωτερικού όσο και του Εξωτερικού".

Έχουμε και λέμε: 16 εργαζόμενοι + 7 τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. + 12 επίσημοι και 2 κληρικοί. 
Σύνολο 37 προσκεκλημένοι. 
Όσο για το "πλήθος Ναυτικών Πρακτόρων τόσο Εσωτερικού όσο και του Εξωτερικού", σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του Συλλόγου Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων Ν. Θεσπρωτίας: "Ο Σύλλογος δεν έχει προσκληθεί επίσημα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Εάν κάποιος συνάδελφος είχε προσκληθεί μεμονωμένα, δεν το γνωρίζουμε ως σύλλογος και ούτε έχουμε επίσημη ενημέρωση από κάποιον συνάδελφο για μεμονωμένη πρόσκληση στην κοπή της πίτας".
Δηλαδή ο Σύλλογος Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων Ν. Θεσπρωτίας δεν είχε καν προσκληθεί στην εκδήλωση.
Παρόλα αυτά εμείς εντοπίσαμε από τις φωτογραφίες που συνόδευε το δελτίο τύπου της ΟΛΗΓ, 2 ναυτικούς πράκτορες (αλήθεια με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή για το ποιοι θα καλεστούν και από ποιον;) οπότε θα τους προσθέσουμε στο σύνολο, φτάνοντας στους 39 προσκεκλημένους. 
Αν υποθέσουμε πως τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς συνοδευόντουσαν από ένα ακόμα άτομο, φτάνουμε στο συνολικό αριθμό παρευρισκόμενων τους 60.
Όπως άλλωστε είθισται τα τελευταία χρόνια να είναι και ο αριθμός των παρευρισκομένων, στις αντίστοιχες εκδηλώσεις του 2019, 2018, 2017 κτλ.
Κάτι που αναφερόταν ρητά στις αναθέσεις που γινόταν προς τα αντίστοιχα κέντρα που πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες εκδηλώσεις.


Η ανάθεση της εκδήλωσης για το 2019 για 60 άτομα


Ανάθεση 2017 εκδήλωσης για 45 άτομα 

Κόστος εκδήλωσης το 2015 μόνο 250€

Πολύ περίεργο να εκτοξεύθηκαν φέτος από τους 60 στους 125 οι προσκεκλημένοι.
Πολύ περίεργο ο αριθμός που υπολογίσαμε παραπάνω να συμπίπτει με τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή 60.
Πολύ περίεργο να μην καταφέραμε να μετρήσουμε παραπάνω άτομα, στις φωτογραφίες τις οποίες εσείς μας στείλατε.
Στην τελική, η κοινωνία μας είναι μικρή και οι περισσότεροι των παρευρισκομένων, με τους οποίους και συνομιλήσαμε, μας δήλωσαν πως δεν ήταν παρόντα πάνω από 60 άτομα.
Και αφού οι προσκλήσεις ήταν προσωπικές, ονοματίστε ποιους ακριβώς είχατε καλέσει.

Επομένως, εάν δεν υπάρχουν επιπλέον δαπάνες που δεν καταφέραμε τις εντοπίσουμε, τα έξοδα ήταν 3.915,19€.
Εάν κάνουμε μία απλή διαίρεση με τα 60 άτομα που παρευρέθησαν, καταλήγουμε στο ποσό των 65,25 ευρώ.
Ποσό που απέχει κατά πολύ από τα 20€ που ισχυρίζεστε εσείς.
Τελειώσαμε με την πίτα και ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφού δεν ήταν 70€ το κόστος ανά άτομο, αλλά περίπου 65€.

"Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα ,εκφράζοντας το σύνολο της Διοίκησης της εταιρείας μας αλλά και το σύνολο των εργαζομένων , να ανακαλέσετε το εν λόγω δημοσίευμα, με νέο, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτόν την αλήθεια."

Κύριε Πορφύρη,
Επειδή κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο και στα λεγόμενά σας έχει χαθεί, θα θέλαμε να μας στείλετε τόσο την ομόφωνη (;) απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε., όσο και του Συλλόγου Εργαζομένων της εταιρίας, με τις οποίες σας εξουσιοδοτούν να μιλάτε εκ μέρους τους για το θέμα. 
Απλά για την αποκατάσταση της όποιας αλήθειας. 
Συνοδευόμενες βεβαίως από τους αριθμούς των αποφάσεων, τον αριθμό ΑΔΑ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την απόφαση του ΔΣ, καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Πάμε τώρα στο σκέλος της επιστολής σας, που αφορά την απευθείας ανάθεση των εργασιών καθαρισμού του ποδηλατόδρομου.

"Ειδικότερα επικαλεστήκατε ότι ανάθεσα τον καθαρισμό του ποδηλατοδρόμου σε εταιρεία καθαρισμού παρά το ότι υφίστατο σύμβαση καθαρισμού με την εταιρεία ANTIPOLUTION . Ισχυριστήκατε δηλαδή ότι με ευθύνη μου η ΟΛΗΓ ΑΕ πλήρωνε ταυτόχρονα δύο εταιρείες καθαρισμού για τον καθαρισμό του ποδηλατοδρόμου, με αποτέλεσμα την ζημία της επιχείρησης την οποία διοικώ. Επί του θέματος αυτού σας γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν συμπεριλαμβάνεται στην τριετούς διάρκειας σύμβαση (ΑΔΑ: 17SYMV002165072 2017-10-30) που έχει υπογράψει η ΟΛΗΓ ΑΕ με την εταιρεία καθαρισμού ANTIPOLUTION, αλλά εξαιρείται."

Καταρχήν,  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εσείς να μας απαντήσετε, γιατί η συγκεκριμένη περιοχή (ποδηλατόδρομος) δεν συμπεριλαμβάνεται στην τριετούς διάρκειας σύμβαση με την εταιρία ANTIPOLUTION.
Και δεν θα δεχθούμε απάντηση του στυλ, "ρωτήστε τον Νταή που ήταν τότε διευθύνων".
Εκπροσωπείτε μία εταιρία, την ΟΛΗΓ Α.Ε., η οποία ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και που ο εκπρόσωπός του, που συμμετέχει στο ΔΣ της ΟΛΗΓ, είναι το ίδιο πρόσωπο (κ. Αθανάσιος Λιάγκος).
Και το 2017 με διευθύνοντα το κ. Νταή και σήμερα με διευθύνοντα εσάς.
Εάν δεν ξέρετε να απαντήσετε, ζητήστε πρώτα εξηγήσεις από αυτόν, που και επίσημα είναι εκπρόσωπος του εργοδότη σας.

"Ύστερα από καταγγελίες πολιτών σχετικά με την κατάσταση του ποδηλατοδρόμου και επιτόπιο έλεγχο, δεδομένου του γεγονότος ότι η περιοχή ανήκει στην δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ ΑΕ, αποφάσισα να προβώ σε εργασίες καθαρισμού αυτής της έκτασης με ανάδοχη εταιρεία, ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία"

Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας Θανάση.
Οι δήθεν καταγγελίες πολιτών, ήταν οι δικές μου παρατηρήσεις, τις οποίες σου έστειλα προσωπικά στο messenger στις 12 Ιανουαρίου στις 22.41


Ένα μήνα ακριβώς μετά, στις 12 Φεβρουαρίου 2020, με απόφασή σου, ανάθεσες τις εργασίες ευπρεπισμού του χώρου πλησίον του ποδηλατόδρομου, στον κύριο ΚΟΝΑΚΗ ΘΕΟΦΙΛΟ, με έδρα Νέα Σελεύκεια - Ηγουμενίτσα και Α.Φ.Μ.078792207, Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας, έναντι του ποσού των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (9.500,00€), πλέον του Φ.Π.Α. 


Μάλιστα με σχετικό άρθρο σε συνεχάρη για αυτό δημόσια και επικροτήθηκες από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ρε φίλε, ότι είσαι τόσο "τσάκαλος", που εντόπισες μια εταιρία, η οποία είχε ιδρυθεί μόλις μία εβδομάδα πριν της αναθέσεις απευθείας τις εργασίες ευπρεπισμού του χώρου πλησίον του ποδηλατόδρομου. 


Ούτε καν του ποδηλατόδρομου δηλαδή, αλλά πλησίον αυτού.
Και για να καταλαβαίνει ο κόσμος, μιλάμε για την περιοχή από την ξεχαρβαλωμένη και μη ευπρεπισμένη παιδική χαρά, μέχρι και το κατάστημα ALEA.
Εάν δεν είναι όπως τα γράφω, σε καλώ να δώσεις στη δημοσιότητα την τεχνική περιγραφή και μελέτη του εν λόγω έργου, τη δημόσια πρόσκληση για προσφορές, καθώς και τις άλλες δύο οικονομικές προσφορές που υποβλήθηκαν.

"Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ να προβείτε στην άμεση ανάκληση του περιεχομένου και του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, με νέο δημοσίευμα.
Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση των δικαιωμάτων μας στην περίπτωση που δεν προβείτε στην αποκατάσταση της αλήθειας."

Εσείς κύριε Πορφύρη, μπορείτε να επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
Εγώ όμως δεν επιφυλάσσομαι.
Είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το σύνταγμα, να σας ελέγχω και να δημοσιεύω τα όσα κακώς κείμενα εντοπίζω, ενημερώνοντας τόσο τους αναγνώστες μου, όσο και τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, όταν το κρίνω απαραίτητο.

Υ.Γ.1: Αναμένω την άμεση δημοσίευση εκ μέρους σας, όλων των εγγράφων που σας ζήτησα παραπάνω, ώστε και οι δυό μας να συμβάλουμε στην ορθή και ακηδεμόνευτη ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Υ.Γ.2: Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας και στα πλαίσια της ορθής ενημέρωσης των συμπολιτών μας, ενημερώστε μας με ποιά διαδικασία και σε ποιούς έγινε η ανάθεση , των υπηρεσιών για την καταγραφή, παρακολούθηση θέσεων ελλιμενισμού, είσπραξη τελών ελλιμενισμού, καταγραφή σκαφών, επίβλεψης αγκυροβολίας και ορθής λειτουργίας του Νότιου και Βόρειου Τμήματος των καταφυγίου Πλαταριάς και Συβότων, καθώς και τα άτομα.

Με εξώδικο απαντάει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ - Τι απαντάει και τι αποφεύγει να απαντήσει Με εξώδικο απαντάει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ - Τι απαντάει και τι αποφεύγει να απαντήσει Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2020 Rating: 5

2 σχόλια:

Από το Blogger.