Ποια έργα φτιάχνει στην Ήπειρο το Ταμείο Ανάκαμψης

Ποια έργα φτιάχνει στην Ήπειρο το Ταμείο Ανάκαμψης



Έργα κυρίως στον τομέα των οδικών υποδομών και του πολιτισμού χρηματοδοτεί στην Ήπειρο το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένας μίνι απολογισμός έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας, μετά από σχετικό ερώτημα που είχε καταθέσει η παράταξη «Ήπειρος Όλον». Ο επικεφαλής της παράταξης Στέφανος Ζούμπας στην εισήγησή του υποστήριξε ότι τα έργα που χρηματοδοτούνται υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών της Ηπείρου και έκανε ειδική μνεία στις δύο απεντάξεις μεγάλων παρεμβάσεων όπως είναι αυτή του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και των έργων μεταφοράς νερού από τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου.

Το δεύτερο ήταν έργο που είχε εντάξει το Υπουργείο Υποδομών με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα υδροδότησης στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Λευκάδα, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Ζούμπας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπολείπονται κατά πολύ, όχι μόνο των αναγκών της Ηπείρου, αλλά και των πόρων που της αναλογούν.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας ανέφερε ότι αξιοποιήθηκαν όλες οι προσκλήσεις που είχαν δημοσιευθεί και τόνισε ότι τα περισσότερα έργα είναι ήδη στην φάση της υλοποίησης αφού θα πρέπει να έχουν αποπερατωθεί ως το τέλος του 2025.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης εκτελούνται έργα οδικής ασφάλειας με συνολικό προϋπολογισμό τα 24 εκατομμύρια.

Πρόκειται για τα ακόλουθα:
Κόμβος Λούτσας με 2,3 εκατομμύρια ο οποίος ήδη ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία.
Κόμβος Λαψίστας με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων
Δρόμος Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας. Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 23,4 εκατομμύρια. Από αυτά τα εννέα εκατομμύρια προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Κόμβος Επισκοπικού, στην Εθνική Ιωαννίνων- Άρτας με προυπολογισμό 6,8 εκατομμύρια.
Κόμβος Βαλανιδοράχης με προϋπολογισμό 3,4 εκατομμύρια.

Τα έργα αυτά είναι σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εντάξει επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης τα αποχετευτικά της Αρίστης και του Μικρού Παπίγκου με προυπολογισμό 2,5 εκατομμύρια.

Το Υπουργείο Πολιτισμού από την πλευρά του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου έχει προχωρήσει στη δημοπράτηση και την εκτέλεση των έργων αναστήλωσης στο Τζαμί Καλούτσιανης με δύο εκατομμύρια ευρώ, το Κάστρο της Κιάφας με 1,8 εκατομμύρια και τα έργα στο Ιμαρέτ Άρτας με 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτείται ο ποδηλατόδρομος της Πρέβεζας –Ιόνια Διαδρομή- με 3,6 εκατομμύρια. Για τον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο θα χρησιμοποιηθεί και η πεζογέφυρα που κατασκευάζεται στην Αμμουδιά.

Πηγή epiruspost.gr
Ποια έργα φτιάχνει στην Ήπειρο το Ταμείο Ανάκαμψης Ποια έργα φτιάχνει στην Ήπειρο το Ταμείο Ανάκαμψης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.