Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του Λαμπόβου

Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του Λαμπόβου



Ο Λάμποβος είναι ένα από τα πιο ιστορικά παζάρια με χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ήπειρο.

Φέτος όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές και η ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία τέτοια διοργάνωση είναι μεγάλη.

Ανησυχία τόσο στις υγειονομικές υπηρεσίες όσο και στην Πολιτική Προστασία. 

Φυσικά η διοργάνωση παζαριών με συγκεκριμένους όρους επιτρέπεται από την ελληνική πολιτεία αλλά στην Ήπειρο τουλάχιστον κανένας δήμος μέχρι στιγμής δεν πήρε ανάλογη απόφαση αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας με μία εκτενή ανακοίνωσή του, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απευθύνοντας έκκληση, ώστε να μην προχωρήσει η δημοτική αρχή τη διοργάνωση του παζαριού στην Παραμυθιά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την απόφαση για τη διεξαγωγή του Λαμπόβου, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου, με ομόφωνη απόφασή του.

Αντιλαμβάνομαι τα οικονομικά οφέλη στα οποία προσδοκούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλες οι παρατάξεις, τόσο για το Δήμο Σουλίου, όσο και για την τοπική αγορά.

Όπως και την πολιτική φθορά που θα είχε μία αρνητική απόφαση.

Πολύ φοβάμαι πως κοιτάζοντας το δέντρο, κινδυνεύουν να χάσουν το δάσος...

Τι φταίει ο έμπορος από την Ηγουμενίτσα ή το Φιλιάτι, ακόμα και την ίδια την Παραμυθιά, που από τη μία βλέπει κάθε χρόνο τρομακτική μείωση των εσόδων του κατά τη διάρκεια του Λαμπόβου, να κινδυνεύει φέτος να κρατήσει επιπλέον κλειστό το κατάστημά του, σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά και οδηγήσουν στη λήψη περιοριστικών μέτρων;

Η διεξαγωγή μια εμποροπανήγυρης τέτοιας έκτασης όπως το Λάμποβο, είναι οφθαλμοφανές σε όλους πως δεν μπορεί να γίνει, διασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, εν μέσω πανδημίας.

Αλήθεια πιστεύετε πως όλοι οι επισκέπτες θα κινούνται προς μία κατεύθυνση και πως όλοι θα τηρήσουν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ;

Ποιος θα διασφαλίσει το μέγιστο αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στους στεγασμένους χώρους του παζαριού;

Ή θα ρίξετε για ακόμα μία φορά την ευθύνη στην αστυνομία, για να κάνετε εσείς πολιτική;
Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του Λαμπόβου Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του Λαμπόβου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.