Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα
 
 
Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και με σκοπό την ορθολογική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων, στις 26 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποίησε δράσεις, με συμμετοχή μαθητών και εκπ/κών των σχολείων:
1ου 2ου και 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, Γυμνασίου Ν. Σελεύκειας, 1ου και 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Ομάδα περιβαλλοντολόγων παρουσίασε, εξήγησε και πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο εγκαθιστώντας κομποστοποιητές στα σχολεία με τη βοήθεια των μαθητών.

Επίσης στις 3 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) και το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στα Ιωάννινα.

Μεγάλη εντύπωση έκανε στους μαθητές η διαδικασία διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών που παραλαμβάνει το ΚΔΑΥ (και από την Πόλη μας), με τα χέρια.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες στη δράση μαθητές, εκπαιδευτικούς, Δ/ντές και φορείς που την υποστήριξαν και την υλοποίησαν.
Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στο ΧΥΤΑ και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.