https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων


Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου:
-Άποψή μου είναι ότι τα κόμματα δεν πρέπει να επιβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες τις επιλογές τους αλλά οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα για τις υποψηφιότητες. Από την άλλη μεριά, προφανώς και δεν μπορούμε να διώξουμε τα κόμματα από την Αυτοδιοίκηση γιατί οι τοπικές υποθέσεις και οι τοπικοί σχεδιασμοί είναι μια διεργασία πολιτική, είναι αντικείμενο πολιτικής έμπνευσης και οράματος. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία της λογικής. Και η ισορροπία αυτή δημιουργείται μέσα από τις συγκλίσεις. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος των συγκλίσεων, των συναινέσεων και των κοινών στόχων. Μέσα από την Αυτοδιοίκηση μπορούμε να κινηθούμε στο χώρο της πολιτικής μετριοπάθειας και του πραγματισμού, να αφήσουμε λίγο στην άκρη την κομματική αντιπαράθεση και να εστιάσουμε σε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Από τη στιγμή για παράδειγμα που έχουμε κοινούς στόχους, για ορισμένα θέματα που αφορούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας, μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε μεταξύ μας άνθρωποι που ξεκινούν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.
-Δεν μηδενίζω το έργο κανενός. Ο καθένας που ασχολείται με τα κοινά βάζει το δικό του μικρό ή μεγαλύτερο λιθαράκι. Όμως εδώ, τα τελευταία χρόνια έχουμε μια «κουρασμένη» Δημοτική Αρχή που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων κατώτερη των περιστάσεων. Στην πράξη τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά. «Πράττε μεγάλα, μη υποσχόμενος μεγάλα», είχε πει στην αρχαιότητα ο Πυθαγόρας. Εδώ αποδείχθηκε το αντίθετο. Υπήρξαν μεγάλες υποσχέσεις και προσδοκίες αλλά λίγα είναι αυτά που έγιναν. Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε περισσότερα για το πώς εμείς βλέπουμε ότι μπορούμε να βγούμε απ’αυτή την κατάσταση.
-Η ερώτηση αν μπορεί σε ένα Δήμο να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι δυο πρόσωπα που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, είναι μια ερώτηση που μας βγάζει εκτός του πλαισίου της Αυτοδιοίκησης. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ακόμη και αν τα κόμματα στηρίζουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες, δεν είναι εκλογές μεταξύ κομμάτων. Είναι εκλογές που συγκρίνονται υποψήφιοι Δήμαρχοι, Συνδυασμοί, τοπικά προγράμματα και η ικανότητα να υλοποιείς τις δεσμεύσεις σου. Τα ερωτήματα που τίθεται είναι ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος έχει όραμα και γνώσεις και ποιός μπορεί να κάνει τη δουλειά καλύτερα από τους άλλους για τα τοπικά θέματα

Read More »
Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ»

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ»

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας, που δεν θα υπονομεύουν την ανθρώπινη ζωή για τα κέρδη των εφοπλιστών, ζητούν η ΠΕΜΕΝ και ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», καταγγέλλοντας τα εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας «ΜΙΝΟΑΝ LINES».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΕΜΕΝ:
«Σοβαρό πρόβλημα στις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών προκύπτει στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ" της ναυτιλιακής εταιρείας "ΜΙΝΟΑΝ LINES SHIPPING S.A", που εφαρμόζει από τις 11 Ιούνη, συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του και την προσέγγιση στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα το πλοίο με βάση τα δρομολόγιά του από τις 11 Ιούνη αναχωρεί από το Brindisi της Ιταλίας στις 22.00 και έχει άφιξη στην Κέρκυρα στις 5.00 με αναχώρηση στις 5.30, άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 6.30 με αναχώρηση στις 14.00 και άφιξη στο Brindisi στις 20.00, με αναχώρηση στις 22.00, επαναλαμβάνοντας το ίδιο δρομολόγιο.
Μόνο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πλοίο παραμένει για διάστημα περίπου 7.30 ώρες, όπου σε αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, επισκευές βλαβών, παραλαβής καυσίμων και λιπαντικών, τροφοδοσίας πλοίου.
Στα υπόλοιπα λιμάνια, με βάση το χρονικό διάστημα παραμονής, εκτελούνται μόνο οι φορτοεκφορτώσεις του.
Οι αφιξοαναχωρήσεις που διαμορφώνονται με βάση τα δρομολόγια, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στους επικεφαλής επιστασιών, που είναι απαραίτητη η παρουσία τους στους χώρους εργασίας.
Οι ανωτέρω συνθήκες εργασίας με τα εξαντλητικά δρομολόγια, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια και προστασία της ζωής των ναυτεργατών, των επιβαινόντων».
Read More »
Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

4 υπέροχοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
4 υπέροχοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ήπειρο


Πόλεις με ατμόσφαιρα νησιού, δροσερά ορεινά χωριά, κάστρα, ποτάμια και φανταστικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά - Τέσσερις καλοκαιρινοί προορισμοί της Ηπείρου υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες και εκπλήξεις.
Από μια ατελείωτη ακτογραμμή με εξωτικές παραλίες μέχρι πανέμορφα ορεινά χωριά και μυθικά ποτάμια, η Ήπειρος έχει πολλά για να σας δελεάσει και το καλοκαίρι. Σε αυτόν τον ξεχωριστό τόπο, μπορείτε να χαρείτε τις ομορφιές του βουνού, να απολαύσετε μαγευτικές διαδρομές στη φύση, να δροσιστείτε σε φυσικές πισίνες και ποτάμια, αλλά και να κολυμπήσετε σε υπέροχες παραλίες που φλερτάρουν με το Ιόνιο.
Οι προορισμοί πολλοί και διαφορετικοί. Ανάλογα με τη διάθεση, το γούστο και τον χρόνο σας, μπορείτε να κάνετε πολλές στάσεις σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Ήπειρο. Εδώ σας προτείνουμε 4 τοπ παραθαλάσσιους αλλά και ορεινούς προορισμούς που υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες.

Πρέβεζα: Γεμάτη εκπλήξεις


Η Πρέβεζα, στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, είναι μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού και πλούσια ιστορία, που θα σας δελεάσει με τις δαντελωτές ακτές της, τα τοπία της και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της. Aπέχει από την Αθήνα περίπου τέσσερις ώρες, χάρη στην Ιόνια Οδό, και άλλες τόσες από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που την κάνει ιδανικό προορισμό ακόμα και για Σαββατοκύριακο. Αφού κάνετε τις βόλτες σας στον πεζόδρομο της παραλίας και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, πιάστε τραπέζι σε ένα από τα ουζερί και μεζεδοπωλεία για να δοκιμάσετε γαρίδες Αμβρακικού, σαρδέλες, κουτσομούρες και αυγοτάραχο, μαζί με τοπικό ούζο και ηπειρώτικο τσίπουρο.


Στην Πρέβεζα θα βρείτε όλων των ειδών τις παραλίες, όλες μέσα στο πράσινο. Η πιο διάσημη παραλία είναι το Μονολίθι. Η χρυσαφένια αμμουδιά της εκτείνεται σε μήκος 22 χλμ! Η Κυανή Ακτή, το Αλωνάκι, το Κανάλι, η Καστροσυκιά, η Λυγιά, ο Βράχος και η Λούτσα είναι μερικές ακόμη από τις υπέροχες παραλίες της περιοχής. Εάν σας ενδιαφέρει η ιστορία, επισκεφθείτε την Αρχαία Νικόπολη, 7 χλμ. βόρεια από την Πρέβεζα. Αυτός ο απέραντος αρχαιολογικός χώρος είναι το σπουδαιότερο αξιοθέατο της περιοχής. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας και μια επίσκεψη στο σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα (42 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας). Ο Αχέροντας, ο μυθικός ποταμός της Ηπείρου, που διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κάποιος που αγαπά τη φύση. Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ο ποταμός εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά της Πρέβεζας.

Πάργα: Η κοσμοπολίτικηΣε απόσταση 60 χλμ. από την Πρέβεζα, η Πάργα είναι μια χρωματιστή πόλη που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το νησάκι της Παναγιάς, προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου, η φημισμένη ναυτική πολιτεία θα σας κλέψει σίγουρα την καρδιά. Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και ανηφορίστε στο κάστρο για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στο Ιόνιο. Ακόμα και κολυμπώντας μπορείτε να πάτε στο καταπράσινο νησάκι της Παναγίας, απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, το οποίο οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το γραφικό καμπαναριό που βρίσκεται εκεί


Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Εντός της πόλης συναντά κάποιος το Κρυονέρι, ενώ δίπλα ακριβώς προς τα ανατολικά βρίσκεται το Πίσω Κρυονέρι. Στα δυτικά της Πάργας εκτείνεται η ίσως πιο γνωστή παραλία της περιοχής, ο Βάλτος. Στα ανατολικά, 3 χλμ. έξω από την πόλη, υπάρχει η παραλία Λίχνος, η οποία έχει και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια. Περίπου 6 χλμ. ανατολικά από την Πάργα, μετά τον υδροβιότοπο του Καλοδικίου, υπάρχει ο Αϊ Γιαννάκης, ενώ κοντά στο χωριό Αγιά θα συναντήσετε το μαγευτικό κόλπο Σαρακήνικο. Άγιος Σώστης, Σπαρτίλα και Πωγωνιά είναι μερικές ακόμη από τις παραλίες που αξίζει να δείτε, αν υπάρχει η δυνατότητα σκάφους.

Σύβοτα: Με εξωτικό αέρα


Το καταπράσινο τοπίο, οι εξωτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, το γραφικό λιμανάκι και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο κάνουν τα Σύβοτα να σφύζουν από ζωή κάθε καλοκαίρι. Χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο, στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για απολαυστικές καλοκαιρινές διακοπές. Τα πρωινά, το κέντρο του οικισμού σφύζει από ζωή, με τον κόσμο να απολαμβάνει τον καφέ του δίπλα στη θάλασσα με θέα τα κότερα που είναι αραγμένα στο λιμανάκι. Εδώ θα βρείτε πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό


Παραλία-σταρ της περιοχής η παραδεισένια Μπέλα Βράκα, που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους. Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι το ροζ χρώμα της άμμου που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής. Η άλλη διάσημη και εξωτική παραλία που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Πισίνα που βρίσκεται στο νησάκι του Μούρτου (η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καΐκι ή σκάφος). Τα νερά της είναι τόσο τιρκουάζ και τόσο διάφανα, που σε κάνουν να νιώθεις ότι κολυμπάς σε μια πισίνα της φύσης. Ανάμεσα από τα Σύβοτα και την Πέρδικα σάς περιμένουν δύο ακόμη υπέροχες παραλίες: η Μικρή και η Μέγα Άμμος.

Ζαγοροχώρια: Καλοκαίρι στο βουνό


Μπορεί να αποτελούν φημισμένο χειμερινό προορισμό, ωστόσο τα Ζαγοροχώρια είναι υπέροχα και το καλοκαίρι. Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει μαγευτικές διαδρομές στην ορεινή φύση, να χαλαρώσει σε πέτρινες πλατείες, αλλά και να βουτήξει σε φυσικές πισίνες και ποτάμια. Στο δρόμο από το Μεγάλο προς το Μικρό Πάπιγκο επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στο ρέμα του Ρογκοβού και στις μικρές φυσικές πισίνες που ονομάζονται Κολυμπήθρες (οι ντόπιοι τις λένε «οβίρες»). Πρόκειται για κοιλώματα που σχηματίστηκαν από τη φυσική ροή τού νερού του ρέματος και μοιάζουν με μικρές λιμνούλες. Το καλοκαίρι προσφέρονται για δροσιστικές βουτιές και ηλιοθεραπεία στις λείες σχιστολιθικές πλάκες.Για τους περιπετειώδεις υπάρχει και η επιλογή για δροσερές βουτιές ή δραστηριότητες όπως rafting. Ο Βοϊδομάτης με τα κρυστάλλινα νερά, που έχουν σταθερή θερμοκρασία 4 C°, θεωρείται ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης και είναι ιδανικός για αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν το rafting. Για τους φυσιολάτρες, το φαράγγι του Βίκου είναι η απόλυτη ατραξιόν στο Ζαγόρι. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να διασχίσετε το διάσημο φαράγγι - πάντα, βέβαια, με τη συντροφιά έμπειρου συνοδού. Θα κοπιάσετε (η διάρκεια της διαδρομής είναι τουλάχιστον 5 ώρες), αλλά θα ανταμειφθείτε με εικόνες απίστευτης ομορφιάς.

 

Read More »
4 υπέροχοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ήπειρο 4 υπέροχοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Το 1o Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς γιορτάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023

Το 1o Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς γιορτάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς


Read More »
Το 1o Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς γιορτάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς Το 1o Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς γιορτάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

ΕΠΑ.Σ.: Από σήμερα οι αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 30 ειδικότητες αιχμής

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
ΕΠΑ.Σ.: Από σήμερα οι αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 30 ειδικότητες αιχμήςΞεκινάει σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 15:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2023-24, σε 30 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας βάσει επικαιροποιημένων οδηγών κατάρτισης.

Οκτώ ειδικότητες εξ αυτών έχουν εμπλουτιστεί θεματικά και γνωστικά στο πλαίσιο καλλιέργειας πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας:

Τεχνίτης ηλεκτρολογικών εργασιών και ανελκυστήρων
Τεχνίτης Μηχανών και Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού Αυτοκινήτου
Τεχνίτης έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών και εγκαταστάσεων
Τεχνίτης Εργαλειομηχανών (CNC)
Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού Αυτοκινήτου
Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας
Τεχνίτης Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων
Τεχνίτης Αερίων Καυσίμων.Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15 – 29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1994-2008) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 104,52 ευρώ την εβδομάδα για 2 έτη (4 εξάμηνα).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο →Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) της ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).

Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη Σχολή.

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλισηΦοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματαΕκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικόΛαμβάνουν επίδομα στέγασης, που διπλασιάστηκε στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης, που αυξήθηκε στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήριαΔικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχέςΔικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Για το σχολικό έτος 2023-24 θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:Αισθητικής ΤέχνηςΑργυροχρυσοχοΐαςΑρτοποιίας – ΖαχαροπλαστικήςΒοηθός Γενικής ΒρεφονηπιοκομίαςΒοηθός Γενικής ΝοσηλείαςΒοηθός ΦαρμακείουΓαλακτοκομίας – ΤυροκομίαςΓραφικών Τεχνών – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης ΕντύπουΚαλλιτεχνικής Επεξεργασίας ΜαρμάρουΚομμωτικής ΤέχνηςΜαγειρικής ΤέχνηςΞενοδοχειακών ΕπιχειρήσεωνΞυλουργών – ΕπιπλοποιώνΤεχνίτης ηλεκτρολογικών εργασιών και ανελκυστήρωνΤεχνίτης Μηχανών και Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού ΑυτοκινήτουΤεχνίτης Ψυκτικών και Κλιματιστικών ΈργωνΤεχνίτης Αερίων ΚαυσίμωνΤεχνίτης ΑμαξωμάτωνΤεχνίτης έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών και εγκαταστάσεωνΤεχνίτης Εργαλειομηχανών (CNC)Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού ΑυτοκινήτουΤεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών ΕγκαταστάσεωνΤεχνίτης Μεταλλικών ΚατασκευώνΤεχνίτης Μηχανοσυνθέτης ΑεροσκαφώνΤεχνίτης Ναυπηγικής ΒιομηχανίαςΤεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Η/ΥΥπάλληλος Διοικητικών και Οικονομικών ΥπηρεσιώνΥφάσματος Ένδυσης και Σχεδιασμού ενδύματοςΦυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής ΤοπίουΩρολογοποιίας
Read More »
ΕΠΑ.Σ.: Από σήμερα οι αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 30 ειδικότητες αιχμής ΕΠΑ.Σ.: Από σήμερα οι αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 30 ειδικότητες αιχμής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Kυριαρχούν οι online αγορές -Τις επιλέγουν 7 στους 10 χρήστες

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Kυριαρχούν οι online αγορές -Τις επιλέγουν 7 στους 10 χρήστεςΚατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, υπήρξε μια κάμψη των ανέπαφων συναλλαγών με φυσική παρουσία. Μετά την πανδημία, οι συναλλαγές χωρίς φυσική παρουσία “εκτινάχθηκαν” καθώς πολλοί καταναλωτές επέλεγαν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους με ηλεκτρονικό τρόπο, ή μέσα από e-commerce ή άλλα αντίστοιχα εργαλεία. Σήμερα, 7 στους 10 χρήστες του διαδικτύου προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους online.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Διονύσης Γρηγοράτος, διευθύνων σύμβουλος της Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, μιλώντας για την αγορά των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε συνέδριο με κεντρικό θέμα τις τραπεζικές ψηφιακές υπηρεσίες και το FinTech.

Οι έμπορoι σήμερα, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ή μεγάλοι retailers, αναζητούν «τη δυνατότητα να δέχονται ανέπαφες πληρωμές όπου κι αν βρίσκονται εύκολα, γρήγορα, και πάντα με ασφάλεια, και να παρέχουν στους πελάτες τους τον πιο σύγχρονο τρόπο πληρωμής, που υποστηρίζει ανέπαφες συναλλαγές, με ψηφιακά πορτοφόλια, smartphone ή wearables», επισήμανε ο κ. Γρηγοράτος. Αντίστοιχα, τόνισε πως «δεν υπάρχουν πλέον σύνορα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που σημαίνει ότι ο καταναλωτής, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, μπορεί να πάρει την κάρτα του και να αγοράσει κάποιο προϊόν. Η δυνατότητα να εξυπηρετούνται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις όλα τα σχήματα καρτών, είναι εξαιρετικά σημαντικό» είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα το συγκριτικό πλεονέκτημα των λύσεων που παρέχει η Nexi.

Οι συναλλαγές με κάρτες δια ζώσης έχουν επιταχυνθεί σε σταθερή βάση από το 2019. Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγοράτος, κομβικό ρόλο έπαιξε το ρυθμιστικό πλαίσιο και ο ευρύτερος εκσυγχρονισμός της φορολογικής διοίκησης. Ο ίδιος αναφέρθηκε παράλληλα και στα ευρωπαϊκά κονδύλια που είναι διαθέσιμα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» τα οποία αφορούν στην επιδότηση τερματικών POS, με στόχο να επωφεληθούν οι μικρομεσαίες και να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν και να πετύχουν τη ψηφιακή τους μετάβαση. «Είναι μια πρωτοβουλία που η Nexi έχει αγκαλιάσει, ακόμα και σε επίπεδο Ομίλου, φροντίζοντας να την επικοινωνήσουμε σε όλους μας τους πελάτες».

Αναφορικά με πιο προηγμένες λύσεις, όπως το e-commerce και τα e-shops, o επικεφαλής της Nexi στην Ελλάδα σημείωσε πως η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από ένα ψηφιακό περιβάλλον «δεν είναι προνόμιο των μεγάλων επιχειρήσεων», προτρέποντας τις μικρομεσαίες και ελεύθερους επαγγελματίες να στραφούν στην υιοθέτηση των νέων και ευέλικτων τρόπων πώλησης και συναλλαγών που σήμερα αναζητούν ολοένα και περισσότερο οι καταναλωτές. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές προκλήσεις, καθώς «μια επιχείρηση χρειάζεται να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα μπορούν να στήσουν ένα e-shop, να το συνδέσουν με την πλατφόρμα πληρωμών, και να μπορούν να συντηρούν ένα περιβάλλον πολλαπλών πληρωμών – κάτι που προφανώς δεν είναι χωρίς κόστος».

«Η τεχνολογία θα έρθει να απαντήσει σε πολλές από αυτές τις ανάγκες», δήλωσε, αναγνωρίζοντας όμως πως ο κλάδος του PayTech στην Ελλάδα είναι νεοσύστατος, με νέες εταιρείες να βρίσκονται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού. Αναφέρθηκε στην ηγετική θέση της Nexi στην Ευρώπη και στη χώρα, την τεχνογνωσία που λαμβάνει η εταιρεία από την εμπειρία του ομίλου στις σκανδιναβικές χώρες, αλλά και για την τεχνολογία που εξάγει η εταιρεία από την Ελλάδα προς στην Ευρώπη. «Στο Κέντρο Αριστείας έχουμε πάνω από 150 μηχανικούς software developers, οι οποίοι, για λογαριασμό του Ομίλου πλέον, αναπτύσσουν την πλατφόρμα του issuing, με στόχο να δώσουμε τις σχετικές υπηρεσίες στο σύνολο του δικτύου της Nexi στην Ευρώπη». Το Κέντρο Αριστείας παίζει έναν στρατηγικό ρόλο για ολόκληρη την Nexi, και ταυτόχρονα δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει η Nexi στο εγχώριο ταλέντο.

Αναφορικά με τον κλάδο, κ. Γρηγοράτος τόνισε πως όλες οι εταιρείες PayTech θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα να παρουσιάζουν τις λύσεις και τις καινοτομίες που ετοιμάζουν για την εγχώρια αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε μια σύντομη αναφορά στο SoftPOS της Nexi, μια εφαρμογή που επιτρέπει την αποδοχή ανέπαφων πληρωμών σε συσκευές smartphone ή tablet που λειτουργούν με Android, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για κατηγορίες πελατών που δεν επιθυμούν να κουβαλούν πρόσθετες συσκευές, όπως ταξί ή περίπτερα, ιδιαίτερα από τις αρχές του επόμενου έτους που θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους την επιλογή ηλεκτρονικής πληρωμής.


Read More »
Kυριαρχούν οι online αγορές -Τις επιλέγουν 7 στους 10 χρήστες Kυριαρχούν οι online αγορές -Τις επιλέγουν 7 στους 10 χρήστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών και το Κ.Υ. Παραμυθιάς

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών και το Κ.Υ. ΠαραμυθιάςΚλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεσπρωτίας μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές μας, επισκέφθηκαν το Σάββατο 10/6ου το Κ.Υ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ και τη Δευτέρα 12/6ου το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ. Κατά τις επισκέψεις συνάντησαν γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, από τους οποίους άκουσαν τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας του νομού μας στις οποίες εργάζονται και τις σοβαρές ελλείψεις που αυτές έχουν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό σε κρίσιμες ειδικότητες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η μάχη για τη δημόσια υγεία δεν είναι μια μάχη αμυντική, διατήρησης κεκτημένων, είναι μια μάχη ορίζοντα και προοπτικής, αλλά ταυτόχρονα στις μέρες μας παίρνει κι ένα χαρακτήρα μάχης υπαρξιακής.

 Γι’ αυτό σχεδιάζουμε το Νέο ΕΣΥ που περιλαμβάνει τους εξής 12 άξονες:

1. Αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος (επαναφορά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, των ΝΠΔΔ, των ΣΟΧ σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση κ.λπ.).

2. Νέες δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες. Κανένας κάτοικος της χώρας χωρίς εγγυημένη κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών (ΠΦΥ-οικογενειακός γιατρός, κατ’ οίκον και κοινοτική φροντίδα, επείγουσα ιατρική, αποκατάσταση, ψυχική υγεία, ογκολογική φροντίδα, στοματική υγεία, ιατρική εργασίας, γηριατρική φροντίδα, ανακουφιστική φροντίδα, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κ.λπ.).

3. Αντιμετώπιση της κρίσης στελέχωσης του ΕΣΥ με μηχανισμό αυτόματης και μόνιμης κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας, νέες ιατρικές εξειδικεύσεις, στήριξη της επιστημονικής έρευνας και νέο πλαίσιο συνεργασίας ΕΣΥ και πανεπιστημίων.

4. Γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ, ένταξη στα ΒΑΕ, εισαγωγικός μισθός 2.000 ευρώ καθαρά στους γιατρούς, νέα δέσμη κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης) για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα.

5. Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, με προτεραιότητα την ενίσχυση των δημόσιων δομών (ΚΥ-ΤΟΜΥ-ΠΙ), τη συγκρότηση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα και, επικουρικά, με την αξιοποίηση ιδιωτών οικογενειακών γιατρών, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ. Δικτύωση των δημόσιων δομών ΠΦΥ με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τις κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας με επίκεντρο την κοινότητα και τη στροφή στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας.

6. Ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, με τελικό στόχο τη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις δημόσιες δαπάνες υγείας (7,5% του ΑΕΠ). Αποκατάσταση και αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, για τον έλεγχο της προκλητής ζήτησης και τη διασφάλιση της τεκμηριωμένης ιατρικής φροντίδας και της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας.

7. Δραστική μείωση των ιδιωτικών δαπανών υγείας, μέσα από τη μείωση της συμμετοχής στο κόστος φαρμάκων και την αυξημένη κάλυψη αναγκών που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά (εργαστηριακές εξετάσεις, φυσικοθεραπεία-αποκατάσταση, οδοντιατρική φροντίδα, «αποκλειστικές νοσοκόμες», ειδική αγωγή κ.λπ.), είτε μέσα από τις δημόσιες δομές είτε με επιπλέον παροχές από τον ΕΟΠΥΥ. Η συνέργεια πόρων κράτους και κοινωνικής ασφάλισης μπορεί να εγγυηθεί στην πράξη την καθολική και ισότιμη κάλυψη υγείας.

8. Νέος Χάρτης Υγείας και θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, με βάση τα σύγχρονα πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά, επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, χωρίς κλείσιμο νοσοκομείων και συρρίκνωση κλινικών/τμημάτων αλλά με συνέργειες δομών και συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας.

9. Περιορισμός των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας - Υγειονομικό Ισοδύναμο: Ειδικά κίνητρα προσέλκυσης γιατρών σε άγονες-δυσπρόσιτες-νησιωτικές περιοχές. Θέσπιση «υγειονομικού ισοδύναμου» και αποζημίωση των πολιτών για υπηρεσίες που χρειάζεται να μετακινηθούν εκτός τόπου κατοικίας, για να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

10. Εθνικό Σχέδιο Υποδομών Υγείας για τη σταδιακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στο ΕΣΥ, με ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΤΕπ.

11. Δημοκρατική και συμμετοχική διοίκηση του ΕΣΥ, με διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο, εκπροσώπηση των ασθενών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, όργανα κοινωνικής διαβούλευσης και δημοκρατικού σχεδιασμού σε κάθε ΥΠΕ, που θα προτάσσουν τις ανάγκες των ληπτών υπηρεσιών υγείας και θα εξασφαλίζουν την δίκαιη κατανομή των πόρων και την κοινωνική ανταποδοτικότητα τους.

12. Θεσμοθέτηση μηχανισμού εκτίμησης των αναγκών υγείας του πληθυσμού και συστηματικής παρακολούθησης των ανισοτήτων στην υγεία


Read More »
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών και το Κ.Υ. Παραμυθιάς Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών και το Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Εκ νέου υποψήφιος ο Λάμπρος Μουσελίμης με το ΚΚΕ (μ-λ)

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Εκ νέου υποψήφιος ο Λάμπρος Μουσελίμης με το ΚΚΕ (μ-λ)


Στη Θεσπρωτία, μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Λάμπρος Μουσελίμης καθώς η Οργάνωση ΑΡΝΕΙΤΑΙ κάθε μορφή κρατικής επιχορήγησης. Το ΚΚΕ(μ-λ) στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, , έχοντας να αντιμετωπίσει το δυσβάστακτο κόστος της εκλογικής καθόδου, τον αποκλεισμό και τη φίμωση από τα ΜΜΕ και συνολικά τους δυσμενείς και άνισους όρους διεξαγωγής αυτής της πολιτικής μάχης θα δώσει όμως και αυτή την μάχη μειώνοντας τον αριθμό των υποψηφίων.

Διεκδικούμε αποφασιστικά την ψήφο και τη στήριξη των εργατών, του λαού και της νεολαίας, των αγωνιστών που πλαισίωσαν την πάλη μας και των ανθρώπων που μας παρακολουθούν και εκτιμούν τη συμβολή μας, έτσι ώστε το πολιτικό περιεχόμενο της εκλογικής τους στάσης να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους αγώνες που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να ξεδιπλωθούν. Για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης και της διεκδίκησης, της αναμέτρησης με το σύστημα της εκμετάλλευσης, για να ενισχυθεί η δύναμή μας και να παλέψει από καλύτερες θέσεις για το άνοιγμα του δικού μας δρόμου, του δρόμου του λαού.

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!
Στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις!
Read More »
Εκ νέου υποψήφιος ο Λάμπρος Μουσελίμης με το ΚΚΕ (μ-λ) Εκ νέου υποψήφιος ο Λάμπρος Μουσελίμης με το ΚΚΕ (μ-λ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας


Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με τις Χρυσηίδα Γεωργίου, Κατερίνα Δήμα και τον Θοδωρή Παπαγιάννη υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στην Θεσπρωτία και τον Σπύρο Υφαντή πρόεδρο του Σωματείου ΟΤΑ επισκέφτηκε τις υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι υποψήφιοι του Κόμματος μετέφεραν το μήνυμα
«100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση. Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός».

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα. 
Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%. 
Στις εκλογές της 25ης Ιούνη θα κριθεί αν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, θα έχουν περισσότερους εκπροσώπους τους μέσα στη Βουλή, που θα αποκαλύπτουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης κυβέρνησης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, και των συμπληρωμάτων τους. 
Σε αυτήν την υπόθεση δεν χωράει καμία χαμένη ψήφος. Επίσης, κάλεσε όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα, γιατί με πιο δυνατό ΚΚΕ και πιο δυνατό το λαό μπορεί να σωθεί η λαϊκή κατοικία και οι μικροί επαγγελματίες από τα funds, μπορεί να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις και μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζόμενων, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Για αυτό ΜΕ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Read More »
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Σαν σήμερα το 1800 η μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Σαν σήμερα το 1800 η μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα


Μία από τις σημαντικότερες και ηρωικότερες μάχες των Σουλιωτών κατά των πολυάριθμων στρατευμάτων του Αλή Πασά, έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου 1800 στο οροπέδιο “Λιβάδι”, ψηλά στη Βρυτζάχα, σημείο το οποίο βρίσκεται σήμερα στο Ζωτικό Ιωαννίνων (τότε Λιβίκιστα).
Ο Αλή Πασάς, στην τρίτη εκστρατεία του κατά των Σουλιωτών, τον Ιούνιο του 1800, στρατοπεδεύει στη Λίππα και από εκεί προσπαθεί να συντονίσει τις επιθέσεις μέσω των Ορέων Σουλίου. Έχοντας χάσει ήδη δύο μάχες στη Λιβίκιστα (5 Ιουνίου 1800) και στο Σιστρούνι (9 Ιουνίου 1800) επιχειρεί μανιωδώς την εισχώρηση στα σουλιώτικα χώματα μέσα από το οροπέδιο “Λιβάδι”, στη Βρυτζάχα. Ωστόσο, αυτό το υπεροχο οροπέδιο έμελλε να γίνει ο χώρος της παταγώδους ήττας του λίγες μέρες αργότερα…
Οι Φώτος Τζαβέλλας ειδοποιείται ξαφνικά μέσω μυστικού γράμματος από τον πολύ καλό φίλο, βλάμη και αδελφοποιτό του, Ισλιάμπεη Πρόνια, από την Παραμυθιά, ότι τα στρατεύματα του Αλή Πασά βρίσκονται στη Βρυτζάχα και τον προτρέπει να κάνει γιουρούσι το βράδυ, την ώρα που οι Τουρκαλβανοί θα βρίσκονται στατοπεδευμένοι στο Λιβάδι.
Ο Ισλιάμπεης Πρόνιας είχε αναγκαστεί και ο ίδιος από τον Αλή να συμμετάσχει σε αυτή την εκστρατεία, αλλά με κίνδυνο της ζωής του παίρνει τη γενναία απόφαση να ενημερώσει έγκαιρα τον Φώτο Τζαβέλλα.
Τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουνίου, η βραδιά ήταν ασέληνος και πυκνά μαύρα σύννεφα είχαν περικυκλώσει τη Βρυτζάχα. Ο Φώτος Τζαβέλλας με 300 επίλεκτους Σουλιώτες πιάνει στον ύπνο τους σκοπούς και τους υπόλοιπους Τουρκαλβανούς στρατιώτες, σκοτώνοντας επί τόπου περίπου 200 από αυτούς.
Κατά τη διάρκεια της μάχης μία έντονη καταγίδα με χαλάζι σκορπά τρόμο στους στρατιώτες του Αλή, οι οποίοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και παρακαλούσαν τους Σουλώτες να σταματήσουν την επίθεση, αποκαλώντας τους “αδελφούς”. Μάλιστα οι Τουρκαλβανοι θεώρησαν την καταιγίδα ως θεία καταδίκη τους, γεγονός που προκάλεσε σημαντική πτωση στο ηθικό τους.
Η επόμενη μέρα βρήκε το Λιβάδι αιματοβαμμένο, ενώ η δυσωδία από τα νεκρά σώματα έκανε το σημείο απροσπέλαστο. Οι Σουλιώτες έχασαν στη μάχη μόλις 3 άνδρες τους, ενώ 7 ακόμη τραυματίστηκαν.
Όταν επέστρεψαν στο Σούλι με πολλά λάφυρα και αιχμαλώτους ευχαρίστησαν τον Θεό για τη λαμπρή νίκη που τους χάρισε, ψάλλοντας ευχαριστήριους ύμνους στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Αιωνία η μνήμη αυτών.

Πηγή: “Το Σούλι ήτοι τα ηρωικά θαύματα των Σουλιωτών και των Σουλιωτιδών”, Παναγιώτης Σαλαμπάντας, 1860
Read More »
Σαν σήμερα το 1800 η μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα Σαν σήμερα το 1800 η μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Mε επιτυχία οι αγώνες Ακαδημιών IGOUMENITSA ATHLETICS

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Mε επιτυχία οι αγώνες Ακαδημιών IGOUMENITSA ATHLETICS 


Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες Ακαδημιών IGOUMENITSA ATHLETICS που διοργάνωσε ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας .
Οι αγώνες ήταν σε Συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας , Δήμος Ηγουμενίτσας , Επιμελητήριο Θεσπρωτίας την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και την υποστήριξη του ΠΑΚΠΠΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ .
Στους αγώνες συμμετείχαν 550 συνολικά αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Κ12, Κ14 και στις μικρότερες κατηγορίες νήπια και Κ10 . Οι μικροί αθλητές κατέκλυσαν το στάδιο από τα συνολικά 25 σωματεία που συμμετείχαν στους αγώνες από πολλά μέρη της Ελλάδας .


Είναι ο τρίτος αγώνας που διοργανώνει για τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2022-23 ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ μετά τους αγώνες ΠΡΩΤΕΑΣ 2022 που διοργανώθηκαν το Νοέμβριο 2022 και τα 10α ΓΙΤΑΝΕΙΑ που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα .
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συλλόγους , αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες IGOUMENITSA ATHLETICS και τους προπονητές τους .
Τους συνδιοργανωτές αυτής της υπέροχης διοργάνωσης για την πολύτιμη συνεισφορά τους , τους εθελοντές που συνέβαλαν για την άρτια διοργάνωση .
Καλό καλοκαίρι για τους μικρούς μας αθλητές και ραντεβού τον Σεπτέμβριο με περισσότερη ενέργεια και διάθεση για περισσότερες δράσεις και αγώνες .
Read More »
Mε επιτυχία οι αγώνες Ακαδημιών IGOUMENITSA ATHLETICS Mε επιτυχία οι αγώνες Ακαδημιών IGOUMENITSA ATHLETICS Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Εξοικονομώ 2023»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Εξοικονομώ 2023»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσειςΆνοιξε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων (https://exoikonomo2023.gov.gr ) του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Το νέο Πρόγραμμα εντάσσεται στις εμβληματικές δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το RePower, με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Στόχος του «Εξοικονομώ 2023», είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες για κάθε κατοικία που θα ενταχθεί, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.
Read More »
Εξοικονομώ 2023»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Εξοικονομώ 2023»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση


Την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στην εστίαση ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και σημείωσε ότι η μεγαλύτερη κλαδική συλλογική σύμβαση της χώρας, που αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους, ανανεώθηκε με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, στη νέα σύμβαση προβλέπεται τα εξής:
- Αύξηση 10,5% για δύο έτη, 5,5% από 01/06/2023 και 5% από 01/06/2024.
- Διευθετήθηκε η εργασία κατά τις ημέρες ανάπαυσης. Δηλαδή, το ωράριο παραμένει πενθήμερο, 40ωρο και, με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου, αν εργαστεί 6η ημέρα, θα αμείβεται και θα ασφαλίζεται με ένα εξτρά ημερομίσθιο και, σε περίπτωση που θα υπερβαίνει τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, τότε θα υπάρχει προσαύξηση 20% στο ωρομίσθιο, συν 75%, αν συμπίπτει με θεσμοθετημένη αργία.
- Διατήρηση όλων των επιδομάτων.
- Διατήρηση του άρθρου για τους διανομείς και αύξηση στον βασικό μισθό.

«Η Ομοσπονδία απέδειξε για άλλη μία φορά πως λειτουργεί με γνώμονα συμφέρον των εργαζομένων. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να συνεδριάσει άμεσα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ώστε να κηρυχθεί η σύμβαση γενικώς υποχρεωτική.

Από τη μεριά μας, θα πράξουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε η ΠΟΕΕΤ στην ανακοίνωσή της.


Read More »
Νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση Νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Με ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Με ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχέςΜε ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές το φετινό καλοκαίρι με στόχο τον εντοπισμό και σύλληψη μέρους της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα. Πρόκειται για το «ΕΛΕΓΧΟΣLive», που ουσιαστικά μεταφέρει στον τόπο του ελέγχου όλο το απαραίτητο αρχειακό υλικό με το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα της αναζήτησης και διασταύρωσης των αναγκαίων οικονομικών στοιχείων.
Στο υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ εκτιμούν ότι η τουριστική βιομηχανία, εκτός του ό,τι προσφέρει ισχυρή στήριξη στην οικονομία και την απασχόληση, μπορεί να φέρει σημαντικά φορολογικά έσοδα, με την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Μάλιστα σημειώνουν ότι ένα μέρος της περυσινής αύξησης των εσόδων από τον ΦΠΑ οφείλεται και τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα ειδικά κλιμάκια.
Μάλιστα η χρονική στιγμή είναι κομβικής σημασίας, δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θέλει να έχει στην φαρέτρα της αυξημένα φορολογικά έσοδα, προκειμένου αφενός να επιτύχει πιο νωρίς και με μεγαλύτερη ασφάλεια τους δημοσιονομικούς στόχους και αφετέρου να έχει δημοσιονομικό χώρο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Οι εκτιμήσεις μάλιστα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες σε μία χρονιά, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ιστορικό ρεκόρ εισπράξεως από τον τουρισμό.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι πάνω από 30.000 έλεγχοι σε νησιά και τουριστικές με τη χρήση του νέου ηλεκτρονικού «όπλου» που ρίχνει στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, η ΑΑΔΕ.
Το «ΕΛΕΓΧΟΣLive», το οποίο ενεργοποιείται, θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές, να έχουν πλήρη εικόνα του οικονομικού προφίλ του ελεγχόμενου την ώρα που πραγματοποιείται ο έλεγχος και μάλιστα στον οθόνη του tablet που θα φέρουν μαζί τους.
Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της νέας δυνατότητας, είναι μεταξύ των άλλων η αυτόματη διασταύρωση την ώρα του ελέγχου, ενώ παράλληλα θα εκδίδεται επιτόπου το σχετικό σημείωμα με τα αποτέλεσμα του ελέγχου.

Ας δούμε αναλυτικά τι δυνατότητες έχει το «ΕΛΕΓΧΟΣLive» και πώς μπορούν οι ελεγκτές μέσα από το tablet να έχουν real time πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία:

* Οι ελεγκτές θα μπορούν με αυτόματες διαδικασίες να διαπιστώνουν τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές. Εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός (QRScanners)
* Θα μπορούν να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA.
* Θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν άμεσες και ταχύτατες διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κλπ.
* Θα έχουν πρόσβαση στο οικονομικό προφίλ και σε όλο το ιστορικό του επαγγελματία ή της επιχείρησης. Με λίγα λόγια θα μπορούν να γνωρίζουν άμεσα εάν στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις, τι είδους και αν είναι υπότροποι.
* Θα εκδίδουν και θα κοινοποιούν άμεσα στον ελεγχόμενο σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.
Στην περίπτωση που εντοπίζονται παραβάσεις της μη έκδοσης αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές ή της μη αποστολής των στοιχείων στην πλατφόρμα myDATA, θα μπαίνει «λουκέτο» στην επιχείρησή από 48 ώρες έως και 10 ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης.
Όπως προβλέπεται στο σχετικό ποινολόγιο της Εφορίας η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης, αναστέλλεται:
* ‘Αμεσα για 48 ώρες, εφόσον διαπιστώνεται από τον ίδιο έλεγχο είτε η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση πλέον των 10 προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης ή ανεξαρτήτως του πλήθους, η καθαρή αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης ή η αποκρυβείσα αξία επ’ αυτών που εκδόθηκαν, αντίστοιχα, υπερβαίνει τα 500 ευρώ, είτε η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ, πλέον των 10 στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ), ή, ανεξαρτήτως του πλήθους αυτών, η μη διαβιβασθείσα αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
* Αμελλητί για 96 ώρες, εφόσον εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους εκ νέου στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, από τον ίδιο έλεγχο, είτε η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, είτε η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ τουλάχιστον 3 στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω ΦΗΜ, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.
* Αμελλητί για 10 ημέρες, κάθε φορά που εντός 2 φορολογικών ετών διαπιστώνεται σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου από τον ίδιο έλεγχο, είτε η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, είτε η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ τουλάχιστον 3 στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω ΦΗΜ, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.


 

Read More »
Με ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές Με ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2023»

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2023»Σήμερα Δευτέρα (12/06) ξεκινά η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», στην πλατφόρμα https://exoikonomo2023.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία 60 εκατ. διατίθενται αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, εκτιμάται ότι θα ενταχθούν 20.000 νοικοκυριά.

Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κλιμακώνονται από 40 έως 75%, ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού, ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις είναι:
1. Αντικατάσταση κουφωμάτων
2. Τοποθέτηση/ αναβάθμιση θερμομόνωσης
3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
4. Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
5. Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (Σύστημα διαχείρισης smart home).

Για κάθε επιλέξιμη κατοικία (μονοκατοικία ή διαμέρισμα) οι παρεμβάσεις πρέπει να οδηγούν υποχρεωτικά σε αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες και κατ' ελάχιστον στην Β' κατηγορία όταν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Σημειώνεται ότι:
Μετά το πέρας υποβολής των αιτήσεων και μόνο για τις καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις, θα δίνεται προθεσμία 75 ημερών για την υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας.

Εγκεκριμένες αιτήσεις για τις οποίες ο αιτών έχει επιλέξει ότι θα προχωρήσει σε υπαγωγή στο πρόγραμμα με δάνειο λαμβάνουν προθεσμία 120 ημερών για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας δανειοδότησης. Εντός της προθεσμίας αυτής θα πρέπει να υποβληθεί σε συνεργαζόμενη τράπεζα και να εγκριθεί αίτηση για δανειοδότηση. Εάν παρέλθει άπρακτο το άνω διάστημα, ο αιτών έχει την επιλογή να προχωρήσει με ίδια κεφάλαια.

Εντός 365 ημερών από την υπαγωγή της αίτησης (συνολική προθεσμία), θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.

Περισσότερες πληροφορίες και ο πλήρης οδηγός του προγράμματος στη σελίδα https://exoikonomo2023.gov.gr.


Read More »
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2023» Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2023» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Δύο θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ ανά εξάμηνο στο Δήμο Σουλίου

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Δύο θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ ανά εξάμηνο στο Δήμο Σουλίου


Με απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, καθορίζει δύο θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ, ανά εξάμηνο, διαφόρων
ειδικοτήτων στο Δήμο Σουλίου.

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών για τον ανωτέρω Δήμο πραγματοποιείται ανά εξάμηνο.

Οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των ασκούμενων φοιτητών βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Δύο θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ ανά εξάμηνο στο Δήμο Σουλίου Δύο θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ ανά εξάμηνο στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Από 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Από 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

Από την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιουνίου και μέχρι τις 14 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για ένταξη στο υποέργο “Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα”, το οποίο περιλαμβάνεται στη δράση “Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα”, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η έναρξη αξιολόγησης των αιτήσεων έχει οριστεί η 16η Αυγούστου και η ολοκλήρωσή στις 29 Σεπτεμβρίου. Το δ’ τρίμηνο του 2023 (Οκτώβριος) αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου των σχετικών αιτημάτων πληρωμής. Η περιοχή εφαρμογής του υποέργου είναι όλη η ελληνική επικράτεια.
Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Σύμφωνα με την πρόσκληση στόχοι του υποέργου είναι
* Η αύξηση του βαθμού συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα
* Η βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
* Η διευκόλυνση της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
* Η βελτίωση της θέσης του αγροτών στην αλυσίδα αξίας
* Η καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας
* Η εφαρμογή της συμβολαιακής γεωργίας
* Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων στις αγορές μέσα από την αξιοποίηση της έρευνας, της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εργαλείων
* Η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής
* Η βιώσιμη ανάπτυξη και η αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων
* Η δημιουργία του κατάλληλου υπόβαθρου για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στην τυποποίηση και εμπορία αυτών, ιδανικά σε συνθήκες που τονίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα
Σημειώνεται πως το κάθε επενδυτικό σχέδιο θα αποδεικνύει ότι εκπληρώνει τουλάχιστον έναν από τους παραπάνω στόχους.

Read More »
Από 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα» Από 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

AAΔΕ: Στην τελική ευθεία η διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
AAΔΕ: Στην τελική ευθεία η διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POSΠροχωράει το σχέδιο της ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS και την επέκταση των POS σε όλες τις δραστηριότητες που σήμερα εξαιρούνται. Πρόκειται για ένα από τα κομβικής σημασίας βήματα, που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Το κόστος της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση και την αντικατάσταση ταμειακών μηχανών και ηλεκτρονικών μηχανισμών θα γίνει από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και συνολικά ανέρχεται σε 165 εκατ. ευρώ.

Η 30η Ιουνίου και η 30η Ιουλίου είναι οι δύο κρίσιμες ημερομηνίες που σηματοδοτούν το τέλος των τεχνασμάτων έκδοσης αποδείξεων μόνο από τα POS, ενώ προωθείται και η αντικατάσταση όλων των φορολογικών μηχανισμών παλαιού τύπου, μέσω των οποίων παραγγελίες καταχωρούνται και εξαφανίζονται δια της ακυρώσεως.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τέλος Ιουνίου, καθίσταται υποχρεωτική η διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS για επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ και μέχρι τέλος Ιουλίου για επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ. Έως το τέλος Οκτωβρίου, σε όλη την αγορά, καμία απόδειξη από POS δεν θα εκδίδεται ανεξάρτητα, παρά μόνο ενιαία αφού περάσει υποχρεωτικά από την ταμειακή μηχανή.

Αναλυτικά το σχέδιο δράσης και το χρονοδιάγραμμα για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και τη λειτουργία των νέου τύπου φορολογικών μηχανισμών προβλέπει τα εξής:

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS. Με τη διασύνδεση ταμειακών - POS η πληρωμή με κάρτα θα πραγματοποιείται μόνο όταν η απόδειξη εκδοθεί από την ταμειακή, ενώ το POS δεν μπορεί να δεχθεί «ελεύθερες συναλλαγές», δηλαδή συναλλαγές εκτός του ΦΗΜ. Οι φορολογικοί έλεγχοι έχουν δείξει ότι η πληρωμή με κάρτα δεν συνοδεύεται από απόδειξη, ορισμένες επιχειρήσεις δικαιολογούν τον τζίρο των καρτών με αποδείξεις άλλων συναλλαγών και ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν POS που εκκαθαρίζονται εκτός Ελλάδος. Οι επιχειρήσεις έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023 για την υποβολή αιτήσεων στην Κοινωνία της Πληροφορίας για voucher χρηματοδότησης για τη διασύνδεση ΦΗΜ - POS.

Νέου τύπου φορολογικοί μηχανισμοί. Με τους μηχανισμούς (υπολογιστές) που χρησιμοποιούνται σήμερα από τις επιχειρήσεις η έκδοση αποδείξεων βασίζεται σε αρχεία που αποθηκεύονται μόνο στον υπολογιστή, οι μηχανισμοί δεν αποθηκεύουν αξίες στη φορολογική μνήμη ενώ έχουν διαπιστωθεί και παρακάμψεις στη λειτουργία των μηχανισμών. Για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων περίπου 140.000 φορολογικοί μηχανισμοί θα αποσυρθούν μέχρι τον Οκτώβριο και θα αντικατασταθούν από νέους, οι οποίοι αποθηκεύουν όλα τα ποσά στη φορολογική τους μνήμη, εκδίδουν σχετικές αναφορές και διαβιβάζουν απευθείας – και όχι μέσω υπολογιστή – τις συναλλαγές στην ΑΑΔΕ.

Φυσικά, η υποχρεωτική διασύνδεση POS - ταμειακών δεν λύνει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής όταν η πληρωμή του λογαριασμού γίνεται με μετρητά. Σε αυτό το πεδίο εκτιμάται ότι μπορούν να συνεισφέρουν οι έλεγχοι με έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού εσόδων-κερδών, αλλά και οι διασταυρώσεις, ειδικά σε συνεργασία με τις πλατφόρμες delivery (e-food, Wolt κ.λπ.).


Read More »
AAΔΕ: Στην τελική ευθεία η διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS AAΔΕ: Στην τελική ευθεία η διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Μετά την Ηγουμενίτσα και το Ηράκλειο στον Grimaldi και τις Μινωικές Γραμμές με 80 εκ.

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Μετά την Ηγουμενίτσα και το Ηράκλειο στον Grimaldi και τις Μινωικές Γραμμές με 80 εκ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην αποσφράγιση των δύο δεσμευτικών προσφορών που παρέλαβε στις 24 Απριλίου 2023 για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (Ο.Λ.Η. Α.Ε.), μέσω της απόκτησης πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.
Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού στην κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος 80 εκατ. ευρώ για το 67% των μετοχών.
Το υψηλό τίμημα που προσέφερε το εν λόγω σχήμα, το οποίο ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής και στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., αποδεικνύει την πίστη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Ηρακλείου, της Κρήτης και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Αποτελεί, επίσης, ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την αξιοποίηση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Η αξιοποίηση της Ο.Λ.Η. Α.Ε. εντάσσεται στο ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών της Κρήτης, με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), και του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, μετά δε την έγκριση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υπογραφή των συμβάσεων.
Read More »
Μετά την Ηγουμενίτσα και το Ηράκλειο στον Grimaldi και τις Μινωικές Γραμμές με 80 εκ. Μετά την Ηγουμενίτσα και το Ηράκλειο στον Grimaldi και τις Μινωικές Γραμμές με 80 εκ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Δωρεάν διανομή βιβλίων από την Π.Ε. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Δωρεάν διανομή βιβλίων από την Π.Ε. Θεσπρωτίας


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε Θεσπρωτίας υλοποίει τις δράσεις των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων, ετών 2018-2019»

Στο πλαίσιο της Δράσης θα διανεμηθούν ΔΩΡΕΑΝ στους ωφελούμενους ΒΙΒΛΙΑ
· Παραμύθια για παιδιά προσχολικής ηλικίας με θεματολογία διατροφή, φιλία, οικογένεια κλπ (Ηλικία 2-5)
· Λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά σχολικής ηλικίας (Ηλικία 6-12) & (Ηλικία 13-18)
· Βιβλία για ενήλικες με περιεχόμενο της βελτίωση της αυτοεκτίμησης , ψυχολογία κλπ

Για την διανομή τους θα ακολουθήσει λεπτομερής ενημέρωση των ωφελουμένων από τους Εταίρους της Κ.Σ ΠΕ Θεσπρωτίας, Δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ
Read More »
Δωρεάν διανομή βιβλίων από την Π.Ε. Θεσπρωτίας Δωρεάν διανομή βιβλίων από την Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Με μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Με μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης 


Με 26 αθλητές-τριες συμμετείχε ο ΔΝΟΗ στους αγώνες που διεξήχθησαν την Κυριακή 11/6 στην όμορφη λίμνη Πολυφύτου, εντός κ εκτός νερού λόγω επιδείνωσης του καιρού....
Επιστροφή με 2 Χρυσά 2 Ασημένια 1 Χάλκινο 4 Τέταρτες θέσεις που κρίθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου, 3 Πέμπτες θέσεις ...με αρκετούς πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές-τριες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό !!!!
Συγχαρητήρια σε όλους
Read More »
Με μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης Με μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

2η Θέση για τη Ναταλία Μπέση στο εαρινό πρωτάθλημα στίβου

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
2η Θέση για τη Ναταλία Μπέση στο εαρινό πρωτάθλημα στίβου


Στο Εαρινό πρωτάθλημα στίβου που ολοκληρώθηκε στις Σέρρες το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 η Ναταλία Μπέση κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος με 6.01 συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις .
Η Νικολέτα Παππά στα 400 μέτρα με εμπόδια κατέκτησε την 10 θέση στην πρώτη της συμμετοχή στο εαρινό πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια και συνεχίζουμε το επόμενο σαββατοκύριακο με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16 που θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη Καβάλας .
Read More »
2η Θέση για τη Ναταλία Μπέση στο εαρινό πρωτάθλημα στίβου 2η Θέση για τη Ναταλία Μπέση στο εαρινό πρωτάθλημα στίβου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας | Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας | Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας διάρρηξη μονοκατοικίας, η οποία έγινε μεσημβρινές ώρες της 3/6/2023 σε περιοχή της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι ολιγόωρη απουσία του ηλικιωμένου ενοίκου της, εισήλθαν στη μονοκατοικία παραβιάζοντας παράθυρο, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 800 ευρώ, 15 χρυσές λίρες και κοσμήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας | Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας | Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε Νταή για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2022

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε Νταή για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2022


Με αφορμή τη λογοδοσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής (έτους 2022) ο συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Νταή άσκησε δημόσια κριτική, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάσει με τον τρόπο αυτό το προεκλογικό του πρόγραμμα και να γνωστοποιήσει την ιστοσελίδα του στο ευρύ κοινό.
Στον πρόλογό του κάνει μνεία σε μια «κουρασμένη Δημοτική Αρχή», η οποία «έδωσε ό,τι είχε να δώσει, κούρασε και κουράστηκε» κι εμείς καλόπιστα ερωτάμε κάθε συμπολίτη μας, εάν είναι κουρασμένος αυτός που καθημερινά δίνει τον αγώνα του και είναι παρών σε κάθε έκφανση του Δημοτικού Βίου ή εκείνος που δεν σέβεται τους Δημοκρατικούς θεσμούς, απαξιώνοντας την κορυφαία διαδικασία του Απολογισμού, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα;
Μήπως ο επικεφαλής του εν λόγω συνδυασμού είναι εκείνος που κουράστηκε πριν ακόμα ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς λάμποντας διά της απουσίας του επέλεξε την αποχή του, αρκούμενος από τη βολική θέση του καναπέ σε μία εκ του ασφαλούς κριτική, με την οποία μάλιστα, δίχως καμία εκφορά πολιτικού λόγου, προσπαθεί να μηδενίσει τα πάντα; Έχουμε την πεποίθηση ότι ο ίδιος κουράστηκε πριν ακόμα διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο και γι’ αυτό επιλέγει τον πολιτικό διάλογο των σαλονιών.
Κάνει λόγο για έλλειψη οράματος, προγράμματος και στρατηγικού σχεδίου, μη γνωρίζοντας ότι ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και ο προγραμματισμός έργων και δράσεων από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή γίνεται στην αρχή κάθε Δημοτικής περιόδου με το τετραετές πρόγραμμα δράσης, όπως εξάλλου κάναμε και εμείς.
Παραδέχεται ότι έγινε ορθολογική οικονομική διαχείριση και ότι πετύχαμε να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, αλλά δηλώνει ότι θα αυξήσει το ποσοστό εκτέλεσης αυτού και την απορροφητικότητα ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, χωρίς όμως να εξηγεί τον τρόπο και ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα χρησιμοποιήσει. Τον καλούμε λοιπόν να συγκρίνει την απορροφητικότητα του Δήμου μας με άλλους ίδιους σε μέγεθος Δήμους, ώστε να διαπιστώσει ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με τα Νομικά του Πρόσωπα αναδείχθηκε πρώτος στην Ήπειρο στην απορροφητικότητα έργων αποχέτευσης, ύδρευσης, αντιπλημμυρικής θωράκισης κ.α.
Στους αυθαίρετους λοιπόν ισχυρισμούς του έχουμε ήδη απαντήσει με την αλήθεια των έργων μας, τα οποία διασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Ηγουμενίτσας και πιστοποιούνται όχι μόνο από τον σχεδιασμό, τη δημοπράτηση και υλοποίησή τους, αλλά και από τον διαχρονικό τους χαρακτήρα. Έργα που άπτονται του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής και αισθητικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων, έργα ενεργειακής αναβάθμισης, ανάπτυξης δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, οδικής ασφάλειας, αντιπλημμυρικής θωράκισης, διαχείρισης απορριμμάτων, αθλητισμού και αδέσποτων ζώων. 

Αναφέρουμε ενδεικτικά:
· «Επανάχρηση-Μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 4.350.000 €
· «Ανάπλαση του Αστικού Δασυλλίου και Ανάδειξη του Ενετικού Κάστρου» , με προϋπολογισμό 680.000 €
· «Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων – ποδηλατοδρόμων και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 2.280.000 €
· «Επέκταση δικτύου πεζών και ποδηλάτων προς το βόρειο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 1.130.000 €
· «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 8.821.294 €,
· «Έργα διευθέτηση Ρέματος Γκούρας», με προϋπολογισμό 8.903.531 €
· «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 3.800.000 €
· «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 1.753.157 €
· «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στον Δήμο Ηγουμενίτσας», Υποέργο 2 «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας» με προϋπολογισμό 3.250.000 €
· «Κατασκευή Κόμβου Πέρδικας», με προϋπολογισμό 1.870.000,00 €
· «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στον Δήμο Ηγουμενίτσας», Υποέργο 2 «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας» με προϋπολογισμό 400.000 €
· «Έργα οδοποιίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» με προϋπολογισμό 240.000 €
· «Κατασκευή Πράσινου Σημείου», με προϋπολογισμό 998.481 €
· «Τοποθέτηση χλοοτάπητα και περίφραξη γηπέδου Πλαταριάς», με προϋπολογισμό 405.000 €

Η Δημοτική Αρχή στις γενικόλογες, απροσδιόριστες και μη κοστολογημένες σε επίπεδο υλοποίησης προτάσεις του συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», έχει δώσει απάντηση με συγκεκριμένα στοιχεία, ταυτότητα έργων και προσδιορισμό χρηματοδοτικών εργαλείων, υπενθυμίζοντας πως κανένα όραμα και έργο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο, απεναντίας απαιτεί εμπειρία, κόπο και σκληρή δουλειά.
Τέλος, καλοπροαίρετα και στο πλαίσιο του πολιτικού μας πολιτισμού, θα προτείναμε στον συνδυασμό του κ. Νταή, την προσέγγιση θεμιτών τρόπων για την προβολή της ιστοσελίδας και του προεκλογικού του προγράμματος, δίνοντας έναν τίμιο αγώνα και χωρίς να προσπαθεί να αποδομήσει την αξία του ήδη υπάρχοντος και αναμφισβήτητου έργου μας.
Read More »
Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε Νταή για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2022 Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε Νταή για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2022 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

"Έκλεψαν" την άνοδο του Άρη Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
"Έκλεψαν" την άνοδο του Άρη Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Μια απίστευτη φάση είχαμε στο Άρης Φιλατών - Αναγέννηση Άρτας (2-1) για την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.
Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ του Άρη Φιλιατών και ήθελε ένα ακόμη γκολ για να νικήσει την Αναγέννηση Άρτας και να πετύχει την άνοδο καθώς θα ισοβαθμούσαν και θα έπαιζε ρόλο η διαφορά των μεταξύ τους γκολ.
Προς το τέλος του ματς ο Άρης κέρδισε φάουλ. 
Η μπάλα περνάει πεντακάθαρα την γραμμή και δεν δίνεται γκολ. Καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος. 
Ο Άρης Φιλατών πέτυχε ένα γκολ που τόσο ο διαιτητής, όσο και ο επόπτης δεν είδαν ποτέ, θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε το δοκάρι και όχι το σίδερο που συγκρατεί τα δίχτυα (!) στερώντας ένα πεντακάθαρο τέρμα από τους γηπεδούχους.

Δείτε την επίμαχη φάση και θα καταλάβετε:

Read More »
"Έκλεψαν" την άνοδο του Άρη Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) "Έκλεψαν" την άνοδο του Άρη Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023
Έφυγε από τη ζωή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Τέλος εποχής για έναν από τους πιο εμβληματικούς επιχειρηματίες και πολιτικούς της Ιταλίας τα τελευταία 50 χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνο.
Ο Μπερλουσκόνι είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο San Raffaele την περασμένη Παρασκευή, μετά από μακρά νοσηλεία - 45 ημερών - λόγω πνευμονίας και μιας μορφής λευχαιμίας. Το πρωί, ο αδερφός του Πάολο και τα παιδιά του είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν ήδη η Marta Fascina.
Ο Ιταλός μεγιστάνας, επιχειρηματίας και πολιτικός, υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός της χώρας τις περιόδους 1994–1995, 2001–2006 και 2008–2011, όντας ο ο μακροβιότερος μεταπολεμικά πρωθυπουργός της Ιταλίας. Υπήρξε Ευρωβουλευτής από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 όταν και παραιτήθηκε προκειμένου να είναι μέλος Γερουσίας της Ιταλίας θέση στην οποία είχε υπηρετήσει ξανά, το 2013.
Υπηρέτησε ακόμη ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, από το 1994 έως το 2013, και ως μέλος της Γερουσίας της Ιταλίας, από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2013.
Πέρα από τις δραστηριότητες του στον πολιτικό στίβο, ο «Cavaliere», όπως ήταν ευρύτερα γνωστός, απετέλεσε τα τελευταία 50 χρόνια, ένα από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στη γείτονα χώρα. Είχε ιδιαίτερα δραστήρια εμπλοκή με τα μήντια, όντας ο κύριος μέτοχος και ιδρυτής της Ιταλικής εταιρείας ΜΜΕ Mediaset. Επίσης για 31 χρόνια από το 1986 έως το 2017, ήταν ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μίλαν, με την οποία κατέκτησε εγχώριους αλλά και ευρωπαϊκούς τίτλους, ενώ έφερε στους «ροσσονέρι» αρκετούς ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Το περιοδικό Forbes τον κατέταξε ως τον 190ο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, με καθαρή περιουσία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έκανε τρεις γάμους, ενώ είχε πολυάριθμες εξωσυζυγικές σχέσεις. Απέκτησε πέντε παιδιά και έξι εγγόνια. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Κάρλα Νταλ' Όλιο (1965-1985) με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, η δεύτερη η ηθοποιός Βερόνικα Λάριο (1990-2014) με την οποία απέκτησε τρία παιδιά και η τρίτη η 33χρονη Μάρτα Φασίνα την οποία παντρεύτηκε το 2022 και πριν εκλεγεί βουλευτής, εργαζόταν στο γραφείο Τύπου της Μίλαν.

Η βιογραφία του «Καβαλιέρε»
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Μιλάνο, όντας γόνος αστικής οικογένειας και γιος διευθυντή τραπέζης. Σπούδασε νομικά και το 1962 ίδρυσε την πρώτη του κατασκευαστική εταιρεία «Εντιλνόρντ» επωφελούμενος από την ραγδαία οικοδομική έξαρση του Μιλάνου. Στη 10ετία του '70 επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς. Μέσα σε 15 χρόνια (1986) έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ το ίδιο έτος γίνεται ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.
Στη συνέχεια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκτά τον μεγαλύτερο εκδοτικό ιταλικό οίκο το γνωστό «Μονταντόρι» και μια από τις κορυφαίες ιταλικές εφημερίδες την «Ιλ Τζιορνάλε», ενώ ακόμη άλλες 150 περίπου εταιρείες περιέχονται κάτω από τον έλεγχο της «Fininvest», της μητρικής εταιρείας του οικονομικού κολοσσού του. Παρά ταύτα, μια ακολουθία από χρέη και δικαστικές έρευνες για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές απάτες μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία είχαν κυριολεκτικά αποτελέσει ένα κλοιό γύρω από τον Ιταλό μεγιστάνα. Αντίθετα όμως από κάθε πρόβλεψη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχωρεί στην ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» και κατεβαίνει στην πολιτική αρένα σε συνεργασία με την «Εθνική Συμμαχία» και την γνωστή από τις αποσχιστικές τάσεις της «Λέγκα του Βορρά».

Πρωθυπουργικές θητείες
Στις εκλογές του 1994 ο ιταλικός λαός του προσφέρει τη νίκη και ο Μπερλουσκόνι χρίστηκε Πρωθυπουργός της Ιταλίας. Η πρώτη του θητεία θα διαρκέσει μερικούς μήνες λόγω των εσωτερικών κλυδωνισμών της κυβερνώσας συμμαχίας που θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση. Παρά την αναστροφή αυτή που ακολούθησαν πρωτόδικες καταδίκες περί οικονομικών σκανδάλων (1997 και 1998), οι οποίες αργότερα ακυρώθηκαν, παρέμεινε πολιτικά ενεργός ως ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Το 2001 εξαγγέλλοντας πλήθος φοροαπαλλαγών, μέτρων κατά του εγκλήματος, αύξησης συντάξεων και μείωσης της ανεργίας κέρδισε και πάλι τις εκλογές. Ακολούθησε μια σειρά ιδιαίτερων πολιτικών αποφάσεων που χαρακτήρισαν τον ίδιο αλλά και την Ιταλία, μεταξύ των οποίων ο σκανδαλώδης νόμος 2003 που παραχωρούσε άσυλο σε δημόσιους αξιωματούχους, η άρνησή του να εγκαταλείψει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του στα ΜΜΕ, η υποστήριξή του στην εισβολή στο Ιράκ και μια σειρά άλλων μέτρων και θέσεων λιγότερο σημαντικών.
Στις επόμενες εκλογές του 2006 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα χάσει από τον αντίπαλό του Ρομάνο Πρόντι και θα επανέλθει στην ηγεσία της αντιπολίτευσης.
Επανεξελέγη πρωθυπουργός στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου του 2008. Πέτυχε νίκες τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία. Στην 315μελή Γερουσία, το κόμμα του Μπερλουσκόνι κέρδισε 168 έδρες έναντι 130 για τον αντίπαλό του, Βάλτερ Βελτρόνι. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο συντηρητικός συνασπισμός του Μπερλουσκόνι προηγήθηκε με 46,8% των ψήφων έναντι 37,5% για τον αντίπαλό του.
Οι κύριες προτεραιότητές του ήταν ο καθαρισμός των δρόμων της Νάπολης από τα σκουπίδια και η βελτίωση της ιταλικής οικονομίας. Η νέα κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα στις 8 Μαΐου του 2008. Στις 14 Μαΐου του 2008 έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με 335 ψήφους υπέρ και 275 κατά.
Το κόμμα «Λαός της Ελευθερίας», με το οποίο κέρδισε τις εκλογές του 2008 ιδρύθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 2007 και προήλθε από την ένωση της «Φόρτσα Ιτάλια» με την «Εθνική Συμμαχία» του Τζιανφράνκο Φίνι. Η επίσημη ίδρυση έγινε στο συνέδριο στις 27-29 Μαρτίου του 2009, στο οποίο ο Μπερλουσκόνι εξελέγη αρχηγός του κόμματος.
Στις 13 Δεκεμβρίου 2009 τραυματίστηκε στο πρόσωπο έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από ένα άτομο, το οποίο τον γρονθοκόπησε. Το συμβάν έλαβε χώρα στο Μιλάνο, έπειτα από πολιτική συγκέντρωση.
Η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή με ψήφους 342-275 στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 και από την Γερουσία στις 14 Δεκεμβρίου 2010, με 162 ψήφους υπέρ επί 308 ψηφισάντων.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχθηκε πιέσεις να παραιτηθεί μετά την επιδείνωση της ιταλικής οικονομίας και την αύξηση του επιτοκίου κρατικού δανεισμού πάνω από 6%. Τελικά, υποσχέθηκε ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφιση του πακέτου σταθεροποίησης της ιταλικής οικονομίας από το Ιταλικό Κοινοβούλιο, όπως και έπραξε στις 12 Νοεμβρίου 2011.
Τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για φοροδιαφυγή. Μιλώντας αργότερα στο υπό ιδιοκτησία του τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα». Σημειώνεται ότι η ποινή αφορά υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή ταινιών από τις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Έπειτα από την απόφαση οι μετοχές της Mediaset υποχώρησαν σχεδόν 3%. Σύμφωνα δε με την ιταλική ποινική δικονομία ο Σ. Μπερλουσκόνι είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης δύο φορές προτού υπάρξει οριστική καταδίκη, γι’ αυτό και δεν υποχρεώθηκε να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, μέχρι την εκδίκαση της τελευταίας του έφεσης.
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012 το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, "Ο Λαός της Ελευθερίας" απέσυρε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι με συνέπεια να ξεσπάσει πολιτική και κυβερνητική αστάθεια στην Ιταλία.

Μπερλουσκόνι και ποδόσφαιρο
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν, -η μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της γενέτειρας πόλης του, η άλλη είναι η Ίντερ-, στις 10 Φεβρουαρίου του 1986. Τη συμφωνία υπέγραψε ο γιος του Πάολο , αφού ο Σίλβιο βρισκόταν στο Παρίσι. Η επικύρωση της συμφωνίας εξαγοράς του 52% της Μίλαν, έγινε πράξη στις 20 Φεβρουαρίου, οπότε ο Μπερλουσκόνι έγινε νέος ιδιοκτήτης των «ροσονέρι» και ακολούθως στις 24 Μαρτίου ανέλαβε την προεδρία της ομάδας.
Άμεσα μάλιστα προχώρησε σε αύξηση του κεφαλαίου φθάνοντας στο 99,9%, καλύπτοντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις και προχωρώντας στην ενίσχυση της ομάδας, ξεκινώντας την μεγάλη περιπέτεια του στη Μίλαν. Μια εξαιρετικά ένδοξη εποχή για τους «ροσσονέρι» ξεκίνησε με την ομάδα του Μιλάνου, να κερδίζει τα πάντα, μεγαλουργώντας στις εγχώριες αλλά και τις διεθνείς διοργανώσεις.
Ήταν μακράν ο πλέον επιτυχημένος πρόεδρος στην Ιστορία της Μίλαν. Την ανέδειξε 8 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας (1988, 1992, 1993, 1994, 1996, 1999, 2004, 2011), 5 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (1989, 1990, 1994, 2003, 2007), κατέκτησε δύο διηπειρωτικά Κύπελλα (1989 και 1990) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2007).
Επίσης κέρδισε 7 ιταλικά σούπερ Κύπελλα (1989, 1992, 1993, 1994, 2004, 2011), 5 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (1989, 1990, 1995, 2003, 2007) και 1 κύπελλο Ιταλίας (2003). Σημείο αναφοράς η συνεργασία του με τον Αρίγκο Σάκι, ενώ ανάμεσα στους αστέρες που απέκτησε είναι οι Ρούουντ Γκούλιτ, Μάρκο Φαν Μπάστεν, Φράνκ Ράϊκαρντ, Ζορζ Γουεά, Αντρέϊ Σεφτσένκο, Ρονάλντο, Κακά, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς οι περισσότεροι εκ των οποίων κατέκτησαν και τη «Χρυσή Μπάλα».
Η εποχή Μπερλουσκόνι στη Μίλαν τελείωσε τυπικά στις 14 Απριλίου 2017, μεταβιβάζοντας τις μετοχές του σε επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής τον Κινέζο επιχειρηματία Γιονγκχόν Λι.
Ο «Cavaliere», δεν μπορούσε βέβαια να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο, έτσι το 2018, μετά την αποχώρηση του από τη Μίλαν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αγόρασε τη Μόντσα στη Serie C. Τέσσερα χρόνια μετά, πάντα με τον Αντριάνο Γκαλιάνι στο πλευρό του την ανέβασε στη Serie A, φέρνοντας τη 110 χρόνια μετά την ίδρυσή της στην παρέα των μεγάλων του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Μπερλουσκόνι και Media
Μετά την πώληση της κατασκευαστικής εταιρείας του, το 1974 άρχισε να ασχολείται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ιδρύοντας μια εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης που ονομάζεται Telemilano. Το 1978, ίδρυσε τη Finvest, η οποία ιδρύθηκε αρχικά ως εταιρεία media holding. Για να αμφισβητήσει το μονοπώλιο των κρατικών δικτύων, ο Μπερλουσκόνι δημιούργησε το Canale 5 που ήταν το πρώτο εθνικό εμπορικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας. Ενίσχυσε περαιτέρω την εμβέλεια του δικτύου του με την απόκτηση του Italia 1 το 1982, και του Rete 4 το 1984.
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Έφυγε από τη ζωή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Σελίδες