Ηγουμενίτσα: Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019Με επιτυχία στέφτηκε η ημερίδα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας αλλά και γονέων, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια», που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Ομιλήτριες ήταν η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα και η κα Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δ’ Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης, σχετικό υλικό καθώς και το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδευσε την Πένυ Κιλλίνη», το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Η μεγάλη προσέλευση των εκπαιδευτικών στη σημερινή δράση αποδεικνύει ότι επετεύχθη ο στόχος της ενημέρωσής τους. Μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας με δοκιμασμένη μεθοδολογία κι αλλεπάλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης. Στόχος μας είναι η δημιουργία κουλτούρας για την προστασία της υγείας των δημοτών μας και την περεταίρω βελτίωση της ζωής τους».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε τη σημασία της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών, και σημείωσε: «Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η άσκοπη κατανάλωσή τους μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα αναπτύσσοντας αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά». 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019 Rating: 5

Με κέρδη επέστρεψαν Ηπειρωτικές επιχειρήσεις από τη Διεθνή Εμπορική Έκθεση του Ντουμπάι

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019


Με την τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη μεγάλη διεθνή έκθεση Gulfood 2019 που έγινε στο Ντουμπάι, διευρύνθηκαν κατά πολύ οι εξαγωγικές ευκαιρίες για τις ηπειρωτικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών (πλην αλκοολούχων) στη Μέση Ανατολή.

Η επισκεψιμότητα στο Περίπτερο, κυρίως όμως το ενδιαφέρον που υπήρξε για Ηπειρωτικά προϊόντα, όπως αποτυπώθηκε στις συναντήσεις που έγιναν, ξεπέρασε και τις πλέον αρχικές εκτιμήσεις.

Στην αποστολή της Ηπείρου συμμετείχαν επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν, ως προς τον διαθέσιμο όγκο προϊόντων, στις απαιτήσεις των εμπορικών αντιπροσώπων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής. Τα προϊόντα που προβλήθηκαν ήταν: ελιές, πάστα ελιάς, τυροκομικά, τάρτες γλυκών, νερά και αναψυκτικά, κοτόπουλα, ελαιόλαδα, μέλι.

Απόρροια των εμπορικών συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, είναι η άμεση δρομολόγηση αποστολής των πρώτων προϊόντων από Ηπειρωτικές επιχειρήσεις προς εμπόρους των Η.Α.Ε.

Θετικές προδιαγράφονται και οι προοπτικές για το τυροκομικό προϊόν «Κασκαβάλι», την παραγωγή του οποίου προσπαθεί να επαναφέρει και παράλληλα να το κατοχυρώσει ως Προϊόν Προστασίας Προέλευσης η Περιφέρεια Ηπείρου. Στη συνάντηση που είχε ο μεγαλύτερος εμπορικός αντιπρόσωπος Κυπριακής καταγωγής του Ντουμπάι με μέλη της αποστολής που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, παρείχε τη διαβεβαίωση για την απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων «Κασκαβάλι» το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση στη Μέση Ανατολή και την οποία με παραπλήσιες ονομασίες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν άλλες χώρες. Τους εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία του, όπως το «κασκαβάλι» Ηπείρου να παρουσιαστεί στην επόμενη Έκθεση του Ντουμπάι (2020).

Στην αποστολή μετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας τον συντονισμό είχε η προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού κ. Σοφία Φούκη.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην συγκεκριμένη Έκθεση, δήλωσε τα εξής:

«Τα αποτελέσματα της οργανωμένης συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου, για τρίτη φορά στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση του Ντουμπάι, επιβεβαιώνουν όσα είχα πει την πρώτη φορά: Η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθίσταται μια προσοδοφόρα αγορά για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Τις ευκαιρίες που δημιουργούνται πρέπει να αξιοποιήσουν όλες οι Ηπειρωτικές επιχειρήσεις που ήδη παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και άλλες που πρέπει να επενδύσουν σε νέα καινοτόμα προϊόντα. Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει και να συνδράμει τις τοπικές επιχειρήσεις, χωρίς καμία διάκριση, προκειμένου να αποκτήσουν εξωστρεφή χαρακτηριστικά και να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε αποδίδει καρπούς και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Και φέτος όμως, όπως ενημερώθηκα, συνεχίστηκε το όργιο με τη χρήση ελληνικών ονομάτων σε προϊόντα που διακινούν άλλες χώρες και ειδικά δήθεν φέτας. Προκειμένου να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο της παραπλάνησης των καταναλωτών, θα πρέπει όλα τα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και πολύ περισσότερα στα Π.Ο.Π. να φέρουν σήμανση με υαλόγραμμα το οποίο θα διασφαλίζει την προέλευση και την αυθεντικότητά τους».

Read More »
Με κέρδη επέστρεψαν Ηπειρωτικές επιχειρήσεις από τη Διεθνή Εμπορική Έκθεση του Ντουμπάι Με κέρδη επέστρεψαν Ηπειρωτικές επιχειρήσεις από τη Διεθνή Εμπορική Έκθεση του Ντουμπάι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019 Rating: 5

Η χερσαία ζώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019


Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας της Κυριακής, όπου συζητήθηκε το επίμαχο θέμα της χερσαίας ζώνης της Ηγουμενίτσας, παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης.

Κατά την συζήτηση του θέματος παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο το ιστορικό του θέματος, το οποίο ανάγεται σε μια χρονική περίοδο περίπου 20 ετών.

Έγιναν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από όλους τους ανωτέρω, καθώς και από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους.

Την ... καθυστερημένη κατά τα άλλα, συνεδρίαση, προκάλεσε η ψήφιση, πριν μόνο μερικές ημέρες, του σχετικού νομοσχεδίου που αφορά την χερσαία ζώνη, η οποία συμπεριλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι το Μακρυγιάλι. 
Η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ και μέσω αυτού, η εκμετάλλευση των λιμενικών εγκαταστάσεων από ιδιώτες επενδυτές, είναι στο σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε ότι οιαδήποτε παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ αφορά μόνο τις λιμενικές δραστηριότητες που ασκούνται εντός των οργανισμών λιμένων και ανέφερε ότι η χερσαία ζώνη που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, θα αποδοθεί στους οικείους Δήμους.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης έθεσε ως επιτακτική την ανάγκη να επιλυθεί το χρονίζον ζήτημα και να αποδοθεί πλήρως στον Δήμο και στους δημότες η χερσαία ζώνη.

Ο αντιπεριφερειάρχης απέδωσε τις καθυστερήσεις και τις παλινδρομήσεις στην έλλειψη πολιτικής βούλησης επίλυσης του ζητήματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ ενημέρωσε ότι για την περιοχή από το Ξενία έως και το Μακριγιάλι οι διαδικασίες παραχώρησης βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ για την υπόλοιπη χερσαία ζώνη εκκρεμούν διαδικασίες οι οποίες αφορούν στον επανακαθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης και στην νομιμοποίηση αυθαίρετων τα οποία βρίσκονται στο κομμάτι αυτό.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε μερίδα πολιτών από τους οποίους η πλειοψηφία ήταν μέλη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία του υποψήφιου δήμαρχου Γιάννη Γόγολου οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα, η επίλυση του οποίου θα αλλάξει την μορφή εκμετάλλευσης του θαλάσσιου μετώπου του δήμου μας.

Read More »
Η χερσαία ζώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η χερσαία ζώνη  στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019 Rating: 5

Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019

Read More »
Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης. Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019 Rating: 5

Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019

Read More »
Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019 Rating: 5

Σελίδες