Τελευταίες Ειδήσεις
recent

Σπάνιο Στικταετός (Aquila clanga) στο Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

 

 
Ολιγάριθμος επισκέπτης του Δέλτα Καλαμά. 
 
Αναζητά τροφή σε καλαμιώνες, αλμυρόβαλτους, κανάλια κλπ. 
 
Συχνά κουρνιάζει ομαδικά σε συστάδες δέντρων. 
 
 
 
Είναι απειλούμενο είδος και ανήκει στην κατηγορία VU (Vulnerable - Τρωτό) σύμφωνα με την IUCN.
 
Ο συνολικός, πολύ μικρός και έντονα κυμαινόμενος αριθμός του πληθυσμού του, έχει κατατάξει τον στικταετό, ειδικά στην Ελλάδα, στην κατηγορία Κινδυνεύοντα (ΕΝ) είδη.
 
 
 
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο στικταετός στην Ελλάδα είναι η λαθροθηρία και οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις στους βιοτόπους του (αποξηράνσεις, αποψιλώσεις παραποτάμιων δασών).
 
Το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά.

892fm

892fm

Από το Blogger.