Ψήφισμα για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας»



Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά την συνεδρίαση του στις 7 Μαρτίου 2016, έλαβε το ακόλουθο ψήφισμα στο οποίο αναφέρει:

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας» με προτεινόμενη ημερομηνία την 20η Μαΐου.

Πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.

Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια.

Αποτελεί καθήκον για όλους μας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, και να γίνουμε “συνοδοιπόροι” σε αυτό το “ταξίδι” για την καθιέρωση της “Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας”.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.