Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Την έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την κατάσταση της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας μεταφέρουν 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Μπάρκα.

Μια οδική αρτηρία η οποία αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Αυτοκινητοδρόμου Ε55, μήκους 3.305 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το Χέλσινγκμπορκ της Σουηδίας και διέρχεται από Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία και καταλήγει στην Καλαμάτα.

Εντούτοις, η Ελληνική βασική διευρωπαϊκή οδική αρτηρία, που συνδέει τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, δύο από τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους Νομούς της χώρας, παραπέμπει σε οδικό άξονα περασμένων αιώνων. Παρά την ονομασία της ως «Εθνική Οδό», μόνο σε δρόμο εθνικών προδιαγραφών σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους δεν παραπέμπει.

Η συγκεκριμένη κατάσταση δυστυχώς έχει ως συνέπεια κάθε χρόνο να καταγράφονται δεκάδες τροχαία ατυχήματα, πολλά από τα οποία θανατηφόρα.

Η περιοχή την οποία διατρέχει η συγκεκριμένη «Εθνική Οδός» έχει πανθομολογουμένως δυναμική αναπτυξιακή πορεία,

Η τωρινή όμως κατάσταση του δρόμου, που παραπέμπει σε οδικό δίκτυο άλλων εποχών, μετριάζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες δύο πολύ σημαντικών υποδομών στρατηγικού χαρακτήρα, αυτής του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και εκείνης του αεροδρομίου του Ακτίου.

Η ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού, που προσδίδει επιπλέον αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, έχει διαπιστωθεί ότι έχει επιφέρει επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο στη συγκεκριμένη «Εθνική Οδό». Λαμβάνοντας υπόψη ότι την καλοκαιρινή περίοδο το κυκλοφοριακό φορτίο θα αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι το οποίο διαπιστώθηκε στα δύο τριήμερα του Μαρτίου, αυξάνει την ανησυχία και το προβληματισμό για τους κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας.

Επιβάλλετε άμεσα να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός, από την κυβέρνηση, με τις απαραίτητες μελέτες για να επιτευχθεί σταδιακά η ουσιαστική αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, με χαρακτηριστικά σύγχρονου και ασφαλή δρόμου, τονίζουν οι Βουλευτές στην Ερώτηση.

Πηγή epiruspost.gr
Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.