Κομμάτι- κομμάτι και με διόδια οι νέοι δρόμοι της Ηπείρου!!

Κομμάτι- κομμάτι και με διόδια οι νέοι δρόμοι της Ηπείρου!!


Κομμάτι- κομμάτι και με διόδια.. Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση για να υλοποιηθούν ορισμένες από τις οδικές υποδομές στην Ήπειρο, που συζητούνται για μία εικοσαετία περίπου.

Τα οδικά έργα κατά παράξενο τρόπο έχουν περάσει όλα στην ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία με την επιλογή της έχει απαλλάξει το κεντρικό κράτος από κάθε συγκεκριμένη ευθύνη.

Το τεράστιο πρόβλημα της εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε «εθνική λαιμητόμος» στο Δημοτικό Συμβούλιο απασχόλησε για μία ακόμη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Η κίνηση στην Εθνική, μετά την λειτουργία της Αμβρακίας έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά και αναμένεται κατά την θερινή περίοδο να καταγραφεί περαιτέρω αύξηση.

Το θέμα έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση με την κεντρική εισήγηση να γίνεται από τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Πρέντζα.

Ο κ. Πρέντζας αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα του δρόμου και ζήτησε απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή για τις ενέργειες που δρομολογούνται μετά και την ανακοίνωση που είχε γίνει κατά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο ότι θα έργα θα προχωρήσουν με παραχώρηση.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε μία μακροσκελή απάντηση σχετικά με τον σχεδιασμό που έχει για την αναβάθμιση της Εθνικής Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας χωρίς όμως να τον συνοδεύσει από χρονοδιάγραμμα και κυρίως χωρίς να είναι γνωστή η πηγή χρηματοδότησης των έργων.

Ο κ. Καχριμάνης έβαλε και πάλι εναντίον του κεντρικού κράτους και του Υπουργείου Υποδομών που επί σειρά ετών δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις μελέτες.

Έκανε ειδική μνεία στους κόμβους που κατασκευάζονται σημειώνοντας ότι λύνουν πολύ σοβαρά προβλήματα ενώ όλοι έχουν χαρακτηριστικά τρίιχνα ή τετράιχνα ώστε μελλοντικά να «κουμπώσουν» στην αναβαθμισμένη εθνική οδό.

Το πρώτο τμήμα που ωριμάζει μελετητικά η Περιφέρεια και αφορά στην σύνδεση της Φιλιππιάδας με την Πρέβεζα είναι αυτό από την έξοδο της Ιόνιας ως την Στεφάνη το οποίο προϋπολογίζεται στα 35 εκατομμύρια τα οποία θα δεσμευτούν από το ΕΣΠΑ και το Περιφερειακό Πρόγραμμα.

Για τα υπόλοιπα έργα η Περιφέρεια επιμένει στη λύση της παραχώρησης που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο.

Η λύση αυτή περιλαμβάνει και την λειτουργία διοδίων τουλάχιστον στον άξονα Ιόνιας Πρέβεζας και στην εθνική Πρέβεζας Ηγουμενίτσας με την προοπτική επέκτασής της ως το Μαυρομάτι. Στον ίδιο κουμπαρά υπολογίζονται και τα διόδια από την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου- Πρέβεζας.

Η επόμενη συνάντηση με τον Υφυπουργό αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα όπου εκεί πλέον μπορεί να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες αποφάσεις.

Με δεδομένη την αύξηση της κίνησης από την Αμβρακία η Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των πέντε τόνων τα Σαββατοκύριακα, κατά την θερινή περίοδο.

Πηγή epiruspost.gr
Κομμάτι- κομμάτι και με διόδια οι νέοι δρόμοι της Ηπείρου!! Κομμάτι- κομμάτι και με διόδια οι νέοι δρόμοι της Ηπείρου!! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.