Πρωτιά της Περιφέρειας Ηπείρου στα έργα του ΕΣΠΑ

Πρωτιά της Περιφέρειας Ηπείρου στα έργα του ΕΣΠΑ


Πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ καταγράφει η Περιφέρεια Ηπείρου, σημειώνοντας πολύ υψηλές επιδόσεις. Ωστόσο δεν παύει να δίνει μάχη με τον χρόνο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να ολοκληρώσει όλα τα έργα και να μην χρειαστεί να περάσουν ως «γέφυρες» στο νέο πρόγραμμα.

Τα αρνητικά μηνύματα από την κοινότητα για παράταση του προγράμματος, κάνει όλους να δουλεύουν με φουλ τις μηχανές, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης το πρόγραμμα της Ηπείρου ανέρχεται στα 293 εκ. ευρώ πρόγραμμα, έχουν γίνει συμβάσεις για περίπου 340 εκ. και μέχρι στιγμής έχουμε απορροφήσεις περίπου 312 εκ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό άνω του 100%.

«Είναι προς το συμφέρον μας να φτάσουν όλα τα έργα στο τέλος, ώστε να μην έχουμε μεταφερόμενα έργα. Κάποια που έχουν μπει μετά, ξέρουμε από την αρχή ότι θα είναι έργα γέφυρες στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ ήδη - επειδή ήμασταν έτοιμοι- δημοπρατούμε από το πρόγραμμα 2014-2020 έργα κατ' εξαίρεση από όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα της Ηπείρου, είναι πρώτο, πολύ μπροστά από όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ και των Περιφερειών και των Τομεακών, κι αυτό οφείλεται στη δουλειά όλων που έγινε από τη Διαχειριστική Αρχή, από τους επιβλέποντες και από τους φορείς της Ηπείρου.
Πρωτιά της Περιφέρειας Ηπείρου στα έργα του ΕΣΠΑ  Πρωτιά της Περιφέρειας Ηπείρου στα έργα του ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.