Μόλις δύο κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα

Μόλις δύο κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα


Μόλις δύο κρουαζιερόπλοια έδεσαν στην Ηγουμενίτσα στη διάρκεια του 2021. Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας –πύλη της χώρας στην Ευρώπη- καταγράφει έναν από τους χαμηλότερους αριθμούς αφίξεων δείχνοντας ότι η Ήπειρος είναι άφαντη στον χάρτη της κρουαζιέραας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), ο συνολικός αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2021 ανήλθε στα 1.957 και ο αριθμός επιβατών στους 1.316.662.

Η αύξηση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με το 2020 ανέρχεται σε ποσοστό 732% και στους επιβάτες σε 1.750%. Όμως με έτος αναφοράς το 2019, χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, η κίνηση στα κρουαζιερόπλοια κινήθηκε στο 49,2% ενώ στους επιβάτες στο 23,7%.

Η σημαντική διαφορά μεταξύ αριθμού πλοίων και επιβατών οφείλεται στα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και στην επιβολή περιορισμών στο ποσοστό πληρότητας των πλοίων.

Στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σαντορίνη, το Κατάκολο και το Ηράκλειο. Στον αριθμό επιβατών, προηγούνται η Κέρκυρα, ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Ρόδος, το Κατάκολο, το Ηράκλειο και η Σαντορίνη.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.