Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον


Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που προ ημερών διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάστασή του φαίνεται να επιδεινώθηκε.

«Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Ο Τζόνσον ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντομίνικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει, όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στον Βρετανό πρωθυπουργό χορηγήθηκε οξυγόνο, καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό κάνοντας τους γιατρούς να ανησυχούν για ενδεχόμενη πνευμονία.

Ο ίδιος στη σελίδα του στο twitter έγραψε: «Χθες το βράδυ, με τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για ορισμένες δοκιμές ρουτίνας, καθώς εξακολουθώ να βιώνω συμπτώματα κορωναϊού. Είμαι σε καλό πνεύμα και διατηρώντας επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε όλους ασφαλείς».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν «σε καλό πνεύμα» και ευχαρίστησε το προσωπικό της NHS για τη φροντίδα τους: «Θα ήθελα να σας πω ευχαριστώ σε όλους τους λαμπρούς υπαλλήλους του NHS που φροντίζουν εμένα και άλλους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είστε το καλύτερο της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς σε όλους και θυμηθείτε να μένετε στο σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός διαγνώσθηκε με κορωνοϊό περίπου πριν από περίπου μία εβδομάδα και εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο του St Thomas.

Θετική στον κορωνοϊό είναι και η έγκυος σύντροφός του Κάρρι Σάιμοντς, όμως κατά τους θεράποντες ιατρούς η υγεία της δεν εμπνέει ανησυχία.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.