Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα Φιλιατών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021

 Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα Φιλιατών

142469019_1826996074127410_8373476244398463464_o

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα (Ριζό) Φιλιατών.
ο Απόστολος Ζέρβας ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος με εύρος ενασχολήσεων.
Δραστήριο μέλος της οικογένειας των απόδημων Θεσπρωτών, διετέλεσε Προέδρος στην Αδελφότητα των Αραχωβιτών της Αθήνας και ήταν ο ιδρυτής του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου. Οικονομολόγος στο επάγγελμα, είχε διατελέσει για 8 χρόνια Δήμαρχος Ζεφυρίου, ενώ είχε γράψει και 3 βιβλία σχετικά με το χωριό του και τη Θεσπρωτία.

142475284_3564249663687799_4290042321005007553_n
Τα τρία βιβλία του Απόστολου Ζέρβα: "Σε βρήκα Κώστα Ζέρβα", "Αράχωβα το Χωριό μας" και "Ό,τι θυμιέμαι”- Μουργκάνα - ο τόπος, ο χρόνος και οι άνθρωποι".

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν με θερμά λόγια, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μουργκάνας καθώς και η πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας και συγχωριανή του κα. Ζωή Ντρούκα.
Στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια.

Δελτίο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για τον Απόστολο Ζέρβα
142369051_429523504915791_1257020251860416187_n
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του Απόστολου Μ. Ζέρβα, εξαιρετικού και φλογερού πατριώτη, με διαρκή και αληθινή συνεισφορά στην Ηπειρώτικη αποδημία. 
Ο Απόστολος Ζέρβας διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητας των Αραχωβιτών της Αθήνας, υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου.
Έγραψε τρία βιβλία με καθαρά Ηπειρώτικο περιεχόμενο: « “Ό,τι θυμιέμαι”- Μουργκάνα - ο τόπος, ο χρόνος και οι άνθρωποι», «Σε βρήκα Κώστα Ζέρβα» και το «Αράχωβα το Χωριό μας». Και στα τρία εντυπώνεται η αγάπη, ο καημός και η πίστη στη γενέτειρα. 
Από το 1982 μέχρι το 2009 δραστηριοποιήθηκε στον Δήμο Ζεφυρίου Αττικής όπου διετέλεσε επί οκτώ χρόνια Δήμαρχος της πόλης.
Συνεπής, εργατικός, αγαπητός, συμπατριώτης αληθινός. Το έργο του είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη στην Ηπειρώτικη αποδημία.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ


Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για τον Απόστολο Ζέρβα
142469019_1826996074127410_8373476244398463464_o
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μ. ΖΕΡΒΑΣ
1952 - 2021

Με βαθιά θλίψη προσμετράμε σήμερα άλλη μια σημαντική απώλεια στο χώρο του πολιτισμού της περιοχής μας. 
Το θάνατο του φλογερού συμπατριώτη μας, οικονομολόγου και συγγραφέα, Αποστολή Ζέρβα.
Του ανθρώπου που υπηρέτησε την γενέτειρά του, καθώς και τον τόπο που έζησε και εργάστηκε, ουσιαστικά και απρόσκοπτα για δεκαετίες, σύμφωνα με της αρχές, τις αξίες, και τις ιδέες του.
Αγαπητός όσο λίγοι, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο, αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων που τον χαρακτήριζε σε όλο το βίο του. 
Τα τρία βιβλία που έγραψε ,το καταπληκτικό "Ο,ΤΙ ΘΥΜΙΕΜΑΙ’’ Μουργκάνα - ο τόπος, ο χρόνος και οι άνθρωποι", το "Σε βρήκα Κώστα Ζέρβα" και το "Αράχωβα το Χωριό μας", θα θυμίζουν πάντα το πέρασμα από τη ζωή αυτού του μοναδικού ανθρώπου του τόπου μας!
Ο Απόστολος Ζέρβας γεννήθηκε στην Αράχωβα (Ριζό) της Μουργκάνας το 1952. Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στην Αράχωβα, το Γυμνάσιο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και το Λύκειο στο Βέλο της Κορινθίας.
Το 1970 εισήχθη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πηρέ πτυχίο από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εργάστηκε ως λογιστής και από το 1983 ως κοστολόγος στο Υπουργείο Εμπορίου.
Από το 1995 έως το 2003 εργάστηκε ως Διευθυντής Oικονομικών και Προγραμματισμού στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής.
Από το 1982 μέχρι το 2009 δραστηριοποιήθηκε στον Δήμο Ζεφυρίου Αττικής όπου διετέλεσε επι 8 χρόνια Δήμαρχος της πόλης! 
Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού συνδέσμου Δυτικής Αθήνας μέλος της Ε.Ε του Δικτύου Δήμων με κάτοικους ΡΟΜ Προέδρος στην Αδελφότητας των Αραχωβιτών της Αθήνας και είναι ο ιδρυτής του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζέφυρίου.
Ήταν παντρεμένος με τη φιλόλογο Γεωργία Ρούπα και είχε έναν γιο τον δικηγόρο Μηνά Ζέρβα, τον σημερινό Προέδρο της Αδελφότητας του χωριού του, στους οποίους το Δ.Σ της Ομοσπονδίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.!!

Αποχαιρετιστήριο της πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Ζωής Ντρούκα στον Απόστολο Ζέρβα
143390210_3564211857024913_5554849159609058042_o
Το χωριό μου, η Αράχωβα έχασε σήμερα ένα εκλεκτό παιδί της. Ο θάνατος είναι πράγμα φυσικό και κανείς δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τα βρόγχια του. Εμείς που μένουμε πίσω, όσο μένουμε πίσω, έχουμε υποχρέωση συνειδητά να θυμόμαστε, να αναγνωρίζουμε, να σεβόμαστε την προσφορά εκείνων που μας άφησαν καλό έργο και δράσεις πολιτισμού. Βέβαια, τα περισσότερα θα τα εκτιμήσει και θα τα δει ο ιστορικός του μέλλοντος, κoιτώντας τα χαρτιά.
Ο Αποστόλης Ζέρβας ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.
Αυτό που εντυπωσίαζε ήταν η μαχητικότητά του, το σθένος του, και η πίστη του σε όσα πρέσβευε. Η ευθύτητα, η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το θάρρος του, κέρδιζαν το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.
Ήξερε να γίνεται αγαπητός και οικείος, με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, ήξερε να συνεγείρει τα συναισθήματα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Ήξερε να είναι γενναίος και στάθηκε ήρεμος και με πολύ υπομονή αντιμετώπιζε το όποια προβλήματα υγείας προέκυψαν στη ζωή του.
Η θλίψη που μας γεμίζει η απουσία του είναι μεγάλη και δεν θα τη συνηθίσουμε εύκολα. Υπήρξε εξαιρετικός συγχωριανός, πάντα γελαστός, ευγενικός και αισιόδοξος. Δεν θα ξεχάσουμε τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί του. Τα γέλια μέχρι δακρύων με τις αφηγήσεις του.
Οι Αραχωβίτες και οι Αραχωβίτισσες που τον αγαπήσαμε και τον εκτιμήσαμε βαθιά και αληθινά, βρισκόμαστε κατατεθλιμμένοι στο κατώφλι του 2021, που ανέτειλε το πρώτο χάραμά του χωρίς εκείνον. Χωρίς την καθαρότητα των ματιών του να χάνεται στο επιβλητικό περίγραμμα της Μουργκάνας που αγάπησε, χωρίς τη λεπτότητα της ψυχής και την καθαρότητα της καρδιάς του.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνη τη λαογραφική εικόνα των λόγων του, που ήταν τόσο γλαφυρή, όταν μιλούσε για τις παλιές ιστορίες και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο τόπο μας.
Έφυγε παντοτινά για τον άλλον κόσμο, αφήνοντας πίσω το καλό όνομα και την προσφορά, αφήνοντας σε εμάς εικόνες καλών αναμνήσεων και αγάπης.
Ο Αποστόλης που ήταν εκεί για όλους και μας συντρίβει το γεγονός πως δεν θα μπορέσουμε να τον αποχαιρετήσουμε , όπως θα του άρμοζε. 
Ξέρουμε, όμως, πως ο Αποστόλης θα καταλάβαινε....Γιατί κι εκείνος, σε όλη του τη ζωή δεν παρεξηγούσε κανέναν. Πληθωρικός σε όλα του.
Στις σκέψεις, στις καρδιές μας θα παραμένει πάντα ο γλυκύς, ο ευγενής, ο πράος, ο καλοσυνάτος Αποστόλης. Αυτή είναι η σφραγίδα που αφήνει κι αυτή είναι η καλύτερη κληρονομιά στην αγαπημένη του σύζυγο, Γεωργία στον μονάκριβο γιό του Μηνά και στα αδέλφια του. Θα νοιώθουν περήφανοι γι’ αυτόν. Η σκιά και το χέρι του θα είναι πάντα μαζί τους.
Ας έχουν για βάλσαμο στην πληγή τους, πως ο αγαπημένος θα τους συντροφεύει για πάντα.
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ύπαρξή σου και ευχόμαστε καλό ταξίδι στην αιωνιότητά σου.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας φίλε.
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα Φιλιατών  Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Πέντε ένοχοι για την πολύνεκρη τραγωδία στο “Norman Atlantic”

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021
Πέντε ένοχοι για την πολύνεκρη τραγωδία στο “Norman Atlantic”Την ενοχή των 5 κατηγορουμένων από τους συνολικά 11, για τη πολύνεκρη φωτιά που είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 28/12/2014 από άγνωστη αιτία, στο γκαράζ του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου “Norman Atlantic” με ιταλική σημαία ανοιχτά της Αδριατικής, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Καταδικάστηκαν οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ καθώς και τρία μέλη του πληρώματος/υπάλληλοι της εταιρείας. Το δικαστήριο μετά από συγχωνεύσεις επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών στον καθένα, μετατρέψιμων σε 20 ευρώ την ημέρα για τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ, 10 ευρώ για τα δύο μέλη του πληρώματος και 5 ευρώ την ημέρα στον τρίτο που ήταν κατώτερο πλήρωμα. Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκασή της από το εφετείο.

Ανάλογο δικαστήριο και στην Ιταλία

Ανάλογο δικαστήριο γίνεται και στην Ιταλία, ενώ όποια αμετάκλητη απόφαση εκδοθεί πρώτη σε μία από τις δύο χώρες, αποτελεί δεδικασμένο και για την άλλη. Στο δρομολόγιο του φορτηγού πλοίου είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι ενώ κάποιοι θεωρούνται έως και σήμερα αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΝΕΚ, το πλοίο είχε νοικιαστεί, βάσει ναυλοσυμφώνου, από την εταιρεία VISEMAR di Navigazione S.R.l και είχε ζητηθεί να συμπεριλαμβάνονται στο πλήρωμα, ως βοηθητικό προσωπικό, και κάποιοι Έλληνες, τους οποίους, ωστόσο, πλήρωνε η ΑΝΕΚ. Βάσει του ναυλοσυμφώνου, τα θέματα της ασφάλειας και του πληρώματος συνολικά βάραιναν την ιταλική εταιρεία.

Το πλοίο την ημέρα του πολύνεκρου ναυτικού ατυχήματος είχε αναχωρήσει από την Πάτρα με 485 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 55 μέλη του πληρώματος, με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα.
Read More »
Πέντε ένοχοι για την πολύνεκρη τραγωδία στο “Norman Atlantic” Πέντε ένοχοι για την πολύνεκρη τραγωδία στο “Norman Atlantic” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

1 κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021
1 κρούσμα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 0
Π.Ε. Πρέβεζας 1
Read More »
1 κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο 1 κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Κρυσταλλοπηγής – Καλλιθέας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021
Μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Κρυσταλλοπηγής – ΚαλλιθέαςΤα προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες συνεχίζονται.

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην επαρχιακή οδός Κρυσταλλοπηγής – Καλλιθέας, με βράχους και χώματα να αποκαλούνται και να δημιουργούν ενώ γκρεμό μεγαλύτερο των 30 μέτρων στα όρια του δρόμου, ευτυχώς, χωρίς εκείνη την στιγμή να διέρχονται οχήματα.

Ήδη εχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου και της περιφέρειας Ηπείρου, και πριν από λίγο ο δρόμος έκλεισε και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία πάσης φύσεως οχημάτων.
Read More »
Μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Κρυσταλλοπηγής – Καλλιθέας Μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Κρυσταλλοπηγής – Καλλιθέας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Στα όριά του ο Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021
Στα όριά του ο Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ)Η έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει επικίνδυνα το ποτάμι που σε ορισμένα σημεία είναι στα όρια του, θέτοντας σε επιφυλακή την πολιτική προστασία και κατοίκους της περιοχής.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο από την γέφυρα της Γλυκής, το το αγροτεμάχιο 21 και την Ποταμιά

Άμεσος κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν καθώς η σημερινή εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο όλοι είναι σε επιφυλακή αφού η ανησυχία είναι έκδηλη με δεδομένο τις καταστροφές που προκαλούνται σχεδόν κάθε χρόνο από την υπερχείλιση του ποταμού.

Σύμφωνα με τα δελτία καιρού, μέχρι και την Παρασκευή δεν αναμένονται βροχοπτώσεις στον ορεινό όγκο του Σουλίου. 
Βροχή με τα σημερινά δεδομένα των μετεωρολογικών συστημάτων, αναμένεται απο το Σάββατο


Read More »
Στα όριά του ο Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ) Στα όριά του ο Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021
Πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη ΘεσπρωτίαΣε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των εμβολιασμών στην Ήπειρο.
Έως και χθες 26 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμοί που είχαν πραγματοποιηθεί ανά Π.Ε ήταν:
•Ιωάννινα 6.707
•Άρτα 1.877
•Θεσπρωτία 1.152 και
•Πρέβεζα 815
Πανελλαδικά μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 214.189 εμβολιασμοί .
Read More »
Πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσπρωτία Πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021
Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στην ΠαραμυθιάΟ Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, πάνω από το Στάδιο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς από τις 09:00 π.μ έως τις 16:00 μ.μ.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εξέτασης ΜΟΝΟ με το όχημά τους (αυτοκίνητο, μηχανάκι), φορώντας τη μάσκα τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 2 άτομα πλέον του οδηγού, εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

ΔΕΝ θα διενεργηθούν test σε ΠΕΖΟΥΣ.

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η δράση θα αναβληθεί και θα προγραμματιστεί εκ νέου.
Read More »
Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στην Παραμυθιά Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Το Επιμελητήριο ευχαριστεί την ΟΛΗΓ ΑΕ.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021
Το Επιμελητήριο ευχαριστεί την ΟΛΗΓ ΑΕ. Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας λαμβάνοντας γνώση της απόφασης του ΟΛΗΓ ΑΕ για την μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος κατά 40% για τα καταστήματα και 40% για τις ετήσιες παραχωρήσεις τραπεζοκαθισμάτων - ομπρελών σκίασης, για τους μήνες Ιούνιο έως Δεκέμβριο 2020, για τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων, δηλώνει την απόλυτη ικανοποίηση του, και ευχαριστεί θερμά για την στήριξη που παρέχεται με αυτή την απόφαση στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα. 
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας, πέραν των οφειλόμενων ευχαριστιών προς τον ΟΛΗΓ ΑΕ, απευθύνει παράλληλα και αίτημα υιοθέτησης ανάλογων μέτρων στήριξης και για την νέα τουριστική περίοδο, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας δυστυχώς συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να πλήττουν την επιχειρηματικότητα για σημαντικό διάστημα και αυτό το χρόνο. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Read More »
Το Επιμελητήριο ευχαριστεί την ΟΛΗΓ ΑΕ. Το Επιμελητήριο ευχαριστεί την ΟΛΗΓ ΑΕ. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Σελίδες