Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA

Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA


Την διείσδυση του φυσικού αερίου και στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου, όπως ήταν στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ, προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της enaon EDA για την περίοδο 2024-2028 που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Ειδικότερα, η ενοποιημένη πλέον και υπεύθυνη για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας διαχειρίστρια εταιρεία έχει εντάξει στον σχεδιασμό της, συνολικές επενδύσεις της τάξης των 769 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, με την ανάπτυξη 2.625 χιλιομέτρων νέων δικτύων και 113.663 νέες συνδέσεις.

Σημαντικά μεγέθη προβλέπονται και για την Ήπειρο με τις συνολικές επενδύσεις σε βάθος πενταετίας να φτάνουν τα 43.5 εκατ. ευρώ με 183 χιλιόμετρα δικτύου, 4.294 νέες συνδέσεις και τις πόλεις Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα να αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων που έχει αναρτηθεί το 2024 προβλέπεται η σύνδεση και η ενεργοποίηση της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα η επέκταση και η πύκνωση του δικτύου στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας.

Το 2025 προβλέπεται η σύνδεση και η ενεργοποίηση του δικτύου και των τεσσάρων πόλεων.

Το σύνολο των έργων που προγραμματίζονται προβλέπεται να αναπτυχθούν σταδιακά και να ολοκληρωθούν ως το 2028.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ανάπτυξης ΕΔΩ

Πηγή epiruspost.gr
Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.