Μπαράζ αναφορών για τον βασανιστή ζώων Πολύ κοντά στον εντοπισμό του

Μπαράζ αναφορών για τον βασανιστή ζώων
Πολύ κοντά στον εντοπισμό του

 
 
Μπαράζ αναφορών για τον βασανιστή των ζώων στην Παραμυθιά, έχει προκύψει μετά το χτεσινό δημοσίευμα της paramythia-online.gr. Έκτος από τις δεκάδες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προκύψει και επώνυμες αναφορές στο email μας και από οτι φαίνεται βρισκόμαστε πολύ κοντά στον εντοπισμό του δράστη. Δεσμευόμαστε πως αφενός θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη (η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή στα περιστατικά αυτά) αφετέρου θα διαπομπευτεί σε όλα τα ΜΜΕ της Ηπείρου και οχι μόνο, μιας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πολύ ευαίσθητα σε σχετικά ζητήματα.

Εγκύκλιο που προβλέπει πολύ αυστηρές και άμεσες ποινές για όσους συλλαμβάνονται να κακοποιούν και να βασανίζουν ζώα εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η εισαγγελέας δίνει σαφή εντολή για τήρηση του Αυτοφώρου και διενέργεια άμεσης δίκης όχι μόνο για όσους ευθύνονται για κακοποίηση ή βασανισμό ζώων, αλλά για όλους όσοι διακινούν σχετικό οπτικό υλικό στο διαδίκτυο.

Επισημαίνει πως ο βαζανισμος ζώων τιμωρείται με φυλάκιση που ξεκινά από 12 μήνες, ενώ υπάρχουν και χρηματικά πρόστιμα από 3.000 έως και 15.000 ευρώ ανάλογα το αδίκημα. Ζητεί δε να εξετάζονται οι καταγγελίες ακόμα και στο διαδίκτυο και να κινούν «την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, εφόσον συντρέχουν οι όροι της, για τον κολασμό των εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον ως άνω νόμο, ιδίως δε του εγκλήματος της παράβασης των διατάξεων του άρθρου 16, που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία, με την παραπομπή των δραστών στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί πως τα περιστατικά στην συγκεκριμένη γειτονιά είναι συχνά τα τελευταία 2 χρονιά και θύματα του δράστη έχουν πέσει αρκετά ζώα.
Μπαράζ αναφορών για τον βασανιστή ζώων Πολύ κοντά στον εντοπισμό του Μπαράζ αναφορών για τον βασανιστή ζώων Πολύ κοντά στον εντοπισμό του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.