Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι

Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι


Την ανεπάρκεια του οδικού άξονα από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως το Μαυρομάτι αναγνώρισε ο Υπουργός Υποδομών και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου..

Όμως δεν αρκεί η αναγνώριση αυτού που ξέρει καλά όλη η Ήπειρος και η μισή Αλβανία.. Άλλωστε ρόλος του Υπουργού δεν είναι να κάνει διαπιστώσεις αλλά να δίνει λύσεις.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι η υπουργική παραδοχή έγινε κατά λάθος αφού έπρεπε να αιτιολογήσει επαρκώς την εισήγησή του για την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α του ν. 2882/2901 (Α’ 17), των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις και αφορούν στην εκτέλεση του έργου σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατίας Οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας).

Έτσι λοιπόν ανέφερε ότι «πρόκειται για έργο Εθνικής σημασίας αφού αφορά τη Βόρεια Είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας που συνδέει τον Λιμένα Ηγουμενίτσας και την Εγνατία οδό, με την Εθνική οδό που οδηγεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα (Τελωνείο Μαυροματίου).

Ο σχεδιασμός της παρακαμπτήριου οδού της πόλης της Ηγουμενίτσας προβλέπει την κατασκευή κόμβου που θα συνδέει τις δύο οδούς. Η εμπορευματική διακίνηση από το λιμάνι και την Εγνατία γίνεται μέσω αυτής της οδού (πρώην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων), η οποία ήταν ανεπαρκής για να δεχθεί τον κυκλοφοριακό φόρτο που αποτελείται κυρίως από οχήματα βαρέως τύπου».

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι στον σχεδιασμό να προχωρήσει το έργο άμεσα.

Όταν όμως ο ίδιος ο Υπουργός αποδέχεται ότι ο δρόμος είναι ανεπαρκής τότε οι τοπικές αρχές έχουν έναν παραπάνω λόγο να διεκδικήσουν από τον ίδιο να χρηματοδοτήσει το έργο που έχει πλέον ολοκληρωμένες μελέτες.
Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.