Επίσπευση διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις στην Υγεία

Επίσπευση διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις στην Υγεία

Η επίσπευση των διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις μέσα στο 2015 στον χώρο της Υγείας αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προαναγγείλει 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού μέχρι το τέλος του 2015. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν και η πρόσληψη άλλων 1.500 επικουρικών εργαζομένων, από τους οποίους οι 700 θα είναι γιατροί. Οι προσλήψεις αυτές θα πρέπει να γίνουν άμεσα και αφορούν στελέχωση δομών στα νησιά, στη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία, όπου και υπάρχουν επείγουσες ελλείψεις.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε επίσης η θητεία του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης να είναι διετής, από ετήσια που ισχύει σήμερα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να οργανώνουν καλύτερα τη ζωή τους.

Ακόμη, στην προκήρυξη των θέσεων εργασίας θα περιλαμβάνεται διατύπωση που λαμβάνει ως ισχυρό κριτήριο την εντοπιότητα ενός εργαζομένου. Θα προτιμώνται, δηλαδή, όσοι κατοικούν κοντά στις μονάδες Υγείας που θέλουν να υπηρετήσουν.

Επιπλέον, αποφασίσθηκε να δοθούν κίνητρα, όπως σίτιση -στέγαση σε γιατρούς, προκειμένου να πεισθούν και να μεταβούν να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το ζήτημα των παραιτήσεων των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, αναζητείται νομική λύση για αυτούς που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει και αρνούνται να παραιτηθούν.

Άμεση προτεραιότητα, πάντως, θα δοθεί όπως συζητήθηκε, στις προσλήψεις προσωπικού για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με στόχο να ανοίξουν άμεσα 150 κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, οι οποίες ενώ υπάρχουν σε νοσοκομεία της χώρας παραμένουν κλειστές.

Όσον αφορά τους ανασφάλιστους, για τους οποίους ρωτήθηκαν μετά το τέλος της συνάντησης, οι υπουργοί έκαναν αναφορά σε δύο παλαιές αποφάσεις που έθεταν ως όριο τις 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για τη δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι με νέα ΚΥΑ το όριο αυτό μπορεί να αυξηθεί στις 12.000 ευρώ.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.