Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης...

Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης...


Η τεχνολογία έχει βελτιώσει πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής, αλλά φαίνεται ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση δυσκολεύεται να ακολουθήσει το ρυθμό. 
Ένα συμβάν που αποδεικνύει αυτό το πρόβλημα έγινε γνωστό αυτές τις ημέρες.
Ένας συμπολίτης μας που είχε λάβει πρόστιμο από το λιμενικό στην Ηγουμενίτσα τον Απρίλιο του 2022, βρέθηκε σε ένα λαβύρινθο γραφειοκρατικών διαδικασιών όταν προσπάθησε να εξοφλήσει την οφειλή του. 
Παρά το γεγονός ότι είχε πληρώσει το πρόστιμο στη ΔΟΥ της Ηγουμενίτσας, το ποσό του προστίμου εξακολουθούσε να θεωρείται ως οφειλή από την ΑΑΔΕ.
Ο πολίτης επικοινώνησε με την ΑΑΔΕ και προσπάθησε να επιλύσει το ζήτημα, αλλά αντιμετώπισε μια σειρά από αντιφατικές οδηγίες από διάφορες υπηρεσίες. 
Κάθε φορά που προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα, του ζητούσαν να προχωρήσει σε νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Δείτε πως περιγράφει ο ίδιος την περιπέτειά του, στο λαβύρινθο του ελληνικού δημοσίου:
"Νομίζετε ότι η τεχνολογία έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας; 
Ναι, όχι όμως σε σχέση με την ελληνική δημόσια διοίκηση. Ιδού η απόδειξη!!!
Τον Απρίλιο του 2022 πήρα μία κλήση από το λιμενικό στην Ηγουμενίτσα. Έσπευσα άμεσα στην τοπική ΔΟΥ να την πληρώσω. Δεν γνώριζα όμως ότι έπρεπε να πάω στο τοπικό λιμεναρχείο να τους ενημερώσω, επιδεικνύοντας την απόδειξη. (Σκέψου δηλαδή να με είχε γράψει το λιμενικό Ρόδου, θα έπρεπε να την πάω στη Ρόδο). 
Παρόλα αυτά μετά από ένα χρόνο το ποσό του προστίμου βεβαιώθηκε ως οφειλή στην ΑΑΔΕ. Μόλις το κατάλαβα ξαναπάω στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας και τους επιδεικνύω την πληρωμένη στην υπηρεσία τους κλήση. Με διαβεβαίωσαν ότι θα διαγραφεί η οφειλή στην ΑΑΔΕ. Μάταια, η οφειλή εξακολουθεί να υπάρχει και παίρνει και τις ανάλογες προσαυξήσεις. 
Στέλνω μήνυμα στην ΑΑΔΕ, με τα στοιχεία της απόδειξης πληρωμής και με την ενημέρωση ότι ήδη έχω πάει στην τοπική ΔΟΥ και μου απαντούν, ομολογουμένως άμεσα, να κλείσω ραντεβού στην τοπική ΔΟΥ.
Σήμερα ξαναπάω στην τοπική ΔΟΥ, τους επιδεικνύω εκ νέου την απόδειξη πληρωμής και ζητώ να μεριμνήσουν ώστε να διαγραφεί το ποσό από τις οφειλές. Α, δε γίνεται μου λένε, έπρεπε να πας την απόδειξη πληρωμής στο τοπικό λιμεναρχείο. Πάω στο λιμεναρχείο, τους δείχνω την απόδειξη μου λένε πρέπει να πάτε στη ΔΟΥ να σας διαγράψει το ποσό. Μα, λέω, από εκεί έρχομαι και μου είπαν να σας φέρω την απόδειξη. Μα εμείς μου λένε σε αυτούς θα τη στείλουμε. Άφησέ την να τη διαβιβάσουμε, με το αίτημα να διαγράψουν την οφειλή.
Αυτό είναι το σύγχρονο επιτελικό κράτος, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Δε θέλω να γράψω ΤΊΠΟΤΕ άλλο. Σιχάθηκα."
Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης... Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.