Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη!

Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη!



Η πρωθυπουργική ρήση «θα τρίβετε τα μάτια σας από την ανάπτυξη…», που ειπώθηκε κατά την πανηγυρική τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, επιβεβαιώνεται με το… χειρότερο δυνατό τρόπο.

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος, με όσους εκμισθώνουν χώρους από αυτόν, έπεσαν βαριά και ακριβά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Οργανισμός έχει ζητήσει αυξήσεις της τάξεως έως και 500% από τους μισθωτές του!

Στις 150.000 ευρώ ετησίως θα ανέρχεται πλέον το μίσθωμα της προβλήτας που χρησιμοποιεί η LaFarge (πρώην ΑΓΕΤ Ηρακλής) για να ξεφορτώνει τσιμέντα… Μέχρι τώρα, το μίσθωμα ανέρχονταν στις 25.000€.

200 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή 4000 ευρώ μηνιαίως για γραφείο 20 τ.μ., ζητήθηκε από όσους μισθώνουν γραφεία εντός των τερματικών σταθμών του Λιμένα…

4800€ θα πληρώνουν τα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στο τουριστικό καταφύγιο των Συβότων, όταν το τίμημα μέχρι τώρα ήταν 1100 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Οργανισμού, ζήτησε τέλη… εισόδου της τάξεως των 5000 ευρώ από πρατηριούχους για να τους επιτρέπεται να τροφοδοτούν με καύσιμα τα σκάφη που ελλιμενίζονται στην Πλαταριά!

Όλα αυτά, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των επαγγελματιών που έχουν συναλλαγές με τον Οργανισμό Λιμένος, οι οποίοι σημειώνουν πως πρόκειται για μια καθαρά εισπρακτική πολιτική για να καταγράφει αυξημένα έσοδα ο Οργανισμός και οι διοικούντες αυτού να δικαιολογήσουν το μισθό τους και ενδεχομένως να εξασφαλίσουν και bonus επί των εισπράξεων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων που πλέον διαχειρίζεται η ΟΛΗΓ ΑΕ.

Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστο το τίμημα που θα ζητηθεί από υπηρεσίες και φορείς που στεγάζονταν δωρεάν στο Λιμένα, όπως το περίπτερο πληροφόρησης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Είναι δε απογοητευτικό για τους τοπικούς άρχοντες το γεγονός, ότι 1,5 χρόνο μετά την ανάδειξη του Ομίλου Grimaldi ως επενδυτή του Λιμανιού και 6 μήνες μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, κανένα στέλεχος του Ομίλου δεν επιδίωξε να συναντηθεί ούτε με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, ούτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη, ενώ δεν ανταποκρίθηκαν ούτε σε σχετικές προσκλήσεις που – είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως – έχουν αποσταλεί από αιρετούς.

Ως ξένο σώμα λοιπόν στην πόλη και το Νομό, θεωρούν τους εαυτούς τους οι διοικούντες την ΟΛΗΓ ΑΕ και το μόνο τους μέλημα είναι οι… εισπράξεις! Κι έτσι η… ανάπτυξη, μέχρι στιγμής θα περιοριστεί, εντός του καγκελόφραχτου λιμένα…
Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη! Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.