Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου;

Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου;


Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη, η οποία συνοδεύετε από φωτογραφικό υλικό, εδώ και 2,5 μήνες, κάθε Κυριακή βράδυ, λειτουργεί στο χώρο του πρώην ΕΙΝ, παράνομο (;) θερινό σινεμά, με ευθύνη της ομάδας "ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ".

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει αδειοδότηση ή όχι.

Για αυτό ρωτάμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας εαν γνωρίζουν κάτι οι υπηρεσίες του και εάν έχουν δώσει άδεια λειτουργίας θερινού σινεμά και μάλιστα σε χώρο που είναι ιδιοκτησία του Δήμου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας θεάτρων και κινηματογράφων, απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
α) Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου φυσικού ή νομικού προσώπου, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο του παραρτήματος το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. 
β) Το παράβολο που προβλέπεται από την υπ' αριθ. 61167/17.12.2007 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών. 
γ) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου για τον ορισμό υπευθύνου του θεάτρου ή του κινηματογράφου και αναπληρωτή του και υπεύθυνη δήλωση των τελευταίων ότι αποδέχονται τον ορισμό τους. 
δ) Οικοδομική άδεια με τις μελέτες και τα δικαιολογητικά που τη στηρίζουν, υπογεγραμμένα από μηχανικό, στα οποία θα βεβαιώνεται ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για την αιτούμενη χρήση θεάτρου - κινηματογράφου.

Η προέγκριση χορηγείται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα σε προθεσμία δέκα - πέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης στον δήμο. 

Για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στον οικείο δήμο, εντός τριών μηνών από τη χορήγηση της προέγκρισης, με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη μήνες, κατόπιν αίτησης - γνωστοποίησης στο δήμο, όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. 
Σε διαφορετική περίπτωση η προέγκριση ανακαλείται αυτοδικαίως.  

Υπενθυμίζουμε πως με έκθεση αυτοψίας επικίνδυνης οικοδομής που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 1-12-2014, το κτήριο είχε κριθεί επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας, και είχε δοθεί προθεσμία 6 μηνών για τις επισκευές και είχε δοθεί εντολή για εκκένωση τμήματος του κτιρίου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Με την ευκαιρία, μπορεί να μας απαντήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου εάν πραγματοποιήθηκαν οι επισκευές και εάν έχει γίνει νέα αυτοψία στο κτήριο;
Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου; Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.