Αποχώρησαν οι 40 πρόσφυγες από την Πλαταριά Θεσπρωτίας με τις καλύτερες εντυπώσεις...




Μετά από τέσσερις μήνες παραμονής, αποχώρησαν οι 40 πρόσφυγες, που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πλαταριάς, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. 
Προέρχονταν κυρίως από τη Συρία, αλλά και το Ιράκ και τους είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. 
Κάποιοι μετακινήθηκαν προς άλλα σημεία της Ελλάδας, αναμένοντας να φύγουν για το εξωτερικό, και κάποιοι κατόρθωσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή χώρα φιλοξενίας. 
Οι εντυπώσεις, που άφησαν κατά την παραμονή τους, ήταν οι καλύτερες. 
Ειρηνικοί, συμπαθείς, συναναστράφηκαν χωρίς προβλήματα με τους κατοίκους της περιοχής. Ως γνωστόν η Θεσπρωτία δεν επιλέχθηκε για τη δημιουργία προσωρινού καταυλισμού μεταναστών μη νόμιμων, λόγω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να μη βρίσκονται κοντά σε πύλη εξόδου.


 

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.