Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική...

Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική... 
 
 

Να λοιπόν που κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική. Και είναι προς το καλό. Μετά από αρκετά χρόνια όπου η επαφή της με την Ήπειρο και την κοινή γνώμη περιοριζόταν στην γνωστή εκδήλωση της Πίτας, έρχεται με τη νέα της διοίκηση για να αναδείξει θέματα, να παρέμβει και εν τέλει να δείξει την δυναμική της στο κέντρο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η Πανηπειρωτική λοιπόν είναι αυτή που έβγαλε στην επικαιρότητα το θέμα ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου και για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ηπειρωτικό μέτωπο, μια πανστρατιά των Ηπειρωτών για να διασωθεί ένα σύμβολο του ευεργετισμού.

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, έρχεται να ασχοληθεί με ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα κι ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή για να ακολουθήσουν κι άλλα..

Ότι είναι η αρχή για να ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της, να ανακτήσει τους δεσμούς της με την Ήπειρο και τα φλέγοντα θέματα του τόπου και να κάνει τις δικές της παρεμβάσεις όπως συνέβαινε και χρόνια πριν.
 
ΔΗΛΩΣΗ
του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Το Ζάππειο Μέγαρο δεν ιδιωτικοποιείται…
Είναι αλήθεια πως το μεγαλείο του ηπειρωτισμού συνθέτουν αξίες και ιδανικά που έχουν σχέση με τον αλτρουισμό, τη μεγαλοψυχία και την υπέρβαση του «εγώ». Κάθε Ηπειρώτης νιώθει υπερήφανος για την καταγωγή του, γιατί την Ήπειρο δεν τη συνθέτει το φτωχό και το άγονο του εδάφους, αλλά παράλληλα το μεγαλείο της ψυχής, ο ανυπέρβλητος ηρωισμός και η αυτοθυσία στην υπόθεση της προσφοράς για το κοινό καλό.
Η προσφορά των Ηπειρωτών - ευεργετών είναι μοναδική. Είναι αδύνατο να φανταστούμε την Αθήνα χωρίς το Ζάππειο και την Ακαδημία, το Καλλιμάρμαρο και το Αστεροσκοπείο, τη Σχολή Ευελπίδων και το Μέγαρο Μελά, την Εθνική Τράπεζα και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αρσάκειο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τόσα άλλα. Τα εθνικά αυτά ευεργετήματα έχουν πάρει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποτυπώνουν την εθνική ηπειρώτικη ψυχή, αφού εκτός των άλλων διδάσκουν αξίες και ιδανικά και στην ουσία νοηματοδοτούν την ανυπέρβλητη εθνική λαμπρότητα. Είναι στοιχεία της εθνικής μας κληρονομιάς και γι’ αυτό ανήκουν σ’ όλους τους Έλληνες, δεν εντάσσονται, «στα υπό εκμετάλλευση» και, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να τα διαχειριστούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών που αριθμεί στις τάξεις της πάνω από τετρακόσια Σωματεία Ηπειρωτών, είναι ο θεματοφύλακας της Ηπειρώτικης παράδοσης και του Ηπειρώτικου πολιτισμού. Αυτόν τον πολιτισμό στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα εθνικά ευεργετήματα υπηρετεί και προασπίζει και θα αγωνιστεί, όπως έκανε και παλιότερα, για την αποτροπή τυχόν μετατροπής τους σε «εμπορικά προϊόντα» και ως εκ τούτου της διαχείρισής τους από ιδιωτικά συμφέροντα.
Ήδη συγκαλέσαμε «Γενικό Συμβούλιο» στις 23 Οκτωβρίου 2019, για να καθορίσουμε τη στάση και να ορίσουμε την τακτική μας απέναντι στην, έστω και παραμικρή σκέψη «ιδιωτικοποίησης» του Ζαππείου Μεγάρου. Τα εθνικά κληροδοτήματα δεν εκποιούνται, αφού είναι σηματωροί της Ηπειρώτικης εθνικής ψυχής.


Ο πρόεδρος τη Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος
 
Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική... Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.