10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik)

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik)


10 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την απώλεια του Κοσμά Ζαφείρη (Maik), του γνωστού Θεσπρωτού δημοσιογράφου, αθλητικογράφου, σκιτσογράφου και ερασιτέχνη φωτογράφου.
Ο Κοσμάς, γεννημένος στο Φιλιάτι της Θεσπρωτίας, ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κέρκυρα. 
Ήταν λάτρης της φωτογραφίας και καταξιωμένος σκιτσογράφος με διεθνή αναγνώριση. 
Είχε εργαστεί και ως ραδιοφωνικός παραγωγός και είχε μια παράλληλη ποιητική πλευρά. 
Ο Κοσμάς κατέγραφε τα ήθη, τα έθιμα και τις φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτικής γης και της Κέρκυρας με τη φωτογραφική του μηχανή και το μεράκι της πένας του.
Το 2003, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικογράφων και Τηλεοπτικογράφων τον τίμησε για ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα "Κέρκυρα Σήμερα", το οποίο ασχολούνταν με την προαγωγή του Τύπου στην Περιφέρεια.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgNKbw2duRq6Y8JdmEi-sSmwx6Qu6qopZBVkeecNreAcZuZklmvG8-2VlISfwCDfn_o6BOwjjIZtKvWzMNBThUS7MWCb2RDCYwax70J4K5aROlzP0sUIzTKOemjQ2SmfKGqyk4e7Gswf4/s1600/%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25BA2.jpg

Επίσης, για χρόνια διατηρούσε μια στήλη με τον τίτλο "Ταξίδι στο χρόνο" στις εφημερίδες ΤΙΤΑΝΗ και ΤΟΛΜΗ Θεσπρωτίας.
Ο Κοσμάς Ζαφείρης δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ήταν δάσκαλος για πολλούς...
Η παρουσία του ήταν ένας φωτεινός φάρος στο χώρο του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Με την αφοσίωσή του στην τέχνη και τη δουλειά του, άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τομέα της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας.
Ο Κοσμάς Ζαφείρης μας έμαθε να αγαπάμε και να εκτιμούμε την ομορφιά της ζωής μέσα από τον φακό της φωτογραφικής του μηχανής και τα λόγια της πένας του. 
Η παρουσία του συνεχίζει να είναι ζωντανή μέσα από το έργο του, που μας ταξιδεύει σε μοναδικά τοπία και στιγμές, αλλά και μέσα από τις αναμνήσεις των αγαπημένων του, οικογένειας και φίλων.

Read More »
10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik) 10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Στους πρωταθλητές της αποχής η Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Στους πρωταθλητές της αποχής η Θεσπρωτία


Στους οκτώ Νομούς της χώρας όπου καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αποχής από την κάλπη περιλαμβάνεται η Θεσπρωτία. Η αποχή ξεπέρασε το 50%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο το 99.98% των ψήφων, «πρωταθλητής» στην αποχή ήταν ο Νομός Φλώρινας, καθώς ήταν ο μόνος που εμφάνισε ποσοστό άνω του 60%! Συγκεκριμένα, το 62.47% των πολιτών που είχαν δικαίωμα ψήφου δεν προσήλθαν στις κάλπες.
Σε πολύ υψηλά ποσοστά ακολουθούν Κεφαλληνία και Λακωνία, ενώ συνολικά 8 Νομοί εμφάνισαν ποσοστό άνω του 50%.

Μεγαλύτερη αποχή
Φλώρινα 62,47%
Κεφαλληνία 57,58%
Λακωνία 56.83%
Ευρυτανία 55.41%
Λέσβος 53.08%
Αρκαδία 51.48%
Θεσπρωτία 50,32%
Σάμος 50.12%
Read More »
Στους πρωταθλητές της αποχής η Θεσπρωτία Στους πρωταθλητές της αποχής η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Παρουσίαση του 3ου φεστιβάλ σύγχρονων τεχνών για παιδιά και εφήβους από το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Παρουσίαση του 3ου φεστιβάλ σύγχρονων τεχνών για παιδιά και εφήβους από το Μουσικό Γυμνάσιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Παρουσίαση του 3ου φεστιβάλ σύγχρονων τεχνών για παιδιά και εφήβους από το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Παρουσίαση του 3ου φεστιβάλ σύγχρονων τεχνών για παιδιά και εφήβους από το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον ύπαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για τραυματισμό 61χρονου καβοδέτη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο κεφάλι από το «HEAVY LINE» (βιλάϊ) του πλοίου.

Ο 61χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενἰτσας.
Read More »
Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Βγήκαν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ | Δείτε τους πίνακες

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Βγήκαν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ | Δείτε τους πίνακες


Τα αποτελέσματα του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022) ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΑΣΕΠ
Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά πτυχιούχους ΑΕΙ- ΤΕΙ όλων των τίτλων σπουδών.
Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης (55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία), εμφανίζονται ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα στους Πίνακες Βαθμολογίας, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην αίτησή τους στοιχεία. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των επιτυχόντων στον διαγωνισμό ανήλθε σε 19,3% σε σύνολο 77.073 υποψηφίων που προσήλθαν σε ένα τουλάχιστον μάθημα.
Οι υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης, εμφανίζονται με τον Αριθμό Μητρώου Υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους.

Δείτε εδώ τους πίνακες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ


Read More »
Βγήκαν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ | Δείτε τους πίνακες Βγήκαν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ | Δείτε τους πίνακες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εντυπωσιακές μηχανές στην πανευρωπαϊκή συνάντηση Super Rally 2023

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Ηγουμενίτσα: Εντυπωσιακές μηχανές στην πανευρωπαϊκή συνάντηση Super Rally 2023


Ξεκινάει σήμερα στην Ηγουμενίτσα η πανευρωπαϊκή συνάντηση Super Rally 2023, που διοργανώνει το ελληνικό club Harley Davidson.

Οι εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στους δρόμους της πόλης. Περίπου 5000 είναι οι συμμετοχές που έχουν δηλωθεί από την Ευρώπη αλλά και από Αμερική και Αυστραλία.


Ο κύριος όγκος των εκδρομέων αναμένεται την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί events, συναυλίες αλλά και εκδρομές σε διάφορα αξιοθέατα της Ηπείρου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εντυπωσιακές μηχανές στην πανευρωπαϊκή συνάντηση Super Rally 2023 Ηγουμενίτσα: Εντυπωσιακές μηχανές στην πανευρωπαϊκή συνάντηση Super Rally 2023 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας


Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, όπου συνελήφθησαν ακόμη 2 αλλοδαποί

Συνελήφθησαν προχθές (22-05-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων -3- αλλοδαποί, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.
Πρόκειται για 31χρονο, 35χρονο και 22χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία, απείθεια και ψευδή κατάθεση.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αλλοδαποί επέβαιναν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος και συνελήφθησαν, αφού πρώτα επιχείρησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.
Όπως προέκυψε, ο 35χρονος και ο 31χρονος μετέφεραν με το παραπάνω αυτοκίνητο τον 22χρονο, ο οποίος στερείται των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.
Ακόμη, ο 31χρονος επέδειξε ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχε ανακληθεί και κατείχε παράνομα και από την έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου διακριβώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας.
Συνεχιζόμενης της διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δύο προσώπων και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Ακόμη, προέκυψε ότι και ο 22χρονος αναζητούνταν από τις αλβανικές αρχές, σε εθνικό επίπεδο, για το αδίκημα της συνέργειας σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:
· το παραπάνω αυτοκίνητο,
· το ανακληθέν δελτίο ταυτότητας,
· χρηματικό ποσό 1400 ευρώ και
· 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Αγώνες στίβου IGOUMENITSA ATHLETICS

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Αγώνες στίβου IGOUMENITSA ATHLETICSΟ Γ.Σ.ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ,το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ συνδιοργανώνουν τους αγώνες στίβου IGOUMENITSA ATHLETICS και με την υποστήριξη του ΠΑΚΠΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 10/6/2023 στο Δημοτικό Στάδιο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και ώρα 16:00 με τους παρακάτω όρους:

ΗΛΙΚΙΕΣ:
Κ 12: Γεννημένοι –ες το 2012-2013
K 14 γεννημένοι –ες το 2010-2011
Οι αθλητές-τριες των παραπάνω κατηγοριών μπορούν να δηλωθούν και να συμμετάσχουν σε ένα ατομικό αγώνισμα και επιπλέον μια σκυτάλη. (ΟΧΙ σε 2 ατομικά αγωνίσματα)

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
Κ12 :
ΔΡΟΜΟΙ: 50μ,600μ , 4Χ50μ (ο κάθε σύλλογος μπορεί να συμμετέχει με όσες ομάδες σκυταλοδρομίας επιθυμεί )
ΑΛΜΑΤΑ: ΜΗΚΟΣ
ΡΙΨΕΙΣ: ΜΠΑΛΑ
Κ14 :
ΔΡΟΜΟΙ: 60μ, 1000μ ,4Χ60μ ( ο κάθε σύλλογος μπορεί να συμμετέχει με όσες ομάδες σκυταλοδρομίας επιθυμεί )
ΑΛΜΑΤΑ: ΜΗΚΟΣ
ΡΙΨΕΙΣ: ΜΠΑΛΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:
Όρια στις ζώνες αλλαγής στις σκυταλοδρομίες δεν θα υπάρχουν.
Οι δρόμοι θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές.
Στους αγώνες θα χρησιμοποιηθεί χρονόμετρο χειρός
Στο άλμα εις μήκος το πάτημα θα είναι ελεύθερο για όλες τις κατηγορίες.
Στα άλματα και στις ρίψεις θα πραγματοποιηθούν τρεις προσπάθειες.
Η εκκίνηση στους δρόμους θα γίνει από ελεύθερη θέση .
To πρόγραμμα θα είναι κυλιόμενο.

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Ι:
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου του ΣΕΓΑΣ 2022-23.
Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών σε κάθε αγώνισμα .
Κάθε αθλητής-τρια μπορεί να δηλωθεί και να συμμετάσχει σε ένα 1 αγώνισμα μόνο και μια 1 σκυτάλη.
Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές-τριες που έχουν δελτίο στον ΣΕΓΑΣ και να έχουν μαζί τους και την κάρτα υγείας σφραγισμένη από καρδιολόγο.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών χωρίς δελτίο .
Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν το αργότερο μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 7/6/2023 στο mail:segasepirou@yahoo.gr
Η δήλωση των αθλητών-τριων θα γίνεται στην αίθουσα κλήσης μέχρι 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγωνισμάτων .
Τεχνική υπεύθυνος των αγώνων ορίζεται η κα Διαμάντη Στέλλα Προπονήτρια του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Υπεύθυνος εγκατάστασης ορίζεται ο κ Μηντής Γεράσιμος μέλος του Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο , έτος γέννησης ,αγώνισμα.
Στους τρεις (3) πρώτους-ες νικητές – τριες, των όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
-Οι απονομές θα γίνονται μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος και οι τρείς (3) πρώτοι νικητές θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο των απονομών έγκαιρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-6-2023
Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Α Τ Α:
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Α Γ Ω Ν Ω Ν
Ώρα
16:00
50Μ Κ 12 Α
ΜΗΚΟΣ Κ 12 Κ
ΜΠΑΛΑ 1 κιλ. Κ 12 Α
16:25
50Μ Κ 12 Κ
ΜΠΑΛΑ 1 κιλ. Κ 12 Κ
16:45
ΜΗΚΟΣ Κ 12 Α
17:00
60Μ Κ 14 Α
ΜΠΑΛΑ 1 ΚΙΛΟΥ Κ 14 Α
17:25
60Μ Κ 14 Κ
ΜΗΚΟΣ Κ 12 Κ
ΜΠΑΛΑ 1 ΚΙΛΟΥ Κ 14 Κ
18:00
ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Κ 8-Κ10 )
18:20
600 Κ 12 Α
ΜΗΚΟΣ Κ 14 Α
18:30
600 Κ 12 Κ
18:40
1000 Μ Κ 14 Α
18:50
1000 Μ Κ 14 Κ
19:00
4Χ50 Κ 12 Α
19:10
4Χ50 Κ 12 Κ
19:20
4Χ60 Κ 14 Α
19:30
4Χ60 Κ 14 Κ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Read More »
Αγώνες στίβου IGOUMENITSA ATHLETICS Αγώνες στίβου IGOUMENITSA ATHLETICS Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρεία ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Δωρεά από την εταιρεία ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρεία εμπορίας τυροπιτών και παρόμοιων ειδών ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ για την προσφορά της σε κατεψυγμένα προϊόντα καθώς και για τη συνεχή στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.
Read More »
Δωρεά από την εταιρεία ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την εταιρεία ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο μήνυμα της Έρρικα Ντούμα

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Ευχαριστήριο μήνυμα της Έρρικα Ντούμα


Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ημέρα γιορτής για τη Θεσπρωτία και ολόκληρη τη χώρα!
Συγχαρητήρια στον Βασίλη Γιόγιακα για την επανεκλογή του. Συγχαρητήρια στον συνυποψήφιό μας Γιάννη Παπαγιάννη για τη συνεργασία και την ουσιαστική του συμβολή στην πρωτιά της παράταξής μας.
Όσον αφορά στη δική μου συμμετοχή, στο μικρό χρονικό διάστημα που είχα μπροστά μου, θεωρώ ότι έδωσα έναν αγώνα ωραίο, έντιμο και αξιοπρεπή, πρώτα για τη Νέα Δημοκρατία και μετά για τον εαυτό μου.
Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω να πορεύομαι και στο μέλλον.
Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου σε όσες και όσους με τιμήσατε με την ψήφο σας αλλά και σε όσες και όσους εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία. Τέλος, δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες που ανιδιοτελώς στάθηκαν δίπλα μου, ημέρα και νύχτα, και με βοήθησαν σ’ αυτή την πρωτόγνωρη για μένα εμπειρία ζωής.
Σε όλους εσάς, μία υπόσχεση δίνω: Συνεχίζουμε μαζί, «σταθερά, τολμηρά, μπροστά», όχι μόνο για τη νίκη της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης αλλά και μετά από αυτήν!
Read More »
Ευχαριστήριο μήνυμα της Έρρικα Ντούμα Ευχαριστήριο μήνυμα της Έρρικα Ντούμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Δήλωση της Άννας Στεργίου, για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη 2023

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Δήλωση της Άννας Στεργίου, για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη 2023


Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες κι όλους, που τίμησαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσους με στήριξαν και φυσικά τους συνυποψήφιούς μου Μάριο και Γιάννη, για τον αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους συγχωριανούς μου, που άλλαξαν υπέρ μου, συσχετισμούς δυνάμεων, δεκαετιών. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τα νέα παιδιά, που ήρθαν για να με ψηφίσουν. Η Νεολαία της Θεσπρωτίας ας γνωρίζει ότι έχει μία μόνιμη σύμμαχο στα προβλήματα και τις ανησυχίες της.

Η αποχή, αφού τα έξοδα για μία λαϊκή οικογένεια είναι πολλά, έπαιξε κι αυτή τον ρόλο της. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όπως ξέρετε, είναι με λίστα. Σε συλλογικό επίπεδο να ξέρετε ότι μαθαίνουμε απ’ τα λάθη μας, βελτιωνόμαστε και προχωράμε. Σε προσωπικό επίπεδο, ο διάλογος, που ανοίξαμε μαζί στις εκλογές συνεχίζεται. Είμαι πάντα ανοιχτή στις σκέψεις, τις ερωτήσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας.

Καλώ τον προοδευτικό κόσμο της Θεσπρωτίας να μη δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όλα θα τα συζητήσουμε αναλυτικά αλλά ο αγώνας είναι μπροστά μας. Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ακούσαμε το ηχηρό μήνυμά σας κι αναδιαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας και τη στρατηγική μας, για να μπορούμε να έχουμε εμείς κι ο τόπος μας, ελπίδα για το αύριο.
Read More »
Δήλωση της Άννας Στεργίου, για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη 2023 Δήλωση της Άννας Στεργίου, για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη 2023 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023
Ανακοίνωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας για το εκλογικό αποτέλεσμα 


Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες, που έκαναν το βήμα πανελλαδικά αλλά και στη Θεσπρωτία να ψηφίσουν το ΚΚΕ.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.
Συγχαίρουμε όλους όσους έδωσαν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή τη μάχη.
Το ΚΚΕ μετράει σημαντική άνοδο τόσο Πανελλαδικά όσο και στην Θεσπρωτία. Πανελλαδικά μετράει αύξηση σε ψήφους κατά 126.174 δηλαδή άνοδο κατά 42,11%. Στον Νομό Θεσπρωτίας μετράμε 510 ψήφους παρά πάνω, δηλαδή αύξηση κατά 44,8%.
Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον - κατά τα άλλα - σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Είναι καρπός της πείρας των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, που πήραν μέρος μαζί με τους κομμουνιστές σε σημαντικές μάχες και αγώνες που αναπτύχθηκαν και στην Θεσπρωτία. Είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό. Κύρος που έχει καταχτηθεί από το γεγονός ότι το Κόμμα πρωτοστάτησε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου.
Οι νέες δυνάμεις στο πλάι των παλιών, που συσπειρώθηκαν γύρω από το Κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, της μαζικής, ταξικής πάλης, της ανασύνταξης συνολικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό.
Ο συσχετισμός μεταξύ των βασικών αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, που προέκυψε από τις εκλογές, δείχνει όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και μιας συναίνεσης και στήριξης από δυνάμεις, που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σε πολιτικές επιλογές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Σημαντικός παράγοντας της συντηρητικοποίησης ανθρώπων αποτέλεσαν τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης που παρά τις διαφορές τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές. Σε βασικές κατευθύνσεις αυτά, ταυτίστηκαν με την πολιτική της ΝΔ και ψήφισαν νομοσχέδιά της. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ. Σ΄ αυτό συνέβαλλαν και οι ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ.
Η επιλογή μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούριο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής - λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας». Αφορά την προσπάθεια απόσπασης ευρύτερης λαϊκής συναίνεσης στο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης και ως τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους και τον λαό.
Το ΚΚΕ είναι έτοιμο να δώσει και αυτή τη μάχη. Το δίλημμα πρέπει να είναι ένα: «`Η δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων».
Ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών.
Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης στο «έργο» της νέας κυβέρνησης. Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών που εξέλεξε και θα επανεκλέξει το ΚΚΕ σε μια σειρά εκλογικές περιφέρειες σημαίνει νέα στηρίγματα των εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων, περισσότερες φωνές υπεράσπισης και ανάδειξης των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή.
Για αυτό από σήμερα εντείνουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας, την προσπάθειά μας ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ. Να αχρηστεύσουμε με πιο ισχυρό ΚΚΕ τον αρνητικό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στις εκλογές.
Γνωρίζουμε ότι ένα ευρύτερο κομμάτι εργαζομένων, λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, που συσπειρώνεται αυτήν τη στιγμή γύρω από το ΚΚΕ, δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν έχει πειστεί σταθερά για την πολιτική διέξοδο που προτείνουμε και για τον δρόμο που αυτή θα επιτευχθεί. Ωστόσο, θεωρούμε ότι σήμερα έχουμε περισσότερες δυνατότητες να πείσουμε.
Καλούμε όσους ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ ,και επέλεξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα ,να ενισχύσουν τώρα το ΚΚΕ. Γιατί τώρα μπορούν να δουν καλύτερα, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!
Μόνοι τους και όλοι μας! 
Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό.

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Read More »
Ανακοίνωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας για το εκλογικό αποτέλεσμα Ανακοίνωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας για το εκλογικό αποτέλεσμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Σελίδες