Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή

 Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή



Βροχερός καιρός σήμερα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το Σάββατο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Από το βράδυ οι ψυχρές αέριες μάζες που συνεχίζουν την κάθοδό τους από τη βόρεια Ευρώπη θα περάσουν τα σύνορα και θα δώσουν και χιόνια σε ορεινές περιοχές και της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε ορεινές περιοχές ακόμα και της Πελοποννήσου. Στα βόρεια πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Στην αρχή της ημέρας θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι, όταν το ψυχρό μέτωπο περάσει, θα ακολουθήσουν πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Κυριακή θα είναι μια κρύα ημέρα, η πιο κρύα έως τώρα του Φθινοπώρου, εισαγωγή στο χειμώνα καθώς το κρύο θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα. Το θερμόμετρο στα βόρεια ελάχιστες ακόμα και -7 βαθμούς, στην Αθήνα μέγιστη 14, στη Θεσσαλονίκη 10 βαθμούς. Από την Τρίτη, όμως, οι άνεμοι ξανά από νότιες διευθύνσεις ενώ αναμένονται αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά για την Παρασκευή στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από 08 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από τη νύχτα αναμένεται εκ νέου αύξηση των νεφώσεων. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.