ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ - Βορειοηπειρώτες βράβευσαν τον υπεύθυνο της δολοφονίας του άτυχου Γ. Κουλούρη στη λεωφορειοπειρατεία του 1999 (+ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ - Βορειοηπειρώτες βράβευσαν τον υπεύθυνο της δολοφονίας του άτυχου Γ. Κουλούρη στη λεωφορειοπειρατεία του 1999 (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ήταν 29 Μαΐου του 1999, όταν ο 25χρονος Αλβανός Φλαμούρ Πίσλι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που θα τον μετέφερε από το χωριό Κάτω Σχολάρι στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως όλοι θυμόμαστε, μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς καν να το καταλάβουν, οι 13 επιβαίνοντες έγιναν οι όμηροι της πρώτης λεωφορειοπειρατείας στην Ελλάδα. 

Το επόμενο πρωί, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ελμπασάν της Αλβανίας, το λεωφορείο αναγκάστηκε να σταματήσει, καθώς η Αλβανική αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο με δύο νταλίκες. 

Οι Αλβανοί δεν άκουσαν τις προτροπές της ελληνικής αστυνομίας και ανέλαβε ένοπλη δράση. 

Μέσα στον πανικό, ο όμηρος Γιώργος Κουλούρης επιχείρησε να διαφύγει, αλλά έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανικών ειδικών δυνάμεων, επικεφαλής των οποίων ήταν ο σημερινός Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας της Αλβανίας, Αρτάν Ντίντι. 
Ο Έπαρχος Λειβαδιάς ανακήρυξε επίτιμο δημότη τον 
Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας της Αλβανίας, Αρτάν Ντίντι!
Προφανώς αυτό δε το θυμήθηκε ο έπαρχος Λιβαδειάς, Ηρώδης Νταλιάνης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή απένειμε με κάθε επισημότητα στο Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας της Αλβανίας, Αρτάν Ντίντι, τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη της Επαρχίας Λιβαδειάς, επειδή με δικές του ενέργειες άνοιξε το αστυνομικό τμήμα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Βορείου Ηπείρου! 

Στην εκδήλωση τιμής του ανθρώπου που ευθύνεται για τη δολοφονία του Γ. Κουλούρη, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Αλβανικής Αστυνομίας, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, Νίκος Κοτροκόης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Αργυροκάστρου, της Αυλώνας, αντιδήμαρχοι από την Ηγουμενίτσα και τις Φιλιάτες, πολλοί κάτοικοι και μαθητές Λυκείου.

 
Θυμηθείτε στο βίντεο που ακολουθεί την λεωφορειοπειρατεία το 1999



ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ - Βορειοηπειρώτες βράβευσαν τον υπεύθυνο της δολοφονίας του άτυχου Γ. Κουλούρη στη λεωφορειοπειρατεία του 1999 (+ΒΙΝΤΕΟ)  ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ - Βορειοηπειρώτες βράβευσαν τον υπεύθυνο της δολοφονίας του άτυχου Γ. Κουλούρη στη λεωφορειοπειρατεία του 1999 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.