Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου γυμνασίου Ηγουμενίτσας στη Θεσσαλονίκη
Το τριήμερο από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2025 μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Θεσσαλονίκη.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Επταπύργιο και στην Ιερά Μονή Βλατάδων.
Περιηγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης κάνοντας επισκέψεις στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, στη Ροτόντα και στην Αψίδα του Γαλέριου.
Στην συνέχεια, συμμετείχαν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Για την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρακολούθηση παράστασης βασισμένης σε έργο της Αγκάθα Κρίστι.
Η επίσκεψη στον Λευκό Πύργο και η βόλτα στην παραλία ήταν η τελευταία εικόνα της Θεσσαλονίκης προτού οι μαθητές επισκεφθούν τους καταρράκτες και την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας ολοκληρώνοντας έτσι ένα τριήμερο που τους δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις!











.gif)
.gif)

.gif)


