Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΤο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει Εβδομάδα Πρόληψης της νόσου, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022, σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Μαρίνα Σπίροβα.
Το μελάνωμα, είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι περιβαλλοντικές μεταβολές, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αύξησαν σημαντικά τα κρούσματα μελανώματος, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.
Το 90% των μελανωμάτων όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα.
Πριν βγεις λοιπόν στον ήλιο, αυτό το καλοκαίρι, έλεγξε το δέρμα σου και τις ελιές σου!
Κλείσε ραντεβού στο τηλ 2665028666 για δωρεάν έλεγχο σπίλων, ενημερώσου και απόλαυσε τον ήλιο με ασφάλεια.

Read More »
Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Euroferry Olympia: Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Euroferry Olympia: Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς


Σχεδόν τρεις μήνες συμπληρώνονται από την τραγωδία της πυρκαγιάς στο πλοίο Euroferry Olympia, λίγο έξω από την Ηγουμενίτσα, από την οποία και 11 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ανεξιχνίαστα.
Οι συγγενείς των θυμάτων, πραγματοποιούν δικαστικό αγώνα προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για το χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.
Ο Ηλίας Γεροντιδάκης και η Βένια Μπεκιάρη έχασαν στις 18 Φεβρουαρίου δύο αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι δύο μέλη των 11 οικογενειών που ζουν μέσα στο πένθος. Έχουν περάσει σχεδόν 2,5 μήνες από τη στιγμή που το πλοίο Euroferry Olympia τυλίχτηκε στις φλόγες και απανθρακώθηκαν 11 άνθρωποι.
Τις πρώτες ημέρες θεωρούνταν αγνοούμενοι αλλά όλοι, λίγο ή πολύ, γνώριζαν την αλήθεια. Ήξεραν πως οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί ήταν μηδαμινές. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει ξεκινήσει ένα τεράστιος δικαστικός αγώνας, καθώς οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που είδαν τα οχήματά τους να καταστρέφονται, διεκδικούν αποζημιώσεις. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαδικασίας, οι δικοί τους δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η στάση των εταιρειών που πραγματοποιούν τέτοια ταξίδια. Για να μην θρηνήσει ποτέ ξανά κανείς κανέναν. Κανέναν σύζυγο, πατέρα, θείο και ξάδερφο.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα
Τα πρώτα ευρήματα των τριών πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας- που συνεργάζονται με τους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών και προσπαθούν να συντάξουν ένα τελικό πόρισμα για το πως ξεκίνησε η φωτιά- είναι ξεκάθαρα: βραχυκύκλωμα στα σημεία όπου λαμβάνουν ρεύμα τα φορτηγά ψυγεία.
Τα πρώτα ευρήματα στηρίζουν ακριβώς αυτά που είχαν καταγγείλει οι οδηγοί και οι συγγενείς τους, λίγο μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και των ερευνών για τους αγνοούμενους.
Το πλοίο, βάσει των πρώτων στοιχείων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ήταν κακοσυντηρημένο, δεν είχαν γίνει τα απαραίτητα ενώ η πυρασφάλεια δεν λειτούργησε σωστά.Γιατί ήταν ορισμένοι οδηγοί μέσα στα γκαράζ ενώ αυτό απαγορεύεται;
Γιατί δεν απομακρύνθηκαν; Έγινε έλεγχος σε όλα τα γκαράζ για να φύγουν όλοι από τα σημεία και να μεταφερθούν στις καμπίνες τους;
Ήταν καλές οι συνθήκες υγιεινής μέσα στο πλοίο;
Πόσο γρήγορα εκκενώθηκε το πλοίο και πως λειτούργησε το προσωπικό;
Αυτά τα ερωτήματα χρήζουν άμεσης απάντησης, μίας απάντησης που θα δοθεί στο δικαστήριο. Με κάθε τρόπο.

«Η φωτιά δεν ξεκίνησε από κάποιο φορτηγό…»
Ο Ηλίας Γεροντιδάκης, οδηγός φορτηγού και ο ίδιος, έχασε τον πατέρα του, μέσα στο πλοίο.
«Φυσικά και θέλουμε δικαίωση. Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από κάποιο φορτηγό όπως έλεγαν στην αρχή αλλά από βραχυκύκλωμα στα σημεία που παίρνουν ρεύμα τα φορτηγά ψυγεία», είπε στον ΣΚΑΙ από την Ολλανδία, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή για επαγγελματικούς λόγους.
«Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στο δικαστήριο και να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Χάθηκαν άνθρωποι», επισήμανε ο άνδρας, ο οποίος βίωσε την απώλεια του πατέρα του μέσα στο πλοίο της εταιρείας Grimaldi.
H Βένια Μπεκιάρη έζησε αρκετές ημέρες με την αγωνία αν είναι ζωντανός ο σύζυγός της Νίκος. Ήταν στη λίστα των αγνοουμένων. Η ίδια πλέον σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση προσπαθεί να δικαιωθεί.
«Αυτό που θέλουμε είναι μόνο η αλήθεια», ήταν τα λίγα λόγια που της απέσπασα καθώς το σοκ της απώλειας και ο πόνος δεν ξεπερνιούνται εύκολα.
O δικηγόρος, Μιχάλης Μαρκουλάκος, εκπροσωπεί οικογένειες των θυμάτων αλλά και μέλη του πληρώματος του πλοίου που έχουν καταγωγή από την Ελλάδα.
Σχετικά με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων εξήγησε στον ΣΚΑΙ: «Ήδη οι διορισμένοι από εμάς τεχνικοί σύμβουλοι έχουν εντοπίσει τα pillars τα οποία εμφανίζουν βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωσης ρεύματος. Από αυτό προκύπτει ότι μάλλον από εκεί πέρασε η φωτιά. Πρέπει να μας αποδοθούν και άλλα στοιχεία, όπως είναι τα βίντεο και το μαύρο κουτί. Πρέπει να μας δοθούν τα στοιχεία για να φτιαχτεί το τελικό πόρισμα. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα από τα γκαράζ του πλοίου».
Σύμφωνα με τον ποινικολόγο «οι οικογένειες των νεκρών, οι οδηγοί και όσοι κινδύνευσαν ζητούν να λάβουν χρηματική αποζημίωση. Το ατυχήματα στην πραγματικότητα ήταν προβλεπόμενο ότι θα συμβεί. Οι συνθήκες και η κατάσταση στο καράβι ήταν κακή. Ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί. Το πιο σημαντικό πλέον είναι το μαύρο κουτί του πλοίου αλλά και το βίντεο.
Η εταιρεία Grimaldi πάντως έχει ορίσει και δικούς της τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ανεξάρτητη και διαφορετική έρευνα για το τι πήγε λάθος και οδηγηθήκαμε σε αυτή την τραγωδία.
Read More »
Euroferry Olympia: Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς Euroferry Olympia: Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Επανέρχεται ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου Θυσίας Σουλιωτών

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Επανέρχεται ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου Θυσίας ΣουλιωτώνΟ Δήμος Σουλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων των “Εορτών Σουλίου 2022”, την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Μαΐου 2022 διοργανώνει τον: «9ο Ορεινό αγώνα δρόμου Θυσίας Σουλιωτών» (απόστασης 10 χλμ. και θετικής υψομετρικής ανάβασης 550 μ.).

«Ένας τέτοιος αγώνας δρόμου δεν είναι απλός και εθιμοτυπικός. Δεν είναι μια διαδρομή που πλαισιώνει εορταστικές εκδηλώσεις. Είναι ιστορία, είναι περιβάλλον, είναι πολιτισμός, είναι άθληση.

Οι ορεσίβιοι και σκληροτράχηλοι πρόγονοί μας, που κατοικούσαν στα απόκρημνα βουνά του Σουλίου, δεν ήταν ένας συνηθισμένος λαός. Ήταν αδούλωτος ελεύθερος, αγωνιστής ασυμβίβαστος με την σκλαβιά και το θάνατο.

Τα νερά του Αχέροντα που κυλούσαν στα «πόδια» τους, γι αυτούς δεν ήταν «κουβαλητές» ψυχών προς την Αχερουσία λίμνη.

Οι Σουλιώτες ήταν κόντρα στην ροή αυτή. Αυτοί ανέβαιναν προς τα πάνω, στα δύσκολα, στα ηρωικά μονοπάτια της ιστορίας και της αθανασίας στις κορφές των βουνών παρέα με τους αετούς».

Δηλώσεις Συμμετοχής Εδώ
Read More »
Επανέρχεται ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου Θυσίας Σουλιωτών Επανέρχεται ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου Θυσίας Σουλιωτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Κλειστή για δύο ώρες η Εγνατία Οδός σε τούνελ της Παραμυθιάς μετά από "τροχαίο" που ήταν… άσκηση!

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Κλειστή για δύο ώρες η Εγνατία Οδός σε τούνελ της Παραμυθιάς μετά από "τροχαίο" που ήταν… άσκηση! 


Κλειστή και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας παρέμεινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 02:00 το πρωί της Πέμπτης, η Εγνατία οδός, από το ύψος του Ανισόπεδου κόμβου Νεοχωρίου, μέχρι και τον Ημικόμβο Ελευθεροχωρίου, καθώς σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στη σήραγγα της Παραμυθιάς, όταν οδηγός ΙΧ, που κινούνταν μέσα στη σήραγγα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα τοιχώματα της σήραγγας και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε με τον οδηγό εγκλωβισμένο στο όχημά του.


Επιπλέον, τέσσερα οχήματα που κινούνταν στον ίδιο κλάδο κυκλοφορίας εισήλθαν διαδοχικά στη σήραγγα πριν γίνει αντιληπτό το ατύχημα από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας. Τα οχήματα σταμάτησαν λίγα μέτρα πιο πίσω από το σημείο του ατυχήματος και οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες τους από άγνοια του κινδύνου που διέτρεχαν δεν εγκατέλειψαν άμεσα τον χώρο και τα οχήματά τους. Ένας εξ αυτών έκανε χρήση ενός εκ των SOS τηλεφώνων της σήραγγας.


Στον κινητήρα του οχήματος που προσέκρουσε άρχισε να βγαίνει έντονος καπνός και μόνο τότε άρχισε η προσπάθεια των επιβατών των άλλων οχημάτων να διαφύγουν. Ο οδηγός ενός εκ των άλλων τεσσάρων ΙΧ κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ένας συνοδηγός με πυροσβεστήρα προσπάθησε να βοηθήσει τον εγκλωβισμένο οδηγό.


Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο του ατυχήματος, έφτασαν οι ομάδες άμεσης επέμβασης της Εγνατίας Οδού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Κλιμάκιο Παραμυθιάς), το ΕΚΑΒ, η Τροχαία Ηγουμενίτσας και άρχισε η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού του οδηγού, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου, ενώ η κυκλοφορία εξετράπη μέσω του επαρχιακού δικτύου.


Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
Read More »
Κλειστή για δύο ώρες η Εγνατία Οδός σε τούνελ της Παραμυθιάς μετά από "τροχαίο" που ήταν… άσκηση! Κλειστή για δύο ώρες η Εγνατία Οδός σε τούνελ της Παραμυθιάς μετά από "τροχαίο" που ήταν… άσκηση! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Κάτσης: “Με υπογραφή ΝΔ η κατάρρευση της κτηνοτροφίας”

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Κάτσης: “Με υπογραφή ΝΔ η κατάρρευση της κτηνοτροφίας”


Ένας ολόκληρος κλάδος, αυτός της ζωικής παραγωγής της χώρας, υφίσταται ανυπολόγιστου μεγέθους συνέπειες από τις επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν πρόκειται μόνο για τη φτωχοποίηση των κτηνοτρόφων, αλλά και για ένα σοβαρό πλήγμα στην επιβίωση της ορεινής και νησιωτικής ελληνικής υπαίθρου, ακόμη και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
Την ώρα που οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας μας, στο σύνολό τους, νιώθουν τη θηλιά να σφίγγει απειλητικά, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και των τιμών στην ενέργεια, όλες οι παρεμβάσεις που υιοθέτησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρουσιάζοντάς τες σαν στήριξη του κλάδου, αποτελούν κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό.
Η μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών, από 13% σε 6%, δεν έχει κανένα τελικό οικονομικό όφελος για τους κτηνοτρόφους, η δε έκτακτη ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών με τον συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί του κύκλου εργασιών του έτους 2021, δίκαια χαρακτηρίζεται από τους κτηνοτρόφους και τους φορείς τους σαν “ψίχουλα, ελεημοσύνη και φιλοδώρημα”, αφού για όσους κτηνοτρόφους την έλαβαν, τα ποσά δεν φτάνουν για ζωοτροφές ούτε για 5 μέρες!
Όσο γι΄ αυτούς που διατηρούν μικτές γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και τους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους της χώρας, η τιμωρία ήρθε από το ΥπΑΑΤ και δεν έλαβαν καμία απολύτως ενίσχυση!
Η συνδεδεμένη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας (γάλα), πληρώθηκε μεν, αλλά με λανθασμένη απεικόνιση των κιλών στον ΕΛΓΟ! Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν απλήρωτοι πάμπολλοι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι, αλλά και να τιμωρηθούν κιόλας, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ επέβαλε ακόμα και ποινές! Οι παραγωγοί χοιρινού θυμούνται ακόμη ότι αποκλείστηκαν σε ποσοστό 30% από την έκτακτη ενίσχυση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Όσο για τη βοοτροφία, η στήριξη της εγχώριας παραγωγής είναι ανύπαρκτη. Οι δε αιγοπροβατοτρόφοι είδαν το Πάσχα να σφάζονται στην Ελλάδα αμνοερίφια που προέρχονται από χώρες της ΕΕ με μπλε σφραγίδα!
Άγνωστο παραμένει ακόμη τι άλλο μπορεί να συμβεί με τη σφραγίδα της Κυβέρνησης ΝΔ που θα αφήσει χωρίς εισόδημα χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους, και θα οδηγήσει την κτηνοτροφία στη καθολική κατάρρευση. Τουλάχιστον θα συμμαζέψουν -έστω και στο και πέντε - το διαφαινόμενο μπάχαλο στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022.
Η κατάρρευση της κτηνοτροφίας που συντελείται λόγω των κυβερνητικών επιλογών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη και της Αν. Τομεάρχη Ολ. Τελιγιορίδου, η οποία συνυπογράφεται από 28 ακόμη βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και του Μάριου Κάτση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Αθήνα, 11 Μαΐου 2022
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: «Ελλιπής και ανεπαρκής η έως τώρα στήριξη της κτηνοτροφίας»

Όλες οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας μας βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω των αυξήσεων, κυρίως, της τιμής των ζωοτροφών αλλά και των τιμών στην ενέργεια. Η αύξηση αυτή στις τιμές όλων των κύριων συντελεστών της ζωικής παραγωγής συνεχίζεται αμείωτη για πάνω από ένα χρόνο αλλά και συνεχώς διογκώνεται εξαιτίας της πρόσφατης διατάραξη της αγοράς που προκαλεί η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Τα έως τώρα μέτρα που υιοθέτησε η Κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και κρίνονται ήδη ως παντελώς ανεπαρκή να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων οδηγώντας την κτηνοτροφία σε οικονομικό αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα, η μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών, από 13% σε 6%, δεν έχει κανένα τελικό οικονομικό όφελος για τους κτηνοτρόφους, από τη στιγμή που οι κτηνοτρόφοι ανήκουν σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και τα ποσοστά του ΦΠΑ των εκροών των παραγωγών (γάλα και κρέας) μέχρι τον τελικό καταναλωτή, δεν έχουν μειωθεί.
Όσον αφορά στην έκτακτη ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών με τον συντελεστή δύο τοις εκατό το (2%) επί του κύκλου εργασιών του έτους 2021 που θεσπίστηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθ. 600/102813/2022 (ΦΕΚ 1852/Β/14-4-2022) «Χορήγηση ενίσχυσης στους Κτηνοτρόφους σε όλη την Επικράτεια σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 4919/2022 (Α΄71)» αυτή δεν δόθηκε σε πλήθος κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αφού δεν συμπεριλήφθηκαν οι μικτές γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τις οποίες λειτουργούν πολλές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και κυρίως αυτές που συμπεριλαμβάνουν την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών αλλά και εξαιρέθηκαν οι πτηνοτρόφοι και χοιροτρόφοι της χώρας αφού ως κλάδοι δε λαμβάνουν επιδοτήσεις και δεν πληρούν το κριτήριο της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ). Σαν να μην έφτανε όμως ο αποκλεισμός από την ενίσχυση μεγάλου μέρους των κτηνοτρόφων ακόμη και το συνολικό ποσό πίστωσης που αποδόθηκε εντέλει στους κτηνοτρόφους υπολείπεται σημαντικά, περίπου 20% του προβλεπόμενου προϋπολογισμού. Εντέλει, η κατ' ευφημισμόν ειδική ενίσχυση που είδαν οι κτηνοτρόφοι που δεν αποκλείστηκαν ήταν τόσο χαμηλή που χαρακτηρίζεται από τους κτηνοτρόφους και τους φορείς τους σαν ψίχουλα, ελεημοσύνη και φιλοδώρημα, αφού δεν αντιστοιχούν ούτε για αγορά ζωοτροφών για 5 μέρες!
Πέραν όμως των δομικών προβλημάτων, αστοχιών και λαθών στην πληρωμή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις που δόθηκαν στη ζωική παραγωγή, υπήρξε εξίσου κάκιστη πληρωμή. Στη δε συνδεδεμένη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας (γάλα), όχι μόνο έμειναν απλήρωτοι πάμπολλοι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι, αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους επέβαλε και ποινή. Συγκεκριμένα, για την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων, όπως καταγγέλλεται, ενώ οι κανονικές παραδόσεις γάλακτος των κτηνοτρόφων φαίνονται στο σύστημα “Άρτεμις” οι ποσότητες αυτές δεν εμφανίζονται στον ΕΛΓΟ- “Δήμητρα”. Αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να εμφανίζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν παρέδωσαν τις προβλεπόμενες ποσότητες γάλακτος, με συνέπεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ είτε να μην πληρώνει καθόλου τους παραγωγούς, είτε να τους πληρώνει με μειωμένη ενίσχυση, αλλά και να τους επιβάλλει ποινή, λόγω της λανθασμένης απεικόνισης των κιλών στον ΕΛΓΟ.
Τέλος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το 30% των παραγωγών χοιρινού αποκλείστηκε από τις έκτακτη ενίσχυση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ενώ στην βοοτροφία δεν υπάρχει προσανατολισμός για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής.
Πέρα όμως από τις πληρωμές που αφορούν τη κτηνοτροφία, η Κυβέρνηση της ΝΔ σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κτηνοτροφία, με το γιγαντωμένο κόστος παραγωγής, όχι μόνο δεν «χτύπησε» τις ελληνοποιήσεις, όπως ψευδώς διατυμπάνιζε πως θα κάνει, αλλά αντίθετα με τις θεσμικές κινήσεις της, τις νομιμοποίησε βαφτίζοντας ως ελληνικά τα εισαγόμενα αμνοερίφια. Η νομιμοποίηση των ελληνοποιήσεων για ζώα που οδηγήθηκαν για σφαγή στη χώρα μας έγινε με απόφαση σήμανσης με μπλε σφραγίδα, στα αμνοερίφια που προέρχονται από χώρες της ΕΕ και σφάζονται άμεσα στην Ελλάδα, εις βάρος των κτηνοτρόφων μας.

Επειδή οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και ζωοτροφές είναι ανεξέλεγκτες με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και να έχει φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση τον κτηνοτροφικό κλάδο.
Επειδή όλα τα εξαγγελθέντα έως σήμερα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης βρίθουν αστοχιών, εξαιρέσεων και αποκλεισμών ακόμη και ολόκληρων κλάδων της κτηνοτροφίας και τούτο οφείλεται αποκλειστικά στον πρόχειρο, παντελώς κατώτερο των περιστάσεων και λανθασμένο σχεδιασμό της Κυβέρνησης
Επειδή ακόμη και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις της ζωικής παραγωγής η σωρεία αποκλεισμών και τα σφάλματα που παρατηρήθηκαν στην πληρωμή οφείλονται αποκλειστικά στην και σε τούτο λανθασμένη διαχείριση από την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ
Επειδή τόσο η μείωση της αγοραστικής δύναμης του παραγωγού όσο και οι αθρόες εισαγωγές, άφησαν χωρίς εισόδημα χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους
Επειδή με όλα τα παραπάνω ελλοχεύει και αυξάνεται διαρκώς ο κίνδυνος κατάρρευσης της κτηνοτροφίας

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σκοπεύει και αν ναι πότε να διορθώσει τα σφάλματα και παραλείψεις που οδήγησαν σε αποκλεισμούς και εξαιρέσεις στην έκτακτη ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών με τον συντελεστή δύο τοις εκατό το (2%) επί του κύκλου εργασιών του έτους 2021;
Προτίθεται και αν ναι πότε να διορθώσει τα σφάλματα και παραλείψεις που οδήγησαν σε αποκλεισμούς και εξαιρέσεις στην καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων της ζωικής παραγωγής;
Ποια επιπλέον έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σχεδιάζει ούτως ώστε να στηρίξει γενναία και άμεσα την κτηνοτροφία της χώρας;
Read More »
Κάτσης: “Με υπογραφή ΝΔ η κατάρρευση της κτηνοτροφίας” Κάτσης: “Με υπογραφή ΝΔ η κατάρρευση της κτηνοτροφίας” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης»

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης»


Στο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησε την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΑΒΓΟ» και με την πολύτιμη υποστήριξη των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σμύρνη του 1922, όπου οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το χρονικό του ξεριζωμού και τις στιγμές που συγκλόνισαν την ιστορία μας, παρουσιάζοντας στο τέλος σε ευρύ κοινό ένα δρώμενο γνώσης, ευαισθητοποίησης και στοχασμού για τον Ελληνισμό.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με σεβασμό στην ιστορική μας παρακαταθήκη, συνεχίζουμε να τιμούμε τις ιστορικές μας μνήμες και να στηρίζουμε κάθε δραστηριότητα που προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία του Έθνους μας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης» Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Ευχαριστίες Θεσπρωτού προς την Αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας και την Τροχαία

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022
Ευχαριστίες Θεσπρωτού προς την Αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας και την ΤροχαίαΗ διοίκηση της ΠΑΕ Θεσπρωτός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Ιωάννη Παππά, και τα στελέχη της Αστυνομικής διεύθυνσης, τον διοικητή του Α.Τ Ηγουμενίτσας κ. Πέτρο Μητσέλο, καθώς επίσης και τον κ. Στράτο Ανεστίδη, διοικητή Τροχαίας, για την άψογη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή όλων των εντός έδρας αγώνων του Θεσπρωτού κατά τη φετινή περίοδο.
Read More »
Ευχαριστίες Θεσπρωτού προς την Αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας και την Τροχαία Ευχαριστίες Θεσπρωτού προς την Αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας και την Τροχαία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Σελίδες