"ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι

"ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι 


Σε περιπέτειες μπαίνουν, στο σύνολό τους οι δημοτικές παρατάξεις, που έχουν εκλεγεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο δήμο Ηγουμενίτσας.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, εξετάζει καταγγελία που αφορά τις περιπτώσεις περίπου 10 δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, οι οποίοι εμφανίζονται με χρέη προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων όποιοι είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος, εφόσον η συνολική οφειλή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 93 του ν. 5079/2023 (Α΄ 215), οι αιρετοί οφείλουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές που είχαν πριν την εκλογή τους και υπερβαίνουν το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ έως την ημέρα εγκατάστασης των δημοτικών αρχών, δηλαδή έως και την 1/1/2024, λόγω όμως της εξαιρέσιμης αργίας έως και 2/01/2024
Αν η οφειλή των εκλεγέντων αιρετών δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί έως και στις 2.1.2024, ο εκλεγείς δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα
Για την έκπτωση, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει διαπιστωτική πράξη το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών (15) από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή τη μη ρύθμισης της οφειλής από την οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Στην περίπτωση του δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουμε να κάνουμε με δημοτικούς συμβούλους και των τριών παρατάξεων (Νταή, Λώλου και Μπέζα), με κάποιες από τις περιπτώσεις να χαρακτηρίζονται "σοβαρές" ενώ κάποιες άλλες να αποδίδονται σε "παρεξήγηση".
Σχεδόν το σύνολο από αυτούς, εμφανίζεται με οφειλές προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Εάν ισχύει η καταγγελία και οι πληροφορίες, τότε δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές σε μεγάλη έκταση, στα πρόσωπα που απαρτίζουν σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας και μερικές από τις κοινότητες.
Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη.
"ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι "ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.