Αγοράζοντας και βάφοντας πασχαλινά αυγά - Τα 7 tips του ΕΦΕΤ

Αγοράζοντας και βάφοντας πασχαλινά αυγά - Τα 7 tips του ΕΦΕΤ


Τα αυγά βρίσκονται στο επίκεντρο των γιορτών του Πάσχα, είτε βαμμένα σε παραδοσιακό κόκκινο ή άλλα χρώματα προορισμένα για «τσούγκρισμα», είτε ενσωματωμένα σε πιάτα ή σε γλυκά, όπως το τσουρέκι και η γαλατόπιτα. Ας δούμε 7 συμβουλές που δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε τα πασχαλινά αυγά με ασφάλεια και να προστατευτούμε από μολύνσεις όπως η σαλμονέλα, ένα βακτήριο που προκαλεί τροφιμογενή νοσήματα.

1. Για να κάνουμε την επιλογή μας σε αυγά, εξετάζουμε τις προβλεπόμενες ενδείξεις στη συσκευασία, όπως την κατηγορία ποιότητας, το βάρος και την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας.

2. Δεν πλένουμε τα αυγά πριν τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.

3. Για την καλή συντήρησή τους διατηρούμε τα φρέσκα αυγά σε δροσερό χώρο ή στο ψυγείο.

4. Τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά, σε ξεχωριστό χώρο, από τα φρέσκα, ωμά στο ψυγείο.

5. Μέσα σε 2 ώρες από την παρασκευή τους θα πρέπει να έχουμε αποθηκεύσει τα αυγά στο ψυγείο και να τα έχουμε καταναλώσει εντός μιας εβδομάδας.

6. Για τη βαφή των αυγών αγοράζουμε μόνο εγκεκριμένες βαφές κι ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες.

7. Βάφουμε μόνο τα αυγά που δεν έχουν σπάσει κατά το βρασμό.

Αν διαπιστώσουμε στην αγορά υποβαθμισμένα, ακατάλληλα, αλλοιωμένα τρόφιμα ή αντιμετωπίσουμε φαινόμενα εξαπάτησης ή παραπλάνησής, υπάρχει πάντα ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11717 για καταγγελίες.
Αγοράζοντας και βάφοντας πασχαλινά αυγά - Τα 7 tips του ΕΦΕΤ Αγοράζοντας και βάφοντας πασχαλινά αυγά - Τα 7 tips του ΕΦΕΤ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.