Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Πανελλαδικές διαστάσεις πήρε το θέμα που ανέδειξε εδώ και ημέρες το
EpirusPost για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο Φιλιατών, η οποία εδώ και χρόνια βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία ενώ ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην δήμαρχος, εξακολουθεί να εργάζεται και να αμείβεται από το ελληνικό δημόσιο.

Μέχρι και σήμερα, και παρά τις οχλήσεις από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταφέρει να αποφασίσει ποιο υπουργείο ή υπηρεσία θα πρέπει κινήσει τη διοικητική διαδικασία σε βάρος του πρώην δημάρχου και νυν διευθυντή κλινικής σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση ξεκίνησε το 2010 όταν, ύστερα από καταγγελίες και έρευνες του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύφθηκε έλλειμμα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Φιλιατών.

Κατά τις έρευνες ο πρώην δήμαρχος και σημερινός γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση και απιστία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Παρά όμως τις παρεμβάσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Εισαγγελίας τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών δεν μπορούν ακόμη να αποφασίσουν ποιο από τα δυο έχει την αρμοδιότητα πειθαρχικών κυρώσεων στον πρώην δήμαρχο. Μάλιστα, επειδή ο μηχανισμός της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι αρκετά «δυσκίνητος» ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος, έτσι ο πρώην δήμαρχος συνεχίζει να εργάζεται ως γιατρός στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών και μάλιστα σε διευθυντική θέση. 



Με έγγραφό του ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης η υπηρεσία του οποίου είχε διενεργήσει πριν από χρόνια το οικονομικό έλλειμμα είχε στείλει έγγραφο ζητώντας να ενημερωθεί για την υπόθεση, στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας η οποία τον Ιούλιο του 2014 έστειλε απάντηση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «η κύρια ανάκριση δεν έχει ακόμη περατωθεί και σας γνωστοποιούμε έστω και καθυστερημένα την Ποινική Δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του ανωτέρω, για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες, καθώς ο συγκεκριμένος συνεχίζει να εργάζεται ως ιατρός στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας και μάλιστα σε διευθυντική θέση».
Στις 26 Αυγούστου 2014 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής στέλνει έγγραφο στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ζητώντας να ενημερωθεί εάν ξεκίνησε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου.

Στις 22 Σεπτεμβρίου ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας να του γνωστοποιηθεί το κατηγορητήριο του συγκεκριμένου γιατρού: «... παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για το κατηγορητήριο σε βάρος του εν λόγω ιατρού, προκειμένου η υπηρεσία μας να προχωρήσει στις περαιτέρω κατά το νόμο ενέργειες».

Στις 17 Νοεμβρίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας στέλνει απάντηση στο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου τον οποίο ενημερώνει πως: «...σας γνωρίζουμε ότι κατά του Μηνά Ντουμάζιου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού κατ'εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ και για απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ'εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ».

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου η διοίκηση του Νοσοκομείου στέλνει έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητά οδηγίες για το πώς θα πρέπει να κινηθεί. «...παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο ανωτέρω ιατρός τελέσθηκαν εκτός υπηρεσίας μας (ο ιατρός απουσίαζε από το Νοσοκομείο με ειδική άδεια από 1-1-2003 μέχρι 31-12-2010). 




Το υπουργείο Υγείας απευθύνεται στο υπουργείο Εσωτερικών στις 24 Δεκεμβρίου- παραμονή Χριστουγέννων- θεωρώντας πως το πειθαρχικό παράπτωμα του συγκεκριμένου δημόσιου λειτουργού σχετίζεται με την άσκηση των καθηκόντων του όταν αυτός εκτελούσε χρέη δημάρχου.

Και η ελληνική γραφειοκρατική τρέλα συνεχίζεται με το υπουργείο Εσωτερικών να απευθύνεται στο Εφετείο Κέρκυρας ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της ποινικής υπόθεσης, την ώρα που ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τους αρμόδιους ώστε να διαπιστωθεί που ακριβώς πήγαν όλα τα χρήματα από το έλλειμμα του Δήμου, αλλά και με έναν Δημόσιο λειτουργό ο οποίος ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εν τούτοις συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του.
Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.