Σύβοτα: Με το καπρίτσιο ορισμένων θα θρηνήσουμε θύματα (+ΒΙΝΤΕΟ)




Αγαπητέ συντάκτη του thespro.gr
Σας αποστέλλουμε βίντεο, από το οποία φαίνεται ότι ο μοναδικός εμπορικός πεζόδρομος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, έχει μετατραπεί σε δρόμο συχνής και πυκνής κυκλοφορίας. Τα βίντεο είναι τραβηγμένα το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, εντός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Οι εικόνες αυτές δεν αγγίζουν την πραγματικότητα στο φαινόμενο του Ιουλίου και ειδικά του Αυγούστου.

Η Δημοτική Αρχή έχουν φροντίσει πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών, και το γενικό (?) όφελος προς όλους , να εξασφαλίσουν τόσο για τις επιχειρήσεις, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, και τους οδηγούς την μέγιστη ασφάλεια διασχίζοντας τον (Πεζό)δρομο….!!!!!

Οι εργασίες (?) που έχουν πραγματοποιηθεί ύστερα από πολύ χρόνο, οι μελέτες και εγκρίσεις (υπάρχουν μελέτες ?) των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας με τους κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής, και έτσι δημιούργησαν Πεζοδρόμια στον Πεζόδρομο (!!!!!) και στις 2 πλευρές αριστερά και δεξιά, πλάτους 3 μέτρων για την άνετη και ασφαλή πεζοπορία των επισκεπτών, καθώς και δρόμο χωρίς λακούβες, με πλήρη σήμανση για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στον (πεζό)ΔΡΟΜΟ…!!!!!!!!!!!!!

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνετε οι ίδιοι πως περνάνε τα αυτοκίνητα σε επαφή με τους πεζούς, εφόσον προηγουμένως έχουν διαβάσει τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας στις σχετικές ταμπέλες (?) στον (πεζό)δρομο, και οι πεζοί δεν χρειάζεται καν να μετακινηθούν για να παραχωρήσουν προτεραιότητα στην διέλευση οχημάτων..!!! Η εικόνες είναι ξεκάθαρες, μην το αρνηθείτε. Βέβαια στο βίντεο που είναι τραβηγμένο πρωινές ώρες, δεν υπάρχει μέγιστη κίνηση όπως το μεσημέρι που έρχονται καραβάκια από την Κέρκυρα, ή λεωφορεία που σταθμεύουν στο Πάρκινγκ και κατεβαίνει ο κόσμος σε ομάδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος είναι πολλαπλάσιος και το πρόβλημα επίσης πολλαπλασιάζεται.

Βίντεο Σαββάτου, πρωινές ώρες,  

Την ίδια μέρα, Σάββατο, δείτε το βίντεο μέσα από το αυτοκίνητο που κάναμε την διαδρομή, και αντιληφθείτε την κατάσταση που επικρατεί βραδινές ώρες, προσέξτε πως ο κόσμος συνεχίζει να περπατά στον δρόμο (πεζόδρομο μήπως?) καθώς εξέρχεται από τον Πεζόδρομο που όρισε ο Δήμος και εισέρχεται στην ζώνη του Πεζόδρομου που μετέτρεψε ο Δήμος σε δρόμο κανονικότατο, επιτρέποντας σε όλα τα οχήματα την διέλευση… Επίσης εστιάστε από το εικοστό δευτερόλεπτο και μετά, όπου ξεκινάει η απαγόρευση οχημάτων, και εκτρέπουν τα αυτοκίνητα αναγκαστικά μόνο αριστερά, όπου αυτό το στενάκι είναι επίσης χαρακτηρισμένο Πεζόδρομος (απόφαση Νομάρχη Θεσπρωτίας 350/21-04-1993 ΦΕΚ 563Δ 21-05-1993 http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGldAs1HD7Xe3dtvSoClrL8SzxSnDKDtkt5MXD0LzQTLQj_FBr1Ak1c8knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuYPcK6eCYkUXXN6MgoaYYd_0reDjQhFN5XPNU911uYyB ) και είναι τόσο στενό, και παρόλα αυτά παρκάρουν τα αυτοκίνητα στην αριστερή πλευρά, και πεζοδρόμιο δεν υπάρχει (λογικό εφόσον είναι πεζόδρομος), συνεπώς τα αυτοκίνητα εκτός ότι δυσκολεύονται να το διασχίσουν,,,, οι πεζοί μένουν έρμαια της τύχης τους….. 


Υπάρχει ακόμα πιο σοβαρό περιστατικό… 

Κυριακή 19/06/2016 πρωινές ώρες, με τους επισκέπτες να βολτάρουν στην αγορά εφόσον ο καιρός είναι συννεφιασμένος και δεν προτίμησαν τις παραλίες, υπήρχε πολύς κόσμος… Δείτε λοιπόν την κυκλοφορία των οχημάτων τις πρωινές ώρες μιας και η απαγόρευση ισχύει από της 17:00 ώρα και μετά (με την τροποποίηση του κανονισμού 128/2016 ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει την έγκριση). 

Εδώ θα πρέπει να εστιάσετε στο 15ο δευτερόλεπτο και μετά, τι πρόκειται να συμβεί… Πετάγεται στον πεζό(δρόμο) το μικρό παιδάκι αφού ξέφυγε από την μανούλα του, διότι έμεινε ήσυχη ότι δεν περνάνε αυτοκίνητα καθώς παρασύρθηκε από τον κόσμο που πεζοπορούσε στην ασφαλτόστρωση (που εννοεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας δρόμο) και για δευτερόλεπτα δεν κατέληξε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου, πανικόβλητη η μάνα τρέχει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα να πιάσει το παιδί της που επίσης και εκείνο είχε ταραχθεί, και ξανά επιστρέφει άρον άρον στην πλακόστρωση που θεωρεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας Πεζοδρόμιο. 



Η σκηνή δημιουργήθηκε, ο πανικός προκλήθηκε, το ατύχημα ευτυχώς όχι, και ούτε οι οδηγοί φταίνε που εισέρχονται σε πεζόδρομο χωρίς σήμανση. Το λάθος είναι αποκλειστικά και μόνο της Δημοτική Αρχής και συγκεκριμένα το βάρος της ευθύνης φέρνουν οι υπεύθυνοι που επιμένουν προς επιμονή στις λανθασμένες και τραγικές αποφάσεις τους ώστε να μην εφαρμόσουν την απόφαση Νομάρχη, αλλά και την ουσία του θέματος,,,, την ασφάλεια των πεζών και οδηγών.

Δεν έχει κανένα νόημα να γίνει ατύχημα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, νόημα έχει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και αποφάσεις (οι οποίες αποφάσεις τυχαίνει στην περίπτωση μας να είναι άκρως συμβατές με την Νομοθεσία) ώστε να μην συμβεί κανένα απολύτως ατύχημα.

Αν μπορούσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας να εξηγήσει επιτέλους δημόσια και να πει την αλήθεια,,, ποιος ο λόγος της εμμονής τους που επιμένουν σε τέτοια μέτρα με κίνδυνο της ανθρώπινες παιδικές και όχι μόνο, ζωές….

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα δεν έχουν πεζόδρομους και με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια κατόπιν εγκεκριμένων μελετών από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, επινοούν πεζόδρομους για την τουριστική περίοδο, και εδώ ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει έναν εμπορικό πεζόδρομο στην Ναυαρχίδα του Νομού, τα Σύβοτα, και δεν τα προστατεύει, λειτουργώντας αντίθετα… Προς τι αυτή η συμπεριφορά λοιπόν? Κάποιος λόγος θα υπάρχει που είναι τόσο σημαντικός για να αγνοούν την ασφάλεια των πεζών, την απόφαση Νομάρχη, την ομαλή λειτουργία καταστημάτων. Ποιος είναι αυτός ο λόγος? Τους καλούμε Δημόσια να εξηγήσουν….

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε, και σε συνέχεια της προσφυγής μας που έχουμε κάνει για την τροποποιητική απόφαση του κανονισμού 125/2015 με αριθμό πρωτ. 65860/10-05-2016, αν υπάρχουν μελέτες από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας με αυτό το πρόχειρο σχέδιο που επινοήθηκε για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως αναφέρει κιόλας το Άρθρο 52 του Κ.Ο.Κ. στην παράγραφο 1 (http://www.glavopoulos.gr/kok/kok052.php ), αλλά το ίδιο αναφέρει και ο Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο 125/2015, στο Άρθρο 3 (Έκταση Εφαρμογής, Ορισμοί, Αρμοδιότητες), στο Γ. Αρμοδιότητες, 4η παράγραφο

“Η Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών χορηγεί κάθε είδους εγκρίσεις στο πλαίσιο εσωτερικής υπηρεσιακής διαδικασίας για τα λειτουργικά ή διακοσμητικά στοιχεία, που τοποθετούνται στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς και τη διακοπή και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας”


Τέλος θα θέλαμε να σας αναφέρουμε πως :

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αριθμό 125/2015 θα θέλαμε να ελεγχθούν τα παρακάτω, διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος
στο Άρθρο 3, Γ. Αρμοδιότητες, 4η παράγραφο, αναφέρει ότι “η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών χορηγεί κάθε είδους εγκρίσεις στο πλαίσιο εσωτερικής υπηρεσιακής διαδικασίας για τα λειτουργικά ή διακοσμητικά στοιχεία, που τοποθετούνται στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς και τη διακοπή και παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Συντάσσει τοπογραφικά διαγράμματα των κοινόχρηστων χώρων, τμήματα των οποίων ο Δήμος παραχωρεί προς χρήση σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα για την άσκηση της δραστηριότητας τους. Επίσης συντάσσει μελέτες για την διαμόρφωση διευρυμένων κοινόχρηστων χώρων (πλατείες κλπ), που διατίθενται προς χρήση.”

Βάση λοιπόν του Άρθρου, θα θέλαμε να ελεγχθεί αν στις άδειες για χρήση κοινόχρηστων χώρων που έχουν δοθεί στα Σύβοτα για την χρήση 2016, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν δώσει τις σχετικές εγκρίσεις και μελέτες σε κάθε άδεια ξεχωριστά, καθώς και να τις προσκομίσει στην υπηρεσία σας για τον έλεγχο νομιμότητας. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις και δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα του Άρθρου, ενώ έχουν δοθεί άδειες για χρήση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, να προβούν άμεσα σε ανάκληση των αδειών, και να εφαρμόσετε τα προβλεπόμενα του Νόμου 3852/2010 Άρθρο 236, παράγραφος 1γ, για παράβαση καθήκοντος. 
Επίσης :

· να μας ενημερώσει το Αρμόδιο Τμήμα του Δήμου Ηγουμενίτσας αν έχουν προβεί σε ελέγχους στα Σύβοτα, για την εφαρμογή του κανονισμού 125/2015 για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, σε όλες τις επιχειρήσεις, τόσο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε όλα τα εμπορικά.

· Σε περίπτωση δε, που έχουν δοθεί άδειες οι οποίες δεν θα έπρεπε να δοθούν, τι ενέργειες θα εφαρμόσει ο Δήμος, και γιατί έχει δώσει αυτές τις άδειες? Εδώ ισχύει πάλι ο Ν. 3852/2010 Άρθρο 236, παράγραφος 1γ.


Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Τζοβάρας Κωνσταντίνος
Σύβοτα: Με το καπρίτσιο ορισμένων θα θρηνήσουμε θύματα (+ΒΙΝΤΕΟ) Σύβοτα: Με το καπρίτσιο ορισμένων θα θρηνήσουμε θύματα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.