Στις 19 Ιουνίου η ετήσια παράσταση της σχολής Vitality και του Ρυθμικού Ομίλου Ηγουμενίτσας (ΡΟΗ)

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Στις 19 Ιουνίου η ετήσια παράσταση της σχολής Vitality και του Ρυθμικού Ομίλου Ηγουμενίτσας (ΡΟΗ)Με μεγάλη μας χαρά η σχολή Vitality και o Ρυθμικός Όμιλος Ηγουμενίτσας (ΡΟΗ) σας προσκαλούμε στην ετήσια παράστασή μας την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, ώρα 20:30 στο κλειστό γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Τσιάβου" να παρακολουθήσετε την όμορφη προσπάθεια των αθλητριών των αθλημάτων της Ρυθμικής Γυμναστικής και του νέου ξεκινήματος της Αισθητικής ομαδικής Γυμναστικής (ΑΟΓ).

18 Ιουνίου Κλειστή πρόβα τζενεράλε.
Read More »
Στις 19 Ιουνίου η ετήσια παράσταση της σχολής Vitality και του Ρυθμικού Ομίλου Ηγουμενίτσας (ΡΟΗ) Στις 19 Ιουνίου η ετήσια παράσταση της σχολής Vitality και του Ρυθμικού Ομίλου Ηγουμενίτσας (ΡΟΗ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Το IL Porto Triathlon 2023 ζωντανά στις οθόνες σας

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Το IL Porto Triathlon 2023 ζωντανά στις οθόνες σας


Η ομάδα του swimbikerun.gr και του livecoverage.gr θα βρίσκονται στην Ηγουμενίτσα για το IL Porto Triatlon 2023, το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να το παρακολουθείσετε σε απευθείας μετάδοση την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 08:00 το πρωί.

Οι φίλοι του IL Porto Triatlon 2023 θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το live streaming, ως εξής:
Read More »
Το IL Porto Triathlon 2023 ζωντανά στις οθόνες σας Το IL Porto Triathlon 2023 ζωντανά στις οθόνες σας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ - Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ - Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ


Για μια ακόμη φορά ετελέσθησαν με λαμπρότητα την 28 Μαΐου οι ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ. Με την φροντίδα και τα «τρεξίματα» του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. ΠΙΤΟΥΛΗ, του Δημάρχου Σουλίου κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και του Βουλευτού κ. Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ το εορταστικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε με θρησκευτική ευλάβεια. 
Μάλιστα με τα καλύτερα λόγια εσχολιάσθηκε η ομιλία τόσο του κ. Θ. Πιτούλη, όσον και του κ. Καραγιάννη.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των ΕΟΡΤΩΝ, που εφέτος ήταν αφιερωμένες στον ηρωικό θάνατο του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ, καθώς συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από το θάνατό του.
Όσοι κάθε χρόνο οδηγούμε προσκυνητικά τα βήματά μας στον Ηρωικό χώρο του Σουλίου και τιμούμε το Σουλιώτικο έπος διαπιστώσαμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την Εμβληματική ΑΠΟΥΣΙΑ από τις εορτές τον Σουλιώτη στρατηγό ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ. 
Ο Στρατηγός επί δεκαετίες προσήρχετο στον ιερό χώρο του Σουλίου και κατέθετε στεφάνι στο Σουλιωτικο Μνημείο. 
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια κατέθετε το στεφάνι μαζί με την μικρή του εγγονή ΑΘΗΝΑ.
Βέβαια η οικογένεια του στρατηγού με τον γιο του Κώστα Τζαβέλλα, την νύφη του κ. Μαρία και την μικρή Αθήνα (που μόνη της κατέθεσε στεφάνι) άνοιξαν το ΤΖΑΒΕΛΛΕΪΚΟ Σπίτι - Μουσείο και εδέχτηκαν το πλήθος των επισκεπτών.
Η ΑΠΟΥΣΙΑ, όμως , του Στρατηγού ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ υπήρξε ιδιαίτερα αισθητή.

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
Read More »
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ - Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ - Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος…

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος…

Στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην Ήπειρο κατά το 2022 παρουσίασε στην απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.
Το 2022 αποδείχθηκε μία χρυσή χρονιά για την περιοχή καθώς οι αφίξεις έσπασαν ρεκόρ και ξεπέρασαν εκείνες του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν αυξημένες κατά 4,6% σε σύγκριση με το 2019 ενώ σε σχέση με το 2021 που ακόμη βρισκόμασταν στη σκιά της πανδημίας οι αφίξεις σε όλη την Ήπειρο αυξήθηκαν κατά 60,8%.
Η εικόνα των αφίξεων στην Ήπειρο είναι συγκριτικά καλύτερη από αυτή που κατέγραψε η χώρα, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, δείχνει πως η περιοχή δεν συμπαρασύρθηκε από ένα γενικότερο τουριστικό ρεύμα αλλά πέτυχε χάρη σε ενέργειες που έγιναν.
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι καταγράφηκε αύξηση των δαπανών ανά διανυκτέρευση στην περιοχή της Ηπείρου, αύξηση της τάξης του 20% περίπου που είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της χώρας.
Ειδική μνεία έκανε στις αξιολογήσεις που έχουν γίνει για την Ήπειρο, η οποία κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στην εξυπηρέτηση, την ποιότητα υπηρεσιών, την τοποθεσία αλλά και την φιλοξενία.
«Αυτό δείχνει ότι και οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν δουλέψει πολύ, έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και έχουμε συνεχώς υψηλές αξιολογήσεις» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος οφείλεται ως ένα βαθμό και στην προβολή που κάνει η Περιφέρεια με συμμετοχή σε εκθέσεις, στις οποίες συνεπικουρούν Δήμοι και Επιμελητήρια.
Όσο για το 2023..
Ο χειμερινός τουρισμός πήγε εξαιρετικά και τα μηνύματα είναι εξ ίσου αισιόδοξα και για τη θερινή περίοδο.
Read More »
Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος… Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Κάθετα αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο στις ανεμογεννήτριες στα Σουλιοτοχώρια

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Κάθετα αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο στις ανεμογεννήτριες στα Σουλιοτοχώρια


Την κάθετη αντίθεση του στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις διανοίξεις δρόμων για την δημιουργία Αιολικόυ Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Σουλιωτοχώρια, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου κατα την τελευταία συνεδρίασή του.
Το θέμα εισήλθε ως “Διατύπωση απόψεων στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου (Υποκατηγορία Α1 ομάδα 10η ): 
«Α.Σ.Π.Η.Ε συνοδών υποστηρικτικών του έργων, Δ.Ε Λάκκας Σουλίου, Δήμου Δωδώνης ,Π.Ε Ιωαννίνων –Δ.Ε Σουλίου, Δήμου Σουλίου, Π.Ε Θεσπρωτίας –Δ.Ε Φιλοθέης, Βλαχερνών, Ξηροβουνίου, Δήμου Αρταίων, Π.Ε Άρτας –Δ.Ε Φιλιππιάδας, Κρανέας, Θεπρωτικού, Δήμου Ζηρού και Δ.Ε Λούρου, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε Πρέβεζας», με το Δημοτικό Συμβούλιο να διαφωνεί ομόφωνα στην παραπάνω μελέτη, καθώς:Αγνοεί τα συμπεράσματα της μελέτης για κατασκευή ΑΣΠΗΕ πάνω από 1.200 m υψόμετρο – που αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή στην Ήπειρο – και τα απορρίπτει χωρίς εξαιρέσεις.
Αποσιωπεί την πιθανή διατάραξη των επιφανειακών πηγών από τα συνοδά έργα οδοποιίας (διάνοιξη νέων και διαπλάτυνση υφιστάμενων οδών για την
προσπέλαση στους πύργους των ανεμογεννητριών).
Δεν αναφέρεται στην επίδραση των ως άνω συνοδευτικών έργων στην απρόσκοπτη διέλευση των κοπαδιών από και προς τους βοσκότοπους ειδικά σε
μια περιοχή που το ζωικό κεφάλαιο είναι έντονο και η κτηνοτροφία αποτελεί την κύρια ενασχόληση για την πλειοψηφία των κατοίκων
Δεν αποσαφηνίζει τον τρόπο διαχείρισης του πλεονάσματος 550.000 m3προϊόντων εκσκαφής που πρόκειται να παραχθούν από τα ως άνω έργα οδοποιίας.
Αξιολογεί και αξιοποιεί ελλιπώς την καταγραφή της ορνιθοπανίδας της περιοχής.
Δεν απαντά στο θέμα της οπτικής όχλησης που δύναται να προκαλείται στους επισκέπτες του ιστορικού χώρου του Σουλίου αντιμετωπίζει επιφανειακά την ιστορικότητα του χώρου και την αίσθηση των απάτητων βουνών που τρέφει η κοινή γνώμη.


Read More »
Κάθετα αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο στις ανεμογεννήτριες στα Σουλιοτοχώρια Κάθετα αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο στις ανεμογεννήτριες στα Σουλιοτοχώρια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Πλήθος χρυσαφικών και 2.150 ευρώ η λεία τους

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Πλήθος χρυσαφικών και 2.150 ευρώ η λεία τους


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έγινε την 24-05-2023 στην Άρτα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε μονοκατοικία ηλικιωμένης από ανασφάλιστο σημείο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -2.150- ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας -25.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Πλήθος χρυσαφικών και 2.150 ευρώ η λεία τους Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία | Πλήθος χρυσαφικών και 2.150 ευρώ η λεία τους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Πεζοπορία στα όρη Παραμυθιάς σε υψόμετρο 1658μ. +ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Πεζοπορία στα όρη Παραμυθιάς σε υψόμετρο 1658μ. +ΒΙΝΤΕΟΜε μέλη του αεραθλητικού συλλόγου Παραμυθιάς
H πεζοπορία είναι τα μονοπάτια, τα καλύτερα μονοπάτια βρίσκονται στα βουνά και η καλύτερη εποχή για την πεζοπορία είναι τώρα, τώρα που μπαίνει ουσιαστικά η άνοιξη. Η πεζοπορία στο βουνό είναι μια δραστηριότητα που βοηθάει σώμα και πνεύμα και επιπλέον, είναι ιδανική για τη μείωση του στρες.
Η ορεινή πεζοπορία μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς. Αποδεδειγμενα μειώνει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την καλή. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει ή να αποτρέψει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης δύναται να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Πολλές μελέτες καταδεικνύουν το περπάτημα στο βουνό ως το νούμερο ένα αντικαταθλιπτικό ειδικότερα όταν γίνεται συστηματικά και σε μορφή άσκησης. Όταν κάνουμε πεζοπορία πρέπει αναγκαστικά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον τόπο και τον πραγματικό χρόνο εστιάζοντας όλες τις αισθήσεις μας.
Σηματοδοτημένα από συλλόγους και εθελοντές μονοπάτια στα βουνά της Παραμυθιάς υπάρχουν αρκετά, και από εδώ μπορείτε να δείτε τις καλύτερες διαδρομές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, όμορφες εικόνες απο πεζοπορία των μελών του αεραθλητικού συλλόγου Παραμυθιάς στα ορη Παραμυθιάς σε υψόμετρο 1658μ.Read More »
Πεζοπορία στα όρη Παραμυθιάς σε υψόμετρο 1658μ. +ΒΙΝΤΕΟ Πεζοπορία στα όρη Παραμυθιάς σε υψόμετρο 1658μ. +ΒΙΝΤΕΟ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Ολοκλήρωση Ημερίδας για τον Αθλητικό Τουρισμό

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Ολοκλήρωση Ημερίδας για τον Αθλητικό ΤουρισμόΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Οργάνωση Αθλητικών Δρώμενων & Αθλητικός Τουρισμός - Σύγχρονες Τάσεις & Καλές Πρακτικές», με ομιλητές τους καθηγητές Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ.κ. Ουρανία Ματσούκα και Γεώργιο Κώστα και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Τριάθλου κ. Χρήστο Γαρέφη.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ανέφερε σχετικά: «Ως τουριστικός Δήμος, γνωρίζουμε καλά ότι η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων πέρα από τη χαρά του αθλητισμού, του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, που προσφέρει στους συμμετέχοντες, αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία προσέλκυσης επισκεπτών που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τον τρόπο αυτό τις ομορφιές του τόπου μας, τη γαστρονομία του, τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων του. Με στόχο λοιπόν την εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, στηρίζουμε διαχρονικά διοργανώσεις και δρώμενα που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και προβάλλουν το τουριστικό μας προϊόν. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρή δουλειά που κάνουν τα Αθλητικά μας Σωματεία καθώς και τη συμβολή τους στο χτίσιμο μιας υγιούς κοινωνίας, τους παρέχουμε έμπρακτη βοήθεια, προκειμένου να υλοποιούν το πολύτιμο έργο τους και είμαστε εδώ για όλους, συνεχίζοντας τον αγώνα μας για την πρόοδο του Δήμου μας».
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και του Ελληνικού Στρατού, ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου & Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος κ. Αθανάσιος Χασκής, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τριάθλου και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας κ. Νικόλαος Καραγιάννης, οι Ολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Απόστολος Γκουντούλας, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και πλήθος εκπρόσωπων Φορέων, Αθλητικών Σωματείων, Πολιτιστικών Συλλόγων και Επιχειρήσεων Αθλητικού Τουρισμού.

Read More »
Ολοκλήρωση Ημερίδας για τον Αθλητικό Τουρισμό Ολοκλήρωση Ημερίδας για τον Αθλητικό Τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για αυτό το ΣΚ

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για αυτό το ΣΚ


Πλούσιο σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα είναι για τον Δήμο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, 3–4 Ιουνίου 2023. Σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας τις δράσεις αυτές, δίνοντας κίνητρο σε αθλητές και διοργανωτές να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Πιο συγκεκριμένα:
· Το Σάββατο 3 Ιουνίου, και ώρες 09.00 – 12.00, πραγματοποιείται ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φιλιατών, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Ο αγώνας, με αφετηρία τον πύργο Ραγίου και τερματισμό το αρχαίο θέατρο Γιτάνων, πέραν όλων των άλλων, έχει σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ενίσχυση του δίπτυχου «αθλητισμός – πολιτισμός».
· Το μεσημέρι του Σαββάτου, 3 Ιουνίου, και ώρα 13.00, η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας καλεί τους νεαρούς φίλους του Τριάθλου στον Αγώνα Παιδικού Τριάθλου, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας.
· Την ίδια μέρα στις 16.00, στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, πραγματοποιούνται οι Αγώνες Στίβου 10α Γιτάνεια που διοργανώνει ο «Γυμναστικός Σύλλογος Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

· Την Κυριακή 4 Ιουνίου, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου που διοργανώνει η Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας. Ο αγώνας ξεκινάει στις 08.00 και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 11.30 στο χώρο του Πάνθεον.
· Την Κυριακή 4 Ιουνίου, παραμονή της Αγίας Τριάδας και μετά το πέρας της λιτάνευσης της Ιερής εικόνας, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου. Μια γιορτή θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία διοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το ΠΑΚΠΠΟ και τη Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου.
Read More »
Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για αυτό το ΣΚ Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για αυτό το ΣΚ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης


2,2 κιλά κοκαΐνης και 3 κιλά κάνναβης είχε κρύψει αλλοδαπός στο ρεζερβουάρ του οχήματος του, ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο για Ιταλία
Άντρες της ομάδας Κ9 του κεντρικού λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου Βλάντ, κατάφεραν και εντόπισαν τα ναρκωτικά στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.
Ο οδηγός, υπήκοος Βουλγαρίας που οδηγούσε ΙΧΕ όχημα που έφερε πινακίδες Βρετανίας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το ΙΧ.


Read More »
Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου των ΓιτάνωνΤο καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από 1 Ιουνίου 2023 ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων θα είναι επισκέψιμος από τις 8.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης ΧουλιαράςAρχαιολόγος


Read More »
Το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων Το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επιστημονικό μοντέλο πρόγνωσης και πρόληψης νόσων στην υπηρεσία των Ιχθυοκαλλιεργειών

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επιστημονικό μοντέλο πρόγνωσης και πρόληψης νόσων στην υπηρεσία των Ιχθυοκαλλιεργειών

Το επιστημονικό μοντέλο πρόγνωσης και πρόληψης νόσων που μπορούν να απειλήσουν μονάδες υδατοκαλλιεργειών, παρουσίασαν στην Ηγουμενίτσα, οι συμπράττοντες φορείς του ερευνητικού έργου «Συσχέτιση αβιοτικών & βιοτικών παραγόντων για την ανάπτυξη μοντέλου πρόγνωσης των νοσημάτων σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, (PROGNOSIS, ΟΠΣ/MIS 5032517)», που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα – ΕΠΑλΘ 2014-2020»
Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υδατοκαλλιεργειών κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Ιωάννης Λώλος και τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Αλέξανδρος Πάσχος, οι υποψήφιοι Βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας, Μάριος Κάτσης και Μάγδα Τάτση, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και πλήθος κόσμου.
Βασική ιδέα και αντικείμενο του έργου Prognosis ήταν η ανάπτυξη ενός προγνωστικού μοντέλου, το οποίο χρησιμοποιώντας αβιοτικά και βιοτικά περιβαλλοντικά δεδομένα θα παρέχει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες (μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας) να προσδιορίζουν το σημείο εκείνο στο οποίο διαχειριστικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για την αποτροπή ασθενειών στα εκτρεφόμενα ψάρια. Απώτερος στόχος του έργου είναι η διαφύλαξη της υγείας και ευζωίας των καλλιεργούμενων ψαριών, η προστασία της ιχθυοκαλλιεργητικής παραγωγής και η μείωση του κόστους της, όπως και η ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος.
Λόγω της ύπαρξης στη φύση πολλών και διαφορετικών παθογόνων παραγόντων ένα μέσο ποσοστό απωλειών που παρατηρείται σε όλες τις εκτροφές λόγω ασθενειών είναι 25%, ενώ το ανεκτό και φυσιολογικό ποσοστό παραγωγής που χάνεται κατά την εκτροφή των ψαριών και την ανάπτυξη τους, από το μέγεθος του γόνου μέχρι και το εμπορεύσιμο μέγεθος, είναι 5-10%.
Στο κόστος αυτών των απωλειών, πρέπει να προστεθεί και το κόστος των θεραπειών, όπως επίσης και αυτό των διαφορετικών χειρισμών οι οποίοι κοστίζουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε χρόνο.
Γενικότερα, η αειφόρος ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών βασίζεται στην πρόληψη των ασθενειών και στα πλαίσια αυτά η διερεύνηση της παρουσίας των παθογόνων παραγόντων στο περιβάλλον εκτροφής των ψαριών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη μέτρων πρόληψης και προστασίας από ασθένειες που μπορεί να έχουν δυσμενείς συνέπειες για τη δραστηριότητα της ιχθυοκαλλιέργειας.
Ο συντονιστής του έργου Δρ. Γρηγόρης Κρέη, από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αναφέρθηκε στο σκοπό και στους στόχους του έργου και παρουσίασε την πειραματική προσέγγιση που επιλέχθηκε για την επίτευξή τους. Αναφέρθηκε επίσης στη δομή του έργου που περιλαμβάνει τα πακέτα εργασίας και τα παραδοτέα του και στο ρόλο των συντελεστών/φορέων υλοποίησης που συμμετείχαν σε αυτό.
Ο Δρ. Νικόλαος Καμίδης από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ, παρουσίασε τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της θαλάσσιας περιοχής της Λωρίδας-Σαγιάδας. Ανέλυσε τη στρατηγική των δειγματοληψιών που ακολουθήθηκε σε ότι αφορά των αριθμό των σταθμών για την κάλυψη της ευρύτερης περιοχή, τις φυσικοχημικές παραμέτρους που συλλέχθηκαν, καθώς και τις αναλυτικές μεθοδολογίες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το σύστημα είναι δυναμικό όπως κάθε εκβολικό σύστημα, με τις περιβαλλοντικές συνθήκες να μεταβάλλονται συνεχώς εξαιτίας των μεταβολών της παροχής του ποταμού Καλαμά. Σε ότι αφορά τους σταθμούς που τοποθετήθηκαν για τον ποιοτικό έλεγχο στις τρεις συνεργαζόμενες ιχθυοκαλλιέργειες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι τιμές των εξεταζόμενων παραμέτρων κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, συγκρίσιμα με αυτά της υπόλοιπης παράκτιας ζώνης. Μεμονωμένες και στιγμιαίες μετρήσεις υψηλότερων τιμών, πάντα σε σχέση με την παράκτια ζώνη, δεν επηρεάζουν την γενικά καλή περιβαλλοντική κατάσταση του συστήματος.
Η Δρ. Μπιτχαβά Κωνσταντίνα, Αν. Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα πλαίσια του έργου μελέτησε την παρουσία παρασίτων αλλά και λοιπών νοσημάτων σε τρεις μονάδες εκτροφής ιχθύων στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας. Σε συνεργασία με το προσωπικό των μονάδων, κατέγραψε τις θνησιμότητες των ιχθύων ανά μήνα και διενέργησε τις κατάλληλες αναλύσεις για τη διάγνωση των νοσημάτων. Σε όλες τις μονάδες διαπιστώθηκε ότι για το είδος λαβράκι, οι θνησιμότητες αυξάνονται σταδιακά από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, με μέγιστες τιμές τους μήνες Αύγουστο μέχρι Οκτώβρη. Για την τσιπούρα, οι θνησιμότητες αυξάνονται επίσης σταδιακά από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Αντίθετα για το φαγκρί, έχουμε μεγαλύτερες θνησιμότητες κατά το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. Τα περισσότερα από τα ψάρια που νόσησαν ήταν μικρού μεγέθους, κατά μέσο όρο 3 έως 30 γρ, με εξαίρεση τους μήνες του Φθινοπώρου που παρατηρήθηκαν χαμηλές θνησιμότητες σε κλωβούς με ψάρια μεγαλύτερου μεγέθους.
Ο Δρ. Κώστας Κουκάρας από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ παρουσίασε τα αποτελέσματα της ανάλυσης του μικροβιώματος στη θαλάσσια περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας με τη χρήση σύγχρονων γονιδιωματικών τεχνολογιών. Από τα αποτελέσματα του έργου προκύπτει ότι η χρήση μεταγονιδιωματικών τεχνολογιών παρέχει τη δυνατότητα μελέτης βακτηρίων, των οποίων η παρουσία και ο ρόλος έως σήμερα παρέμενε άγνωστος τόσο στις θαλάσσιες διεργασίες όσο και στην εξέλιξη ασθενειών στα ψάρια εκτροφής. Ειδικότερα, με την εφαρμογή των αναλύσεων του ΕΚΕΤΑ|ΙΝΕΒ μπορεί να προσδιοριστεί πάνω από το 90% των βακτηρίων που διαβιούν στο θαλάσσιο περιβάλλον, όταν με τις κλασσικές μεθόδους μικροβιολογίας το αντίστοιχο ποσοστό είναι περίπου 10%. Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν τη βάση για την πρόβλεψη και έγκαιρη ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών και ασθενειών σε υδατοκαλλιέργειες και είναι ελεύθερα προσβάσιμα στην επιστημονική κοινότητα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε στοχευμένα πλέον προγράμματα διαχείρισης των μονάδων.
Η Δρ. Ευριδίκη Μπουκουβάλα από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσίασε τα πρωτόκολλα αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR) και PCR πραγματικού χρόνου (Real-Time PCR), που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου, για την ταυτοποίηση και ποσοτικοποίηση παθογόνων βακτηρίων σε δείγματα ιχθύων και περιβαλλοντικού DNA. Τα πρωτόκολλα αυτά αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την ανίχνευση των παραπάνω βακτηρίων με υψηλή ευαισθησία (<2 βακτηριακά κύτταρα) και ειδικότητα.
Κλείνοντας τις παρουσιάσεις, ο Δρ. Καμίδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συσχέτισης των αβιοτικών και βιοτικών παραγόντων ως εργαλείο πρόγνωσης/πρόβλεψης εμφάνισης ιχθυονόσων χρησιμοποιώντας ένα υδροδυναμικό και ένα στοχαστικό μοντέλο. Σύμφωνα με αυτά, ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την αύξηση παθογόνων οργανισμών και συνεπώς την εμφάνιση/έξαρση ασθενειών, είναι η εποχική αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, ειδικότερα όταν ο ρυθμός αύξησής της είναι απότομος (3-4ο C σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών). Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας βρέθηκε να είναι η κυκλοφορία των υδάτων, με τον υψηλότερο ρυθμό εμφάνισης νοσημάτων να παρατηρείται σε περιπτώσεις όπου η ανανέωση των υδάτων είναι χαμηλή.

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση που συντόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χεκίμογλου.
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επιστημονικό μοντέλο πρόγνωσης και πρόληψης νόσων στην υπηρεσία των Ιχθυοκαλλιεργειών ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επιστημονικό μοντέλο πρόγνωσης και πρόληψης νόσων στην υπηρεσία των Ιχθυοκαλλιεργειών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Στο 11,2% υποχώρησε η ανεργία τον Απρίλιο

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Στο 11,2% υποχώρησε η ανεργία τον Απρίλιο


Στο 11,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, έναντι του 12,7% τον Απρίλιο 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,1% τον Μάρτιο 2023.
Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 527.706 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 71.351 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (11,9%) και αύξηση κατά 4.497 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).
Στο 15% το ποσοστό στις γυναίκες τον Απρίλιο
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 15% από 16,8% τον Απρίλιο πέρυσι και στους άνδρες σε 8,3% από 9,6%.
Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στις ηλικίες 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 27,4% από 32,3% τον Απρίλιο 2022 και στην ομάδα 25- 74 ετών σε 10,3% από 11,7%.
Αυξήθηκαν τον Απρίλιο οι απασχολούμενοι
Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.166.984 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 65.128 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (1,6%) και μείωση κατά 36.984 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).
Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.111.534 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 24.404 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (0,8%) και αύξηση κατά 26.477 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).

Read More »
Στο 11,2% υποχώρησε η ανεργία τον Απρίλιο Στο 11,2% υποχώρησε η ανεργία τον Απρίλιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Παραμυθιάς

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Παραμυθιάς

Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών των ΓΕΛ, η στήριξη και οι σκέψεις των καθηγητών και των γονέων είναι στραμμένες σε σας, στα παιδιά μας. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές του ΓΕΛ Παραμυθιάς αλλά και σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία στις εξετάσεις με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία. Είμαστε πάντα δίπλα σας για να αντιμετωπίσετε όλες τις δυσκολίες, να πετύχετε τους στόχους σας και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Παραμυθιάς
Read More »
Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Παραμυθιάς Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 28-5-2023, οι Εκδηλώσεις, Μνήμης του Ολοκαυτώματος του Σουλίου, στις οποίες ο Όμιλος Σουλιωτών συμμετείχε και εφέτος, εθελοντικά και ενεργά.
Ομάδα από Σουλιώτισσες και Σουλιώτες του Ομίλου μας ακροβολισμένοι στα βράχια-προμαχώνα της εισόδου του Σουλίου υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες της εκδήλωσης, ενώ αντιπροσωπεία του Ομίλου μας υπήρχε στο χώρο του Βουλευτηρίου και στον Άγιο Δονάτο.
Συμμετείχαμε στην αναπαράσταση της μάχης των Σουλιωτών στο Κούγκι και στην ανατίναξη του καλόγηρου Σαμουήλ, καθώς και στην πρώτη ομάδα αναχώρησης Σουλιωτών.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Σουλίου για τη συνεργασία καθώς και τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλους τους εμπλεκόμενους και κοπιάζοντας για την πλήρη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους Συλλόγους του Αγίου Θωμά, στην πρόεδρό του και στην κ. Κων/να Σταύρου – Βέϊκου, μέλος του Δ.Σ., στο Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και στα μέλη τους, που ήρθαν, εντάχθηκαν μαζί μας και συμμετείχαν στα δρώμενα της εκδήλωσης.
Επίσης, στον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαγρηγορίου και τα μέλη της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, που για πρώτη χρονιά έδωσαν το παρόν και βοήθησαν με την εθελοντική συμμετοχή τους ουσιαστικά και αποτελεσματικά, στην επίτευξη της άρτιας εικόνας της αναπαράστασης. Τέλος, ευχαριστούμε τα μέλη Συλλόγων Αναβίωσης, από την Πάτρα, Ναύπακτο και Άμφισσα, που παρέστησαν και έλαβαν μέρος.
Λυπόμαστε, που εφέτος στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων δεν κατέστη εφικτό να υλοποιήσουμε τα «Πύρινα μονοπάτια», αλλά ευελπιστούμε πως θα τα πραγματοποιήσουμε του χρόνου αποδίδοντας την αρμόζουσα τιμή.
Την καθιερωμένη αναπαράσταση της μάχης των Σουλιωτών και της ανατίναξης του καλόγηρου Σαμουήλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Σούλι, χρέος όλων μας και ιδιαίτερα, ημών των ντόπιων και νεότερων Σουλιωτών, που γεννηθήκαμε και ζούμε στον ίδιο τόπο με εκείνους, είναι να την τιμάμε, να την υποστηρίζουμε και να την πλαισιώνουμε με την πιο θετική μας ενέργεια, γιατί ομολογουμένως, είναι τόσο μοναδική ως θέαμα, όσο και συναισθηματικά κι ιστορικά φορτισμένη, εφόσον και μόνον η λέξη, «Κούγκι» και «Σαμουήλ» στη συνείδηση του Έλληνα, είναι εμβληματικές και ταυτίζονται με την ύψιστη ιδέα της Θυσίας, της Ελευθερίας και της Γενναιότητας, έννοιες που διακατέχουν διαχρονικά, όλο το γένος μας.
Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να δώσουμε ακόμη πιο δυναμικά το παρόν μας στην προσπάθεια, να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του ολοκαυτώματος και της θυσίας, του ηρωικού λαού του Σουλίου.
Read More »
Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 36χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Σελίδες