Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας προς τη Δίωξη Ναρκωτικών

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022
Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας προς τη Δίωξη Ναρκωτικών Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης και την σύλληψη 10 μελών της η οποία προέβαινε συστηματικά στην διακίνηση ινδικής κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας σε τουλάχιστον 40 χρήστες. 
Οι συνάδελφοί μας αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά το επιτυχές τους έργο στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, με σκοπό να μην διοχετευτούν αυτά στη ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ κοινωνία και στα ΠΑΙΔΙΑ μας, αλλά και στη γενικότερη διασφάλιση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας. 
Για την επίτευξη των ανωτέρω κάποιοι συνάδελφοι εργάσθηκαν μεθοδικά και επίμονα αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία διαθέτοντας ατελείωτες ώρες εργασίας, έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα μέσα. 
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Νομός μας, παρά το ότι γειτονεύει με την Αλβανία και διέρχονται καθημερινά χιλιάδες κόσμου λόγω της γεωγραφικής του θέσης, είναι από τους ασφαλέστερους στη χώρα και αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό και το κόπο όλων των Υπηρεσιών της ΔΑ Θεσπρωτίας. 
Περιμένουμε από την πολιτεία την έμπρακτη αναγνώριση και από την κυβέρνηση την τήρηση των προεκλογικών δεσμευσεών της. 

Για το Δ.Σ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. 
ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΚΕΦΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Read More »
Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας προς τη Δίωξη Ναρκωτικών Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας προς τη Δίωξη Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022 Rating: 5

624 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022
624 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 79
ΠΕ Θεσπρωτίας 66
ΠΕ Ιωαννίνων 376
ΠΕ Πρέβεζας 103

Read More »
624 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 624 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα - Συνελήφθησαν 10 μέλη

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών στην  Ηγουμενίτσα - Συνελήφθησαν 10 μέλη 


Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα χθες (10-11-2022) το πρωί συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηγουμενίτσα και Αθήνα, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “Lussy” και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (9) άτομα, ενώ ένα ακόμη μέλος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα.
Ειδικότερα, πρόκειται για (9) ημεδαπούς (8 άνδρες και 1 γυναίκα) και έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Επιπλέον, στη ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται (40) άτομα, που ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση για δική τους χρήση.


Αναφορικά με τη δομή και τον τρόπο δράσης της, προέκυψε, ύστερα από ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, επιτήρηση χώρων και ατόμων και με τη χρήση και ειδικών ανακριτικών μεθόδων, ότι αρχηγικό της μέλος ήταν ένας από τους συλληφθέντες ημεδαπούς, ο οποίος συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης και κατένειμε τους ρόλους στα μέλη της, καθορίζοντας παράλληλα την τιμή πώλησης των ναρκωτικών ανάλογα με την ποιότητά τους.

Ρόλο υπαρχηγού είχε έτερος συλληφθείς ημεδαπός, ο οποίος συνεπικουρούσε τον αρχηγό στη διεύθυνση της οργάνωσης, έχοντας υπό τον άμεσο έλεγχό του κάποια από τα μέλη της.
Χαρακτηριστικό της οργάνωσης ήταν ότι διέθετε σταθερό «πελατολόγιο», γεγονός που, λόγω των σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί με τα μέλη της οργάνωσης, εξασφάλιζε εχεμύθεια και ασφάλεια στην οργάνωση.
Ακόμη, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κατά τις επικοινωνίες μεταξύ τους και με τους χρήστες κωδικοποιημένες φράσεις και ορολογία, ενώ προτιμούσαν ιδιαίτερα να συνομιλούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.
Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον (112) αγοραπωλησίες που έλαβαν χώρα μόνο κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ, αν και ο ακριβής χρόνος έναρξης δράσης της οργάνωσης δεν εξακριβώθηκε επακριβώς, εκτιμάται ότι το κέρδος της κατά τα τελευταία δύο έτη υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης, κατασχέθηκαν:
· 1.175,19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
· -3- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
· -13- κινητά τηλέφωνα,
· γεμιστήρας πολεμικού όπλου και φυσίγγιο,
· -4- φωτοβολίδες,
· -3- ζυγαριές ακριβείας,
· συσκευασίες, βάζα και τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και
· τετράδιο σημειώσεων με ονόματα «πελατών» και χρηματικά ποσά από αγοραπωλησίες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα - Συνελήφθησαν 10 μέλη Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών στην  Ηγουμενίτσα - Συνελήφθησαν 10 μέλη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022 Rating: 5

162.000€ νέες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022
162.000€ νέες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στη Θεσπρωτία


Νέες αποζημιώσεις για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, που προκλήθηκαν εντός του 2021, κατέβαλε σήμερα ο ΕΛΓΑ. Στην Ήπειρο, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν 368 δικαιούχους και είναι συνολικού ύψους 454.198 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ανά νομό, το ποσό επιμερίζεται ως εξής:
· Άρτα: 185.053 ευρώ
· Θεσπρωτία: 162.013 ευρώ
· Ιωάννινα: 26.753 ευρώ
· Πρέβεζα: 80.379 ευρώ

Η επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ. Με αυτή την πληρωμή αυτή, σχεδόν ολοκληρώνεται, σε πανελλαδικό επίπεδο η εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων του 2021.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Με συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των διοικητικών λειτουργιών του ΕΛΓΑ, καταφέραμε να μειώσουμε το χρόνο ολοκλήρωσης των εκτιμήσεων, καταβάλλοντας έτσι πιο γρήγορα, από ό,τι συνηθίζονταν, τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Από την εξέλιξη αυτή ευνοούνται άμεσα και οι παραγωγοί της Άρτας και όλης της Ηπείρου. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, με συγκροτημένο σχέδιο για τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, εξασφαλίζοντας την αμεσότερη και ποιοτικότερη κάλυψη των παραγωγών μας.»
Read More »
162.000€ νέες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στη Θεσπρωτία 162.000€ νέες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022 Rating: 5

Στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας οι αγώνες της ομάδας νέων του Θεσπρωτού

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022
Στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας οι αγώνες της ομάδας νέων του Θεσπρωτού


Έπειτα από αίτημα του Θεσπρωτού αλλάζει η αγωνιστική έδρα για την ομάδα Νέων της ομάδας. Έτσι στις εντός έδρας αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αστέρα Βλαχιώτη, η ομάδα Κ-20 θα χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας και όχι το γήπεδο Νέας Σελεύκειας που είχε αρχικά δηλωθεί.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Super League -2 αναφέρονται τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγώνας ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ για την 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Nέων Κ-20 SUPER LEAGUE 2 (3ος Όμιλος) , θα διεξαχθεί την Κυριακή 13/03/22 και ώρα 12:45 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αντί του γηπέδου Νέας Σελεύκειας (ΑΕΝΣ), όπως αρχικά είχε ορισθεί».
Read More »
Στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας οι αγώνες της ομάδας νέων του Θεσπρωτού Στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας οι αγώνες της ομάδας νέων του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 70χρονου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 70χρονου στην ΗγουμενίτσαΤροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην νέα παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 70χρονο ημεδαπό εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 70χρονου στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 70χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022 Rating: 5

Σελίδες