15χρονος μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο αστυνομικό

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
15χρονος μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο αστυνομικό


Συνελήφθη αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα ένας 15χρονος μαθητής γιατί φέρεται να πυροβόλησε στην πλάτη με αεροβόλο, έναν αστυνομικό της Τροχαίας Ιωαννίνων, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Το περιστατικό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνέβη στις 6 το απόγευμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Ο 15χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν με παρέα συμμαθητών του από Λύκειο του Άργους, που πραγματοποιεί εκδρομή στα Ιωάννινα και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σήκωσε ένα αεροβόλο και κτύπησε τον αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ ελαφρά.

Ο μαθητής συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Read More »
15χρονος μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο αστυνομικό 15χρονος μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο αστυνομικό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Η ΕΛΟΠΥ στο 18ο North Atlantic Seafood Forum (NASF), στο Bergen, Νορβηγία

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Η ΕΛΟΠΥ στο 18ο North Atlantic Seafood Forum (NASF), στο Bergen, Νορβηγία


Τρίτη 7 – Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023
· Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), παρούσα με πολυμελή συμμετοχή, στο 18ο διεθνές North Atlantic Seafood Forum (NASF).
· Εξωστρέφεια, διεθνής προσανατολισμός, καινοτομία, βασικοί στόχοι και λόγος συμμετοχής για την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
· Συμμετοχή 9 Μελών και Στελεχών στις καθημερινές συνεδρίες
· Ομιλία κυρίας Lara Barazi – Γερουλάνου, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, CEO της εταιρίας Kefalonia Fisheries), στο Global Whit Fish Summit.
· Σημαντικό networking με διεθνείς κολοσσούς της ιχθυοκαλλιέργειας, συνεργάτες, εταιρίες τεχνολογίας και έρευνας.

Κάνοντας πράξη τους στόχους της για εξωστρέφεια, διεθνή προσανατολισμό, νέες συμμαχίες και με νεοαποκτηθείσα γνώση σε αειφόρα ανάπτυξη, τεχνολογία, ιχθυοτροφές, ευζωία των ψαριών και άλλους τομείς που άπτονται του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, επέστρεψε η εννεαμελής αποστολή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) από τη Νορβηγία όπου συμμετείχε στο 18ο North Atlantic Seafood Forum (NASF), κορυφαίο επιχειρηματικό συνέδριο Υδατοκαλλιέργειας και Αλιείας.
Στο 18ο NASF, που κάθε χρόνο αποκτά και μεγαλύτερη βαρύτητα και εκτόπισμα στις αποφάσεις που περιβάλλουν τη σωστή χρήση θαλασσών και ωκεανών για την παραγωγή θαλασσινών, συμμετείχαν φέτος πάνω από 850 σύνεδροι και πληθώρα ομιλητών, η ραχοκοκαλιά του Forum. Στελέχη, ειδικοί, επιστήμονες, οι «καπετάνιοι» των κλάδων, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους προς όφελος της διεθνούς κοινότητας παραγωγής θαλασσινών.
Σημαντικό μέρος του συνεδρίου κατέχει το forum για τις νέες τεχνολογίες όπου νεοφυείς εταιρίες παρουσιάζουν «εργαλεία» που προάγουν τη λειτουργία των κλάδων με καινοτόμες και πρότυπες μεθόδους.
Στο Global White Fish Summit, που αφορά στην παγκόσμια κατάσταση των λευκόσαρκων ψαριών με παρουσιάσεις από ισχυρές εταιρίες, η κυρία Lara Barazi – Γερουλάνου, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ και CEO της εταιρίας Kefalonia Fisheries, παρουσίασε σε μεγάλο κοινό την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια με έμφαση στα δύο βασικά είδη, τσιπούρα και λαβράκι.
Επιπλέον της κυρίας Barazi – Γερουλάνου, στο 18ο NASF, την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ κκ. Ιωάννης Χεκίμογλου, Σπύρος Γιαννουλάτος, Στέφανος Ντήμας και επίσης οι κκ. Αθανάσιος Φρέντζος, Ελευθέριος Λιώνης, Ιωάννης Πελεκανάκης (Εθνικές & Ευρωπαϊκές Υποθέσεις), Αικατερίνη Λύτρα (Επιστημονική Επιτροπή), Ισμήνη Μπογδάνου (Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις).
Μεγάλο πλεονέκτημα του North Atlantic Seafood Forum είναι η δια ζώσης επικοινωνίας ανάμεσα σε top στελέχη και η ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων, σε ένα περιβάλλον φιλικό που ενισχύει τη συλλογικότητα και την ελευθερία της σκέψης. Με τη συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια αυτού του χαρακτήρα, η ΕΛΟΠΥ εμπλουτίζει τις γνώσεις της και ισχυροποιεί τη δυνατή θέση της ως Οργάνωση Παραγωγών στη διεθνή ιχθυοκαλλιέργεια.
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί εθνικό προϊόν και σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και η ΕΛΟΠΥ είναι περήφανη να το εκπροσωπεί επαξίως.
Read More »
Η ΕΛΟΠΥ στο 18ο North Atlantic Seafood Forum (NASF), στο Bergen, Νορβηγία Η ΕΛΟΠΥ στο 18ο North Atlantic Seafood Forum (NASF), στο Bergen, Νορβηγία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Τι απαντάει ο πρόεδρος της κοινότητας Πέρδικας για το Συνεδριακό Κέντρο

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Τι απαντάει ο πρόεδρος της κοινότητας Πέρδικας για το Συνεδριακό Κέντρο


Σχετικά με τα όσα ψευδώς γράφτηκαν για αυθαίρετη έξωση της θεατρικής ομάδας από το Συνεδριακό Κέντρο.
Σύμφωνα με τον κανονισμό (3852, ΦΕΚ 87/2010) ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της τοπικής κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στον Δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημιές ή προσβολές των ιδιοκτησιών δικαιωμάτων του Δήμου. Τι πραγματικά συνέβη. Στις 02/3/2023 η Πρόεδρος του 5μελούς της Β' τάξης του γυμνασίου με γραπτό αίτημα ζήτησε την αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου για προβολή ταινίας.
Θεώρησα σωστό να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι η αίθουσα είναι καθαρή, η οποία όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν, βρέθηκαν αποτσίγαρα (γόπα) μπουκάλια νερού, χαρτιά κλπ. κάτω από τα καθίσματα και τους γύρω διαδρόμους.
Γιατί κ. δεν τηρήσατε τους όρους καθαριότητας;
Κάποιοι (κάποιος) βιάστηκαν να κάνουν παραπληροφόρηση διαστρεβλώνοντας την αλήθεια στρέφοντάς την δημόσια εναντίον μου. Μην αντέχοντας τα όσα εξελίχθηκαν την Κυριακή 05/3/2024 ενημέρωσα 2+1 μέλη της θεατρικής ομάδας τι έχει συμβεί.
Τους είπα να μην πάτε, να μου δώσουν το κλειδί και αύριο να έρθετε στην κοινότητα να συζητήσουμε. Ο ένας μου έλεγε δεν έχω κλειδί, ο άλλος θα δεις ότι θα πάμε κλπ.
Έγινε ένας μικρός διάλογος, δεν ήθελα να δώσω συνέχεια του θέματος και απομακρύνθηκα.
Στο βαθμό που μου αναλογεί και ο νόμος μου το επιτρέπει την επόμενη μέρα άλλαξα τον αφαλό της κλειδαριάς προκειμένου να προστατέψω την περιουσία του Δήμου - της Κοινότητας.
Περίμενα να έρθουν να μου πουν “Πρόεδρε ότι κι αν έγινε δεν θέλουμε να ξαναγίνει και η υπόθεση θα έληγε εκεί”.
Αν δεν ανακαλέσετε τα όσα ψευδώς γράφτηκαν, από εδώ και στο εξείς για ό,τι και αν συμβεί θα είστε υπόλογοι απέναντι στους πολίτες της Πέρδικας και γενικότερα του Δήμου.
Κάποιοι της αντιπολίτευσης στο Δήμο είπαν ότι θα φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ας το φέρουν, αλλά μην ξεχάσουν να καλέσουν και μένα.
Ο πολιτισμός προάγει τα ήθη. Είμαστε υπέρ των συλλόγων και φορέων σε γενικότερο επίπεδο, για την εκγύμναση, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, ζούμπα, μουσική, ζωγραφική, καράτε, Taekwondo κλπ. Σε συνεργασία με τον Δήμο παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος στην ανακαινισμένη αίθουσα του πνευματικού η οποία διαθέτει θέρμανση και ψύξη με την υποχρέωση να διατηρούν τον χώρο καθαρό. Το ενδιαφέρον μου για τα νέους είναι γνωστό και το έχω αποδείξει εμπράκτως καθώς χρηματοδοτήθηκαν: Το γυμνάσιο το 2019 για εκπαιδευτική εκδρομή, ό Ερμής Πάργας - Θεσπρωτίας γιά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το Νηπιαγωγείο για τοποθέτηση δαπέδου κλπ. Δεν αναφέρω τα ποσά. Στην θεατρική ομάδα κατόπιν προφορικής συζήτησης με 2 από τα μέλη της και χωρίς γραπτό αίτημα, τους παραχωρήθηκε το Συνεδριακό έως ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση.
Μιά αίθουσα “στολίδι” όχι μόνο γιά την Πέρδικα αλλά και όλου του Νομού.
Μία αίθουσα η οποία χρησιμοποιείται για χρόνια από Συλλόγους και δημότες. (Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, Σχολικές γιορτές, παραστάσεις, αιμοδοσία, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κλπ.). Μία αίθουσα τόσο χρήσιμη !!! Μία αίθουσα που τα έχει όλα !!! ( Καθίσματα, μεγάλος χώρος, ξύλινο πατάρι, θέρμανση, ήχο, εξαερισμό κλπ.) και όλα αυτά τα κάνουμε όλοι χρήση χωρίς να χρεώνεται κανείς πέραν της Δημοτικής αρχής. Είναι αυτονόητος ο σεβασμός στον χώρο αυτό και όχι επιβλητικός. Δεν ζητήσαμε χρήματα, δεν ζητήσαμε αποφάσεις Δήμου και γραφειοκρατικά έγγραφα.
Ζητάμε μόνο σεβασμό.
Ήρθαμε σε επαφή με 2 από τα μέλη της ομάδας, έδωσα το κλειδί και η παρεξήγηση λύθηκε, με την μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να ορίσετε έναν επικεφαλή ο οποίος θα φέρει την ευθύνη για ότι συμβεί.
Σας καλώ να ανακαλέσετε τα όσα ψευδώς γραφτηκαν γιατί στην ομάδα υπάρχουν και άτομα που δεν συμφωνούν.
Σας προτείναμε με τον κ. Δήμαρχο να μπείτε υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει και να έχετε και οφέλη.
Έχουμε όλη την καλή διάθεση εφόσον μας ζητηθεί και μπορούμε να σας βοηθήσουμε.
Read More »
Τι απαντάει ο πρόεδρος της κοινότητας Πέρδικας για το Συνεδριακό Κέντρο Τι απαντάει ο πρόεδρος της κοινότητας Πέρδικας για το Συνεδριακό Κέντρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Κινητοποίηση του λιμενικού για αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στα Σύβοτα

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Κινητοποίηση του λιμενικού για αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στα Σύβοτα


Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Συβότων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι επιβάτης Ι/Φ σκάφους που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σαρακίνικο, ένιωσε αδιαθεσία και έχρηζε μεταφορά σε υγειονομική μονάδα.

Άμεσα απέπλευσε από τον λιμένα Συβότων περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παρέλαβε τον ασθενή από το Ι/Φ σκάφος, μεταφέροντας τον στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με προορισμό το Κέντρο Υγείας -ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
Read More »
Κινητοποίηση του λιμενικού για αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στα Σύβοτα Κινητοποίηση του λιμενικού για αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Την άλλη Κυριακή ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Παραμυθιωτών Αθήνας

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Την άλλη Κυριακή ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Παραμυθιωτών Αθήνας


Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας, στις 19 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30 το μεσημέρι στο κέντρο ΜΕΝΤΗΣ στην Παλλήνη, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 50 και Νεοφύτου Βάμβα θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό της.
Η πρόσκληση με πλήρες μενού και επιλογή νηστίσιμου φαγητού κοστίζει 25€ το άτομο και δωρεάν parking.
Θα μας διασκεδάσει η ορχήστρα με τον Πέτρο Χαλκιά στο κλαρίνο, την Ελένη Βίτσα και τον Νίκο Καλαμίδα στο τραγούδι.
Θα χορέψει το χορευτικό (Φ.Ο.Π.) Παραμυθιάς με παραδοσιακές στολές.
Παρακαλούμε για την τηλεφωνική σας ενημέρωση στο 6932363063 για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Σας περιμένουμε όλους με καλή διάθεση, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά!
Read More »
Την άλλη Κυριακή ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Παραμυθιωτών Αθήνας Την άλλη Κυριακή ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Παραμυθιωτών Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Παν. Νταή με το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Συνάντηση Παν. Νταή με το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας


Την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του Συλλόγου μας, συνάντηση αντιπροσωπίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας με αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».
Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Βαρβέλης Άγγελος και ο Ταμίας του Δ. Σ. κ. Φούκας Ελευθέριος και από την πλευρά τουΣυνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» παραβρέθηκαν ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής Παναγιώτης και ο κ. Ντάσιος Βασίλειος.
Ενημερώσαμε τον κ. Νταή σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου μας και για τις δράσεις που κάνουμε σε τοπικό επίπεδο. Αναφερθήκαμε στις διανομές τροφίμων που διενεργούμε και στην τράπεζα αίματος που έχουμε συστήσει. Αναφερθήκαμε στις παρεμβάσεις μας προς τις Δημοτικές αρχές του Νομού μας και στη μείωση των
Δημοτικών τελών που έχουμε επιτύχει, τονίζοντας όμως ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτιώσεις των μειώσεων που έχουν δώσει οι Δημοτικές Αρχές.
Ενημερώσαμε τον κ. Νταή και τον κ. Ντάσιο για την εκπροσώπηση που έχει πλέον ο Σύλλογός μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) καθώς και για τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας.
Ο κ. Νταής από την πλευρά μου πρότεινε να οργανώσουμε μια νέα συνάντηση κατά την οποία τόσο εμείς όσο και ο Συνδυασμός «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τις Τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου Ηγουμενίτσας.Read More »
Συνάντηση Παν. Νταή με το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Συνάντηση Παν. Νταή με το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Το Σάββατο η χοροεσπερίδα του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Το Σάββατο η χοροεσπερίδα του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών


Αγαπητά μέλη του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών Άρτεμις,
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η χοροεσπερίδα που αναβλήθηκε λόγω του τραγικού συμβάντος που έλαβε χώρα στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία. Συγκεκριμένα, η χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο κέντρο Διόνυσος (κάμπος Φιλιατών).
Επιπλέον, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την ορχήστρα με Δόκιμο Χαραλάμπους στο κλαρίνο και Δημήτρη Ευαγγέλου, Γιάννη Παππά και Ελευθερία Χαραλάμπους στο τραγούδι.
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών Άρτεμις
Read More »
Το Σάββατο η χοροεσπερίδα του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών Το Σάββατο η χοροεσπερίδα του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Σήμερα το απόγευμα στη Σαγιάδα | Διαδραστική συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Σήμερα το απόγευμα στη Σαγιάδα | Διαδραστική συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της ΓυναίκαςRead More »
Σήμερα το απόγευμα στη Σαγιάδα | Διαδραστική συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Σήμερα το απόγευμα στη Σαγιάδα | Διαδραστική συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 09.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  • Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2023.
  • Έγκριση Πρακτικού Ι (ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) της επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  • Έγκριση Πρακτικού Ι (ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού (άνω των ορίων) για την: «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών Δήμου Σουλίου, ΝΠΔΔ (Αρωγή) και των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 2023-2024».
  • Έγκριση της αριθ. 6/2023 μελέτης με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων Δήμου Σουλίου, ΝΠΔΔ (Αρωγή) και των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας» , κατάρτιση όρων διαγωνισμού και συγκρότηση επιτροπής .
  • Έλεγχος της υπεύθυνης δήλωσης περί οψιγενών μεταβολών του προσωρινού αναδόχου του έργου : «AΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  • Έγκριση Πρακτικού IΙ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (Α/Σ: 193377) του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  • Έγκριση Πρακτικού Ι (ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ (3) ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ».
  • Έγκριση της αριθ. 206/αριθ. πρωτ. 3621 /2023 απόφασης Δημάρχου.
  • Εξειδίκευση πίστωσης προϋπ/σμού οικ. έτους 2023 (δαπάνες εκδηλώσεων εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821) .
  • Έγκριση μετακίνησης αιρετών εκτός έδρας .
Read More »
Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Εξειδίκευση της Στρατηγικής για τον Τουρισμό του ΣΕΤΕ στις πραγματικές ανάγκες της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Εξειδίκευση της Στρατηγικής για τον Τουρισμό του ΣΕΤΕ στις πραγματικές ανάγκες της Ηγουμενίτσας


«Ο Τουρισμός γίνεται εμπειρία και η Ηπειρωτική Ακτή πρέπει να είναι έτοιμη»
Ο Τουρισμός αποτελεί για τους κατοίκους του Δήμου Ηγουμενίτσας μια βασική πηγή εσόδων. Η αυξανόμενη ζήτηση για το βασικό προϊόν που προσφέρει η περιοχή, δηλαδή τον τουρισμό για ήλιο και θάλασσα (sun & beach), μπορεί να επιταχυνθεί, να σταθεροποιηθεί και να βελτιωθεί αν ακολουθήσουμε βασικές κατευθύνσεις, όπως προκύπτει από την εθνική στρατηγική για τον Τουρισμό και ειδικότερα από το σχέδιο δράσης «Ηπειρωτική Ακτή» που παρουσίασε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) πριν από λίγες ημέρες στα Γιάννενα.
Η Ηγουμενίτσα απολαμβάνει το πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης. Βρίσκεται σχετικά κοντά σε 3 Διεθνείς Αερολιμένες (Ιωάννινα, Άκτιο, Κέρκυρα) και ταυτόχρονα αποτελεί αστικό κέντρο θαλάσσιας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αδριατική, μέσω του διεθνούς λιμένα της. Ακόμη, είναι το πλησιέστερο στα ελληνοαλβανικά σύνορα μεγαλύτερο οικιστικό κέντρο. Σε συνέχεια των παραπάνω πρέπει να προστεθεί το αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει και το οποίο δημιουργεί τις απαραίτητες βάσεις για την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου φιλοξενίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ήπειρος συνολικά παρά τη σχετικά αργή τουριστική της ανάπτυξη συγκαταλέγεται πρώτη μεταξύ των περιφερειών στο «Δείκτη Ικανοποίησης Επισκεπτών» με ποσοστό 91%. Παρά ταύτα, το προσωπικό που απασχολείται στον Τουρισμό είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό, μη ειδικευμένο και σχετικά γηρασμένο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Τέλος, ο αγροτουρισμός και οι υπόλοιπες εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, ως συμπληρωματική μορφή, είναι σχετικά μη ανεπτυγμένος στη Θεσπρωτία.
Τα επόμενα χρόνια καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να εστιάσουμε σε εδραιωμένα αλλά και νέα και υποσχόμενα τουριστικά προϊόντα στην περιοχή μας. Ο τουρισμός για ήλιο και θάλασσα αποτελεί μια εδραιωμένη μορφή τουρισμού που καλούμαστε να εξελίξουμε. Μαζί του πρέπει να δώσουμε έμφαση και σε άλλα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα, εκείνα του τουρισμού ναυτιλίας (με έμφαση στο yachting και τον τουρισμό κρουαζιέρας) και του πολιτιστικού, αθλητικού, φυσιολατρικού και θρησκευτικού τουρισμού.
Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν και συμπεριλαμβάνουν αποτελέσματα ειδικά για την περιοχή μας, θέτουν το πλαίσιο στο οποίο χρειάζεται να εργαστούμε.
Βασικοί άξονες επίτευξης της ανάπτυξης αυτών των τουριστικών προϊόντων θα πρέπει να είναι :
• Διεκδίκηση προς την πλευρά του ΟΛΗΓ για την περαιτέρω προώθηση, αξιοποίηση και αναβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και των λοιπών λιμενικών εγκαταστάσεων (διαχείριση, λειτουργία) όπως τα καταφύγια σκαφών Συβότων, Πλαταριάς, Σαγιάδας.
• Συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την επανεξέταση της δυναμικής του αεροδρομίου «Β. Πύρρος» στα Γιάννενα, αλλά και με την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Ακτίου και Κέρκυρας, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των αναγκών του τουριστικού κλάδου της Θεσπρωτίας.
• Επιδίωξη για την παροχή δεσμεύσεων από τον ΟΛΗΓ, ώστε να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα κατασκευής και λειτουργίας της μαρίνας Ηγουμενίτσας, καθώς και για την αναβάθμιση των υποδομών και εγκαταστάσεων των καταφυγίων σκαφών σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα. Βελτίωση των υποδομών των λοιπών αγκυροβόλιων για ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών. Δημιουργία «τουριστικών προϊόντων» υψηλού επιπέδου για την παραμονή στην περιοχή των επισκεπτών της μαρίνας και των άλλων τουριστικών λιμανιών.
• Συνεργασία με τον ΟΛΗΓ, αλλά και με όλους τους αρμόδιους κρατικούς (Περιφέρεια, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Περιβάλλοντος κ.α.) και επαγγελματικούς (Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σύλλογοι τουριστικών επαγγελμάτων και εστίασης κ.τ.λ.) φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, καθώς και του συνεδριακού τουρισμού.
• Συνεργασία με τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Μεταφορών για τη λειτουργία υδατοδρομίων - θαλάσσιων ταξί ώστε να ενισχύεται η συνδεσιμότητα και η διατροπική μεταφορά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος
• Ανάπτυξη διαδρομών πολιτισμού, περιβάλλοντος και γευσιγνωσίας με έμφαση στην ιστορία της γαστρονομίας του τόπου.
• Συνεργασία όλων των φορέων για τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και την καθιέρωση θεματικών φεστιβάλ στην περιοχή, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.
• Δράσεις για την βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας (μεθοριακοί σταθμοί, χώροι αναψυχής) αναβάθμιση οδικού δικτύου και βελτίωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών προς τα παράλια.
• Συνεργασία με την Περιφέρεια για την ίδρυση καταδυτικού πάρκου στα Σύβοτα στο πλαίσιο της προώθησης του αλιευτικού και καταδυτικού τουρισμού στην ευρύτερη ζώνη Πλαταριά – Σύβοτα – Πέρδικα.
• Εφαρμογή ολοκληρωμένης και δυναμικής στρατηγικής επικοινωνίας, προβολής και προώθησης της περιφέρειας στα πλαίσια ανάπτυξης του Περιφερειακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού, στον οποίο θα συμμετέχουν ενεργά οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ της περιοχής.
• Ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες.
• Πιστοποίηση ποιότητας και καταλληλόλητας των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών των οργανωμένων παραλιών, με τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, καθαριότητας, διαχείρισης λυμάτων, ηλεκτροφωτισμού, εξυπηρέτησης επισκεπτών και ιδίως των ΑΜΕΑ κ.τ.λ.
• Προώθηση και οργάνωση εκδηλώσεων στις νέες αναδυόμενες χώρες που δείχνουν ενδιαφέρον για ναυτικό τουρισμό όπως χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Συνδυαστικά, εξειδίκευση των πληρωμάτων και κυβερνητών (skipper) σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι αγορές στόχοι πρέπει να είναι εκείνες της Αλβανίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τσεχίας και φυσικά η βασική εγχώρια αγορά.
Στόχος των παραπάνω προτάσεων είναι η αύξηση των επισκέψεων, των διανυκτερεύσεων και της μέσης δαπάνης ανά διανυκτέρευση με ταυτόχρονη μείωση της εποχικότητας (αύξηση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου) έως το 2030.
Το μέλλον του τουρισμού λοιπόν, είναι να τον αντιμετωπίζουμε σαν εμπειρία, μια πολυπαραγοντική έννοια, που δεν αρκεί ένα πολυτελές κατάλυμα για να επιτευχθεί, αλλά χρειάζονται άνθρωποι με μεράκι και εξειδίκευση να την στηρίξουν. Η γαστρονομία, οι δραστηριότητες στη φύση, το yachting, οι αρχαιολογικοί χώροι τα μοναστήρια, η φωτογραφία, οι καταδύσεις, τα σπορ στη θάλασσα, η ποδηλασία, η χαλάρωση, οι επισκέψεις σε γραφικά χωριά, αποτελούν μόνο μερικές δραστηριότητες που επιζητά ο σύγχρονος τουρίστας συνδυαστικά με τη διαμονή του. Είμαστε έτοιμοι να τα προσφέρουμε με το βλέμμα στο μέλλον γιατί έχουμε ανθρώπους έτοιμους να μάθουν, να εξελιχθούν και να πετύχουν.
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» ενσωματώνει δημιουργικά όλες τις προτάσεις της Στρατηγικής για τον Τουρισμό στην Ηπειρωτική Ακτή, εξειδικεύοντας τα επιμέρους μέτρα, στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής μας.
Το διαμορφώνουμε, το συζητάμε, το διαβουλευόμαστε και θα το παρουσιάσουμε σύντομα στην τοπική κοινωνία.

Παναγιώτης Νταής
Ροζίτα Τσώνη
Ηλίας Παππάς
Read More »
Εξειδίκευση της Στρατηγικής για τον Τουρισμό του ΣΕΤΕ στις πραγματικές ανάγκες της Ηγουμενίτσας Εξειδίκευση της Στρατηγικής για τον Τουρισμό του ΣΕΤΕ στις πραγματικές ανάγκες της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Δημοτική μουσική στο Post...O στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Δημοτική μουσική στο Post...O στην ΗγουμενίτσαRead More »
Δημοτική μουσική στο Post...O στην Ηγουμενίτσα Δημοτική μουσική στο Post...O στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τον Βλαχόφωνο ΕλληνισμόRead More »
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Το Εσπερινό Γενικό λύκειο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιάδας

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023
Το Εσπερινό Γενικό λύκειο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιάδας


Το Εσπερινό Γενικό λύκειο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιάδας για να τους ενημερώσει πως μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής πυροσβέστης και το πως λειτουργεί ένα Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο!
Read More »
Το Εσπερινό Γενικό λύκειο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιάδας Το Εσπερινό Γενικό λύκειο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2023 Rating: 5

Σελίδες