Χωρίς νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ήπειρο

Χωρίς νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ήπειρο




Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η ιατρική κοινότητα, καθώς ο Ιός του Δυτικού Νείλου καταγράφει συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. Οι γιατροί ζητούν την προσοχή των πολιτών, για την προστασία από μολυσμένα κουνούπια. Δύο θάνατοι και 22 κρούσματα σημειώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα, ενώ ακόμα δύο ασθενείς έχασαν την μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν από τις αρχές Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου 2024 ανήλθε σε 55, εκ των οποίων οι 8 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του, από τα 55 εγχώρια κρούσματα της λοίμωξης που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου τα 42 ήταν βαριά, καθώς ο ιός πρόσβαλε το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός).

Τι προκάλεσε:

-Εγκεφαλίτιδα ή/και

-Μηνιγγίτιδα ή/και

-Οξεία χαλαρή παράλυση

Τα υπόλοιπα 13 κρούσματα ήταν ήπια. Ο νεότερος από τους ασθενείς με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είχε ηλικία 36 ετών. Ο γηραιότερος ήταν 92 ετών. Ο ΕΟΔΥ τονίζει πως σε κάθε κρούσμα με προσβολή του ΚΝΣ, αντιστοιχούν περίπου 140 άλλοι ασθενείς που είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα και έτσι δεν αναφέρονται.

Από τους 55 ασθενείς που μολύνθηκαν από κουνούπια εντός Ελλάδος, η συντριπτική πλειονότητα (οι 49) χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Οι 30 έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11. Οι πέντε από αυτούς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από τα 55 εγχώρια κρούσματα, τα 17 σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς (οι 32 από τους 33) χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Από αυτούς οι 18 έχουν λάβει εξιτήριο. Άλλοι οκτώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με τους πέντε από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι υπόλοιποι οκτώ ασθενείς έχασαν, όπως προαναφέρθηκε, τη ζωή τους. Όλοι τους ήταν ηλικιωμένοι (είχαν ηλικία από 68 έως 92 ετών).

Σημειώνεται ότι στην Ήπειρο δεν έχει καταγραφεί άλλο κρούσμα. Παραμένει το ένα που είχε εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πηγή epiruspost.gr

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.