ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Είναι γνωστό το «σύνδρομο» του άλλοτε υπαλλήλου των επιχειρήσεων, από τις οποίες έφαγε ψωμί, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Επιχειρήσεων που επιχείρησαν, όλα αυτά τα χρόνια να πετύχουν σχέσεις φιλίας και όχι εργασίας.
Συνηθίζει ο Βαγγέλης Μάστορας να εγκαλεί συγκεκριμένους πολιτικούς, βουλευτές και δημάρχους, για … αγνωμοσύνη, επειδή για κάποιο χρονικό διάστημα «συνεργάζονταν» μαζί τους, χωρίς όμως εκείνοι να ανέχονται τις όποιες απαιτήσεις του.
Πολλές παροιμίες διδάσκουν περί αυτού, αλλά ο παριστάνων  την αυθεντία της δημοσιογραφίας, ή τις αγνοεί ή δεν τις αντέχει.
Για ποια δημοσιογραφία όμως ομιλεί, όταν, δεν έκανε τον κόπο να αναζητήσει ...
τα επιστημονικά τεκμηριωμένα, βεβαρημένα αποτελέσματα εξέτασης του νερού, προκειμένου να στηρίξει τις όποιες απόψεις.
Αρκέστηκε όμως στο μένος που τον έχει κυριεύσει, κατά των ΜΜΕ, στα οποία εργάστηκε και όπως τότε ελπίζαμε να προσγειωθεί στην αντικειμενική και υπεύθυνη δημοσιογραφία, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ανεπίδεκτος μάθησης.
Τόσο δε είναι κυριευμένος από το πάθος αυτό, που έφθασε στο σημείο να «πουλήσει» τον «κολλητό» του, κατά τις συχνά επαναλαμβανόμενες γραπτές του δηλώσεις, Αντιπεριφερειάρχη και να τσουβαλιάσει στο σκοτάδι, τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία εκείνος, με την υπευθυνότητα που του επιβάλει η θέση του, έδωσε στη δημοσιότητα.
Το μόνο μέλημα του Βαγγέλη ήταν όπως είναι πάντα, να αμφισβητήσει την δημοσιογραφική δεοντολογία, εκείνων που του την δίδαξαν, με αγάπη, στοργή και υπευθυνότητα, εκτοξεύοντας εναντίον τους χολή -  δηλητήριο.
Βέβαια γνωρίζει καλά ο Βαγγέλης ότι εμείς είμαστε δεσμευμένοι με την υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα τον αφήσουμε να πεινάσει, ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του.
Γι’ αυτό και δεν επιχειρεί καν να ελέγξει τα πάθη που τον οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές.
Για όλα τα παραπάνω, ας μας επιτρέψει να του δώσουμε ΔΩΡΕΑΝ, όπως πάντα, ένα ακόμη μάθημα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι εμείς θα πονέσουμε για λογαριασμό του και εκείνος θα επιδοθεί στη λειτουργία οχετών και ύβρεων, σε βάρος μας.
Εμείς, από τον Δεκέμβριο μήνα, που αποδεδειγμένα το νερό της Ηγουμενίτσας έφθανε στις βρύσες των καταναλωτών πολύχρωμο και πολύοσμο, πράξαμε το καλώς εννοούμενο δημοσιογραφικό μας καθήκον.
Αναδείξαμε το πρόβλημα και μεταφέραμε στην αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση τα εύλογα ερωτήματα των καταναλωτών, για το κατά πόσο το νερό αυτό είναι κατάλληλο για πόση και αν καθαρίστηκαν, όπως επιβάλλεται, οι δεξαμενές της.
Όσο δε η ΔΕΥΑΗ σιωπούσε, εμείς επανερχόμαστε με τα ίδια ερωτήματα, για λογαριασμό των πολιτών – καταναλωτών και μόνο.
Επειδή δε η ΔΕΥΑΗ για μήνες αρνούταν να ενημερώσει τους καταναλωτές της, ζητήσαμε δημόσια και τη συνδρομή της Ελληνική Δικαιοσύνης.
Πού, λοιπόν, ανακάλυψε ο Βαγγέλης το μεμπτών;
Πού ανακάλυψε την δημοσιογραφική μας αναξιοπιστία;
Μάλλον ξέχασε από τα μαθήματα που του παραδίδαμε όλα τα χρόνια που ήταν στη «δούλεψή» μας την πρώτη δεοντολογική δημοσιογραφική επιταγή, σύμφωνα με την οποία, είναι προτιμότερη η όποια υπερβολή από την παραμικρή απόκρυψη της αλήθειας ή του γεγονότος.
Εσκεμμένα, κρατηθήκαμε όλο αυτό το διάστημα, από την ημέρα παράδοσης μαθημάτων δημοσιογραφικής αξιοπιστίας από τον Βαγγέλη, μέχρι σήμερα.
Γιατί ελπίζαμε πως θα ένοιωθε την ανάγκη, έστω και από ντροπή να ζητήσει από τον «κολλητό» του Αντιπεριφερειάρχη, να του αποκαλύψει την αλήθεια.
Πού ξέρεις; Ίσως να … στράβωνε η στιγμή και έκανε το «δημοσιογραφικό» του καθήκον, έστω και για μια και μόνο φορά, απαλλαγμένος από το σύνδρομο, που τον έχει κυριεύσει όλα τα χρόνια, από τότε που θέλησε να δοκιμάσει και τις ευθύνες του εκδότη.
Οι οποίες ασφαλώς δεν περιορίζονται μόνο στο κέρδος, την καταπίεση, τον εκβιασμό και την διαπλοκή, για τα οποία ασφαλώς και δεν τον κατηγορούμε.
Δεν βρήκε το θάρρος, ούτε η τύχη τον ευνόησε.
Στην «πιάτσα» όμως, εδώ και τέσσερις μήνες περίπου κυκλοφορούν αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων ενός μικρού, που ζει ανάμεσά μας.
Αποτελέσματα που έκαναν τους γονείς του να υποστούν την οδυνηρότερη δοκιμασία της ζωής τους, μέχρι το παιδάκι, καθαρίσει οριστικά από το ιό Escherichia Coli, ο οποίος είχε ανιχνευτεί σε βρύση της γειτονιάς του, μετά από το ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, ο οποίος μερίμνησε να στείλει το δείγμα στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Θα περιμένουμε ακόμη λίγες μέρες για να του δώσουμε ακόμη μια ευκαιρία προσγείωσης, για να μην υποχρεωθεί αργότερα σε βίαιη.
Γιατί τότε θα εξαναγκαστεί να απαντήσει στους γονείς αυτού του παιδιού, για όσες αερολογίες χρησιμοποίησε, όχι για να καθησυχάσει το κοινό, αλλά απλά να ξεσπάσει πάνω μας, γα το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θα μπορούσε να νοιώθει μέσα του.
Υ.Γ. Ασφαλώς και η Δημοτική Αρχή, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, ΔΕΥΑΗ, θα κληθούν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στους γονείς αυτού του παιδιού, αλλά και σε κάθε άλλου, που αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους.
Αναμένουμε

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.