ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σταφίδες - Περιέχουν αλλεργιογόνο ουσία

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σταφίδες - Περιέχουν αλλεργιογόνο ουσία


 
Σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ – FARMERS UNION MEDITERRANEAN DELICACIES 200 gr» (Ημερομηνία Λήξεως: 12/2024 και αριθμό παρτίδας, L 2308»), προχώρησε ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε διάφορα είδη Τροφίμων». Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ Α.Ε».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η θειώδης ουσία SO2, η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την επίμαχη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος και έχουν αλλεργία στην εν λόγω ουσία να μην το καταναλώσουν.


ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σταφίδες - Περιέχουν αλλεργιογόνο ουσία ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σταφίδες - Περιέχουν αλλεργιογόνο ουσία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.