Τροχαίο με παράσυρση πεζού απο αυτοκίνητο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

Ένας άνδρας 67 ετών, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το απόγευμα της Κυριακής, στην οδό Βορέιου Ηπείρου στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος 67χρονος χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα την στιγμή που επεχείρησε να διασχίσει τον δρόμο.
Στο σημείο μετέβησαν διασώστες του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


 
Read More »
Τροχαίο με παράσυρση πεζού απο αυτοκίνητο Τροχαίο με παράσυρση πεζού απο αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

1η θέση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια, έλαβε μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σε περιφερειακό επίπεδο, για μαθητές Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την WRO Hellas. 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι o «Εποικισμός του Άρη». 

Ο διαγωνισμός έγινε, σε περιφερειακό επίπεδο, στα Ιωάννινα σήμερα Κυριακή 25-02-2018 και ώρα 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την επιλογή των καλύτερων κατασκευών ανά περιφέρεια.

Από το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν δύο ομάδες εργασίας που αποτελούνται από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με ευθύνο την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Σπυράτου Ευαγγελίας, παρουσιάζοντας δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Στον διαγωνισμό, η ομάδα "Μικροί επιστήμονες" κατέλαβε την πρώτη θέση, ανάμεσα σε 22 σχολεία της Ηπείρου και θα συμμετέχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την Ήπειρο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ενώ η δεύτερη ομάδα "RoboTrainers" έλαβε το βραβείο Καλύτερου Αυτοματισμού.
 

Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός διαπλανητικού τρένου. 
Στην Α΄ ομάδα (Μικροί Επιστήμονες) συμμετέχουν οι μαθητές: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα

Στη Β΄ ομάδα (RoboTrainers) συμμετέχουν οι μαθητές: Δόσης Άγγελος, Κωνσταντή Γεωργία, Μητσινάκης Γεώργιος, Ντεγκάνη Αρετή, Ντεγκάνη Δημήτριος, Γρίβα Σταυρούλα


Read More »
1η θέση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής (+ΦΩΤΟ) 1η θέση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Νέα Δημοκρατία: Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη - Καμία σχέση με άλλη εκδήλωση

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018


Τέλος στα σενάρια που εξυφαίνονται εδώ και αφορούν στις εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου βάζει η Νέα Δημοκρατία. Με μία δήλωση που έγινε από τα υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος και φέρει ουσιαστικά την προσωπική σφραγίδα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζει το τοπίο στέλνοντας στο περιθώριο κινήσεις που φέρεται να έχουν την στήριξη μελών ή στελεχών της. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ήταν αυτή που ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο καθιστώντας σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση της Δευτέρας και στηρίζει πλήρως τον Αλέκο Καχριμάνη.

Η λιτή αλλά σαφής δήλωση που έγινε από την Μαρία Σπυράκη αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με εκδήλωση που οργανώνεται την Δευτέρα. Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος απολαμβάνει την αμέριστη εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας».Αυτό που κινητοποίησε τις τελευταίες ώρες τη Νέα Δημοκρατία σε κεντρικό και υψηλό επίπεδο ήταν το γεγονός ότι γίνονταν ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων σε μέλη του κόμματος στην Ήπειρο. Τα τηλεφωνήματα υποτίθεται ότι γίνονταν εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και καλούσαν σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα με κεντρικό ομιλητή υποψήφιο για… υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν να προκληθεί τεράστια σύγχυση κυρίως στο χώρο της κεντροδεξιάς. Έτσι, έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στο θέμα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες.

Υποψηφιότητες λοιπόν για την περιφέρεια Ηπείρου μπορούν να εκδηλώνονται όμως γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτές δεν έχουν καμία στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία.


 
Read More »
Νέα Δημοκρατία: Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη - Καμία σχέση με άλλη εκδήλωση Νέα Δημοκρατία: Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη - Καμία σχέση με άλλη εκδήλωση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Κίνημα Αλλαγής: Στις 4 Μαρτίου οι εκλογές για το συνέδριο - Οι κάλπες στην Θεσπρωτία

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018
Ενόψει της διεξαγωγής του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής στις 16, 17 και 18 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 θα διεξαχθεί σε όλη τη χώρα ψηφοφορία για την εκλογή των συνέδρων.

Στο Νομό Θεσπρωτίας θα λειτουργήσουν τρία (3) Εκλογικά Κέντρα στις έδρες των αντίστοιχων Καλλικρατικών Δήμων τα εξής :

1) Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ επι της παραλιακής λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης.

2) Για τον Δήμο Σουλίου στο Φιλοπρόοδο Ομιλο Παραμυθιάς ( Φ.Ο.Π ) επι της οδού Κων. Καραμανλή.

3) Για τον Δήμο Φιλιατών στο Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για Σύνεδρος έχει οποιοδήποτε μέλος του Κινήματος Αλλαγής αρκεί να έχει εγγραφεί ως μέλος όταν ψήφισε για την εκλογή Προέδρου στις 12.11.2017 ή εφόσον εγγραφεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με την ηλεκτρονική διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω.

Δικαίωμα ψήφου έχουν :

α) Ολοι όσοι έλαβαν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη Επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ την 12η Νοεμβρίου 2017 και δήλωσαν κατά την προσέλευσή τους ότι συμμετέχουν ως μέλη του νέου φορέα και

β) Οσοι φίλοι εγγραφούν ως νέα μέλη μέσω της ιστοσελίδας : kinimaallagis.gr έως την 26η Φεβρουαρίου 2018.


Read More »
Κίνημα Αλλαγής: Στις 4 Μαρτίου οι εκλογές για το συνέδριο - Οι κάλπες στην Θεσπρωτία Κίνημα Αλλαγής: Στις 4 Μαρτίου οι εκλογές για το συνέδριο - Οι κάλπες στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Χρυσό μετάλλιο η Θεσπρωτή Μαρία Στόλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

Την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, κατέκτησε η αθλήτρια του συλλόγου των πρωταθλητών "Shotokan Κarate Black Belt Ηγουμενίτσας", Μαρία Στόλη.

Η πρώτη θέση έδωσε στην 19χρονη Μαρία, την πρόκριση για το Παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών .

Η αθλητική πορεία της Μαρίας είναι σταθερά ανοδική, αφού τον Γενάρη είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά Καράτε στην Κοπεγχάγη, όπως και στην δεύτερη στο Παγκόσμιο τουρνουά καράτε στην Κωνσταντινούπολη.

Συγχαρητήρια και πάλι στην Μαρία, τον προπονητή και πατέρα της Κυριάκο Στόλη καθώς και στην μητέρα της Κωνσταντίνα, που βρίσκονται πάντα δίπλα της, σε κάθε προσπάθειά της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον αγώνα τελικού της Μαρίας:


Read More »
Χρυσό μετάλλιο η Θεσπρωτή Μαρία Στόλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε (+ΒΙΝΤΕΟ) Χρυσό μετάλλιο η Θεσπρωτή Μαρία Στόλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών και λοπή σκύλου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

Συνελήφθη, προχθές (23-02-2018) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση ειδικών ποινικών νόμων.

Ειδικότερα, ο 25χρονος συνελήφθη, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένας σκύλος, τον οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει προ διημέρου από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ ο σκύλος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών και λοπή σκύλου Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών και λοπή σκύλου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018
 

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.  
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Δευτέρα. Καυστική, η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας"

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

Συνάδελφοι,

Μετά από δύο ώρες συζήτηση, η πρόταση του Υπουργού Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου, ήταν να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, "αφού ψηφιστεί ως έχει κατατεθεί η σχετική διάταξη που θεσπίζει την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των προνομίων στα νηπιαγωγεία", υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και το έργο των εργαζομένων σε αυτούς.

Την ίδια στιγμή, αντί της απόσυρσης της λέξης... "φροντίδα" από τον τίτλο της σχολής, ο κ. Γαβρόγλου αντιπρότεινε να παραμείνει η Σχολή ως ΤΕΙ, ενώ καμία δέσμευση δεν ανέλαβε για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Παιδαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσαν πως δεν θα συμμετέχουν σε κανέναν προσχηματικό διάλογο κατόπιν εορτής, και αποχώρησαν, επισημαίνοντας ότι οι μεθοδεύσεις αυτές προκαλούν την κοινωνία και έναν ολόκληρο κλάδο.

Συνάδελφοι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα. 

Συνεπώς, σύμφωνα και με την επισυναπτόμενη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα υπάρξουν κινητοποιήσεις την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 .

Είναι κρίσιμη η μαζική συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, παρά το αδιαμφισβήτητο πρόβλημα της αδυναμίας έγκαιρης ενημέρωσης των γονιών.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι σε συνεννόηση με ΠΑΣΥΒΝ, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ελπίζουμε, ότι αυτή την ύστατη στιγμή, το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας θα παραβλέψει το γεγονός ότι η ΔΑΣ ΟΤΑ μειοψήφησε και διαφοροποιήθηκε με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και θα σταθεί, ως οφείλει, στο πλευρό χιλιάδων οικογενειών και συναδέρφων του θιγομένου κλάδου.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:
Η παρουσία μας ως "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ" στο προσκήνιο αποτελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στον ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΑΜΕ) που έχει πάρει το Σωματείο μας.
Αφήνουμε στη νοημοσύνη των συναδέλφων να αποφασίσει ποιοί είναι αυτοί που ακολουθούν μέντορες, τη στιγμή που το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με Ανακοίνωση του Προέδρου, αποδίδει το ποσοστό του 90% των υπαλλήλων που ψήφισαν το Συνδυασμό του κ. Υφαντή στη ΔΑΣ ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ, δημοσιεύοντας μάλιστα στην εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" το αποτέλεσμα των εκλογών για εκπροσώπους του Σωματείου μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την Απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 26/02/2018.


 
 
Read More »
Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Δευτέρα. Καυστική, η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας" Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Δευτέρα. Καυστική, η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Σελίδες