Χαιρετίζει η ΕΛΟΠΥ τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Χαιρετίζει η ΕΛΟΠΥ τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας


Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συγχαίρει τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μετανάστευσης και Ασύλου, και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τη Δευτέρα 12/9/2022, με στόχο τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας μέσω της απασχόλησής τους στην ελληνική υδατοκαλλιέργεια.

Ο κ. Νίκος Λυμπέρης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, δήλωσε σχετικά:
“Συγχαίρουμε τους κκ. Σίμο Κεδίκογλου, Σοφία Βούλτεψη και Τζιανλούκα Ρόκο για την πρωτοβουλία και χαιρετίζουμε το μνημόνιο. Τα 22 Μέλη της ΕΛΟΠΥ θα υποστηρίξουν δυναμικά αυτή τη δέσμευση προσφέροντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας - έναν σταθερά αναπτυσσόμενο κλάδο που συμβάλει ενεργά στην εθνική οικονομία. Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και η εργασία σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον είναι βασικοί πυλώνες για την ένταξη των νέων μεταναστών στην πατρίδα μας. Θα είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτή την καινοτόμα κίνηση.»

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
Read More »
Χαιρετίζει η ΕΛΟΠΥ τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας Χαιρετίζει η ΕΛΟΠΥ τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Εργαστήριο εκμάθησης παραδοσιακών χορών από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Εργαστήριο εκμάθησης παραδοσιακών χορών από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου

O Σύλλογος μας, σας περιμένει και φέτος στην παρέα του, υποσχόμενος να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας στην διδασκαλία και παρουσίαση του παραδοσιακού χορού από όλες τις περιοχές της Ελλάδος!
Εκτός από τη σωματική ευεξία και την κοινωνικοποίηση που προσφέρει, σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις και να εκτιμήσεις ένα πολιτιστικό μας στοιχείο για το οποίο έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε ακόμα περήφανοι.
Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια με πάθος για την παράδοση, τον χορό, το τραγούδι και με όρεξη να τα ζήσουμε και να τα μεταδώσουμε.
Καλώς ν ανταμωθούμε!!
Read More »
Εργαστήριο εκμάθησης παραδοσιακών χορών από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου Εργαστήριο εκμάθησης παραδοσιακών χορών από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Έκθεση ιστορικού υλικού και συμπόσιο στην Παραμυθιά αφιερωμένο στον Σπύρο Μουσελίμη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Έκθεση ιστορικού υλικού και συμπόσιο στην Παραμυθιά αφιερωμένο στον Σπύρο Μουσελίμη


ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 9-16 Οκτωβρίου 2022, ΕΓΚΑΙΝΙΑ 9 Οκτωβρίου2022, ώρα 17:00\

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Αφιέρωμα στον Σπύρο Μουσελίμη

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι», Παραμυθιά

09-10 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
Αφιέρωμα στον Σπύρο Μουσελίμη

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Οκτωβρίου 2022
17:00-17:30
Χαιρετισμοί
17:30-17:40
Εισαγωγή-Παρουσίαση
Άλκης Φάτσιος, Δικηγόρος – Νομικός, Αντιπρόεδρος Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ
17:40-18:00
Παναγιώτης Τσαμάτος, Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικής Ανάλυσης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Οι άνθρωποι, η εποχή και η Θεσπρωτία, μέσα από το λογοτεχνικό έργο του Σπύρου Μουσελίμη»
18:00-18:20
Σπύρος Εργολάβος, Φιλόλογος-Συγγραφέας. «Ο Σπύρος Μουσελίμης ως ιστορικός και αρχαιολόγος»
18:20-18:40
Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Ο Σπύρος Μουσελίμης, το Πόποβο και η Λάκκα του Μπότσαρη»
18:40-19:00
Μαρίνα Μπέση, Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. «Ο πολύπλευρος και πολυσήμαντος ρόλος του δασκάλου Σπύρου Μουσελίμη»
19:00-19:20
Καθηγητές-Μαθητές/ιες Γυμνασίου/Λυκείου/ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022
17:00-17:20
Ιωάννης Χουλιαράς, Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Μαρία Νούση, Πτυχιούχος της Ιστορίας της Τέχνης και της Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Βρυξελλών και μεταδιδακτορική ερευνήτρια. «Παλαιοχριστιανικά κατάλοιπα και βυζαντινοί ναοί της Θεσπρωτίας με τη ματιά του Σπύρου Μουσελίμη»
17:200-17:40
Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής, Ιστορίας της Εκπαίδευσης και των πολιτικών ιδεών, Τμήμα Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Πάτρας. «Τοπική ιστορία, καθημερινότητα και μνήμη»
17:40-18:00
Μπάμπης Νούτσος, πρώην Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Ο Σπύρος Μουσελίμης ως τοπικός διανοούμενος»
18:00-18:20
Μιχάλης Πασιάκος, Πρόεδρος Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ, «Ο αντιστασιακός Σπύρος Μουσελίμης»
18:20-18:40
Γιάννης Ζαρκάδης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πάτρας. «Σπύρος Μουσελίμης, ο απάνω και ο κάτω κόσμος του»
18:40-19:00
Αλέκος Μουσελίμης, Φιλόλογος. «Σπύρος Μουσελίμης, μια πολυσχιδής δημιουργική προσωπικότητα, ένα ανήσυχο πνεύμα, ένας αλάρωτος άνθρωπος»

Οργανωτική Επιτροπή
Γιάννης Ζαρκάδης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πάτρας
Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πάτρας
Αλέξανδρος Λαμπρίδης, «Κυρατζής» του Πολυφωνικού Καραβανιού
Μιχάλης Πασιάκος, Πρόεδρος Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ
Άλκης Φάτσιος, Δικηγόρος – Νομικός, Αντιπρόεδρος Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ
Read More »
Έκθεση ιστορικού υλικού και συμπόσιο στην Παραμυθιά αφιερωμένο στον Σπύρο Μουσελίμη Έκθεση ιστορικού υλικού και συμπόσιο στην Παραμυθιά αφιερωμένο στον Σπύρο Μουσελίμη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη φυγόποινος με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Συνελήφθη φυγόποινος με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία


Συνελήφθη σήμερα (15-09-2022) πρώτες πρωινές ώρες στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη φυγόποινος με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία Συνελήφθη φυγόποινος με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 5 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.383.395 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός στη Φλώρινα, ο οποίος κέρδισε 10.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ».
Τέσσερις παίκτες σε Ρέθυμνο, Ναύπλιο, Κόνιτσα και Καλαμάτα κέρδισαν έπαθλα των 3.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ», ενώ ένας τυχερός στη Θεσσαλονίκη κέρδισε 2.000 ευρώ στο παιχνίδι «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ». Επιπλέον, συνολικά 39 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Ταλαιπωρία για 105 επιβάτες του “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ”

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Ταλαιπωρία για 105 επιβάτες του “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ”


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ” Ν. Πειραιά 11173, για βλάβη στο ελικοπηδάλιο, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Κέρκυρας με προορισμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ”, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηγουμενίτσας με 105 επιβάτες, 35 Ι/Χ, 13 Φ/Γ και 1 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Read More »
Ταλαιπωρία για 105 επιβάτες του “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ” Ταλαιπωρία για 105 επιβάτες του “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Αύριο Παρασκευή η έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Αύριο Παρασκευή η έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για έκτη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Ο θεσμός δίνει την ευκαιρία στους Δήμους να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μαζί με τους πολίτες στοχευμένες δράσεις και να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν μέσα στις πόλεις τους, νέους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, προωθώντας τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με θέμα «Καλύτερες συνδέσεις» και σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι», επιδιώκει να τονίσει και να ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ ανθρώπων και τόπων που προσφέρουν την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή τους στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και την προώθηση της αλλαγής συμπεριφοράς υπέρ της ενεργού κινητικότητας. Στον πυρήνα των δράσεών μας, βρίσκεται το περπάτημα και η σωματική άσκηση, το ποδήλατο, η ασφάλεια στη μετακίνηση, αλλά και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς, ανακαλύπτουν την ομορφιά της περιοχής τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν τα ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Σε συνέχεια των επί σειρά ετών επιτυχημένων και βραβευμένων δράσεών μας για την Ε.Ε.Κ., σας καλούμε όλους, να συμμετάσχετε στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, οι οποίες αποτελούν ομαδική προσπάθεια Δήμου, φορέων και πολιτών, με σκοπό την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Οι συμμετέχοντες στις δράσεις μπαίνουν στην κλήρωση δύο ποδηλάτων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα λήξης της Ε.Ε.Κ., λαμβάνοντας ένα κουπόνι συμμετοχής ανά δράση.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων παρακάτω:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022
10:30 Ενημέρωση και Δράση. Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας
17:30 Βόλτα με VR στην Κοπεγχάγη! Ποδηλατικές δράσεις και επιδείξεις. Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022
17:00 Κάστρο στο δάσος: Τόπος συνάντησης για όλους!
Ξενάγηση στο Κάστρο, ανάγνωση παραμυθιού και δημιουργικές δράσεις για παιδιά.
Γήπεδο μπάσκετ στο δασάκι

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
10:30 Έναρξη σχολικής χρονιάς.
Πεζόδρομος Γρ. Λαμπράκη

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022
17:00 Συνδυάζω και μετακινούμαι στον χώρο και τον χρόνο!
Συνδυάζω βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και μεταφέρομαι από το παρόν στο παρελθόν: Επίσκεψη στον Πύργο Ραγίου με ποδήλατο και αστικό λεωφορείο.

Παιδική χαρά Ηγουμενίτσας

Τρίτη 20 Σεπτέμβριου 2022
10:30
Θεραπευτική γυμναστική & ενημέρωση, για τα οφέλη στην υγεία.
Γήπεδο μπάσκετ στο δασάκι
19:00
Birdog mobility Yoga & pilates στο ηλιοβασίλεμα, δίπλα στη θάλασσα!

Πάνθεον

Τετάρτη 21 Σεπτέμβριου 2022
17:00 Παλιά μονοπάτια ζωντανεύουν. Γηπεδάκια Γράμμου
19:00 Pop art - Υπαίθριο θερινό σινεμά. Γηπεδάκια Γράμμου

Πέμπτη 22 Σεπτέμβριου 2022 “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”
10:00 Το ΚΔΑΠμεΑ “το εργαστήρι” κάνει βόλτα στο Κάστρο Ηγουμενίτσας.
15:00 - 24:00 Κλείσιμο της οδού Δαγκλή.
15:30 Συνάντηση στην οδό Δαγκλή: δρόμος μόνο για πεζούς και ποδηλάτες. Χαλαρή βόλτα - ποδηλατικές δράσεις - επιδείξεις.
19:00 Εκκίνηση της μικρής και μεγάλης βραδινής ποδηλατοβόλτας. Λήξη της ΕΕΚ με DJ Party και χρωματοπόλεμο στο παραλιακό πάρκο.

Παράλληλες δράσεις
* Περισσότερο πράσινο, καλύτερη ζωή. Δενδροφύτευση σε σχολεία & Κ.Χ. με τη συμμετοχή μαθητών.
* Πολύχρωμοι δρόμοι - mural streets. Οι μικροί μαθητές δημιουργούν πολύχρωμες εικόνες στις άχαρες περιφράξεις των σχολείων τους, δίνοντας χρώμα στη ζωή μας.
* Στη γειτονιά με τα παιδιά. Δημιουργούμε ασφαλείς διαδρομές δίπλα στα σχολεία και στους αθλητικούς χώρους. Ζωγραφίζω και εμποδίζω την κατάληψη όλου του δρόμου από τα αυτοκίνητα. Σήμανση πεζοδρομίου - δημιουργία σχολικής διαδρομής.
* Η γνώση είναι δύναμη. Επίσκεψη στα σχολεία και ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα οφέλη της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
* Σήμανση ραμπών ΑΜΕΑ - διαγράμμιση
* Το ΚΔΑΠμεΑ “το εργαστήρι” βελτιώνει τη ράμπα πρόσβασής του.

Read More »
Αύριο Παρασκευή η έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 στο Δήμο Ηγουμενίτσας Αύριο Παρασκευή η έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Η Ηλιάννα Ζέρβα το Σάββατο στο 3D Club - Live Stage στην Πλαταριά

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Η Ηλιάννα Ζέρβα το Σάββατο στο 3D Club - Live Stage στην ΠλαταριάRead More »
Η Ηλιάννα Ζέρβα το Σάββατο στο 3D Club - Live Stage στην Πλαταριά Η Ηλιάννα Ζέρβα το Σάββατο στο 3D Club - Live Stage στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Σουλίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022
Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Σουλίου


Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης. Σε σχετική δήλωση αναφέρει:

“Η έκθεση Θεσσαλονίκης είναι για πολλούς η ευκαιρία τους να αναδείξουν την δουλειά τους , τα επιτεύγματά τους αλλά και τις ιδέες τους. Ευχάριστη έκπληξη για εμένα ήταν που συνάντησα ένα νέο άτομο, τον Κωνσταντίνο Τσίπη, από τον δήμο μας να συμμετέχει στην έκθεση με νέες ιδέες και υλοποιήσιμες μεθόδους πάνω στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της ηλιακής ενέργειας με πιο επίκαιρο από ποτέ τον στόχο της οικονομικής λύσης θέρμανσης.
Συγχαρητήρια επίσης θα ήθελα να δώσω και στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που συμμετέχει στην έκθεση μαζί με τους Τσίπης Δημήτριος (Καινοτόμο σύστημα θέρμανσης νερού),Πασχάλη Θεοδώρα (Οργάνωση τουριστικών δραστηριοτήτων),EPIRUS BIOS ΙΚΕ(Λάδι και Προϊόντα Ελιάς),Q TRADE EE, (Προϊόντα κουμκουάτ),Χρήστος Παππάς & Σία ΕΕ(Συσκευασία οσπρίων–καρπών–αρωματικών βοτάνων),Διαμάντης Χρήστος(Ποτοποιεία) που κάνουν την Θεσπρωτία πιο ανταγωνιστική και δίνουν το στίγμα τους στην έκθεση με τους εκπροσώπους τους.
Τέλος επισκέφτηκα το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και συνάντησα τον κ. περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Το περίπτερο της περιφέρειας δεν μπορεί να λείπει από την ΔΕΘ καθώς μέσα από αυτό αναδεικνύεται η τουριστική επιλογή Ήπειρος και ότι έχει να προσφέρει μέσα από τον επιχειρηματικό της κόσμο.”
Read More »
Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Σουλίου Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Σελίδες