https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Η ιστοσελίδα του συνδυασμού "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης"

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Η ιστοσελίδα του συνδυασμού "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης"


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την λειτουργία του διαδραστικού διαδικτυακού τόπου (site) του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» στην ακόλουθη διεύθυνση: www.symmaxia-igoumenitsa.gr. Στις σελίδες του, παρουσιάζονται οι βασικές αρχές που διέπουν το πρόγραμμά μας, το οποίο διακρίνεται σε έξι θεματικούς τομείς (Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Προστασία Περιβάλλοντος – Ανάδειξη Φυσικών Πόρων, Αθλητισμός – Πολιτισμός, Μοντέλο Διοίκησης Δήμου) καθώς και σε εξειδικευμένο περιεχόμενο στις πέντε Δημοτικές Ενότητες που απαρτίζουν το Δήμο Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσα, Πλαταριά – Σύβοτα, Μαργαρίτι, Πέρδικα, Παραπόταμος).

Οι βασικές αρχές έχουν διατυπωθεί με βάση την εμπειρία που απέκτησαν πολλά μέλη του συνδυασμού από τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σε άλλα συλλογικά όργανα του Δήμου, από την εξέταση καλών πρακτικών σε άλλους Δήμους, από την γενικότερη γνώση που διαθέτουν τα μέλη μας, ως αποτέλεσμα παρουσίας σε συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς, συνεταιριστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της περιοχής, καθώς και λόγω των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Συναντηθήκαμε και συνεχίζουμε τις επαφές μας με επαγγελματικούς, επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς φορείς της περιοχής, για να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί και οι οποίες εκτείνονται σε όλο το εύρος της δράσης του Δήμου.

Τώρα, είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε μια ανοικτή και μόνιμη σχέση με τους πολίτες και να δεχθούμε τις δικές τους προτάσεις.

Επιλέγοντας ένα τομέα ή μια Δημοτική Ενότητα, μπορείτε να δείτε τις αρχικές και κατευθυντήριες προτάσεις, τις οποίες έχουμε ήδη επεξεργαστεί και τις θέτουμε σε δημόσια συζήτηση και διαβούλευση.

Επιλέγοντας το πεδίο «Συμμετέχω στη συζήτηση» μπορείτε να σχολιάσετε τις προτάσεις, καθώς και να υποβάλλετε τις δικές σας προτάσεις για τους τομείς και τις Δημοτικές Ενότητες που επιθυμείτε.

Η γνώμη σας είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά και πολύτιμη.

Με βάση την επεξεργασία των προτάσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα των συναντήσεων που πραγματοποιούνται με τοπικούς φορείς, θα διαμορφωθεί το τελικό μας πρόγραμμα.

Τέλος, μέσω της ιστοσελίδας θα ενημερώνεται άμεσα και έγκυρα το κοινό για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Συνδυασμού, καθώς και για τις θέσεις του σε διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας.

Read More »
Η ιστοσελίδα του συνδυασμού "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" Η ιστοσελίδα του συνδυασμού "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Στη σύλληψη συνολικά 8 αλλοδαπών προχώρησαν σήμερα (2-6-2023) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Πρόκειται για 35χρονο και 34χρονο ομοεθνή του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών, καθώς και 6 αλλοδαπούς, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ομοεθνείς μετέβησαν με ιδιόκτητα αυτοκίνητά τους σε περιοχή της Πελοποννήσου, από όπου ο 35χρονος επιβίβασε στο όχημά του τους 6 αλλοδαπός, ενώ ο 34χρονος, οδηγώντας το δικό του όχημα, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου, με τελικό προορισμό τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου στη συνέχεια οι παράτυποι μετανάστες θα επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.920 ευρώ, χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει ως συνολική αμοιβή με τους 6 παράτυπους μετανάστες για τη μεταφορά τους, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον τα οχήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

3 σεισμικές δονήσεις στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
3 σεισμικές δονήσεις στην Παραμυθιά


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:02, το απόγευμα της Παρασκευής με επίκεντρο την Ελαταριά Παραμυθιάς μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα
Ακολούθησε λιγα λεπτά μετα ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 1,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος16,9 χλμ με επικεντρο τα σύνορα Θεσπρωτίας και Ιωάννινων στο Σένικο, ενώ ειχε προηγηθει στις 12 το μεσημέρι σεισμική δόνηση με το ιδιο επίκεντρο μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 14.7 χλμ
Read More »
3 σεισμικές δονήσεις στην Παραμυθιά 3 σεισμικές δονήσεις στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Από τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Θεσπρωτία: Από τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας


Η 30η Μαΐου είναι Παγκόσμια ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας και καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την μέρα.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος και τις επιπτώσεις της νόσου στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.
Τα συμπτώματα της νόσου είναι κινητικά προβλήματα, προβλήματα με την όραση, αίσθησης, μνήμης, συγκέντρωση σκέψης, προβλήματα με την ουροδόχο κύστη, προβλήματα που σε κάθε ασθενή διαφέρουν. Αν έχουμε 12.000 άτομα που νοσούν, έχουμε 12.000 διαφορετικές περιπτώσεις.
Αλλά, τα προβλήματα με την ασθένεια, δεν είναι μόνο τα κλινικά συμπτώματα.
Είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με το δημόσιο σύστημα υγείας και ασφάλισης. Προβλήματα στις υγειονομικές επιτροπές, προβλήματα στα νοσοκομεία, προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στις υγειονομικές επιτροπές, όπου αποδίδονται τα ποσοστά αναπηρίας, « κόβουν» συνέχεια επιδόματα από ασθενείς. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια περίεργη ασθένεια. Την μια μέρα μπορεί να αισθάνεσαι καλά και να τύχει να περάσεις από επιτροπή, οπότε μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας και μετά από δύο μέρες να μην μπορείς να κουνηθείς. Ακόμα και η αναπνοή μπορεί να προκαλεί απίστευτη κόπωση.
Αλλά και στη φαρμακευτική περίθαλψη, τα προβλήματα είναι τεράστια για τους ασθενείς, καθώς εκτός από την περικοπή των επιδομάτων, προβλέπεται συμμετοχή 20% για τις εξετάσεις και τα φάρμακα που χρειαζόμαστε για τα συμπτώματα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Υπάρχουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα.
Προβλήματα έχουμε και στην πρόσβαση παντού. Ασθενείς που κυκλοφορούν με αμαξίδιο πολλές φορές αναγκάζονται να παρακαλάνε για να περάσουν. Μένουν στο σπίτι τους και δεν βγαίνουν γιατί ξέρουν ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν. Προβλήματα με τους ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων που δεν σέβονται τις ράμπες και τις θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην προσβασιμότητα στην πόλη μας έχει η Δημοτική αρχή και του κάθε τόπου.


Έτσι για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπρεια διεκδικούμε τις παρακάτω δίκαιες και ανθρώπινες αξιώσεις:
1. Την αλλαγή του ΚΕΒΑ (κανονισμός εκτίμησης αναπηρίας) , είναι αδιανόητο να ξεκινά η ΣκΠ με ποσοστό αναπηρίας 35%. Υπάρχουν αόρατα προβλήματα και οι νευρολόγοι το γνωρίζουν.
2. Η πάθηση χτυπά μικρές παραγωγικές ηλικίες αυτό σημαίνει πως είναι αρκετοί οι ασθενείς που δεν εργάζονται και δεν παίρνουν σύνταξη. Αύξηση του ποσοστού πρόσληψης ΑμεΑ και χρόνιων παθήσεων μέσω ΑΣΕΠ 20%. Εργασία μέσω του ΟΑΕΔ με ειδικά προγράμματα για ασθενείς με Πολλάπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
3. Προσωπικός βοηθός ή φροντιστής για άτομα που έχουν ανάγκη ακόμα και σε 24ωρη βάση.
4. Συμμετοχή 0% σε όλα τα φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, οδοντιατρικές εργασίες, ιατρικών ειδών βοηθημάτων όπως: βακτηρίες, αμαξίδια κλπ και απαραίτητων αναλώσιμων υλικών.


Είμαστε πολλοί, είμαστε παντού και το σύνθημά μας είναι:
« η Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας δεν με σταματά».

Και φέτος λοιπόν, στις 30 Μαΐου ο σύλλογος μας βρέθηκε στο πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη @ Ελ. Βενιζέλου το πρωί στις 10.30 έως στις 13.00 για να γιορτάσουμε μαζί τις κοινές μας προσπάθειες για την αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Στις 29 και 30 Μαΐου φωταγωγήθηκε το κτήριο του Δημαρχείου για να τιμήσει την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Το ΔΣ και τα μέλη του συλλόγου μας ευχαριστούν θερμά την στήριξη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και τον αντιδήμαρχο κ. Κώνστα Ελευθέριο.
Read More »
Θεσπρωτία: Από τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτία: Από τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

4 «Όχι» και 2 «Ναί» σε επίκαιρα ερωτήματα - Του Παύλου Αλεξίου

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
4 «Όχι» και 2 «Ναί» σε επίκαιρα ερωτήματα - Του Παύλου Αλεξίου

Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές, σχολιάζει ο Π. Αλεξίου, εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ

1. «Μαύρισε στις 21/5 ο τόπος;» Όχι
Αναμφίβολα οι κάλπες κατέγραψαν μια δεξιά εκλογική μετατόπιση που συντελέστηκε στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Αυτό αποτύπωσαν τα ποσοστά της ΝΔ που μετά από μια τετραετία βαρβαρότητας, όχι απλά δεν έπεσαν, αλλά σημείωσαν μικρή αύξηση. Αυτό αποτύπωσαν οι ψήφοι (~10%) στα δεκάδες ακροδεξιά και σκοταδιστικά ψηφοδέλτια που εμφανίστηκαν.
Υπήρξε όμως και ποιοτική μεταβολή στις ψήφους των άλλων των κομμάτων. Ακόμη και οι ψήφοι στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ του Αντώναρου (!) μπορούν σίγουρα να χαρακτηριστούν πολιτικά πιο «δεξιές» από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Αυτό όμως είναι μια στιγμιαία καταγραφή της κάλπης. Δεν προδιαγράφει ένα μοιραίο, άβουλο και σκοτεινό μέλλον. Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια φωτογραφία των πολιτικών συσχετισμών.
Για την πραγματική αριστερά το χρώμα του μέλλοντος δεν κρίνεται μέσα στο εκλογικό παραβάν μιας Κυριακής. Δεν συνέβη ποτέ και πουθενά αυτό.
Δεν συνέβη ούτε το 2015, για όσους είχαν τέτοιες εκλογικές αυταπάτες.
Το μέλλον κρίνεται και θα κριθεί από τους πολιτικούς συσχετισμούς στο κίνημα, από τη μαζικότητα, τη διάρκεια και την προοπτική των λαϊκών αγώνων. Από την πίστη σε αυτούς.
 
2. «Φταίει ο κόσμος που δεν καταλαβαίνει;» Όχι
Το βράδυ της 21/5 η απελπισία της ρεφορμιστικής «αριστεράς» και άλλων, για μια ακόμη φορά, οδηγήθηκε στην «ατομική ευθύνη» και στη μεταφυσική. Για το λαό που «δεν καταλαβαίνει», που «βολεύεται», που «χρηματίζεται»… που «ψεκάζεται». Όχι. Οι απαντήσεις για τις ανατροπές στους πολιτικούς συσχετισμούς και στην κοινωνία δεν μπορεί να πέφτουν στη μεταφυσική.
Καμία ερμηνεία από αυτές που ακούγονται δεν μπορεί να απαντήσει γιατί το 2015 οι κάλπες κατέγραψαν μια διαλυτική ήττα της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ.
Τότε ο λαός καταλάβαινε… αλλά τώρα δεν καταλαβαίνει; Και γιατί;
Ο κόσμος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία καταλάβαινε και καταλαβαίνει το ίδιο, τότε και τώρα. Και αυτό που «καταλαβαίνει», καθορίζεται κάθε φορά από τους πολιτικούς συσχετισμούς, από την κατάσταση της «συλλογικής συνείδησης». Η αναζήτηση αυτής της απάντησης δεν μπορεί παρά να βρεθεί στις πολιτικές γραμμές που κυριάρχησαν και «συγκρούστηκαν» στην κοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα και σε αυτές που υπηρέτησαν δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά.

3. Η «συντηρητική στροφή» έγινε στις 21/5; Όχι
Οι κάλπες μπορούν απλά να αποτυπώνουν μια μεταβολή και όχι από μόνες τους να παράγουν ανατροπές συσχετισμών. Πιο απλά η κατάσταση στην κοινωνία, στα συνδικάτα και τους συλλόγους είναι και ήταν τόσο «μαύρη ή άσπρη» στις 22/5, όσο ήταν και στις 20/5.
Τέσσερα χρόνια τώρα και με εξαίρεση ίσως τις μέρες των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν τα Τέμπη, η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυρίαρχη προπαγάνδα επιδίωξαν και σε ένα βαθμό κατάφεραν να εδραιώσουν αυτή τη δεξιά ιδεολογικοπολιτική μετατόπιση.
Δεν το κατόρθωσαν μόνοι τους.
Δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή και τη στήριξη όλων των κομμάτων και ειδικά αυτών που αναφέρονται στην αριστερά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25:
Με το κάλεσμα του Μητσοτάκη για την «εθνική συσστράτευση» στα γεγονότα του Έβρου
Με την «εθνικά ομόψυχη» καταδίκη του αντιμνημονιακού αγώνα στην πλακέτα της «Μαρφίν»
Με την τριετή πολιτική αξιοποίηση της πανδημίας, το αντιδραστικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», τα χουντικού τύπου μέτρα, την αποδοχή της υποχρεωτικότητας
Με το λουκέτο στο συνδικαλιστικό κίνημα, όταν περνούσε ο νόμος Χατζηδάκη
Μέχρι και τον ακραίο συμβολισμό, το επίδομα των 600€ στα γκλομπ της τετραετίας,

Τα κόμματα αυτά υπέκυψαν, συμμορφώθηκαν, σύρθηκαν και τελικά μετατράπηκαν σε στήριγμα αυτής της πολιτικής, μετατράπηκαν σε ισχυρό ιμάντα μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού προς τα δεξιά, έστρωναν στην πραγματικότητα ένα μεγάλο χαλί στην επέλαση του Μητσοτάκη και τον ιδεολογικό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού.

4. «Έπρεπε να είχαμε ψηφίσει όλοι ΣΥΡΙΖΑ;» Όχι
Η νίκη της δεξιάς μετά από μια τετραετία σαρωτικών αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών νόμων και μέτρων συνιστά μια αρνητική καταγραφή: Όχι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η νίκη της Δεξιάς. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν αποδοκιμάστηκε, δεν καταγγέλθηκε αυτή η πολιτική.
Μετά τα exit polls, κάποιοι σκόπιμα, κάποιοι άλλοι οδηγούμενοι από την απογοήτευση, έπλασαν ένα κάλπικο δίλημμα για να κυριαρχήσει μετά την κάλπη.
Εάν είχαμε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, «θα έπαιρνε ένα μήνυμα ο Μητσοτάκης και το σύστημα» λένε.
Όχι λέμε εμείς. «Αν είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ», τα πράγματα δεν «θα ήταν καλύτερα για το λαό». Γιατί το μόνο που θα κατάφερνε εφαρμόζοντας την πολιτική της δεξιάς, όπως έκανε και το 2015, θα ήταν να την επαναφέρει στο προσκήνιο ακόμα πιο αποθρασυμένη.
Όχι. Είναι άλλο ζήτημα ότι έπρεπε να καταψηφιστεί, να απορριφθεί η πολιτική της ΝΔ και τελείως άλλο αν έπρεπε να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ.
Για το Μ-Λ ΚΚΕ βασικό πολιτικό πρόταγμα για τις 21/5 ήταν το «ούτε ΝΔ-ούτε ΣΥΡΙΖΑ». Η καταδίκη αυτής της πολιτικής απαιτούσε την αποδοκιμασία όλων όσων την υπηρέτησαν και την υπηρετούν. Και όχι την εναλλαγή τους.

Είναι ανάγκη να βγάλουμε συμπεράσματα; Ναί

Στη βαρβαρότητα της τετραετίας της ΝΔ και στο εκλογικό αποτέλεσμα του τέλους της, πρέπει να διαβάσουμε σωστά τα αίτια για τη διαμόρφωση της σημερινής αρνητικής πραγματικότητας.

1. Η ΝΔ του 2015, στα πρόθυρα της διάλυσης, αναστήθηκε, αναγεννήθηκε και επέστρεψε αποθρασυμένη λόγω της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην τετραετία του ξεπλύθηκε όλη η πολιτική της δεξιάς. Ξεπλύθηκε ο «διαβολικά καλός Τραμπ», η ΕΕ και τα μνημόνια, η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, το ΝΑΤΟ, οι βάσεις και οι εξοπλισμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πλειστηριασμοί, τα πάντα. Δεν υπήρχε αντιδραστική ανατροπή και νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ για τον οποίο να μην είχε προηγηθεί ο «πρόλογος» ή το «κυρίως θέμα» από την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ.
Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έκανε αντιπολίτευση» επειδή δεν μπορούσε. Όχι γιατί δεν «ήθελε». Αυτός ήταν και ο λόγος που το 2019 η ΝΔ επέστρεψε δικαιωμένη.

2. Στη διάρκεια αυτής της τετραετίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ - με διαφορετικό ρόλο, συμβολισμό και ευθύνες - πρόσφεραν σε αυτή τη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική από ανοχή και συμμόρφωση μέχρι προσαρμογή, ακόμη και στήριξη. Και είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΚΕ, που θεωρεί χειρότερη κυβέρνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ από της ΝΔ (!), πρόσφερε συμμόρφωση και τελικά στήριξη στη Δεξιά, από την πλακέτα της Μαρφίν, μέχρι και το επίδομα στα σώματα καταστολής.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα δεύτερο ιστορικό ξέπλυμα της δεξιάς μετά το «βρόμικο ’89» και το «η δεξιά άλλαξε», του Φλωράκη.
Αυτοί ήταν οι λόγοι που το 2023 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της μετά από μια τέτοια τετραετία.

Με το λαό και τους αγώνες για μια πραγματική αριστερά.; Ναί
Η μόνη ρεαλιστική και εφικτή προοπτική. Η επιτακτική ανάγκη των καιρών
Δεν υπάρχει αριστερά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Δεν υπάρχει αριστερά της εξάρτησης, της υποτέλειας και των μνημονίων.
Δεν υπάρχει η αριστερά που μετράει τις ελπίδες του λαού στο παραβάν.
Αυτή είναι η «αριστερά», που - εδώ και 13 χρόνια που ο λαός μας συνθλίβεται από την επιβολή και την πολιτική των μνημονίων - δοκιμάζεται ξανά και ξανά και αποδεικνύεται λίγη, ανεπαρκής και τελικά επικίνδυνη για τα συμφέροντα και τους αγώνες του.
Αυτή η «αριστερά» υπονόμευσε τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες του 2011.
Όταν στις συνθήκες πολιτικής κρίσης που δημιούργησαν εκείνες οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις, αυτό που έκαναν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να πιάσουν από μια πλατεία και να ζητούν… εκλογές. Εκλογές!
Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολίτευσης, έδειξαν στο λαό τα παραβάν.
Πρόσφεραν λύση και διέξοδο στο σύστημα!
Όσο και αν ψάξει κανείς στα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα δεν θα βρει καμία διαφορά στις προτάσεις αυτών των δυνάμεων στην πράξη. Ακόμη και το λαϊκό ξέσπασμα μετά τα Τέμπη, όλη η αγωνία τους ήταν πώς θα το μετασχηματίσουν σε ψήφους.

Δεν διαβάζουμε τις εξελίξεις στην κοινωνία στα εκλογικά ποσοστά.
Δεν απελπιζόμαστε από αυτά. Οι κάλπες κατέγραψαν αλλαγές που είχαν συντελεστεί.
Θετικό μήνυμα σε αυτό το κλίμα, οι χιλιάδες λαού που κόντρα στην δεξιά εκλογική μετατόπιση, αναζήτησαν την ενίσχυση αριστερών ψηφοδελτίων, όπως συνέβη και με το Μ-Λ ΚΚΕ.
Ελπιδοφόρο γεγονός αποτελεί η - μετά από πολλά χρόνια - μαζική έξοδος του λαού για το έγκλημα των Τεμπών. Ήταν οι μέρες που αμφισβητήθηκε πραγματικά η πολιτική ηγεμονία της δεξιάς. Να κρατήσουμε αυτή την αλήθεια. Ό,τι και αν βγάλει η κάλπη στις 25 Ιούνη και όσο και αν η κυρίαρχη προπαγάνδα προλογίζει τη «σταθερότητα», θα υπάρξουν κοινωνικές αναταράξεις. Η σταθερότητά τους θα αποδειχθεί εύθραυστη στην επόμενη μεγάλη αγωνιστική έξοδο του λαού μας.

Να παλέψουμε για αυτήν.
Δεν υπάρχει καμία θετική, καμία προοδευτική κοινωνική εξέλιξη που να μην έχει πίσω της αγώνες του λαού και της νεολαίας. Η ύπαρξή τους είναι απαράβατος ιστορικός όρος.
Δεν υπάρχει πραγματική αριστερά αν δεν υπηρετεί αυτούς τους αγώνες.
Και η ανάγκη για την αναγέννηση αυτής της αριστεράς είναι επιτακτική!
Στις δύσκολες συνθήκες κρίσης, όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων, ενάντια στην εγχώρια πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, η ύπαρξη αυτής της αριστεράς είναι το ζητούμενο.
Μακριά από αδιέξοδους εγκλωβισμούς, πρέπει περισσότερο από ποτέ να πιστέψουμε στη δύναμη αυτών των αγώνων. Αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και εφικτή πρόταση.
Να στηρίξουμε τις δυνάμεις που παλεύουν για αυτή τη προοπτική. Στην κάλπη, στα σωματεία, στους δρόμους, να συμπορευτούμε με τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα.

Τίποτα δεν «μαύρισε». Το μέλλον μας στους αγώνες!
Εμπρός για μια πραγματική αριστερά! Γι΄ αυτό πρέπει να στηρίξουμε Μ-Λ ΚΚΕ
Read More »
4 «Όχι» και 2 «Ναί» σε επίκαιρα ερωτήματα - Του Παύλου Αλεξίου 4 «Όχι» και 2 «Ναί» σε επίκαιρα ερωτήματα - Του Παύλου Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Γραπτές απόψεις επί της ΜΠΕ για το έργο ΑΣΠΗΕ «Όρη Σουλίου- Θεσπρωτικά όρη - Κακουρι»

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Γραπτές απόψεις επί της ΜΠΕ για το έργο ΑΣΠΗΕ«Όρη Σουλίου- Θεσπρωτικά όρη- Κακουρι» ισχύος 117,6KW

Η υπόψη μελέτη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα άστοχης και ανεπαρκούς μελέτης που τίθεται σε διαβούλευση, με τις ευλογίες της διοίκησης, παρότι παραβιάζει και την ουσία της νομοθεσίας που καθορίζει τον σκοπό της, και τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις που απαιτούνται για την διαχείριση των οικοσυστημάτων, σε συνθήκες έντονης περιβαλλοντικής κρίσης. Έτσι με κίνητρο το κέρδος, μια περιβαλλοντικά προβληματική επένδυση, επιχειρείται να αδειοδοτηθεί, με κάλυμμα μια προσχηματική μελέτη, που αφήνει αναπάντητα τα πιο ουσιαστικά ερωτήματα.

Α. Συγκεκριμένα:
 
1. Αντιμετωπίζει τα βουνά σαν «Ιφιγένεια» για το πανελλαδικό ή και πλανητικό «καλό», με μέσο την παράκαμψη της τοπικότητας στην εκτίμηση του ισοζυγίου των επιπτώσεων.
2. Είναι άστοχη και ανεπαρκής στην θεώρηση της μηδενικής λύσης, και δεν βρίσκει λόγο για οποιαδήποτε αναφορά στην σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας.
3. Είναι άστοχη και προσχηματική στην εξέταση των εναλλακτικών λύσεων, μιας και αναλίσκεται σε παραλλαγές της ίδιας λύσης και δηλώνει ανυπαρξία εναλλακτικών με διαφορετική τεχνική βάση.
4. Αγνοεί τα συμπεράσματα της μελέτης για κατασκευή ΑΣΠΗΕ πάνω από 1200μ υψόμετρο - που αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή στην Ήπειρο - και που τα απορρίπτει χωρίς εξαιρέσεις.
5. Διακρίνεται στην αποσιώπηση επιπτώσεων της οδοποιίας και κινδύνων.
6. Εκπλήσσει στο ζήτημα της ορνιθοπανίδας, με τον τρόπο που αξιολογεί και αξιοποιεί την καταγραφή της.
7. Υιοθετεί την λογική «όποιος προλάβει πρώτος» για την αδειοδότηση των αιολικών έργων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την φέρουσα ικανότητα, υπάρχοντα, αδειοδοτημένα ή υπό αδειοδότηση άλλα έργα και χωρίς να τεκμηριώνει προτεραιότητες, πράγμα που ισοδυναμεί με ουσιαστική έλλειψη σχεδιασμού.
8. Δεν προβληματίζεται διόλου από το μέγεθος της ισχύος των Α/Γ σε σχέση με την κατανάλωση της Θεσπρωτίας σε ηλεκτρική ενέργεια και τι σημαίνει περιβαλλοντικά η ενίσχυση των απαιτούμενων υποδομών του δικτύου για την εξυπηρέτηση του έργου.
9. Ξενίζει προκλητικά με την αντιμετώπιση της ιστορικότητας του χώρου του Σουλίου και της αίσθησης των απάτητων βουνών που τρέφει η κοινή γνώμη

Β. Πιο αναλυτικά:

1. Θεωρούμε ότι η πρακτική ισοζυγίου τοπικών αρνητικών επιπτώσεων, με τα οφέλη σε πλανητικό επίπεδο είναι εκτός της θεσμοθετημένης ουσίας των ΜΠΕ και οδηγεί άστοχα σε άκριτη δικαιολόγηση κάθε έργου. Η αξιολόγηση οφείλει να γίνεται μόνο με τα αναλογούντα οφέλη στην περιοχή του έργου. Άλλως έχουμε «μεταφορά» επιπτώσεων και στην πράξη θυσία της περιοχής του έργου, με βάση μια περιβαλλοντικά και λογικά απαράδεκτη διαστρέβλωση της βάσης σύγκρισης. Στη βάση ποιας αρχής διαχείρισης περιβάλλοντος θυσιάζεται μια περιοχή στο όνομα κάποιου γενικού στόχου; Παρά τα επιδοτούμενα από τη φορολόγηση των πολιτών έργα της λεγόμενης «πράσινης ενέργειας, οι λογαριασμοί ρεύματος είναι «φωτιά» για τα λαϊκά νοικοκυριά, για επαγγελματίες και αγροτοκτηνοτρόφους, ενώ το ρεύμα παραμένει πάμφθηνο για το βιομηχανικό κεφάλαιο.
2. Η κατάσταση εικονογραφείται καθαρά, αν η μηδενική λύση πραγματικά συγκριθεί, εισάγοντας στην σύγκριση μόνο τα αναλογούντα στην περιοχή δεδομένα της. Και φυσικά όχι με εκθέσεις ιδεών, αλλά με χρήση της μόνης κατάλληλης μεθόδου σύγκρισης που είναι, εν έτει 2023, η Ανάλυση Κύκλου Ζωής (ΑΚΖ), η μέθοδος που υποδεικνύει αρκετά χρόνια τώρα η σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα της ΕΕ καθώς και τα ISO 14000.
3. Εναλλακτική είναι μια λύση που επιτυγχάνει το σκοπούμενο αποτέλεσμα με ριζικά διαφορετική προσέγγιση. Άλλως είναι απλή παραλλαγή. Η υπό κρίση ΜΠΕ δεν εξετάζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με άλλη ΑΠΕ, δηλώνοντας άστοχα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
4. Χωρίς να προδικάζουμε ή άκριτα να υιοθετούμε το αποτέλεσμα της σύγκρισης, πιστεύουμε ότι αποτελεί ουσιώδη έλλειψη της ΜΠΕ η μη εξέταση π.χ. εναλλακτικής λύσης με φωτοβολταϊκά 385 στρεμμάτων, δηλ. όσης έκτασης χρησιμοποιεί και το προτεινόμενο έργο.
5. Επιπλέον αποφεύγει χαρακτηριστικά την σύγκριση με παραγωγή με Α/Γ σε θαλάσσιο πάρκο ενώ επικαλείται εθνικούς στόχους προς κάλυψη. Ειδικά η λύση του θαλάσσιου πάρκου αποτελεί την σύγχρονη τάση του κλάδου και προέκυψε από τα αδιέξοδα στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην στεριά. Και που ήδη επιτρέπει την ουσιαστική αύξηση της ισχύος των Α/Γ που δεν μπορεί να γίνει στη στεριά, χωρίς σοβαρές και μάλλον αξεπέραστες επιπτώσεις σε αρκετά επίπεδα. Έτσι η υπόψη ΜΠΕ ατεκμηρίωτα προτείνει την επανάληψη λαθών χωροθέτησης, όταν έχει ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες εναλλακτικές με Α/Γ.
6. Αλλά και η εξέταση των παραλλαγών χωροθέτησης, αριθμού Α/Γ κλπ δεν παρουσιάζεται αναλυτικά, αλλά με γενικολογίες συμπερασμάτων (!!!) που επίσης αποτελεί ουσιώδη έλλειψη της μελέτης.
7. Πόσο ελλειμματικός είναι ο σχεδιασμός εναλλακτικών, νομίζουμε φαίνεται από την χωροθέτηση της Α/Γ 5 καθώς και του οικίσκου ελέγχου του πολυγώνου Α, παρά τον ξεχωριστό οικολογικό χαρακτήρα και λειτουργία της θέσης, η μελέτη αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά και αξιολόγηση της σημασίας της και ατεκμηρίωτα και ισοπεδωτικά προγραμματίζει έργα.
8. «Λαλίστατη» και πολύ χαρακτηριστική είναι και η αφωνία της ΜΠΕ σχετικά με τα συμπεράσματα μελέτης από ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου που απορρίπτει την κατασκευή ΑΣΠΗΕ σε μεγάλα υψόμετρα! Το ίδιο ασχολίαστη αφήνει και την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθεί ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά όρια στην χωροθέτηση Α/Γ.
9. Διαφωτιστική και απορριπτέα είναι και η πρακτική αποσιώπησης στην αξιολόγηση και παρουσίαση των επιπτώσεων της οδοποιίας. Το πλεόνασμα 550.000 κμ προϊόντων εκσκαφής (σ.98) απλά εξαφανίζεται και δεν μαθαίνουμε τίποτε για την διαχείριση του ούτε και για τις συνέπειες στις πλαγιές, όπως το βλέπουμε τόσο παραστατικά στον Κασιδιάρη. Στην φωτογραφική τεκμηρίωση φυσικά παρουσιάζονται μόνο βελάκια σε κορυφές χωρίς δρόμους και πρανή......
10. Από κοντά και η αποσιώπηση κινδύνων, όπως οι καταρρεύσεις πυλώνων Α/Γ όπως την ζήσαμε στον Κασιδιάρη ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας (Εύβοια κ. α.)....
11. Κεντρική αστοχία της ΜΠΕ είναι βέβαια η αποφυγή απάντησης στο ερώτημα για τις επιπτώσεις στην ορνιθοπανίδα και ιδιαίτερα στα αρπακτικά που απομένουν με ελάχιστους πληθυσμούς ως και ενός μόνο ζευγαριού. Μπορεί η ΜΠΕ να στηρίζει την κατασκευή του έργου με γενικολογίες τύπου «χαμηλή σημαντικότητα», «αναστρέψιμες επιπτώσεις», χωρίς να τοποθετείται ξεκάθαρα αν τα 2 όρνια, θα επιβιώσουν με βεβαιότητα 100%, όταν μάλιστα στόχος διατήρησης τους είδους είναι 7;
Πιθανολογικές εκτιμήσεις χωρούν στις περιπτώσεις αξιόλογων πληθυσμών και όχι πληθυσμών που βρίσκονται σε συνθήκες εξαφάνισης.
Ενασχόληση με όσα άλλα είδη ορνιθοπανίδας, ποσοστά και πιθανότητες και βιβλιογραφία, δεν αποτελεί απάντηση τι θα υποστεί ο ελάχιστος πληθυσμός των πιο σημαντικών αρπακτικών. Όσο μικρές πιθανότητες και να επικαλούνται, το προστατευτέο αντικείμενο τίθεται σε μη αναστρέψιμο κίνδυνο εξολόθρευσης. Το ερώτημα μένει αναπάντητο: όρνια ή Α/Γ; Αν η ΜΠΕ απαντούσε τεκμηριωμένα ότι μπορούν να συνυπάρχουν, τότε θα έπρεπε να προβλέπει και όρο με τον θάνατο όρνιου να ακολουθεί η αποξήλωση του ΑΣΠΗΕ. Αντίστοιχα και για προσδιορισμένο αριθμό θανάτων από άλλα είδη.
12. Επίσης δεν έχει κανένα προβληματισμό για τις επιπτώσεις από τα έργα ενίσχυσης των υποδομών δικτύου υποδοχής και μεταφοράς, όταν και μόνο αυτή η επένδυση πρακτικά είναι 5 φορές η σημερινή κατανάλωση της Θεσπρωτίας και προβλέπονται και άλλες άδειες. Ποιοι και που θα είναι οι υποσταθμοί και με τι δίκτυο θα μεταφέρονται πολλαπλάσια φορτία σε σχέση με σήμερα. Άλλη κρυμμένη επίπτωση στο περιβάλλον της Θεσπρωτίας και των γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων.
13. Ούτε όμως για τις επιπτώσεις στην κτηνοτροφία, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της και στην αναπτυξή της αναφέρεται η ΜΠΕ.
14. Αμφισβητήσιμη είναι τελικά και η παραγόμενη ισχύς του αιολικού πάρκου, αφού δεν υπάρχουν στη μελέτη συγκεκριμένες και αναλυτικές ανεμολογικές μετρήσεις για την συγκεκριμένη περιοχή. Αν μάλιστα η μέση ταχύτητα ανέμων στην περιοχή φτάνει τα 4-5 μ/δλ (σύμφωνα με βιβλιογραφικά στοιχεία) και η λειτουργία των Α/Γ γίνεται μετά τα 3μ/δλ, τότε εκείνο που μπορεί κανείς να υποθέσει είναι ότι τα έργα αυτά γίνονται μάλλον για να εξυπηρετήσουν το κατασκευαστικό κεφάλαιο (εργολαβικά συμφέροντα), την προμήθεια των Α/Γ (ξένο κεφάλαιο και εισαγωγείς) και εκείνο που τελικά θα μείνει σε μας, θα είναι τα κουφάρια αυτών των Α/Γ, που σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία συνιστά τεράστιο δυσεπίλυτο ζήτημα, για το οποίο η ΜΠΕ κάνει μια γενικόλογη, αμφισβητήσιμή και ευχολογικού χαρακτήρα αναφορά.
15. Τέλος για την ΜΠΕ φαίνεται ότι η εθνική μυθοπλασία είναι μόνο για την εκφώνηση λόγων στις εκδηλώσεις στο Κούγκι και δεν ανταποκρίνεται σε πίστη της κοινής γνώμης για απάτητο Σούλι. Αλλά μόνο βεβήλωση και προσβολή θα δεχθεί η ιστορικότητα του τόπου με υπερμεγέθεις ανεμιστήρες και κάμερες ασφαλείας
Τι νόημα έχουν οι επισκέψεις της υπουργού Πολιτισμού και η σύνταξη μελετών για το χωροταξικό και για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου, σαν χώρου με υπερτοπική, ιστορική, τουριστική και εθνική σημασία, όταν ακριβώς πάνω από τους χαμηλούς ανδριάντες και τις ταπεινές οικίες των ηρώων του Σουλίου, θα χάσκουν κυρίαρχες οι γιγάντιες υπερκατασκευές των Α/Γ του επεπελαύνοντος αδηφάγου «σύγχρονου πολιτισμού» και της «πράσινης ενέργειας»;

Αλλά για το Υπουργείο φαίνεται ισχύει το λαϊκό:
«Αν είναι να τουρκέψεις να γένεις αγάς κι όχι σιοκόλι».
Όλα στο σφυρί χωρίς όρια! Και όπως φαίνεται και χωρίς … όρνια...
Όλα για το κέρδος και για τα «όρνεα» αυτού του είδους.
Για όλα τα παραπάνω απορρίπτουμε την ΜΠΕ και το έργο και καλούμε την διοίκηση να μην αδειοδοτήσει περιβαλλοντικά το έργο.

Θωμάς Φώτσης, Ομότιμος Χημικός Μηχανικός, Πολύδροσο 
Παύλος Λ. Αλεξίου, Πολιτικός Μηχανικός, Ηγουμενίτσα 
Θεόδωρος Χόβολος, Κτηνίατρος, Παραμυθιά

Read More »
Γραπτές απόψεις επί της ΜΠΕ για το έργο ΑΣΠΗΕ «Όρη Σουλίου- Θεσπρωτικά όρη - Κακουρι» Γραπτές απόψεις επί της ΜΠΕ για το έργο ΑΣΠΗΕ «Όρη Σουλίου- Θεσπρωτικά όρη - Κακουρι» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου


Συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 9 συνολικά θέματα στη ημερήσια διάταξη και με το ενδιαφέρον νε επικεντρώνεται στην διατύπωση απόψεων για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις ανεμογεννήτριες στα Σουλιοτοχώρια, οπου και εκδηλώθηκε η καθολική αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλιου. Αναλυτικά για το συγκεκριμένο θέμα σε επόμενο άρθρο

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνεδρίαση


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Δράσεις από την Π.Ε. Θεσπρωτίας στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Δράσεις από την Π.Ε. Θεσπρωτίας στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ  

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε Θεσπρωτίας υλοποίει τις δράσεις των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων, ετών 2018-2019»
Στο πλαίσιο της Δράσης παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους ωφελούμενους οι ακόλουθες υπηρεσίες:
1) Διατροφικές συμβουλές (συμβουλές υγιεινής διατροφής) από Διατροφολόγο- Διαιτολόγο
2) Υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους με προβλήματα λόγου και επικοινωνίας από Λογοθεραπεύτρια
3) Υπηρεσίες παροχής οικονομικών συμβουλών διαχείρισης προϋπολογισμού και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού από Λογιστή .

Read More »
Δράσεις από την Π.Ε. Θεσπρωτίας στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ Δράσεις από την Π.Ε. Θεσπρωτίας στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ  Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Μήνυμα Γιάννη Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Μήνυμα Γιάννη Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων


Με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας αλλά και σε όλα τα παιδιά της χώρας μας, καλή επιτυχία στη δοκιμασία που ξεκινά αύριο.

Με τον αγώνα στην πολυετή μαθητική ζωή σας, καλείστε να ανταποκριθείτε επάξια δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σας με τη συμμετοχή στις πανελλαδικές, για να αποδείξετε πως με επιμονή, θυσίες και σκληρή δουλειά ότι ο στόχος σας είναι εφικτός.

Η μελλοντική σας σταδιοδρομία είναι σημαντική αλλά δεν θα πρέπει να την καθορίσει αυτή η εξέταση, γι΄αυτό λοιπόν, με οδηγό την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα, θα αγωνιστείτε με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για να πετύχετε τους στόχους και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας, οπλιστείτε με σθένος και κουράγιο και να θυμάστε πως οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν στη ζωή, ανοίγονται εμπρός σας.

Ταυτόχρονα, να ευχηθώ στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που ήταν συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σας καθόλη την πορεία των μαθητικών σας χρόνων, συγχαρητήρια για τη στήριξη και καλή υπομονή, με αισιοδοξία για το μέλλον των παιδιών.

Αγαπητά μου παιδιά, μην ξεχνάτε πως η σκέψη και η καρδιά μας είναι μαζί σας,

Καλή επιτυχία λοιπόν, σε όλες και σε όλους!

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης
Read More »
Μήνυμα Γιάννη Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων Μήνυμα Γιάννη Καραγιάννη για την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Δωρεά από τoν Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ορθοπεδικό υλικό

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Δωρεά από τoν Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας  στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ορθοπεδικό υλικό

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας Filia Velbert και τον εκπρόσωπο της κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά του στην δομή σε ορθοπεδικό υλικό.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 07:00 – 15:00 στα γραφεία του (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).
Read More »
Δωρεά από τoν Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ορθοπεδικό υλικό Δωρεά από τoν Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας  στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ορθοπεδικό υλικό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ» | Του Δημήτρη Δημάκου

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ» | Του Δημήτρη Δημάκου


Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (World No Tobacco Day), με απόφαση που έλαβε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για να υπενθυμίσει στο παγκόσμιο κοινό τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Σύμφωνα με το ΕΠΙΨΥ έρευνα έδειξε για το κάπνισμα ότι τουλάχιστον δύο στα 5 αγόρια και κορίτσια της Α’ Λυκείου (15/16 ετών) (41,5%) στην Ελλάδα έχουν καπνίσει έστω και μία φορά παραδοσιακό ή/και ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί σήμερα το επικρατέστερο καπνικό προϊόν μεταξύ των εφήβων, με τη χρήση του να έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία 8ετία, ιδιαίτερα στα κορίτσια. Το κάπνισμα του παραδοσιακού τσιγάρου εμφανίζεται σταθερό σε σχέση με το 2018, αλλά είναι σήμερα λιγότερο δημοφιλές συγκριτικά με πριν από 8 (2014) ή 12 (2010) χρόνια. Μια σημαντική μερίδα των εφήβων (τουλάχιστον ένας στους 4) αναφέρει κάπνισμα ναργιλέ, κυρίως αγόρια. Ο επιπολασμός του καπνίσματος είναι σημαντικά υψηλότερος στους εφήβους των οποίων έστω κι ένας/μια γονιός καπνίζει (έστω και σπάνια).
Το Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου υλοποίησε σε μαθητές Δημοτικού το εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; Όχι εμείς!». Σκοπός του προγράμματος ήταν η αποτροπή της έναρξης του καπνίσματος στους μαθητές. Οι επιμέρους στόχοι ήταν να αλλάξουν οι μαθητές τις κανονιστικές αντιλήψεις για το κάπνισμα και να διαμορφώσουν στάσεις και γνώσεις αναφορικά με το κάπνισμα,
να ενισχύσουν την κριτική σκέψη απέναντι στις κοινωνικές επιρροές, να αντιστέκονται στην πίεση της ομάδας των συνομηλίκων ,να υπερασπίζονται την άποψή τους, να καλλιεργήσουν μια στάση φροντίδας του εαυτού και αυτοαποδοχής και τέλος να ενισχύσουν τα κίνητρα για την μη έναρξη του καπνίσματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ» | Του Δημήτρη Δημάκου «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ» | Του Δημήτρη Δημάκου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 29χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Σύλληψη 29χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό. Επιπλέον για τον 29χρονο, υπήρχε το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στην αστυνομική υπηρεσία του τόπου κατοικίας

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 29χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 29χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Στην Ηγουμενίτσα Λόγω Του “IL Porto Triathlon”

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Στην Ηγουμενίτσα Λόγω Του “IL Porto Triathlon”


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη
1. Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.2 του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (A-164) « Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».
3. Την υπ’ αριθ. 2501/18/59-β’ από 30-05-2023 αναφορά του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητας μας, λόγω διεξαγωγής αγώνα Τριάθλου την 4 Ιουνίου 2023 στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1ο
Τις κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή διέλευση των αθλητών από την οριοθετημένη περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην οποία θα διεξαχθεί ο αγώνας Τριάθλου την 4
Ιουνίου 2023 στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από 08:00′ ώρα έως 13:30′ ώρα της ιδίας:
α) Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και της Δημοτικής οδού Ηγουμενίτσας — Δρεπάνου έως τη συμβολή της με το
τέρμα του ποδηλατοδρόμου.
β) Καθορισμός σε διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας της οδού Γραικού, για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που κινούνται από την Ν. Σελεύκεια και Σαγιάδα προς Ηγουμενίτσα και αντίστροφα.
γ) Αλλαγή κατεύθυνσης κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως (λωρίδα με κατεύθυνση προς Μαυρούδι), από το ύψος της οδού Γραικού έως και την αρχή του
ποδηλατοδρόμου Ηγουμενίτσας.
δ) Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Εθν. Αντιστάσεως (λωρίδα με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα), από το ύψος του οδού Γραικού έως την αρχή του
ποδηλατοδρόμου Ηγουμενίτσας.
ε) Απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Ειρήνης και Φιλίας.
Άρθρο 2ο
Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές ανάγκες επιβάλλουν τούτο, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Αξιωματικού του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Άρθρο 3ο
Από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις — σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και
τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Read More »
Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Στην Ηγουμενίτσα Λόγω Του “IL Porto Triathlon” Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Στην Ηγουμενίτσα Λόγω Του “IL Porto Triathlon” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στην τακτική του συνεδρίαση της 31ης Μαΐου 2023, συζήτησε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία με την απαράδεκτη σύλληψη του κ. Φρέντι Μπελέρη, υποψηφίου και πλέον εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Ομόφωνα, καλεί την αλβανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωσή του και να σταματήσουν κάθε ενέργεια που εμποδίζει τη δραστηριότητα της ελληνικής μειονότητας στην άσκηση των δικαιωμάτων της. Να αναλάβει ο εκλεγμένος δήμαρχος τα καθήκοντα του άμεσα.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής καταδικάζει την προφυλάκιση του Παντελή Κοκαβέση που κρατείται ασθενής και απαιτεί την αποφυλάκιση του.
Read More »
Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ορκωμοσία των νέων συναδέλφων

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ορκωμοσία των νέων συναδέλφων


Συνάδελφοι, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νεοδιοριζόμενων συναδέλφων του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι ,στους Δήμους του Ν. Θεσπρωτίας, τους οποίους χαιρετίζουμε , καλωσορίζουμε και συγχαίρουμε για την ένταξή τους στο μόνιμο πλέον προσωπικό των τριών Δήμων.
Το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι απέδειξε έμπρακτα και καθημερινά τη χρησιμότητά του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και των ατόμων που χρήζουν κατ οίκον βοήθεια.
Πέρα από τις δυνάμεις των συναδέλφων ,το αποτέλεσμα αυτό δεν προήλθε από κανέναν άλλον ,εκτός των ιδίων εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν τη μονιμότητά τους ύστερα από 20 έτη ομηρίας.
Οι νέοι συνάδελφοι ,πολύ πιθανό είναι να παραπλανηθούν (μέσω email κτλ) από κάποιους αυτόκλητους προστάτες ,που δήθεν ενδιαφέρονται και θέλουν να τους πληροφορήσουν (λανθασμένα) σχετικά με την προϋπηρεσία τους, προκαλώντας όμως σύγχυση, διότι οι συνάδελφοι έχουν ήδη αναγνωρισμένη υπηρεσία από τη στιγμή που ήδη εργάζονταν στις θέσεις τους και στους Δήμους που διορίστηκαν.
Οι κινήσεις αυτές ,υποβόσκουν δόλο, και εκδούλευση προς το πρόσωπο των συναδέλφων .
Συνάδελφοι, η παρουσία μας και η γραμμή υπεράσπισης μας προς εσάς είναι ηχηρή στην καθημερινή ανταπόκριση των προβλημάτων του κλάδου σας και δεν την διατυμπανίζουμε πίσω από δημοσιεύσεις με φωτογραφίες και παραστάσεις που αποσκοπούν στη δόξα και σε τίποτα το ουσιώδη.
Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας και να σας στηρίζουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά και όχι πίσω από κάμερες και αναρτήσεις αυτοπροβολής.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ορκωμοσία των νέων συναδέλφων Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ορκωμοσία των νέων συναδέλφων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Ιούνιο στο δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Ιούνιο στο δήμο Ηγουμενίτσας
  
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.
 
Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Ιούνιο, διαμορφώνεται ως εξής:

 Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά*, 09:00 – 15:00

 Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιουνίου*, 10:00 – 14:00

 Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Ιουνίου, 10:00 – 14:00

 Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Ιουνίου 10:00 – 14:00

*Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, δε θα πραγματοποιηθούν τεστ λόγω της εορτής του Αγ. Πνεύματος.
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Ιούνιο στο δήμο Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Ιούνιο στο δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


Σύσκεψη πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Παραμυθιάς του ΚΚΕ την Τετάρτη 31/5 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την οργάνωση της νέας εκλογικής μάχης της 25ης Ιουνίου. Ομιλητής ήταν ο Νεκτάριος Τριάντης Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Στην εισηγητική του ομιλία ο Νεκτάριος Τριάντης τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως της μονής πραγματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην πιο έντονη αντιλαϊκή πολιτική που θα ασκήσει η επόμενη κυβέρνηση. Ανάμεσα στα άλλα αναδείχθηκε η συμβολή της προηγούμενης πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος και στην περιοχή της Θεσπρωτίας στην αποτύπωση του θετικού εκλογικού αποτελέσματος και η σημασία να δοθεί με ακόμη πιο μαζικούς και αποφασιστικούς όρους η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ ως της μονής πραγματικά αντιπολιτευτικής δύναμης που μάχεται για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών και εντός και εκτός Βουλής, κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό.
Read More »
ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που αρχίζουν σήμερα .
Σας συγχαίρω για την προσπάθεια σας να διεκδικήσετε με καλυτέρους όρους τη ζωή που ανοίγετε μπροστά σας και να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.
Συγχαίρω επίσης τους εκπαιδευτικούς σας και τις οικογένειες σας που είναι πάντα δίπλα σας σε αυτή δύσκολη αλλά όμορφη πορεία .
Εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας και να θέσετε γερά θεμέλια για τη σταδιοδρομία σας .
Read More »
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Διακομιδές 57χρονου και 14χρονης από Παξούς και Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023
Διακομιδές 57χρονου και 14χρονης από Παξούς και Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-57χρονου, από τον λιμένα ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας με το ιδιωτικό σκάφος “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ“ Λ.Π. 820.,
-14χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδές 57χρονου και 14χρονης από Παξούς και Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδές 57χρονου και 14χρονης από Παξούς και Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023 Rating: 5

Σελίδες