Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εξ όνυχος τον λέοντα


ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ίσως να μη φαίνεται σημαντικό θέμα, νομίζουμε όμως ότι τα φαινομενικά μικρά θέματα που αφορούν τους πολίτες μιας πόλης, έχουν την ξεχωριστή σημασία τους και τα οποία συναθροιζόμενα δημιουργούν την συνολοκή εικόνα θετική ή αρνητική, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους εκάστοτε ταγούς αυτών.

Στον πεζόδρομο λοιπόν που βρίσκεται στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης και στο ύψος της κεντρικής εκκλησίας της πόλης, υπήρχε τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2017, μια σειρά από υγειή, εύρωστα και καλαίσθητα από κάθε άποψη δέντρα δημιουργώντας μια όμορφη εικόνα.

Μια ωραία πρωίαν, η καλαίσθητη αυτή σειρά δέντρων εξαφανίστηκε και τα δέντρα ξεριζώθηκαν, χωρίς να γνωρίζουμε από ποιόν ή από ποιούς και για ποιο λόγο.



Σε μια άλλη επόμενη ωραίαν πρωίαν κάποιος ή κάποιοι φύτεψαν νέα δέντρα, άλλο είδος και βεβαίως μικρά στην ηλικία, γεγονός που απαιτούσε συνεχή φροντίδα, πότισμα λίπανση κ.λ.π.

Τα νέα αυτά δέντρα κατά περίεργο τρόπο δεν μπόρεσαν μέχρι και σήμερα στο ελάχιστο να μεγαλώσουν , να «πιάσουν», όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι σου δίνουν την θλιβερή εικόνα των παρατημένων, απότιστων και εν τέλει «καμμένων» δέντρων, μια εικόνα που αντικρύζουμε καθημερινά μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Με δεδομένο ότι αποκλειστική αρμοδιότητα για την φύτευση , συντήρηση και διαφύλαξη των υπο των πεζοδρομίων δέντρων, είχε και έχει ο Δήμος της πόλης, και εν προκειμένω ο Δήμος Ηγουμενίτσας, θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

1) Τι ακριβώς συμβαίνει με το ζήτημα αυτό; και πως προτίθεται ο Δήμος να αντιμετωπίσει το «Δισεπίλυτο Μέγα Θέμα»;

2) Υπάρχει κάποια ανθρώπινη παρέμβαση από πλευράς της εκκλησίας που δεν επιτρέπει στα δέντρα στο συγκεκριμένο σημείο να αναπτυχθούν; και αν ναι, ποια είναι αυτή;

3) Πως προτίθεται κυριαρχικά και αρμοδίως να αντιμετωπίσει ο Δήμος το θέμα αυτό;

Για τη Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας:
Θεοδώρου Νικόλαος
Βενετόπουλος Αντώνης
Φάτσιος Άλκης


Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εξ όνυχος τον λέοντα Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εξ όνυχος τον λέοντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.