Τρία χρόνια από τη τραγωδία του Norman Atlantic (+ΒΙΝΤΕΟ)






Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από εκείνη τη μοιραία νύχτα για τους επιβάτες του Norman Atlantic

Στις 28 Δεκεμβρίου 2014, το πλοίο έπλεε στον πορθμό του Οτράντο, στην Αδριατική Θάλασσα, σε δρομολόγιο από την Πάτρα στην Ηγουμενίτσα και την Ανκόνα. 
Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα των οχημάτων όταν βρισκόταν 44 ν. μ. (81 χλμ) βορειοδυτικά της Κέρκυρας και 33 ν. μ. (61 χλμ) βορειοδυτικά από τους Οθωνούς.

Τρία χρόνια μετά και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ούτε καν το πώς πραγματικά ξέσπασε η πυρκαγιά. 
Ακόμη και για τους ειδικούς στα ατυχήματα που συμβαίνουν στη θάλασσα, η περίπτωση του Norman Atlantic αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα ναυτικά χρονικά. 

Το πλοίο δεν βούλιαξε ποτέ, κι όμως, 29 άνθρωποι χάθηκαν. 
Αλλοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι έσβησαν από τις αναθυμιάσεις, άλλοι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σωθούν. 
Πολλοί δεν βρέθηκαν ποτέ. 
Δεκαοκτώ άνθρωποι κυριολεκτικά «εξαφανίστηκαν» με τρόπο που παραμένει ανεξήγητος. 
Ηταν 8 Έλληνες, 4 Τούρκοι, 2 Ιταλοί, 2 Σύροι, 1 Γερμανός και 1 Ιρακινός. 

Ο θλιβερός απολογισμός ήταν 11 νεκροί -τρεις Έλληνες, δύο Ιταλοί, δύο Γερμανοί, ένας Τούρκος, ένας Γεωργιανός και δύο Αλβανοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης του πλοίου στο Μπάρι- και 18 αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με εκθέσεις εμπειρογνωμόνων, στο μοιραίο καράβι επέβαιναν 499 άτομα, εκ των οποίων τα 55 ήταν μέλη του πληρώματος. 

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι επιμένουν ότι ουδείς μπορεί να υπολογίσει τον ακριβή αριθμό, καθώς στους 499 δεν περιλαμβάνονται λαθρεπιβάτες που πιθανόν να βρίσκονταν στο πλοίο.




Τρία χρόνια από τη τραγωδία του Norman Atlantic (+ΒΙΝΤΕΟ) Τρία χρόνια από τη τραγωδία του Norman Atlantic (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.