Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024
Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετα τις 4 το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, αμέσως μετά τον κόμβο Καψιώχα.



Σύμφωνα με πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη έπειτα από σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧΕ αυτοκινήτων τα οποία κινούνταν σε αντίθετο μεταξύ τους ρεύμα.

Από την σφοδρή σύγκρουση τη ζωή του έχασε ο 73χρονος οδηγός ενός εκ των δύο οχημάτων.

Στο σημείο βρέθηκε όχημα του ΕΚΑΒ καθώς και όχημα της τροχαίας Πρέβεζας.






Read More »

Φιλιάτες, 31/12/1936 το πρώτο αυτοκίνητο από Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024


(απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)

"Την Πέμπτη 31/12/1936 το πρώτο αυτοκίνητο από Ηγουμενίτσα στους Φιλιάτες είναι γεγονός. 
Ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αντωνακέας το είδε ζεστά το θέμα και αφού επέβαλε προσωπική εργασία 10 ημερών και τελείωσε το τμήμα Βρυσέλλας μέχρι Καλπάκι, το πρώτο αυτοκίνητο μετάφερε τον Νομάρχη τον μηχανικό κ. Γιαννούλη Παμπούκη, τον ιδιαίτερο του Νομάρχη κ. Νίκο Αθανασίου και λοιπούς στην Ελαία, χάρη των εγκαινίων του νέου Σχολείου- το αυτοκίνητο πέρασε τον Καλαμά με το Πορθμείο Βρυσέλλας. 
Στη συνέχεια την ίδια μέρα κατορθώθηκε και ανήλθε τις Κογκέλες των Φιλιατών, με την βοήθεια του συνεργείου του τεχνικού βοηθού Γ. Τρουμπάτα και έγινε δεκτό στον πόλη μας με ενθουσιασμό μεγάλο. "

*το αυτοκίνητο της παραπάνω φωτογραφίας είναι λίγο μεταγενέστερο, είναι κάπου στο Βλαχομαχαλά και πάνω σε αυτό είναι ο μεγάλος αριστερά ο αείμνηστος Θανάσης Μικρούλης, ο μεγαλος στην άλλη άκρη ο Βασίλης Αναστασίου (Ρέφος) στην πόρτα ο μικρός με την ποδιά πρεπει να είναι ο αειμνηστος Λευτέρης Τσώνης.


Read More »

Ποιοι φόροι και πρόστιμα ακυρώνονται από την ΑΑΔΕ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024

Ποιοι φόροι και πρόστιμα ακυρώνονται από την ΑΑΔΕ


Στη διόρθωση υπολογιστικών και αριθμητικών λαθών που διέπραξε από το 2014 και εντεύθεν, σε βάρος φορολογουμένων, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά με οφειλές που ποτέ δεν δημιούργησαν, προχωράει άμεσα η Εφορία.

Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, καθορίζει αναλυτικά τη διαδικασία που θα ακολουθεί η φορολογική διοίκηση, σε εφαρμογή της διάταξης που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για τα πρόδηλα (ολοφάνερα) λάθη της εφορίας, τα οποία εφεξής θα διορθώνονται με τρόπο απλό μετά από αίτηση ή ακόμα και χωρίς αίτηση από το φορολογούμενο. Λάθη τα οποία οδήγησαν στον καταλογισμό ανύπαρκτων φόρων και προστίμων που εκκρεμούν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Πλέον, η φορολογική διοίκηση έχει τη δυνατότητα να τα διορθώνει αυτόματα, χωρίς να περιμένει να προσφύγει ο φορολογούμενος.

Η διαγραφή αφορά υπολογιστικά λάθη και δεν έχει σχέση με το ύψος των φόρων ή των προστίμων που έχουν καταλογισθεί για κάποια παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Για παράδειγμα να έχουν προστεθεί κατά λάθος κάποια μηδενικά στο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Η απόφαση της ΑΑΔΕ, η οποία έχει άμεση ισχύ, κάνει λόγο:

Για πρόδηλη έλλειψη (ολική ή μερική) φορολογικής υποχρέωσης, ή
Για αριθμητικό ή υπολογιστικό λάθος
Σε περίπτωση που ως συνέπεια του άμεσου προσδιορισμού ή της πράξης διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εκδίδεται και πράξη επιβολής προστίμου, η εν λόγω πράξη (ή ο άμεσος προσδιορισμός) ακυρώνεται ή τροποποιείται με πράξη της φορολογικής διοίκησης.

Για να είναι παραδεκτή η αίτηση ακύρωσης ή τροποποίησης θα πρέπει είτε να προσκομιστούν έγγραφα από τον φορολογούμενο, είτε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια υπηρεσία, χωρίς να απαιτούνται ελεγκτικές επαληθεύσεις.

Ως αριθμητικά ή υπολογιστικά λάθη θεωρούνται τα σφάλματα κατά τη διενέργεια μαθηματικού υπολογισμού ή κατά την εκτέλεση αριθμητικής πράξης και όχι η εσφαλμένη επιβολή φόρου ή απαλλαγή από τον φόρο ή η κακή εφαρμογή του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα, ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, δεν επέτρεπε στη Φορολογική Διοίκηση να εξετάσει πρόδηλα σφάλματα, στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι είχαν προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Στην περίπτωση υποβολής αίτησης από την πλευρά του φορολογούμενου, η απόφαση ορίζει ότι: «η αίτηση και τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα υποβάλλονται με ψηφιακή απεικόνιση (σάρωση), μέσω της εφαρμογής ψηφιακής υποδοχής και διαχείρισης αιτημάτων της Α.Α.Δ.Ε. «Τα Αιτήματά μου» στην αρμόδια υπηρεσία. Στις περιπτώσεις στις οποίες δεν είναι δυνατή η υποβολή του αιτήματος μέσω της Εφαρμογής, τα αιτήματα αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς ή υποβάλλονται αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία».
Read More »

Αρχές Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024

Αρχές Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»



Για τα προγράμματα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», «Στέγαση και Εργασία» και «Σπίτι μου 2» μίλησε στην ΕΡΤ η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.
Ξεκινώντας με το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» είπε ότι πρόκειται για τη βελτιωμένη μορφή του. «Το περάσαμε με νόμο. Θυμάστε ότι αυτό ήταν ένα πρόγραμμα 50 εκατομμυρίων ευρώ για 40% επιδότηση μιας ανακαίνισης που θα μπορούσες να κάνεις στο σπίτι σου. Λειτουργικής ανακαίνισης, όχι ενεργειακής όπως είμαστε συνηθισμένοι με το Εξοικονομώ.
Μπορείς να κάνεις το μπάνιο, μπορείς να κάνεις τους πάγκους της κουζίνας. Μπορείς κάτι να αλλάξεις σε ένα κενό διαμέρισμα που είχες δηλώσει κενό τα τελευταία τρία χρόνια στο Ε2. Και αυτό το αρχικό πρόγραμμα τι προέβλεπε; Να κάνεις μια μικρής εμβέλειας ανακαίνιση μέχρι 10.000 ευρώ και το κράτος σου δίνει το 40%. Είχαμε προβλέψει μάλιστα στο εύλογο ερώτημα κάποιων “μα δεν έχω τα αρχικά μετρητά για να ξεκινήσω, την προκαταβολή 50%”.
Στο νέο επικαιροποιημένο βελτιωμένο πρόγραμμα που θα είναι στον αέρα τις πρώτες 10 μέρες του Ιανουαρίου, έχουμε 60% επιδότηση αλλά πλέον η ανακαίνιση φτάνει τα 13.500 ευρώ» εξήγησε η υπουργός.
«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκεί που θα έπαιρνες 4.000 ευρώ μπορείς να πάρεις 8.000 ευρώ, να κάνεις μια πιο ευρείας κλίμακας ανακαίνιση στο σπίτι σου. Παίρνεις 4.000 ευρώ προκαταβολή. Και εδώ όμως να δούμε και την ηθική προϋπόθεση. Ναι, είναι ένα διαμέρισμα ή τέλος πάντων μια οριζόντια κατοικία ιδιοκτησίας, κατοικία που έχεις έως 100 τετραγωνικά. Δεν υπάρχει περιορισμός παλαιότητας, άρα μπορεί να είναι οποιοδήποτε, αλλά πρέπει να είναι δηλωμένο κενό όπως είπαμε στο Ε2 τα τελευταία τρία χρόνια. Και για να πάρεις το εισόδημα είναι μέχρι 40.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία που έχεις 300.000 ευρώ.

Αν έχεις όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείς να μπεις να κάνεις αίτηση από τις πρώτες 10 – 15 ημέρες του Ιανουαρίου, να ανοίξεις το διαμέρισμά σου και πρέπει όμως μετά να το μισθώσεις σε μακροχρόνια μίσθωση. Άρα τι κάνουμε; Αυξάνουμε την προσφορά και συνάμα βγάζουμε όπως θέλουμε και επιθυμούμε περισσότερα διαμερίσματα στην αγορά, κυρίως της εκμίσθωσης, για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε και το πολύ σημαντικό θέμα της στεγαστικής πολιτικής, το οποίο είναι ένα από τα τρία βασικά ζητήματα που θα έχουμε μετά το 2025 και στο Υπουργείο μας» πρόσθεσε.

«Επειδή το 2025 θα είναι η χρονιά της στέγασης, αποφασίσαμε το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία”, το οποίο είχε αρχικά προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ να το αυξάνουμε πλέον σε 20 εκατομμύρια. Άρα από το 2025 και μετά το πρόγραμμα αυτό θα έχει 20 εκατομμύρια προϋπολογισμό και σημαίνει ότι μπορούν να μπουν μέσα περισσότεροι δήμοι, είναι 60 πλέον οι δήμοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε, περισσότεροι φορείς και εν τέλει τα ωφελούμενα νοικοκυριά που ήταν 550, θα υπερβούν τα 800» είπε η κα Ζαχαράκη.

Εξήγησε ότι εάν κάποιος θέλει να κάνει κάνει αίτηση χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και να αναβαθμίσει ενεργειακά το σπίτι του, να αλλάξει κουφώματα, να βάλει θερμοπομπούς, να κάνει σημαντικές αλλαγές, θα πρέπει να επιλέξει το πρόγραμμα «Ανακαινίζω ενεργειακά το σπίτι μου» μέσω τραπέζης. «Είναι μηδενικό επιτόκιο. Το πρόγραμμα είναι 400 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παίρνεις μέχρι 25.000€. Είναι πολύ μεγάλο το ποσό. Μπορεί να υπάρχουν 20.000 δικαιούχοι και ουσιαστικά τι κάνουν; Αναβαθμίζουν ενεργειακά το σπίτι, ρίχνουν το λογαριασμό. Πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τα ενεργειακά κόστη. Και βέβαια βοηθάμε πάρα πολύ και στον εκσυγχρονισμό του στεγαστικού μας αποθέματος».

Όσον αφορά στο τρίτο και μεγαλύτερο ουσιαστικά πρόγραμμα που περιμένουν πάρα πολλοί νέοι, το «Σπίτι μου 2», υπενθύμισε ότι τώρα είναι διευρυμένο μέχρι την ηλικία των 50. «Ξεκινάμε 15 Ιανουαρίου τις αιτήσεις. Αν εγώ είμαι δικαιούχος που θα κάνω αίτηση, πάω στην τράπεζα από εκεί που θα πάρω το δάνειο. Ουσιαστικά μέσα στο gov.gr θα υπάρχει και μία διαδικασία που εσύ καταθέτεις τα χαρακτηριστικά και βλέπεις ουσιαστικά και το θέμα της επιλεξιμότητας. Οι τράπεζες επιλέγουν. Μιλάμε για ένα διαμέρισμα που θα βρεις και είναι μέχρι 150 τετραγωνικά. Είναι ένα διαμέρισμα το οποίο έχει χτιστεί μέχρι το 2007. Είναι ένα διαμέρισμα το οποίο ουσιαστικά μπορείς να πάρεις οπουδήποτε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη. Έχουμε αυξήσει και το εισοδηματικό όριο. Ένας άνθρωπος που μένει μόνος του είχε 16.000 ευρώ ανώτατο εισοδηματικό. και πλέον έχει 20.000. Αλλά και μια οικογένεια με δύο παιδάκια, η οποία θα έχει πολύ χαμηλότερο εισοδηματικό όριο, πλέον έχει 32.000 ευρώ».

Όσον αφορά στο Kids Wallet η κα Ζαχαράκη σημείωσε ότι είναι καίριας και κρίσιμης σημασίας το ποια θα είναι η ανταπόκριση των γονέων. «Ο γονέας κατεβάζει το Kids Wallet, δηλώνει το κινητό του παιδιού. Υπάρχουν προεγκατεστημένες κάποιες περιοριστικές δικλείδες ασφαλείας. Οι γονείς θα μπορούν να αυξάνουν αν θέλουν τον έλεγχο».
«Η επιθυμία μας δεν είναι να επέλθει μια οικογενειακή ρήξη, να πετάξουμε το μπαλάκι οπουδήποτε. Εδώ πρέπει να κάνουμε μια εθνική προσπάθεια να προστατεύσουμε τα παιδιά από πράγματα που πρέπει να τους εξηγήσουμε την ευαλωτότητά τους και το γεγονός ότι κάποιος που έχει μια πλατφόρμα μπορεί να έχει περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο, μπορεί να βλέπει κάποιος ο οποίος αναρτά εκείνη τη στιγμή άλλα πράγματα που δεν ξέρουμε ποιος είναι στην πραγματικότητα. Να είναι πολύ μεγαλύτερος στην ηλικία και να εμφανίζεται ως ένας συνομήλικος. Άρα είναι πολλοί οι κίνδυνοι, πολλές και οι ευκαιρίες. Το διαδίκτυο μας βοηθάει και μας εξελίσσει και ως προς τα πράγματα που ξέρουμε, ας κρατήσουμε μόνο τα καλά του» τόνισε η υπουργός.
Η κα Ζαχαράκη έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προγραμματίσει και την Ημέρα Ψηφιακού Εγγραμματισμού, μια ευρείας κλίμακας πρωτοβουλία, ενώ και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα προσθέσει και το κομμάτι του ψηφιακού εγγραμματισμού, διότι οι γονείς έχουν ανάγκη.
Read More »

Ηγουμενίτσα: Του είπαν τα κάλαντα και τον έκλεψαν

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024

Ηγουμενίτσα: Του είπαν τα κάλαντα και τον έκλεψαν 



 Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας κλοπή, που έλαβε χώρα την παραμονή των Χριστουγέννων (24-12-2024) στην Ηγουμενίτσα. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε σπίτι υπερήλικα με το πρόσχημα των Καλάντων των Χριστουγέννων και αφού απέσπασαν την προσοχή του, αφαίρεσαν από το πορτοφόλι του το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας

Read More »

Θεσπρωτία: Πτήση πάνω από το χωριό – φάντασμα που «χτυπήθηκε» από σεισμό το 1979

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024
Θεσπρωτία: Πτήση πάνω από το χωριό – φάντασμα που «χτυπήθηκε» από σεισμό το 1979



Οι κάτοικοι στην Πέστανη Θεσπρωτίας σώθηκαν γιατί δεν άκουσαν τους σεισμολόγους

Πριν τέσσερις δεκαετίες, το χωριό της Πέστανης-Κρυόβρυσης έσφυζε από ζωή. 
Σήμερα, το μόνο που θυμίζει τον άλλοτε φημισμένο οικισμό της Θεσπρωτίας είναι τα χαλάσματα και τα ερειπωμένα σπίτια. 
Τον Νοέμβριο του 1979, ο Εγκέλαδος ταρακούνησε ολόκληρο τον νομό. Από τα 1600 σπίτια της Ηγουμενίτσας, τα 700 παρουσίασαν ρωγμές. 
Το έδαφος είχε ανοίξει στα δύο, ενώ όπως έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής, «το βουνό σχίστηκε».

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας της εποχής

Στις πλαγιές του συγκεκριμένου βουνού ήταν χτισμένη η Πέστανη-Κρυόβρυση. 
Μέσα σε μια νύχτα, οι Πεστανιώτες είδαν τον τόπο τους να ισοπεδώνεται μπροστά στα μάτια τους. Ευτυχώς οι ίδιοι δεν κινδύνευσαν, αφού πρόλαβαν να μετακινηθούν με τους προσεισμούς. 
Ο πρώτος ισχυρός σεισμός συνέβη την Τρίτη 6 Νοεμβρίου. 
Το τράνταγμα ήταν μεγάλο και πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. 
Μάλιστα, 10 από τα 70 συνολικά του χωριού κατεδαφίστηκαν πλήρως. 
Παρά τις καθησυχαστικές εκτιμήσεις των σεισμολόγων, οι ντόπιοι φοβήθηκαν το ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού. 
«Οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας υποστήριξαν ότι μπορούσαμε να παραμείνουμε στα σπίτια μας. Δεν μας έπεισαν όμως γιατί συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις. Εμείς επειδή φοβηθήκαμε μείναμε στην ύπαιθρο», έλεγε ο πρόεδρος της κοινότητας Κρυόβρυσης. 
Η απόφαση των κατοίκων αποδείχθηκε σοφή. 
Λίγες μέρες μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε ένας δεύτερος ισχυρότερος. 

Η Πέστανη-Κρυόβρυση σήμερα είναι ένα χωριό-φάντασμα. 

Καταστροφικός Εγκέλαδος 
Τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Νοεμβρίου του 1979, ένας σεισμός 5,1 ρίχτερ αποτελείωσε το έργο που είχε αρχίσει πέντε μέρες νωρίτερα. 
Ολόκληρη η Θεσπρωτία σείστηκε ανεπανόρθωτα. 
Οι ζημιές στην πρωτεύουσα του νομού ήταν τεράστιες. 
«Νεκρή πόλη» περιέγραφαν οι εφημερίδες την Ηγουμενίτσα. 
Οι δρόμοι είχαν ερημώσει και τα σπίτια ήταν κλειστά. 
Οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν προλάβει να φύγουν. Άλλοι έμεναν σε ξενοδοχεία κι άλλοι σε αντίσκηνα στην ύπαιθρο. 

Ο δρόμος σκίστηκε στα δύο 

Περισσότερα από 300 σπίτια χαρακτηρίστηκαν ετοιμόρροπα, ενώ ο τραγικός απολογισμός των πρώτων ημερών έκανε λόγο για 8.000 άστεγους. 
Στην Πέστανη το ποσοστό των αστέγων ανήλθε σε 100%. Όλα τα σπίτια κατέρρευσαν. 
Οι Πεστανιώτες ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους με τον πιο βίαιο τρόπο, εν μία νυκτί. 
Οι πρώτοι μήνες ήταν εφιαλτικοί. 
Η κρατική κωλυσιεργία ανάγκασε τους ανθρώπους να μένουν σε σκηνές. Έπειτα, οι περισσότεροι διασκορπίστηκαν στα γύρω χωριά. 

Το χωριό μετά την καταστροφή. 

Το χωριό φάντασμα 
Τα χρόνια πέρασαν, όμως καμία κρατική πρόνοια δεν πάρθηκε για το «χτυπημένο» από τον Εγκέλαδο χωριό. Μόλις το 2021, κάποιοι ξεκίνησαν δειλά δειλά να εγκαθίστανται ξανά στην Κρυόβρυση. Άλλοι έχουν αρχίσει να πηγαινοέρχονται καθημερινά. Στόχος της κοινότητας Πέστανης-Κρυόβρυσης, που παραμένει ενεργή έως σήμερα, είναι να χαρακτηριστεί ο οικισμός παραδοσιακός, έτσι ώστε το κράτος να βοηθήσει στην ανοικοδόμησή του. Προς το παρόν, δεν έχει επιτευχθεί. Τα εγκαταλελειμμένα σοκάκια και οι δρόμοι εξακολουθούν να θυμίζουν την τραγωδία του 1979. 



Τα ερειπωμένα σπίτια μετά τον καταστροφικό σεισμό. 

Γκρεμισμένα σπίτια, ερειπωμένα καφενεία κι εκκλησίες. Τα δέντρα έχουν τυλίξει με τα κλαδιά τους τα συντρίμμια. Αγριόχορτα και θάμνοι έχουν πάρει τη θέση των επίπλων στις οικίες που πριν 40 χρόνια έσφυζαν από ζωή. Το μόνο που αντιστέκεται στην φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης είναι η πηγή στην κεντρική πλατεία. Από την γραφική βρυσούλα ακόμα αναβλύζει νερό. Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από το χωριό-φάντασμα της Θεσπρωτίας, όπως το κατέγραψε ο συνεργάτης μας LifeAfterGravity:...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr


Read More »

"Ζωντάνεψε" το Φιλιάτι ο Άγιος Βασίλης που έφτασε με Πυροσβεστικό (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024
"Ζωντάνεψε" το Φιλιάτι ο Άγιος Βασίλης που έφτασε με Πυροσβεστικό (+ΒΙΝΤΕΟ)


Μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άγιος Βασίλης στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Φιλιατών, αφού επέλεξε να καταφτάσει μέσα σε πυροσβεστικό όχημα, χαρίζοντας στιγμές έκπληξης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους. 
Η συμμετοχή του κόσμου από την πρώτη κιόλας μέρα (Παρασκευή) ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεμίζοντας ζωντάνια τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς.


Τη διασκέδαση των παιδιών το Σάββατο ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών με δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ οι «Trio Tenoro» κράτησαν συντροφιά σε όσους ήθελαν ν’ απολαύσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. 
Ακολούθησε και η ιδιαίτερη παρουσία της αγαπημένης ομάδας Άρης Φιλιατών, οι παίκτες της οποίας υπέγραψαν μπλουζάκια και αξεσουάρ στο ειδικά διαμορφωμένο stand.


Σήμερα Κυριακή, το γιορτινό χωριό «τερματίζει» δυναμικά την τριήμερη γιορτή, με δράσεις και εκπλήξεις για όλους. 
Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε θερμές ευχές για μία υπέροχη νέα χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα!


Read More »

Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024

Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα


Tην Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για τα Χριστούγεννα 2024. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00 το βράδυ.

Ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ:
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά και τα περισσότερα σούπερ μάρκετ με ωράριο λειτουργίας 11:00 με 20:00.

Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων 2024
  • Κυριακή 29/12/24: 11:00-18:00
  • Δευτέρα 30/12/24: 09:00-21:00
  • Τρίτη (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) 31/12/24: 09:00-18:00
  • Τετάρτη (Πρωτοχρονιά) 1/1/25: Αργία
  • Πέμπτη 2/1/25: Κλειστά
Read More »

Μπράνια Θεσπρωτίας 1969 | Το άρμεγμα στο χωριό (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2024
Μπράνια Θεσπρωτίας 1969 | Το άρμεγμα στο χωριό (+ΒΙΝΤΕΟ)


Βουβό φιλμ 8mm. Αρχείο Γ. Γκίκα.
Βρισκόμαστε στο χωριό Μπράνια της Ηπείρου.
Η ταινία ξεκινά με πλάνα στη στάνη μιας οικογένειας, κατά τη διαδικασία αρμέγματος του κοπαδιού τους από κατσίκες. Ένας άντρας, μια γυναίκα κι ένα αγοράκι αρμέγουν χειρωνακτικά τις κατσίκες και συλλέγουν το γάλα τους.
Ένα γενικό πλάνο της στάνης από ψηλά.
Ο άντρας που άρμεγε μας δείχνει ένα μεταλλικό δοχείο με γάλα, πίσω του ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίσμα. Ένα λευκό κατσικάκι θηλάζει τη μαμά του.
Τρία αγόρια παίζουν το ροντέο έχοντας καβαλήσει τρεις κατσίκες και τέλος, ο ιδιοκτήτης των ζώων οδηγεί το κοπάδι για βοσκή στο λιβάδι.


Δείτε περισσότερα γι' αυτό το φιλμ:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
Read More »

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.