Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα


Τα ξημερώματα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν καρδιοπαθής.

Από τις 4 Μαρτίου, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας μόλις επέστρεψε από την εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου από το νοσοκομείο Αμαλιάδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εκεί, μεταφέρθηκε σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν αρχικά ως ύποπτο κρούσμα για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.