Σχεδιάζεται κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από Δευτέρα

Σχεδιάζεται κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από Δευτέρα



Με τη διαπίστωση μεγάλου αριθμού μετακινήσεων με εικόνες ακόμα και με μποτιλιαρίσματα σε ώρες αιχμής αλλά και όχι μόνο, καθώς και μετά από τα πολλαπλά αδιέξοδα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων την τελευταία εβδομάδα, η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται τελικά και στο κλείσιμο των δημοτικών από Δευτέρα, σε μία ύστατη προσπάθεια περιορισμού των μετακινήσεων των γονέων.

Από την άλλη διαπιστώθηκε σοβαρή δυσλειτουργία κυρίως στα δημοτικά δημόσιας εκπαίδευσης, όπου οι δικαιολογημένες και επιβεβλημένες απουσίες εκπαιδευτικών αλλά και δασκάλων ειδικοτήτων προκάλεσαν κενά στη λειτουργία των τάξεων που δεν αναπληρώνονται από αποστολές αναπληρωματικών εκπαιδευτικών από το υπουργείο. Το σύνολο όλων αυτών των προβλημάτων οδηγεί την κυβέρνηση στο προφανές, ότι δηλαδή χωρίς συντονισμό, οργάνωση και πειθαρχία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Από την άλλη δε, όπως διαπιστώθηκε και σε άλλες δραστηριότητες, οι μετακινήσεις των γονέων με το δικαιολογητικό της μεταφοράς των παιδιών τους προς και από το σχολείο προκάλεσε δυσανάλογη κυκλοφορία οχημάτων και ατόμων στα αστικά κέντρα. Αυτό έχει να κάνει με τα πολλαπλά κρούσματα απειθαρχίας τα οποία παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες γενικότερα τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και στην Αττική.
Σχεδιάζεται κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από Δευτέρα Σχεδιάζεται κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.