Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αύριο το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» με 1209 επιβάτες

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017


Την Τρίτη 27/06/2017 και ώρα 08:00 π.μ. θα καταπλεύσει, για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» της εταιρείας Thomson, σημαία Μάλτας. 
Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 18:00 μ.μ..Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο θα επιβαίνουν 1209 επιβάτες, και το πλήρωμα αυτού απαριθμεί τα 492 άτομα. 

Προηγούμενος σταθμός του πλοίου ο Τάραντας της Ιταλίας και επόμενος το Κότορ στο Μαυροβούνιο. 


 
Read More »
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αύριο το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» με 1209 επιβάτες Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αύριο το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» με 1209 επιβάτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Γλυκής

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Γλυκής καταγγείλουν κάτοικοι της κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες, το τελευταίο τριήμερο σχεδόν όλη η κοινότητα είναι χωρίς νερό στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, με ότι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Κατα την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκαν ορισμένες εργασίες που διόρθωσαν το πρόβλημα περιμετρικά της κοινότητας, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει στο κύριο οικιστικό ιστό της Γλυκής.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι, πληροφορήθηκαν από την πρόεδρο της κοινότητας, πως οι σωληνώσεις έχουν βουλώσει από άλατα (διαχρονικό πρόβλημα) και πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αποκατάστασης. 


Τι λέει ο σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων:
Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων κ. Αποστόλη Φούρκα, μας τόνισε πως τα προβλήματα στην υδροδότηση μέσα στην τουριστική περίοδο, δημιουργούν προφανή προβλήματα στο τουριστικό προϊόν και έκανε έκλυση προς όλους τους αρμοδίους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ομαλή υδροδότηση της Γλυκής. “Ζητούμε να δοθεί η απαραίτητη προσοχή καθώς μπορεί να αποβεί καταστροφική για την τοπική οικονομία η έλλειψη νερού” σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων.
Τι λέει ο αντιδήμαρχος ύδρευσης Θωμάς Μπάτσης:
“Εργαζόμαστε πυρετωδώς από την Παρασκευή για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία σημειώθηκε από αυξημένα άλατα στις σωληνώσεις” ανέφερε ο Θωμάς Μπάτσης, ο οποίος σημείωσε πως μέχρι αυτή την στιγμή έχουν τοποθετηθεί 500 μετρά νέου δικτύου και σήμερα αναμένονται να δοθούν άλλα 100. “Ελπίζουμε να εντοπίσουμε άμεσα την βλάβη και να επανέλθει η υδροδότηση σε ομαλά επίπεδα” κατέληξε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης


 
Read More »
Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Γλυκής Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 70.000€ για τη συντήρηση παιδικών χαρών

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει συνοπτικό (πρόχειρο) διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των εξήντα εννέα χιλιάδων εννιακοσίων εξήντα ενός ευρώ και σαράντα δύο λεπτών (69.961,42€), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν προσφορά για το σύνολο των ζητούμενων ειδών/εργασιών.

Κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). 

Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Ιουλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00., στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, κοινοπραξίες που είναι αναγνωρισμένοι προμηθευτές του δημοπρατούμενου αντικειμένου και παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της σύμβασης.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και τα λοιπά συμβατικά τεύχη θα διατίθενται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr

Πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επικοινωνείτε με το Τμήμα Προμηθειών Δήμου Ηγουμενίτσας, αρμόδια υπάλληλος κα. Ιφιγένεια Κώτσια, τηλέφωνο: 2665361212, email: igoumen2@otenet.gr


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 70.000€ για τη συντήρηση παιδικών χαρών Ηγουμενίτσα: 70.000€ για τη συντήρηση παιδικών χαρών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Την Κυριακή 2 Ιουλίου οι εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017


Στην Ηγουμενίτσα εχτές την 25η του μηνός Ιουνίου του έτους 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00π.μ. συνήλθαν τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση , νομίμως γενόμενης, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των αναγεγραμμένων προς συζήτηση θεμάτων. 

Θέμα 1ο: Έγκριση προϋπολογισμού και απολογισμού 
Θέμα 2ο: Εκλογές για ανάδειξη Προέδρου, ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. καταλαμβάνει την έδρα και επειδή δεν υπάρχει απαρτία η Γ.Σ. αναβάλλεται για την επομένη Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές


Read More »
Την Κυριακή 2 Ιουλίου οι εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας Την Κυριακή 2 Ιουλίου οι εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Γεμάτη εβδομάδα στο Social all day cafe

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Γεμάτη εβδομάδα στο Social all day cafe Ηγουμενίτσα: Γεμάτη εβδομάδα στο Social all day cafe Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Δραπέτευσες!!! - Του Σταύρου Κωστάρα

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017Δραπέτευσες! Έτσι μου είπε πρόσφατα δημοτικός άρχοντας του δήμου Φιλιατών! Ενός δήμου ο οποίος είχε την «τύχη» να έχει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν την πλέον διεφθαρμένη δημοτική αρχή που είδε αυτός ο τόπος, κατά την περίοδο της ανομίας και των τεράστιων χρεών και ελλειμμάτων.
Αν λοιπόν εγώ «δραπέτευσα», βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε και την αδιαφορία των ντόπιων για να την διορθώσουν, εσύ τι έκανες? Δεν δραπέτευσες το 2010 στις εκλογές? Δεν άφησες στην θέση σου έναν υποψήφιο άλλου πολιτικού χώρου να ηγηθεί της παράταξής σου? Δεν δραπέτευσες όταν αποστασιοποιήθηκες από την παράταξή σου μετά από πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας με τον πρώην δήμαρχο και νυν κατηγορούμενο? Ποιοι δηλαδή ήταν οι τόσο σοβαροί λόγοι για τους οποίους εσύ δραπέτευσες? Μήπως οι ίδιοι που διαπίστωσα και εγώ το 2011 και μετά? Εγώ τουλάχιστον τους λόγους τους παραθέτω και τους κοινοποιώ με κάθε αφορμή! Εσύ πότε μίλησες για τους δικούς σου λόγους?? Πότε μίλησες για τα όσα είδες και έκανες την περίοδο 2003-2010? Πότε διαφοροποιήθηκες από τα έργα και τις ενέργειες της παράταξής σου που βούλιαξαν αυτόν τον τόπο?
Παραπληροφόρηση και «καλατζίτικες» διαδόσεις του στυλ ότι «παρατύπησα» όντας υποψήφιος στον Δήμο Ηγουμενίτσας και μέλος του Δ.Σ του Δήμου Φιλιατών ταυτόχρονα δεν στέκουν! Τουλάχιστον τους νόμους ξέρω να τους διαβάζω καλά!! Καλύτερα από τους περισσότερους συμβουλάτορες που έχεις! Ενημέρωσα εγγράφως την 13 Απριλίου 2014, όταν κυκλοφόρησε η σχετική εγκύκλιος των εκλογών δηλαδή, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την μεταδημότευση μου στον δήμο Ηγουμενίτσας τον Μάρτιο του 2014 και, αυτοδίκαια, έπαψα να είμαι δημοτικός σύμβουλος. Η δε υποψηφιότητά μου στο δήμο Ηγουμενίτσας κατατέθηκε πολύ αργότερα και συγκεκριμένα την 03 Μαΐου 2014. 


Όσο για το «δεν έκανες τίποτα εσύ που ήσουν αντιδήμαρχος» που είπες πριν λίγο καιρό απλά θα σου απαντήσω!!
Πάλεψα και αγωνίστηκα, όπως πάντα κάνω στη ζωή μου, χωρίς να έχω προσωπικά συμφέροντα για έναν τόπο όπου δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε προσωπικό ούτε οικογενειακό, και κανένα είδους συμφέρον γενικότερα!!
Όμως από τα 4 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ περίπου που «πέταξαν» από τα ταμεία πόσα να φέρω πίσω και με τι τρόπο?
Από τα χάλια που δημιουργήθηκαν στην Δημοτική Επιχείρηση από το 2000 και μετά και τα πρόστιμα και φορολογικές παραβάσεις των 3.900.000 ευρώ τι να διορθώσω?
Από τα χάλια που αφήσατε τα χρόνια της ανομίας και της παρανομίας σε όλα τα κομμάτια του Δήμου τι θα έπρεπε να αλλάξω? Και εν τέλει εμένα που προήλθα από άλλο δήμο περιμένατε να το κάνω?
Αλλά τι να κάνω εγώ σε 2 χρόνια, που δεν κάνατε εσείς κι εσείς οι ίδιοι που ασχολείστε 20 ολόκληρα χρόνια με τον Δήμο Φιλιατών? Τι να κάνω εγώ που δεν έκανες εσύ όντας αντιδήμαρχος, αλλά και σε άλλες θέσεις διοίκησης του δήμου, επί 8 χρόνια και έχοντας σχέσεις αγαστής συνεργασίας με τον πρώην δήμαρχο και νυν κατηγορούμενο για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας στην υπηρεσία?
Κάποιοι, σε περιόδους ρεμούλας, χρεών, ελλειμμάτων, διαφθοράς και αμαρτίας, απλά πέρασαν και δεν αντιλήφθηκαν τίποτα!!! Κάποιοι απλά παρίσταντο και παρακολουθούσαν και είναι τυχεροί, διότι για αυτούς δεν θα χτυπήσει η καμπάνα της δικαιοσύνης και όλα θα τα επιβαρυνθούν οι έως τώρα κατηγορούμενοι για τις πλείστες ανομίες και ατασθαλίες του παρελθόντος!
Ευθύνες όμως, πολιτικές τουλάχιστον, για τα ελλείμματα και τις φορολογικές παραβάσεις, δεν έχουν μόνο όσοι τελικά θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αλλά και κάποιοι που είτε απλά δεν έκαναν τίποτα για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, είτε δεν θα τους ζητηθούν ποτέ ευθύνες γιατί έτσι λειτουργούμε σε αυτήν τη χώρα.
Και να μην το ξεχάσω!! Αν έχουν κι άλλα «έγγραφα» που με «εκθέτουν» οι υπάλληλοί σου, σαν αυτό που πάσαραν στον νυν κολλητό σου Δ.Ε και Ι5 κοτζαμπάση του κάμπου για να με «εκθέσει» για τα λασπόλουτρα, ας το κάνουν!! Αλλά να προσέχουν καλά!! Διότι πρέπει και να ξέρουν να διαβάζουν αλλά και να ξέρουν τι τους γίνεται!! Όπως είδες ανάποδα λειτούργησε και τώρα ο κοτζαμπάσης το φυσάει και δεν κρυώνει με τα «πρόχειρα άτυπα και προσωρινά» λασπόλουτρα που έφτιαξε και ήθελε να νομιμοποιηθούν ως εκ θαύματος!! Όσο για τα πρόσφατα «ανακοινωθέντα» που διάβασα και για τα «αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγω» θα λάβεις σύντομα και τις κατάλληλες «απαντήσεις»!!!


 
Read More »
Δραπέτευσες!!! - Του Σταύρου Κωστάρα  Δραπέτευσες!!! - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Πόσους συμβούλους έχετε στην Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Καχριμάνη;

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014, ο συνδυασμός του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ», εξέλεξε 6 συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Όμως, εδώ και περίπου 1 χρόνο, όπως μας πληροφορούν φίλοι και εχθροί σας, η "ομάδα" σας εμφανίζεται στο "γήπεδο" (βλέπε Περιφερειακό Συμβούλιο) κατά έναν παίχτη λιγότερο.
Ο νομοθέτης έχει προβλέψει την απαραίτητη "αλλαγή", όταν ένας παίχτης δεν τραβάει ή δεν έχει όρεξη να παίξει ομαδικά.

Έχει επίσης προβλέψει και τις ανάλογες ποινές, μέχρι και την κόκκινη κάρτα, στην περίπτωση που δεν τηρούνται οι κανόνες.

Εσείς σαν "κόουτς" θα χρησιμοποιήσετε αυτή σας τη δυνατότητα ή θεωρείτε σίγουρη τη "νίκη" σας, ακόμα και με έναν παίχτη λιγότερο;Read More »
Πόσους συμβούλους έχετε στην Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Καχριμάνη; Πόσους συμβούλους έχετε στην Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Καχριμάνη; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Ο «ΔΡΑΠΕΤΗΣ» ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017Θεωρώντας «αδυναμία» την «περιφρόνηση» κάποιων να απαντήσουν σε κατά καιρούς σχόλια - μπουρδολογίες – συκοφαντίες και υποδείξεις σχετικές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ( ΤΑ ) ο άνθρωπος που δραπέτευσε, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, με την ιδιότητα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Ηγουμενίτσας προκειμένου να αποφύγει την κατακραυγή των δημοτών από το Δήμο Φιλιατών «ξαναχτύπησε» με το τελευταίο δημοσίευμα αναμασώντας ξανά και ξανά τα ίδια επιχειρήματα. Η επιβράβευση των δημοτών της Ηγουμενίτσας, για την εμπειρία του και την προσφορά του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν άργησε να έρθει, στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών εξήλθε πρώτος από το τέλος. Είναι, απορίας άξιων, πως ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φιλιατών, και του πρώην Δήμου Σαγιάδας, που έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος, ανακαλύπτει εκ των υστέρων σκάνδαλα για θέματα που ο ίδιος είχε, την αρμοδιότητα να τα επιλύσει. Αλήθεια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και οι συνάδελφοί του δημοτικοί σύμβουλοι τι έχουν να πουν για όλα αυτά;

Ο συγγραφέας των επίμαχων άρθρων παρόλο που θήτευσε πολλά χρόνια στην ΤΑ δείχνει, με τα γραπτά του, ασχετοσύνη και αμέλεια που δεν είναι κατανοητή και βλάπτει, χωρίς λόγο και αιτία, την εικόνα του Δήμου καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που υπηρέτησαν και υπηρετούν το Δήμο και τους πολίτες του.

Αξιότιμε κ. πρώην Αντιδήμαρχε, εσείς ο ίδιος δεν ήσασταν ο «Νοικοκύρης» που είχατε αναλάβει να ξεχρεώσετε τις οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΗ και τελικά πετύχατε να συσσωρεύσετε χρέος εξακοσίων χιλιάδων 600.000,00 ευρώ που το παρέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή ( ΝΔΑ ), η οποία και το διευθέτησε, παρότι απειλήθηκε με γενική διακοπή ρεύματος εκ μέρους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Μήπως δεν ήσασταν εσείς που υπογράψατε και πολύ καλά κάνατε την σύμβαση για το αποχετευτικό στην έδρα του Δήμου; Το πράξατε αυτό γιατί γνωρίζετε ότι με βάση την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι υποχρεωτικό το αποχετευτικό δίκτυο σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων. Τώρα εμφανίζεστε να στεναχωριέστε γιατί οι δημότες, που θα το αξιοποιήσουν, θα κληθούν να καταβάλλουν για το τέλος αποχέτευσης το ανάλογο τίμημα το οποίο χάρι στις προσπάθειες της Νέας Δημοτικής Αρχής θα ανέρχεται στο ένα τρίτο του αρχικώς υπολογιζόμενου.


Τελικά θέλετε να λειτουργήσει το όλο έργο χωρίς οι πολίτες να «ξοδευτούν» όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία περί ανταποδοτικών τελών για τις υπηρεσίες Ύδρευση, Αποχέτευσης και Καθαριότητας. Μήπως τελικά θέλετε να οδηγήσετε τους πολίτες στο κίνημα « Του Δεν Πληρώνω» που τώρα καλούνται οι ίδιοι από τους πρωτεργάτες του να το πληρώσουν στο πολλαπλάσιο.

Μήπως δεν είσθε και εσείς ένας από αυτούς που με την υπογραφή σας μεταφέρατε στο Δήμο μας 14 υπαλλήλους από χρηματοδοτούμενα προγράμματα στερώντας τη δυνατότητα από το Δήμο να στελεχωθεί με εξιδεικευμένο προσωπικό.

Εσείς δεν είστε που αφήσατε απλήρωτους ( Προμηθευτές, Εργολάβους, Καθαρίστριες καθώς και αυτούς που εργάσθηκαν στη Γιορτή Τσιπούρας κ. α.). Ευτυχώς η αποπομπή σας, από το αξίωμα του Αντιδημάρχου Φιλιατών, ήρθε σύντομα από την δική σας Δημοτική Αρχή.

Όσο για τα καταγγελλόμενα έργα, που σύμφωνα με εσάς διπλοπληρώθηκαν και τριπλοπληρώθηκαν από την Νομαρχία Θεσπρωτίας και από το Δήμο Φιλιατών, σύντομα θα κληθείτε να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας καθώς και ποιοι Εργολάβοι και Αιρετοί τα οικειοποιήθηκαν

Όσον αφορά το χρέος, αφού ούτε στη θητεία σας δεν μπορέσατε να το μάθετε, δεν έχετε παρά να περιμένετε την αναμενόμενη απόφαση της Δικαιοσύνης για να το πληροφορηθείτε.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αναζητήστε τα πραγματικά δεδομένα καθώς και την ισχύουσα νομοθεσία και θα καταλήξετε εκεί που πρέπει. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε, δεν έχετε παρά να έρθετε στις αρμόδιες υπηρεσίες και να επισκεφτείτε την ΝΔΑ για να μάθετε.

Για τους < φωστήρες >, τους < προπονητές > , τους < σωτήρες > και τους < ξερόλες > ισχύει το < κρείττων του λαλείν το σιγάν >.


Read More »
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Ο «ΔΡΑΠΕΤΗΣ» ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Ο «ΔΡΑΠΕΤΗΣ» ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 53χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσωπικού εταιρείας παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας, σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε 53χρονος αλλοδαπός, εντοπίστηκαν εντός του φορτίου του επικαθήμενου (πλεκτά υφάσματα) τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο ανωτέρω οδηγός είχε σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Έκκληση του Δήμου Σουλίου για περιορισμό στην κατανάλωση πόσιμου νερού

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017


Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Σουλίου να περιορίσουν την κατανάλωση πόσιμου νερού μόνο για οικιακή χρήση και όχι για αρδευτικές ανάγκες, διότι λόγω παρατεταμένης ανομβρίας και υπερκατανάλωσης υπάρχει έλλειψη νερού. 
Από την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Σουλίου


 
Read More »
Έκκληση του Δήμου Σουλίου για περιορισμό στην κατανάλωση πόσιμου νερού Έκκληση του Δήμου Σουλίου για περιορισμό στην κατανάλωση πόσιμου νερού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, στο Νομό μας αλλά και πανελλαδικά, για μόνιμη και σταθερή εργασία και στηρίζει τις μορφές πάλης που έχουν επιλέξει για να μην περάσουν ακόμα 10.000 εργαζόμενοι στην ανεργία.

Καταγγέλλουμε όλο το μηχανισμό τρομοκράτησης που γίνεται προσπάθεια να στηθεί τις τελευταίες ώρες από δημάρχους, εισαγγελείς και κυβέρνηση, σε διάφορες περιοχές της χώρας, στο Πολύκαστρο στο Κιλκίς, στο δήμο Αλεξάνδρειας νομού Ημαθίας, στη Χίο, οι οποίοι χωρίς ίχνος ντροπής προχωρούν σε εκβιασμούς στους συμβασιούχους που παραμένουν στα αμαξοστάσια, και ζητάνε την αποχώρησή τους από τον χώρο ώστε να βγουν τα απορριμματοφόρα, σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε συλλήψεις, για να σπάσουν τις καταλήψεις των αγωνιζόμενων συμβασιούχων στους δήμους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. 
Μπροστά στον κίνδυνο των διώξεων από την μία και της ανεργίας από την άλλη, μόνος δρόμος είναι ο αγώνας μέχρι την νίκη. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Να πάρει τώρα πίσω τις απολύσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σταματήσει η τρομοκρατία. Νόμος είναι το δίκιο των εργατών.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ! 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Ασημένιο μετάλλιο για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων που διεξάχθηκε στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου η ομάδα σκυτάλη 4Χ400 Παίδων ( Παπαϊωάννου, Λιόντος , Ζάκκας , Κατσέλης ) κατέκτησε την 2 θέση και το Ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 3.27.07 .

Επίσης ο Ηλίας Κατσέλης στα 400 μέτρα κατέκτησε την 6 θέση με χρόνο 51.45 και ο Γιώργος Παπαϊωάννου κατέκτησε την 6 θέση στα 1500 μέτρα με χρόνο 4.16.31.Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 ( Βόλου Ελευθερία , Ντούμα Νεκταρία , Πάσχου Αγγελική, Νούση Μάτα) κατέκτησε την ένατη θέση με χρόνο 51.07 

Ο Σταύρος Ζάκκας στα 110 μέτρα εμπόδια κατέκτησε την 9 θέση με χρόνο 15.25 .

Η Μάτα Νούση κατέκτησε την 15 θέση στα 100 μέτρα 12.81

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες και στους προπονητές και σε όλη την ομάδα του ΠΡΩΤΕΑ.


Read More »
Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Ασημένιο μετάλλιο για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100 Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Ασημένιο μετάλλιο για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017
Φαίνεται πώς κάτι άλλαξε στο θέμα της καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Και αυτό συνέβη με την αντικατάσταση του προηγούμενου Αντιδημάρχου κ. Ηλία Λώλη με τον νέο Αντιδήμαρχο κ. Αποστόλη Τζώρτζη. 
Το θέμα της καθαριότητας στο Δήμο μας είναι θέμα τεράστιας σημασίας και για το λόγο αυτό το παρακολουθούμε σχολαστικά. 
Είναι απαίτηση όλων των Δημοτών για μια καθαρή πόλη. 
Για τον λόγο αυτό συχνά – πυκνά αναφερόμαστε στο θέμα αυτό. 


Με ιδιαίτερη λοιπόν ικανοποίηση σήμερα σημειώνουμε ότι ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας δίνει ολόκληρη το «είναι» του για να επιτύχει το καλύτερο και όντως έχει αποτελέσματα. 
Μάλιστα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, θα δοθεί λύση και στο πρόβλημα της μη αποκομμιδής των σκουπιδιών τα Σαββατοκύρια, κυρίως στην βιτρίνα του Δήμου, δηλαδή το παραλιακό μέτωπο. 
Με σεβασμό στις προσπάθειες και το έργο του κ. Τζώρτζη τον συγχαίρουμε και του συνιστούμε να μην εφησυχαστεί στις σημερινές επιτυχημένες δραστηριότητες του, που επαινούνται από όλους. 
Θα είμαστε δίπλα σου φίλε Τόλη, κυρίως για να σου υποδεικνύουμε τυχόν παραλείψεις σου.


 
Read More »
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και κατόπιν ενημέρωσης από τον Προϊστάμενο της οικείας υπηρεσίας για το κλείσιμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με το οποίο:

Ζητά άμεση παρέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές, που έχουν προκληθεί και να υπάρξει επαρκής φύλαξη στο μουσείο, καθώς δεν διαθέτει νυχτοφύλακες, όπως θα έπρεπε.


Τονίζει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ενόψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και εν αναμονή της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στην πόλη μας.

Τέλος ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης της υπηρεσίας, καθώς η υπηρεσία δεν μπορεί μόνη της, να προβεί σε αναθέσεις, για την αντιμετώπιση των ζημιών. 


 
Read More »
Ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για το επεισόδιο στο Δ.Σ. Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς και την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου Δήμου Φιλιατών Κων/νου Μποροδήμου, που στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου 19/6/2017, εξύβριζε συνεχώς με χυδαίες εκφράσεις τον πρόεδρο των Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σπύρο Υφαντή, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να δυναμιτίσει το κλίμα, να αποσυντονίσει την συζήτηση και να εμποδίσει τον πρόεδρο των Εργαζομένων να τοποθετηθεί για το θέμα των συμβασιούχων που βρίσκονται στον αέρα, μετά την απαράδεκτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Αυτό το γεγονός, που δεν είναι μεμονωμένο, δείχνει τo ποιόν του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, που θεωρεί εχθρικό οτιδήποτε έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων, εκφράζει μίσος απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στις διεκδίκησης των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά και αποκαλύπτει την αφοσίωση του και από την θέση του δημοτικού συμβούλου, στο βαθύ Αστικό κράτος και τους θεσμούς του.

Ευθύνη φέρουν τόσο ο Δήμαρχος Φιλιατών αλλά και η Δημοτική Αρχή συνολικά για την ανοχή που δείχνει σε τέτοια στοιχεία και συμπεριφορές.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στις απειλές, τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία των εκπροσώπων του αστικού κράτους, του κράτους του κεφαλαίου, δυναμώνοντας τo σωματείο τους, να βροντοφωνάξουμε καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 

Διαβάστε επίσης: Το Δ.Σ. Φιλιατών για το επεισόδιο με τον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


 
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για το επεισόδιο στο Δ.Σ. Φιλιατών Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για το επεισόδιο στο Δ.Σ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

65χρονος άφησε τη τελευταία του πνοή στη θάλασσα

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες εχτές, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» δήμου Πάργας , 65χρονος αλλοδαπός. 

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάργας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής. 

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάργας. 


 
Read More »
65χρονος άφησε τη τελευταία του πνοή στη θάλασσα 65χρονος άφησε τη τελευταία του πνοή στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017 Rating: 5

Σελίδες